Çaresiz Anne

Ayyyyy suraya tekrar yazmakdan yoruldum artik ama bu insanlar bir bikmadilar canim kardesim uzulme bende kizimi mamayla buyuttum hic anne sutu almadi goguslerim parcalandi kan geldi sut gelmedi olmadi nasip degilmis bu gereksiz insanlarin laflari sozleri yuzunden sadece kendimi yipratip o guzel gunlerin tadini cikaramadim beni o sikintiya sokan kisilere hakkimi asla helal etmiyorum ve bana sen mama veriyorsun kizin sana neden bu kadar duskun bile dediler yani mama verdigim icin kizimin bana olan sevgisine layik degilmisim annedi degilmisim gibi daha nelerr nelerrrrr ama simdi coook sukur bin sukur cok saglikli gayet aktif dili cok tatli cennet hurmam dunyalara bedel kulaklarini tika duyma kardesim onemli olab bebeginin sagligi gerisini bos ver saglikla buyut ins

Ayyyyy suraya tekrar yazmakdan yoruldum artik ama bu insanlar bir bikmadilar canim kardesim uzulme bende kizimi mamayla buyuttum hic anne sutu almadi goguslerim parcalandi kan geldi sut gelmedi olmadi nasip degilmis bu gereksiz insanlarin laflari sozleri yuzunden sadece kendimi yipratip o guzel gunlerin tadini cikaramadim beni o sikintiya sokan kisilere hakkimi asla helal etmiyorum ve bana sen mama veriyorsun kizin sana neden bu kadar duskun bile dediler yani mama verdigim icin kizimin bana olan sevgisine layik degilmisim annedi degilmisim gibi daha nelerr nelerrrrr ama simdi coook sukur bin sukur cok saglikli gayet aktif dili cok tatli cennet hurmam dunyalara bedel kulaklarini tika duyma kardesim onemli olab bebeginin sagligi gerisini bos ver saglikla buyut ins
Boşuna yazdın bacım. Konu eski :KK70: :KK70:

Kendimi çok güçlü sanırdım. Ama öyle değilmiş maalesef.Surekli emziriyorum artsın diye ve kızımla aramızda bağ oluşsun diye.doymuyor sa mama veriyorum onun ağlamasına kıyamam. Ama insanlar neden bu kadar acımasız. Ben zaten üzülüyorum her kafadan bir ses cikiyor
Bakin benim bebegim 5 aylik. Ilk birkac gun bir kac defa disinda hic mama vermedim. Sadece sutumle doyuyor. Ama sagmaya kalktigimda cogu zaman az cikiyor. Ona baksam hic sutum yok derim ben de. Sagmak bir olcu degil. Saginca cikana gore sutum yok demeyin. Bir de surekli aglayip uzulurseniz sutunuz azalir tabi ki. Sut olayi psikolojik gercekten. Ilk gunler sutum cok gelmeyince basimda bikbik edenleri hic takmadim. Ablami bile tersledim, mama mi veriyorsun diye sordugunda...ki sadece ogrenmek icin sormustu. Bana sut anne bulmaya calisan kisiyi soylemiyorum bile. Sadece emzirdigim halde israrla mama verdigimi ima eden, su mama markasi da soyleymis boyleymis diye agiz arayan kayin ailesini de takmiyorum. Sadece bebegime odakliyim. Bizim millet ustune vazife olmayan seylere karismaya bayilir. Hepsini takacak olsak o-hoo. Kendinizi uzmeyin. Sutunuz azsa da emzirin duzenli. Her istediginde once emzirin, doymuyorsa mama verin. Dunyanin sonu degil ki.

