- Konu Sahibi kibritcikiz91
-
Konştk.üstelik eşim çok istekli konuşalım anlat diye. Ama ben ne anlatıcam nasıl anlatıcam bilmiyorum.eşinizle sakin bir biçimde konuşup derdinizi anlatmayı denediniz mi?kendiniz bir tanesiniz dünyada.bu kadar umutsuzluğa mahkum etmeyin kendinizi.elbette bir umut vardır.problenmlerinizi somutlaştırıp ,tek tek ele alın .çözüme ulaşmanız daha kolay olur.
Neden konuşurken daha sakin konuşamıyoruz anlamıyorum. Yardımcı olmaya çalşırken dahi sertiz.ben bu ilaç kullanmak istemiyorum lafını anlamıyorum ..başı ağrıyınca ilaç alıyor,gripte antibiyotik kullanıyoruz milletçe ama iş psikolojik rahatsızlıklara gelince ,yok ben ilaç istemiyroum ...neden yani?sonuçta o ilaçlar da sizin iyileşmeniz için..
doktor size anitdepresan veriyor neticede,ıuyuşturucu değil ki.bağımlı olmazsınız korkmayın..
kalp çarpıntınız ölüm korkularınız var ve siz panik atağı atlattığınızı mı sanıyorsunuz?
yapmayın lğtfen...bir psikiyatriste mutlaka gidin. ilaveten de psikologla terapiye başlayın..
4 seans gittim. Gidip konuşup gelmek. Ben hiç.bir fark ya da farklı bişey görmedimÖlüm herkesin aklına gelir, benim de çok sık geliyor ama sizinki biraz hastalıklı bir durum olmuş. Yüksek ihtimal panik tarzı bir durum yaşıyorsunuz. Psikoloğa gidip çare bulamadım demişsiniz, demekki işinin ehli bir psikoloğa gitmediniz. İlaçlara bağımlı yapan psikiyatri değil de konuşup rahatlayacğınız bir psikolog öneriyorum.
Konştk.üstelik eşim çok istekli konuşalım anlat diye. Ama ben ne anlatıcam nasıl anlatıcam bilmiyorum.
Neden konuşurken daha sakin konuşamıyoruz anlamıyorum. Yardımcı olmaya çalşırken dahi sertiz.
4senedir hiç atak yaşamadım. Bu yüzden atlattım dedim. Hiç ilaç kullanmam.. Çok çok zor durumda kalınca. Çok çok çok nadirdir. O da sadece antibiyotik.yoksa ağrı kesici dahi kullanmam.
Psikiyatri ilacıda o yüzden istemiyorm.
Siz psikologa mı gittiniz? Atlattınız mı? Ben kalp çarpıntıları yaşamaya başladım. Ölüm korkusu var. İlaç kullammak istemiyorum. Bağımlı olmak istemiyorum. Eşim ve görümcem her şeyin sorumlusu en çok da eşim..
Yoo hyr neden sordunuz? Ama bana evlenme teklifi etmişti. 2-3 ay snra bana ailesinn biriyle evlendirmek istediğini söyledi. Ayrıldık. Sonra da evlendik işte.
siz de mibursadasınız?hissettiklerinizi,düşüncelerinizi anlatın.Konştk.üstelik eşim çok istekli konuşalım anlat diye. Ama ben ne anlatıcam nasıl anlatıcam bilmiyorum.
Neden konuşurken daha sakin konuşamıyoruz anlamıyorum. Yardımcı olmaya çalşırken dahi sertiz.
4senedir hiç atak yaşamadım. Bu yüzden atlattım dedim. Hiç ilaç kullanmam.. Çok çok zor durumda kalınca. Çok çok çok nadirdir. O da sadece antibiyotik.yoksa ağrı kesici dahi kullanmam.
bu ilaç muhabbeti devamlı yapılıyor o yüzden o şekilde yazdım,sert olmak değil amacım..Konştk.üstelik eşim çok istekli konuşalım anlat diye. Ama ben ne anlatıcam nasıl anlatıcam bilmiyorum.
Simdi anladigim kadariyla siz bu evlilikten mutlu degilsiniz. Peki evlilik disinda bir hayatiniz, isiniz gucunuz, sosyal cevreniz var mi?
Peki tek derdiniz kotu giden evliliginiz mi, baska dertleriniz de var mi? Bogulma sebebiniz evlilik mi?
Insanlar , siz izin verdiginiz olcude sizi uzebilirler. Evliliginiz kotuyse ve seviyorsaniz, esinizle konusup mutsuz oldugunuzu, durumu duzeltmek istediginizi soyleyin. Ama bu evliligi istemiyorsaniz da daha fazla ugrasip hayati kendinize zindan etmenin de alemi yok, vedalasir gidersiniz.
