çaresizlik ve saplantılı düşünceler

Konştk.üstelik eşim çok istekli konuşalım anlat diye. Ama ben ne anlatıcam nasıl anlatıcam bilmiyorum.
Neden konuşurken daha sakin konuşamıyoruz anlamıyorum. Yardımcı olmaya çalşırken dahi sertiz.

4senedir hiç atak yaşamadım. Bu yüzden atlattım dedim. Hiç ilaç kullanmam.. Çok çok zor durumda kalınca. Çok çok çok nadirdir. O da sadece antibiyotik.yoksa ağrı kesici dahi kullanmam.

Psikiyatri ilacıda o yüzden istemiyorm.

4 seans gittim. Gidip konuşup gelmek. Ben hiç.bir fark ya da farklı bişey görmedim

Aslında sert yazılmış bir şey yok.
Sadece iyileşmek istiyorsanız ilaç kullanmak zorundasınız,bu kadar basit.
Yok eğer istemiyorsanız burada,size,kim nasıl yardımcı olacak acaba?
Ahhh canım vahhh canım ile mi iyi olacaksınız.
Terapist iyi gelmedi demişsiniz,başka uzmana gitseniz daha iyi olur.

Yoo hyr neden sordunuz? Ama bana evlenme teklifi etmişti. 2-3 ay snra bana ailesinn biriyle evlendirmek istediğini söyledi. Ayrıldık. Sonra da evlendik işte.

Simdi anladigim kadariyla siz bu evlilikten mutlu degilsiniz. Peki evlilik disinda bir hayatiniz, isiniz gucunuz, sosyal cevreniz var mi?

Peki tek derdiniz kotu giden evliliginiz mi, baska dertleriniz de var mi? Bogulma sebebiniz evlilik mi?

Insanlar , siz izin verdiginiz olcude sizi uzebilirler. Evliliginiz kotuyse ve seviyorsaniz, esinizle konusup mutsuz oldugunuzu, durumu duzeltmek istediginizi soyleyin. Ama bu evliligi istemiyorsaniz da daha fazla ugrasip hayati kendinize zindan etmenin de alemi yok, vedalasir gidersiniz.

Esiniz tam bir cinsmis be kardes. yani evlenme teklif ettigin kadina soylenecek sey mi bu, ailem bana baskasini buldu.yani boyle bir cumleyi kurmanin amaci ne olabilir ? Ayrilarak iyi yapmissiniz da sonra niye evlendiniz? Genel anlamda bu adamdan, ilgi , sevgi gordugunuzu dusunuyor musunuz, sizi seviyor mu ? Siz onu seviyor musunuz ? Dedigim gibi, sorularin cevaplari hayirsa hayattan bezmeye gerek yok.

Simdi bu olaylar olduktan sonra evlenmeyi kabul eden sizsiniz, yani her seyin sorumlusu esiniz degil. Kendi hayatinizin sorumlulugunu bir alin once derim.

Ben burda terapi ne kadar yardimci olur bilemiyorum, kimsede sihirli degnek yok. Evliliginiz kotuyse, adam kotuyse , terapist ne yapsin ? Siz kendi hayatnizin nasil olacagina kendiniz karar vermelisiniz. Bunalarak bir yere varamazsiniz. Neyden mutsuz oldugunuzu iyice bir cozumleyin, oraya cozum getirmeye calisin, getiremezseniz de canima yazik diyip kesip atin. Kimse akil sagliginizi kaybetmeye degmez.