Su anda ağlayarak yazıyorum. 1ay oldu doğum yapalı sutum geç geldi ama yetersiz.Bebegime mama takviyesi yapmak zorundayım.Kahroluyorum insanların laflarına bezdim artık. Neden göğsümü vermiyor muşum? Emdikce gelirmiş. Yok yok işte neden anlamıyorsunuz. Yemediğim içmediğim şey kalmadı. Ama bu kadar
Ne olur yardım edin kafayı yemek üzereyim. Lohusa depresyonu nü dibine kadar yaşıyorum. Kızıma mama verdikçe içim parçalanıyor
Mama verdikce neden icin parcalaniyor onu anlamadim? Dogum sirasinda annesi öldügü icin mamayla buyuyen cocuklar da var. Hic annesini emmeyenler de. Gayet de sagliklilar.
Ayrica sut icin de onu bunu ye diye tavsiye veren cok olur. Sut yapimi icin ihtiyacin olan tek sey su ve sulu gidalar. Cunku vucudunda gebelik suresince depolanan yaglar sute donusuyor bebek emdikce. Yani yemek icmekle alakasi yok.

Su anda ağlayarak yazıyorum. 1ay oldu doğum yapalı sutum geç geldi ama yetersiz.Bebegime mama takviyesi yapmak zorundayım.Kahroluyorum insanların laflarına bezdim artık. Neden göğsümü vermiyor muşum? Emdikce gelirmiş. Yok yok işte neden anlamıyorsunuz. Yemediğim içmediğim şey kalmadı. Ama bu kadar
Ne olur yardım edin kafayı yemek üzereyim. Lohusa depresyonu nü dibine kadar yaşıyorum. Kızıma mama verdikçe içim parçalanıyor
Cnm banadacok sey diyen oldu.herkrs cok biliyor sabret.gecici bi donem.seni cok iyi anliyorum.ben icimden soyle dusunuyordum herkes yasadi bende yaziyorum gececek diyordum

Bu kadar üzülüp, stres yaparsanız olan sütünüzde çekilir. Anne huzurlu, mutlu, dinlenmiş olacakki, vücududa süt üretsin. Süt salgılama işlevi, hormonları mız sayesinde gelişiyor. Bebeğinizi sevip, koklamanız, ona dokunmanız, uykunuzu alıp, dinlenebilmeniz, bunların etkisi çok çok fazla. Süt yapımı en çok gece gelişiyor. Her emzirme, bir sonraki beslenmeye hazırlanacak süt üretimini tetikliyor. Öncelikle yaşadığınız stresten uzaklaşın.Bebeğinizi önce en az 10 15 dakika emzirin, sonrasında eğer doymadığına kanaat getiriyorsanız az miktarda mama verirsiniz. Her emzirme sonrası mutlaka kendiniz bir bardak su içiniz. Bulunduğunuz çevrede emzirme danışmanlığı veren sağlık tesisi varsa, araştırıp, gidip bizzat bebeğinizle bu eğitimi birebir uygulamalı alınız. Çok faydasını görürsünüz. Unutmayın, bebek sizin bebeğiniz. Sizde bu bebeğin annesisiniz. En iyi bakımı ona siz verebilirsiniz. Sizin sütünüzde bu bebek için geliyor. Onun için lazım olan herşey sizde. Üzülmeyi bırakın. Güle güle büyütün.