Esiniz tam bir cinsmis be kardes. yani evlenme teklif ettigin kadina soylenecek sey mi bu, ailem bana baskasini buldu.yani boyle bir cumleyi kurmanin amaci ne olabilir ? Ayrilarak iyi yapmissiniz da sonra niye evlendiniz? Genel anlamda bu adamdan, ilgi , sevgi gordugunuzu dusunuyor musunuz, sizi seviyor mu ? Siz onu seviyor musunuz ? Dedigim gibi, sorularin cevaplari hayirsa hayattan bezmeye gerek yok.
Simdi bu olaylar olduktan sonra evlenmeyi kabul eden sizsiniz, yani her seyin sorumlusu esiniz degil. Kendi hayatinizin sorumlulugunu bir alin once derim.
Ben burda terapi ne kadar yardimci olur bilemiyorum, kimsede sihirli degnek yok. Evliliginiz kotuyse, adam kotuyse , terapist ne yapsin ? Siz kendi hayatnizin nasil olacagina kendiniz karar vermelisiniz. Bunalarak bir yere varamazsiniz. Neyden mutsuz oldugunuzu iyice bir cozumleyin, oraya cozum getirmeye calisin, getiremezseniz de canima yazik diyip kesip atin.
Görmeliydiniz. Dediğim gibi işinin ehli bir psikoloğa gitmemişsiniz sanırım. Bir de şunu söyliyim size. Benim hayatımın çok büyük bir bölümü hep psikiyatrik servislerde geçti. Tonlarca ilaç kullandım vs. Psikoloğun falan elbet faydası oluyor ama asıl elinden tutup kaldıracak güç, kendinizde emin ol buna. Ben iyi olacağım deyip kendinizi iyileştirmeyi bilmelisiniz. Ben pek çok sorun yaşadım ama kendimi de düştüğüm yerlerden hep kendim kaldırdım. Umutsuzluğunuzu karamsarlığınızı bir kenara atmalısınız. Konunuzdan görümcenizi sevmediğiniz sonucuna ulaştım. Görüşmeyin size bu kadar zarar veriyorsa. Yada öldükten sonra eşinize birini mi bulur, eşiniz de mutlu mu olur ? boşverin. Zaten ölüp gitmiş olacaksınız, hesaplaşmasını ahirette yaparsınız. Ayrıca eşinize de güveninizin olmadığını anlıyorum bu durumdan. Kendinizi psikolojik olarak yok etmektense güvenmediğiniz ve ailesi ile sorunlu olduğunuz bir eşten kopmak daha iyi değil mi? Böyle zararınız kendinize oluyor sadece, elinize ne geçiyor ? Akıl sağlığı herşeyin sağlığından daha önemli. Hastalanan her organın her hastalığın çaresi var da akıl sağlığının yok, gitti mi bir daha gelmez. Değer mi içinde bulunduğunuz aile bunlara bir düşünün derim ?4 seans gittim. Gidip konuşup gelmek. Ben hiç.bir fark ya da farklı bişey görmedim
Simdi anladigim kadariyla siz bu evlilikten mutlu degilsiniz. Peki evlilik disinda bir hayatiniz, isiniz gucunuz, sosyal cevreniz var mi?
Peki tek derdiniz kotu giden evliliginiz mi, baska dertleriniz de var mi? Bogulma sebebiniz evlilik mi?
Insanlar , siz izin verdiginiz olcude sizi uzebilirler. Evliliginiz kotuyse ve seviyorsaniz, esinizle konusup mutsuz oldugunuzu, durumu duzeltmek istediginizi soyleyin. Ama bu evliligi istemiyorsaniz da daha fazla ugrasip hayati kendinize zindan etmenin de alemi yok, vedalasir gidersiniz.
Esiniz tam bir cinsmis be kardes. yani evlenme teklif ettigin kadina soylenecek sey mi bu, ailem bana baskasini buldu.yani boyle bir cumleyi kurmanin amaci ne olabilir ? Ayrilarak iyi yapmissiniz da sonra niye evlendiniz? Genel anlamda bu adamdan, ilgi , sevgi gordugunuzu dusunuyor musunuz, sizi seviyor mu ? Siz onu seviyor musunuz ? Dedigim gibi, sorularin cevaplari hayirsa hayattan bezmeye gerek yok.
Simdi bu olaylar olduktan sonra evlenmeyi kabul eden sizsiniz, yani her seyin sorumlusu esiniz degil. Kendi hayatinizin sorumlulugunu bir alin once derim.
