Çaresiz Anne

Benim de basta yoktu. Kayinvalidem gogsume dokunmustu sut yok diyerek kahrolmustum hatirliyorum. Yetemeyecegimi dusundum hep. 40 ina kadar mama da verdik. Sonra herkes dagildi ben yalniz kaldim. O kadindan allah razi olsun tomris diye bir doktor var onun notlari okudum ve kendime geldim. Tomrisin emzirme notlari diye aratabilirsin google'dan. Mamayi yavas yavas biraktim. 40 kiloya dustum gene sutum var cok sukur. Ve tek sebebi o notlari uygulamam. Sen hele bir sakin ol hallolur her sey.

Diğer yorumları okumadım, ama kendi bildiklerimi yazayım, belki faydası dokunur.

Yenen, içilen hiç bir şey mucizevi olarak anne sütünü arttırmaz. Anne sütünü sadece bebeğin devamlı emmesi arttırır. Meme uyarıldıkça süt üretir.

Pompanın sağdığı miktar ile bebeğin memeden emdiği miktar arasında dağlar kadar fark vardır. Bazen pompayla 30 cc bile sağamazsınız ama bebek memenizde doymuştur.

Anne sütüyle büyütmek en doğalı, güzeli ama olmuyorsa da kendinize hayatı zehir etmenin anlamı yok. Anne sütü, anne sütü yokluğunda formül mama demişler. Demek ki onunla da oluyor.

sizin stresinizi hisseder bebek, öncelikle sakin olun.

canım nasıl korktum konuyu tıklarken ne oldu acaba diye ,
sen bu dunyada ilk mama veren sen değilsin , benım kuzenlerımın damla sütleri gelmedi ,direk mamayla buyuttuler çocuklarını , ver mamayı sıkma canını ne kadar geliyorsa okadar emsin

Çok şükür önce sağlıklı bir bebegim olduğu için. Onun için her şeyin güzelini yapmaya çalışıyorum. Ama insanlar çok acımasız. Annem olmasa kafayı yerdim herhalde. O susturuyor biraz insanlari
Aman insanlar konusurda konusur bosver dinleme mumkun oldugunca tek kalmaya dinlenmeye calis
Bana neler neler dediler pislikler
Hala dusundukce sinir oluyrum

Bir de şu var, millete bakarsan ne yaparsan yap yaranamıyorsun. Konuşacak birşey mutlaka buluyorlar. Emirmezsin ya da emziremezsin aaa olur mu derler, emzirirsin ne zaman memeden keseceksin derler. Derler..

Oğlum 16 aylık oldu ve 15 haftalık hamileyim. Memeden kesmedim oğlumu. Duyduğum lafların haddi hesabı yok. Kime ne deyip geçiştiriyorum.

Su anda ağlayarak yazıyorum. 1ay oldu doğum yapalı sutum geç geldi ama yetersiz.Bebegime mama takviyesi yapmak zorundayım.Kahroluyorum insanların laflarına bezdim artık. Neden göğsümü vermiyor muşum? Emdikce gelirmiş. Yok yok işte neden anlamıyorsunuz. Yemediğim içmediğim şey kalmadı. Ama bu kadar
Ne olur yardım edin kafayı yemek üzereyim. Lohusa depresyonu nü dibine kadar yaşıyorum. Kızıma mama verdikçe içim parçalanıyor
Biz de veriyoruz ne olmuş yani hem de dogdugu ilk gunden beri.yoksa yoktur herkes işine baksın de onlara ne annesi sensin onun için en iyisini sen bilirsin canım. (Ama yaş üzüm biraz arttırdı ben de dene istersen için rahat degilse)

sağarak çıkan süt bebeğin emdiği süt miktarını göstermez.
ben kızımı 6 ay mama vermeden emzirdim sadece ama sağmaya kalksam 20 cc zor çıkardı.
bebeğin günlük idrar ve kaka miktarı ve aylık kilo alımı daha uygun doyma göstergeleridir
bebeğinizi sık sık emzirin, gerekirse şırınga ile mama takviyesi yapın, biberona alıştırmayın, daha çok küçük.
gittikçe süt artacak mamayı da azaltarak kesersiniz o zaman.
Tomrisin emzirme notlarını okuyun.

Su anda ağlayarak yazıyorum. 1ay oldu doğum yapalı sutum geç geldi ama yetersiz.Bebegime mama takviyesi yapmak zorundayım.Kahroluyorum insanların laflarına bezdim artık. Neden göğsümü vermiyor muşum? Emdikce gelirmiş. Yok yok işte neden anlamıyorsunuz. Yemediğim içmediğim şey kalmadı. Ama bu kadar
Ne olur yardım edin kafayı yemek üzereyim. Lohusa depresyonu nü dibine kadar yaşıyorum. Kızıma mama verdikçe içim parçalanıyor
Mamayı öcü gibi gören zihniyette sadece bizim ülkede var sanırım.

Kızmayın ama sütün gelmesi için bebeği evire çevire emzireceksiniz. Sütün gelmediğini nereden biliyorsunuz? Kriter ne?