1 ay süre sütün düzene oturup çoğalması için yeterince uzun degil. Herkes bir olmaz, her bebek de farklıdır. Bazısı ilk günden güldür güldür emzirir bebek doyar uyur, bazisi uyumaz yarim saatte bir emmek ister.
Benim de 3.5 aylik kizim var. Yurtdışında sezeryan doğum yaptım ve hic kimse yardıma gelemedi. Sadece eşim ve ben. Bebegimiz hastanede 48 saat ağladı, ne uyku ne de durmak. Hemşireler kolostrum denen ilk süt ona yeter zaten midesi küçük dedi. Ben ameliyattan yerimden kalkamadım, yatağımda ağladım . Eşim bebeği saatlerce kucaginda hoplattı. En sonunda sinirlenip hemşirelere mama getirmelerini söyledi. Yavrum 8 ml içti ve ilk defa uykuya daldı. Sütüm 4. Gun gelmeye başladı o da azicik. Oyu ki mama verdik yoksa bebek sarılık olsa tek başımıza napardik. Sonrasinda da emzirmek için elimden geleni yaptım. ilk 2 Ay doğru düzgün emziremedim . Eşim 3. Hafta işe başladı biz ana kız kaldik. Herkes bebek uyuyunca sen de uyu, bol bol ye bolca su ic dedi. Gel gor ki bebeğim 15 dk dan fazla uyumuyordu. Birak yemek yapmayı ben eşim gelene kadar ekmek peynir bile yiyemiyordum bazen. Bebek uyumadıkça eşim mama verelim aç dedi. Lohusa psikolojisi mama lafını duyunca beni bir ağlamak alıyordu. Halbuki ne gerek var zehir mı bu mama!!!! Artık çok besleyici ve anne sütüne yakın yapiyorlar. Dışardan vermen gereken vitaminler bile var icinde. 2 ay mama ve emzirme çabalarım surdu. Bebek biberine alıştığı için memeyi tam boşalamıyordu . Haftada 2-3 kere süt kanallarım tıkanıyor ağrıdan sagmaktan gecelerce uyuamıyordum . Emzirmeyi tamamen bırakmanın esigine geldim. Ben belki uyur diye her uyumadan once mama veriyordum ama kızım yine de 15 dk uyuyordu. 2.5 aylıkken bu forumda göğüs tikanmasi başlıklarından birinde bir arkadaş mamayı azalt dedi. Ben de aşamalı olarak azalttım. Bebegim güzelce emip karnını doyurup 2-3 saat durmadı hic. Ben de hic dinlenemedim. Ama yarim saatte bir de ustese meme verdim. Tum gücümle sabrettim. Gogus tikanmalarim azaldı. Hala oyle sarıl sarıl akan kıyafetimi islatan derecede sütüm yok.
Benim ablam turkiyede yenidoğan yoğun bakım hemşiresi. Meme poşet gibi bir şey değil dolup boşalmıyor, bebek emdikce süt üretimi devam ediyor dedi. Gerçekten meme boşalmış gibi görünse de bebeğin ağzından çıkarıp sıkınca süt gelmeye devam ediyordu. Ben de mamayı gittikce azalttim şimdi bazen 1 bazen 2 kez veriyorum. Bu gunlerde yine emmiyor kızım, basını hemen çevirip etrafa bakıyor. Uyku arası denk getirmeye çalışıyorum.
Kusura bakmayın cok uzun yazdım ama çok doluyum bu konuda. Benim cevremde akraba komşu vs olmadığından mudahale eden yorum yapan olmadı. Aksine benim kendı için de acaba aç mi kalıyor diye hep bir endişe oldu. Bu konuda da ablam yine dedi ki bu sütmeselesi özgüvenle ilgili, ben bebeğimi doyurabiliyorum diye düşün hep.
Yorum yapan insanları evine alma. Kimse bebek görmeye falan gelmesin. Çok hastayız doktor enfeksiyon riski var dedi de insanlara. Ben kolay kolay hayir diyemeyen bir insanım ama ziyarete gelmek isteyenlere cok yorgunum bebek uyumuyir kendimi hic iyi hissetmiyorum dedim 3. Aydan sonra kabul ettim. Anne kayinvalide vs yapıyorsa güzelce konuşun bana destek olun deyin. Anlamıyorlarsa teşekkür edin, artik bebeğe kendim bakabilirim deyin ve evden yollayin.
Bence oyle muhteşem süt yapan mucize bir gıda yok. Süt kanallarının açılıp çoğalması zamanla oluyor zaten. Ha dediğin gibi ilk gunden mükemmel sütü olan da varsir ama bazi anneler için caba ve zaman gerekir.
Tut ki her şeyi denedin olmadı. Sen yine de mükemmel bir annesin. Anne olmak süt verebilmek degil. Sadece beslenme ihtiyacına cevap vermek degil annelik. O bebeğin sevgiye güvene şefkate sadece senin kokuna ihtiyacı var. Koynuna alıp yat, bol bol op kokla gözünün içine bakıp sevdiğini şöyle şarkılar şöyle. Bi bakmışsın 3 ay sonra sana aşkla bakıp gülüyor ve dışardan gören bile farkediyor bunu. Bebekler çok çabuk büyüyor her hafta farklı hir şey. O yüzden endişeetme her dakikasını içine işle, tadını çıkarmaya çalış.
Sevgiler...

