Çaresiz ve kimsesiz hissediyorum kızlar

Sürekli şikayet halindesin.
Sürekli ama !
Her şeye takıp takıp en basit meselelerde bile konu açıp onaylanmak istiyorsun
Bu hayatı bu şekilde yaşamak insana yüktür.
Şükürsüz bir yapın var, her mesele senin için irili ufaklı sorun niteliğinde.
Vazgeç bu huyundan.

Çünkü her şeyle küçük yaştan beri uğraşalı tek başıma yapa yapa artık bu hale geldim

Çünkü her şeyle küçük yaştan beri uğraşalı tek başıma yapa yapa artık bu hale geldim
Hayır küçük yaştan beridir ugraşan insan dirayetli olur, güçlü olmak için sarılacagı kuvvetli nedenleri olur
Sizin hayatınız sürekli şikayet üzerine.
Akıl almak, onaylanmak aşırı derecede önemli sizin için.
Bir bireysiniz, çalışıyorsunuz çok şükür haliniz vaktiniz yerinde ama kronik mutsuz ve sürekli telaş ve olumsuzluklar silsilesinde yüzüyorsunuz.

Ya ben kendime güveniyorum annemle babamın stresi dırdırı beni bitiriyor. Gidersen şöyle olur hep korku veriyolar.
Şayet ailenizden yardım almayacaksanız neden konuşup kendinizi stres sokuyorsunuz?

benim kız ardeşim 5 sene sınırda en g.doğuda görev yapıp, oradan en batı uca taşındı
taşıyabileceği kadar eşyayı arabaya istiflediler (ama arabada iğne ucu kadar yer bırakmamışlardı o da bi gerçek kocaman ekran TV filan vardı araçta yani)
kitapları vs çoktu onları koli yapıp oradaki arkadaşlarına bıraktı batıya ailesine filan gelen oldukça getirdiler. bi acelesi yoktu. ev eşyalarını getirmedi verdi veya sattı. gözden çıkarttığı kıyafetleri de öğrencilere dağıtmış.

evet, erkek kardeşim gitti uçakla, arabayı sürerek geldiler -hatta yol ortası bizim memleket orada da gece kaldılar kuzenim çok istiyordu ona uğradılar (olmasa başka yerde de kalabilirlerdi) ama yolu bölünce dinlenmiş oldular.
1600-1700 km filandı. bazı kesimler tek şerit olduğu için yol uzuyor.
neyse geldiler gündüz vaktiydi hala. ben de bulunduğum yerden gittim o gün pansiyonda kaldık, evleri aradık baktık.
ertesi gün apart olarak evi tuttuk, temizledik ve eşyayı da taşıdık.

şayet erkek kardeşim gitmese oradan arkadaşları ile gelecekti. gelen uçakla dönecekti.
ben gitmesem önceden kendisi gelip evi tutup temizleyecekti sonra eşya getirecekti

biz kardeş olarak uzak yol gerek yok 1 seferde topla gel dedik, müsait olmasak kendi de bu şekilde halledecekti. ama aile yardım edemiyorsa kendi çözümüne de karışmasın annem babam bişey demediler, biz böyle yaptık. biz olmasak kendi yine çözerdi bi şekilde.

araba kullanabiliyorsanız ne diye arabanızı memlekete (mersin herhalde memleket?) bırakıp oradan tekrar otobüsle filan gideceksiniz ki? yazık 2 kere iş.
orada ev hazır mı?

Yok değil orda öğretmenevi'nde kalacağım

Dirayetliyim zaten merak etmeyin nelerin altından kalktım. Ama insan bazen de destek görmek istiyor

Dirayetliyim zaten merak etmeyin nelerin altından kalktım. Ama insan bazen de destek görmek istiyor
tamam da
destek göremeyeceğiniz şeylerde fikirlerini sormayın

hepimiz ailelerden çevremizden varsa eşten tabi ki destek bari bi motivasyon bekleriz
ama yoksa da yoktur, ailenizi tanıyorsunuz-dur?

madem size ekstra stres, kafa karışıklığı vs. oluyor. bu kadar işinize sokmayın onları.

not: ailemi severim, aramda iyidir ama hayatımın %90ını bilmezler. ki sürekli de konuşuruz da. herkes herşeye dahil olmak zorunda değil. destek olabilecekleri şeylerde destek isteyin. kışlık salça verebiliyorlarsa anne bana salça yap diyin, yola taşınmaya karıştırtmayın, mesela.

Zaten onlara vermem de bursa içi zaten merkeze atandığım için arabaya çok ihtiyaç yok diye düşünüyorum
Araba orada kalacak elbet kullanırlar ayrıca çalışmadıkça sorun çok iyi bi araba da değildi. Sat altında beklet ya da ev peşinatı yap.

Zaten onlara vermem de bursa içi zaten merkeze atandığım için arabaya çok ihtiyaç yok diye düşünüyorum
Şu kafada kendine güvensiz ve zavallı gibi göründüğünüz için insanlar sizden kaçıyorlar biliyor musunuz? Evet Bursa içi merkeze atandığınız için arabaya çok ihtiyaç yok olursa da birilerine rica edersiniz onlarda sizi bir götürür iki götürür götürmediklerinde de buraya yazarsınız. Yeni bir yere atanıp yeni bir hayat kurarken sadece evden işe işten eve mi gideceksiniz. Bursa’nın çok güzel ilçeleri var ya birilerine yük olacaksınız ya da dolmuş, otobüs sürüneceksiniz. Bu zamanlarda kullanmayacaktınız bu arabayı neden aldınız. Senin gibi bir arkadaşım var usta şoför 20 yıllık çok bilmiş ailesi ona da aynısını söylüyor kız 2 saatlik şehir dışına bile çıkamıyor. Ablam araba aldı 1 hafta ders aldı o hafta otoparkta küçük kaza yaptı. Sonraki hafta da iki bebeğiyle dura dinlene 10 saat yol yapıp memlekete geldi. Lütfen kadınlar uyanın. Ailenin söylediği şeyler her zaman doğru değildir. Bir kadının mutlaka arabası olmalı hiçbir erkeğe muhtaç olmamalı baba ve abi dahil araba büyük özgürlüktür.

yahu kizim amma mesele yaptin araban varsa esyalarini yukle vinla git. Yol uzun sanirim 10 saat kadar o yuzden arada Haymana, Eskisehir, Ankara turu bir yerde mola yap dinlen hatta 2 gunluk kisa bir tatil yap geze geze gidersin.

sağ şerittenn tin tin git dinlene dinlene geze geze. niye çaresizim kimsesizim diye ah vah edip diz dövüyorsunuz ? hiç arkadaşınız yok mesala teklif edin.

Reyhanlıdan. Evet arabam otomotik ben zaten kendime güveniyorum
yani uzun yol yapa yapa araba kullanmayı öğreneceksiniz. ben de şu durumu anlayamıyorum erkekler gayet rahat uzun yol gidiyor kadınlara gelince niye illa kaza yaparsın şu bu deniliyor. ehliyeti herkes aynı yerden aynı şekilde aldı saçma bi cinsiyet ayrımcılığı.

Aileler çok korkutuyor, yaylalara bile gittim düşünün. Evet erkek olunca o gider diyorlar

Küçük yaştan beri herşeyi kendi başına yapan bu hâle gelmez, kimseyi dinlemez.Bu yaşıma kendi tırnaklarmla geldim kendi hayatım kendi kurallarım der, basar gider.Siz bu yaşınıza kadar hep birilerinin lafıyla itmesiyle gelmiş gibi davranıyorsunuz.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…