Sağlıyorum çok az süt var .mama verince ağlamayı keşip uyuyor
Mama alan bebek uyur çünkü mama aslında ağır gelir ve uyutur. Anne sütünün sindirimi kolay ve çabuk olduğu için çabuk acıkır bebekler. Ki bu iyi bir şeydir sık sık emzirmek sütü arttırır. Yeni annesiniz kaygılısınız anlıyorum. Kendinize sütünüze ve bebeğinize güvenin. İlla mama verecekseniz biberon kullanmayın. Emzik ve biberonu hayatınıza sokmayın.

Lütfen kendinizi üzmeyin, yeterince sütünüz gelecektir. Geldiği kadarı da kafi ancak bir çok kişi de demiş bebek emdikçe süt çoğalır bu nedenle mamayı verirken bile şu yöntemi deneyebilirsiniz. Çocuk mamayı da memenizden emsin. Sizinle olan bağı kopmasın. Millet laf ediyorsa gerekirse evden kovun, size ne deyin. Ama önce kendiniz inanın. Mama yemesi bir eksiklik değil. Benim için anne sütü pratik olduğundan önemli, her daim hazır, uğraştırmıyor ama süt yoksa mama da bebeğin karnını doyurur. Yiyecek bişeyi olmayan ülkelerde çocuklar nasıl büyüyor. Mama bile büyük nimet elinizin altında .

http://www.lllturkiye.org/2015/09/emzirme-destekleyici-sistem.html

Emin ol aynı insanlar sütun fışkırıyor olsa bile konuşuyorlar. Bu sefer de sütun yaramıyor, (bebek her ay bir kilo aliyordu. Hatta bazı aylar birden fazla) sütun az (günde birkaç kıyafet degistirirdim sürekli aktigi için) tamam sütun fazla ama besleyici değil bence vs vs.

Onlar hiç susmazlar. Sütun olsa da susmazlar, çocuk hiç mama yemese de susmazlar. Her daim anne kendini yetersiz hissetsin diye uğraşırlar. Çünkü hepsi ruh hastası. Manyak hepsi valla bak.

Çaresiz değilsin. Sütun olmaması seni eksik bir anne yapmıyor. Aç kalacak değil ya tabi ki mama yiyecek. "Meme benim, bebek benim size ne be" diye cemkir hiç çekinme.

Henüz lohusaymışsınız hemen foşur foşur süt gelmiyor. Kendinize eziyet etmeyin boşuna. İlk ay ben de oğluma mama takviyesi yapmıştım. Sonra sütüm arttı mamayi kestim. Sütünüz artmasa bile dert etmeyin. Çocuğunuz kısmetini alır ve mamadan da zarar gelmez.

Üzülme kıyamam.Benim de gelmemişti.Aklına gelebilecek herşeyi denedim olmadı.Mamayla büyüdü kızım.Şimdi 10 yaşında.Gayette sağlıklı.Yoksa yoktur.Herkes şanslı olmuyor.Konuşanlara tıka kulaklarını.Milletin işi gücü yok lohusa kadınla uğraşıyorlar.

Bizim kere şu insanlarI kafanıza bu kadar takmayin aynı hatayi ben yaptım. Ve bir hafta hastanede tedavi gördüm hemde hayatı tehlikem vardı bebeğim daha 34 günlüktu lohusa depresyonuna girdim. O onu dedi ben şunu dedi ağlama krizlerine girdim kocamdan boşanmayI bile düşündüm. Lohusalik bir kadının hayatının en hassas dönemidir. Lütfen kendinizi önemseyin. Ve insanlara itibar etmeyin onlar hep konuşacaklardir:kızgın:

Bu kadar takma benim de sutun azdi oyle de boyle de buyuyorlar ben 3 4 ay emzire bildim o 3 4 ayda cogunlukla mama verdim. Olmayinca olmuyor.

aynısını bende yaşamıştım bebeğim memeyi ağzına aldığı an uykuya geçiyordu o emmediği için süt salgılanmıyordu
1 hafta gece gündüz onu uyandırıp emzirmek için uğraştım baktım olmuyor pes ettim mama verdim
kızım acıkınca önce 2 göğsümü emziriyordum üzerine mama veriyordum
anne sütüyle karnı doymasa bile alıyordu
mamayı kötü bişey veriyormuşsunuz gibi görmeyin eskiler sütü olmayınca pirinç ununu su ile kaynatıp büyütüyormuş çocuklarını hiç bir şey de olmamış
o etrafınızdaki çenesi düşüklerin ağzının payını verip uzaklaştırın kendinizden
nedir bu yeni annelere yapılan zulüm yaaa herkes bebek bakım profesörü kesiliyor ama kimse elini bişeye sürmüyor
bi kap yemek yap kadına iki bulaşığını yıka yooookkk illa eleştirecekler akıl verecekler
ağlamayın stres yapmayın bol bol emzirip göğüslerinizi sağın olduğu kadarını yer yetmediği yerde mama yer

Baya olmuş yazalı
Biz de 2 aylığız
Bİ kere bile memeden sonra uyumadı
Hep ağladı
Mamadan nefret ediyorum ve sütüm harbiden az :( yolu yok sanırım artık

Back
X