Ben burda terapi ne kadar yardimci olur bilemiyorum, kimsede sihirli degnek yok. Evliliginiz kotuyse, adam kotuyse , terapist ne yapsin ? Siz kendi hayatnizin nasil olacagina kendiniz karar vermelisiniz. Bunalarak bir yere varamazsiniz. Neyden mutsuz oldugunuzu iyice bir cozumleyin, oraya cozum getirmeye calisin, getiremezseniz de canima yazik diyip kesip atin.
Anlatamıyorm ki.. Yani anlatyrm ama karşıdan bakımca çok anlamsız birşey anlatıyomş gibi hissediyorm kendimş ben. Ve daha fazla devam etmiyorum.siz de mibursadasınız?hissettiklerinizi,düşüncelerinizi anlatın.
Psikologa gittim. Bana ilaç vermedi. Gwrek duymuyorum. Çünkü sizin içinizde bir güç var kurtulacağınıza inanıyorum. Birşey var siz de ve onunla başarıcaz dedi psikolog. Devam ettim seanslara. Ama ben hala aynı bendim.bu ilaç muhabbeti devamlı yapılıyor o yüzden o şekilde yazdım,sert olmak değil amacım..
bakın daha önceki konularınıza da yazmışım..siz yıllardır aynı sorunları yaşıyorsunuz,devamlı mutsuzsunuz..ama nedense doktora gidip ilaç kullanmak istemiyroum diyorsunuz..
bir hastalık varsa çaresi de vardır..kimse ilaç kullanmayı sevmez ancak iyileşmeyi istiyorsanız doktorunuzun önerilerin uymalısınız..neticede ben teşhis koyamam panik atak mı depresyon mu ya da her ne ise...en doğru teşhisi ve tedaviyi doktor verir size..ama baştan gitmem derseniz,siizn çareniz kk da değil..
2 senedir her konunuza yazmış insanlar ama uygulama yok..ve daha kötüye gidiyorsunuz..bu sebpten bence en doğru çözüm psikiyatrist ve psikolog..
Sosyal bir hayatım var. Çocuk yüzünden çalışamadm. 1 ay sonra başlayacağım. Eşim seviyor eminim. Zerre şüphem yok. Ben de seviyorum sanırım.yani ondan nefret etmediğime göre. İnsan olarak mükemmel biridir.ama bazı şeyler beni tüketti. Sevgi ilgi görüyorm evet. Ama yaşadığım olumsuzluklardan onu sorumlu tutuyorm. Öfkem o Yüzden. Hatalar yaptı.. O yüzden bu korkularm ve kalp çarpıntılarm. 4 senedir gelmeyen atak neden evlendiktn snra çıktı ortaya. Evlilik süresince eşimn hataları yüzünden biriktim ve doldum. O farkında değil ama onun hatalı davranşları yüzünden zaman zaman değersiz hissettim kendimi.bunu ona söyledim ve bana hep sen yanlış anladn düşündün dedi hep.
Çok sevdiğim ve sevildiğimden emin olduğum için evlendim.o kişiyi ailesinn bulduğuna ve ısrar ettiğine eminim.. Eşimn burdaki tek hatası beni ailesine söylememesiydi. Onun sebebi de beni korumaktı. Çnkü ailesine söylediği An evlilik olacak ve ben istemiyordum bu kdr erken. Ailem de bilmiyordu kısacası zamano değildi. Ama bu olay çıkımca eşim ailesine söylemedi. Ne zaman ailesinn şstediği kızın konusu kapandı eşim ailesine bahsetti benden.
4 seansta mucie beklemeyin zaten..4 seansta tüm sorunlarınız çözülmüş bambaşka bir kadın olmanıza imkan yok ki..bu uzun bir süreç..ne güzel şeyler söylemiş size psikoloğunuz..beraberce başaracığınızı söylemiş..Psikologa gittim. Bana ilaç vermedi. Gwrek duymuyorum. Çünkü sizin içinizde bir güç var kurtulacağınıza inanıyorum. Birşey var siz de ve onunla başarıcaz dedi psikolog. Devam ettim seanslara. Ama ben hala aynı bendim.
Evet hep aynı sorun. Aynı sorun ve çözümsüzlük içinde dönüp duruyorm. İnanın gittiğim psikolog alanında en iyilerden. Ama ben devam etmedm. Hiç bir değişiklk yoktu ben de.