Son düzenleme:
Amaaannn. Dert ettiğiniz şeye bak. Sakın üzmeyin kendinizi, anneliğin keyfini çıkarın. Milletin ne dediğini de hiç takmayın, herkes kendi işine baksın.

Nasıl bir dramatiklestirme içinde bu insanlar anlamıyorum. Ben kızımı mama ile büyüttüm o zaman ben anne bile değilim onların gözünde. Lütfen bırakın bunları, kızınızı kimse sizden fazla sevemez ve kimse onun iyiliğini sizden fazla isteyemez. Size olur olmadık laflar söyleyenlere her defasında ters cevap verin, sakın gülerek falan olmasın, 2 3 defada susmayı öğreniyorlar.
Bir de naçizane tavsiyem hastane tipi süt sağma makinaları var onları kullanıp sütünüzü arttırmaya çalışın, çok işe yarıyorlar.

Ya Allah aşkına şu millete ağzının payını verin. Sütün var da sen mi vermiyorsun? Çocuğunu senden daha çok mu düşünüyorlar? Tamam anne sütü önemli de mamayla büyüyen çocuk gerizekalı mı oluyor? Kafanıza taktığınıza değmez. Lohusalıktan belki bu kadar çok takılıyorsunuz. Ama kendinizi üzmeyin boşverin

Mama verdikçe iç parcalanacak ne var anlamadım etrafınızdaki insanları elestiriyorsunuz ama sizde bi o kadar sigsiniz mama bu mama zehir değil bizim cocuklarimizda içti ama mis gibide buyuduler

Hic uzulmeyin ve gereken cevabi verin her kimlerse.En kucuk yengem ayni sorunu yasadi,cok zor gecti lohusalik,abim laf edenleri o surecte kapidan iceri sokmadi,etten duvar ördü kizin ve annenin etrafina.Ben anne olamadim henuz ama olanlardan gordugum zor bir dönem.Yaninizda olmasi gerekenler yaninizdaysa yeterli.

Önce sütü olanlar emzirdikleri için yada onu bunu tükettikleri için sütleri olmadığını bil. Onlar mucizeyi kendilerinin yarattıklarını sanıyorlar. Herşey Allah'tan. Sen ne yaparsan yap olmayınca olmuyor. Bu yıllar öncede böyleydi şimdide böyle. Ben hep şükrettimki mama var olmasaydı ne yapardık. Keyfini sürmeye bak. Başkalarının yanında çok besleme bebeğini al odana çekil. Hepsine he he de geç. Bir kaç ay sonra sende güçleneceksin kendine kızacaksın bu hallerin için. Kimler için yıpratmışım kendimi diyeceksin.

Neden mama verdikçe içiniz parçalanıyor. Mama zehir değil ki. Benim oğlum beni hiç emmedi ben sürekli sağarak verdim ama yetmiyordu mama da veriyordum 13 aylık olana kadar sağdım sonra bıraktım şu an 18 aylık hala gece mama veriyorum. Gayet sağlıklı bir bebek ço şükür. Emenlerin sadece anne sütü alanların bebekleri bile sürekli hastalanırlar benim oğlum nadir hastalanır çok şükür

Canım öncelikle sakın ol lütfen. Ilk yapman gereken şey ınsanları sallamamak çünkü bu bebeğine sütünün yetmiyor olmasından çok çok daha önemli.. senin enerjin mutluluğun ilgin pozitifligin sütten daha çok lazım melegine.. boz at söyleyemesinler kır kalplerini gerekiyorsa lohusa kadını düşünmeyenleri sen hiç düşünme. Süt konusuna gelince insanın doğurduğu her çocuğunda bile oranı farklı bunun yani olabilecek bir şey cahil insanlarla uğraşma. Sen elinden geleni yap bol bol su iç bebeğine verebildigin kadar ver gerisi mama takviyesiyle hallolur bunun için üzme tatlı canını her şeyin çözümü var mama veriyorsun zehir değil .

Back
X