Görmeliydiniz. Dediğim gibi işinin ehli bir psikoloğa gitmemişsiniz sanırım. Bir de şunu söyliyim size. Benim hayatımın çok büyük bir bölümü hep psikiyatrik servislerde geçti. Tonlarca ilaç kullandım vs. Psikoloğun falan elbet faydası oluyor ama asıl elinden tutup kaldıracak güç, kendinizde emin ol buna. Ben iyi olacağım deyip kendinizi iyileştirmeyi bilmelisiniz. Ben pek çok sorun yaşadım ama kendimi de düştüğüm yerlerden hep kendim kaldırdım. Umutsuzluğunuzu karamsarlığınızı bir kenara atmalısınız. Konunuzdan görümcenizi sevmediğiniz sonucuna ulaştım. Görüşmeyin size bu kadar zarar veriyorsa. Yada öldükten sonra eşinize birini mi bulur, eşiniz de mutlu mu olur ? boşverin. Zaten ölüp gitmiş olacaksınız, hesaplaşmasını ahirette yaparsınız. Ayrıca eşinize de güveninizin olmadığını anlıyorum bu durumdan. Kendinizi psikolojik olarak yok etmektense güvenmediğiniz ve ailesi ile sorunlu olduğunuz bir eşten kopmak daha iyi değil mi? Böyle zararınız kendinize oluyor sadece, elinize ne geçiyor ? Akıl sağlığı herşeyin sağlığından daha önemli. Hastalanan her organın her hastalığın çaresi var da akıl sağlığının yok, gitti mi bir daha gelmez. Değer mi içinde bulunduğunuz aile bunlara bir düşünün derim ?
1.5 ay sürdü.ufacık birşey olmalıydı.iyi hşssetmeliydim en azından öyle değil mi?4 seansta mucie beklemeyin zaten..4 seansta tüm sorunlarınız çözülmüş bambaşka bir kadın olmanıza imkan yok ki..bu uzun bir süreç..ne güzel şeyler söylemiş size psikoloğunuz..beraberce başaracığınızı söylemiş..
devam edin lütfen...uzun bir maraton bu...
Eşinizin yalanlarından bahsediyorsunuz ve tek başına değerlendirince mükemmel bir eştir diyorsunuz. Bu ne yaman çelişkidir :) Bence tek sorun ailesi değil, dengeyi kuramadığı için tek başına en büyük suçlu zaten eşiniz. Erkek aileleri genelde zaten sorunlu ve içten pazarlklı tipler olur. Ben aksini görmedim bile diyebilirim. Eşinizin karısını düşünüp ona göre adım atması, sizi arada bu hale getirmemesi gerekirdi. Yalanını yakaladım diyorsunuz bu da cabası. Bence bir kez daha düşünün eşinizin ne derece mükemmel olduğunuEşim.ailesi konusunda serttir. Ben hep adım attim görümceme eşim.de görüyor. Ve ona bu Son biraz daha sabredicem.ama böyle devam ederse mesafemi koyucam dedm. Tamam dedi. Haklısın bu kadar adım atmana rağmen cevap alamasaydım senn gibi yapardım dedi.
Eşime güvenm kırıldı. 1ay önce hiç beklemediğim yerde ve asla şahit olmalarını istemediğim kişilerin yannda eşimin bir yalanını öğrendim. Ve sormştm.doğru mu diyorsun diye.inanmama rapmrn sözüne güvendiğin için inandm.bu güvenimi yıktı.
Neden devam edeceksiniz dediniz ya. Eşim tek başına değerlendirince mükemmel bir eş. Ama ailesiyle değerlendirince kötü. Onun denge kuramaması yüzünden hataları yüzünden bu durumdayım ben.. Öfkem eşime o yüzden.
Psikolojim bozuk farkındayım. Aklı başında hangi insan eşimden önce ölücem görümcem birinş bulacak evlenecekler mutlu olacaklar diye düşünüp kendine zarar verir ki...
Ben özenirim süprizler yaparım. Evliliğimz boyunca bir kere enm için birşey yaptığınıbilmem. Hiç beni süpriziyle şaşırtmamıştır. Ailesini görmeye giderken hediyelerle gider. İş seyahatinden dönerken bir hediyesini görmedm.
Doğum snrası Lohusayken ablasıyla tartştk.haklıydım ama benm tarafıma bakmadı.3günlük lohusaydm. Konuşmadı. Zaten ablası bir telefonla bile aramızı bozabilir. Ailesine karşı beni koruyup sahiplenmedi. Ailesi yokken çok iyiyiz.biz gidelim ya da onlar gelsin kesinlikle kavga olur. Ablası için çok incitmiştir beni.
Konuşuruz.bana dwğer verdiğini sevdiğinş söyler inanırım.İkna eder ama uygulamada birşey yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?