Son düzenleme:
siz de mibursadasınız?hissettiklerinizi,düşüncelerinizi anlatın.

bu ilaç muhabbeti devamlı yapılıyor o yüzden o şekilde yazdım,sert olmak değil amacım..
bakın daha önceki konularınıza da yazmışım..siz yıllardır aynı sorunları yaşıyorsunuz,devamlı mutsuzsunuz..ama nedense doktora gidip ilaç kullanmak istemiyroum diyorsunuz..
bir hastalık varsa çaresi de vardır..kimse ilaç kullanmayı sevmez ancak iyileşmeyi istiyorsanız doktorunuzun önerilerin uymalısınız..neticede ben teşhis koyamam panik atak mı depresyon mu ya da her ne ise...en doğru teşhisi ve tedaviyi doktor verir size..ama baştan gitmem derseniz,siizn çareniz kk da değil..
2 senedir her konunuza yazmış insanlar ama uygulama yok..ve daha kötüye gidiyorsunuz..bu sebpten bence en doğru çözüm psikiyatrist ve psikolog..

4 seans gittim. Gidip konuşup gelmek. Ben hiç.bir fark ya da farklı bişey görmedim
Görmeliydiniz. Dediğim gibi işinin ehli bir psikoloğa gitmemişsiniz sanırım. Bir de şunu söyliyim size. Benim hayatımın çok büyük bir bölümü hep psikiyatrik servislerde geçti. Tonlarca ilaç kullandım vs. Psikoloğun falan elbet faydası oluyor ama asıl elinden tutup kaldıracak güç, kendinizde emin ol buna. Ben iyi olacağım deyip kendinizi iyileştirmeyi bilmelisiniz. Ben pek çok sorun yaşadım ama kendimi de düştüğüm yerlerden hep kendim kaldırdım. Umutsuzluğunuzu karamsarlığınızı bir kenara atmalısınız. Konunuzdan görümcenizi sevmediğiniz sonucuna ulaştım. Görüşmeyin size bu kadar zarar veriyorsa. Yada öldükten sonra eşinize birini mi bulur, eşiniz de mutlu mu olur ? boşverin. Zaten ölüp gitmiş olacaksınız, hesaplaşmasını ahirette yaparsınız. Ayrıca eşinize de güveninizin olmadığını anlıyorum bu durumdan. Kendinizi psikolojik olarak yok etmektense güvenmediğiniz ve ailesi ile sorunlu olduğunuz bir eşten kopmak daha iyi değil mi? Böyle zararınız kendinize oluyor sadece, elinize ne geçiyor ? Akıl sağlığı herşeyin sağlığından daha önemli. Hastalanan her organın her hastalığın çaresi var da akıl sağlığının yok, gitti mi bir daha gelmez. Değer mi içinde bulunduğunuz aile bunlara bir düşünün derim ?

Sosyal bir hayatım var. Çocuk yüzünden çalışamadm. 1 ay sonra başlayacağım. Eşim seviyor eminim. Zerre şüphem yok. Ben de seviyorum sanırım.yani ondan nefret etmediğime göre. İnsan olarak mükemmel biridir.ama bazı şeyler beni tüketti. Sevgi ilgi görüyorm evet. Ama yaşadığım olumsuzluklardan onu sorumlu tutuyorm. Öfkem o Yüzden. Hatalar yaptı.. O yüzden bu korkularm ve kalp çarpıntılarm. 4 senedir gelmeyen atak neden evlendiktn snra çıktı ortaya. Evlilik süresince eşimn hataları yüzünden biriktim ve doldum. O farkında değil ama onun hatalı davranşları yüzünden zaman zaman değersiz hissettim kendimi.bunu ona söyledim ve bana hep sen yanlış anladn düşündün dedi hep.

Çok sevdiğim ve sevildiğimden emin olduğum için evlendim.o kişiyi ailesinn bulduğuna ve ısrar ettiğine eminim.. Eşimn burdaki tek hatası beni ailesine söylememesiydi. Onun sebebi de beni korumaktı. Çnkü ailesine söylediği An evlilik olacak ve ben istemiyordum bu kdr erken. Ailem de bilmiyordu kısacası zamano değildi. Ama bu olay çıkımca eşim ailesine söylemedi. Ne zaman ailesinn şstediği kızın konusu kapandı eşim ailesine bahsetti benden.

Psikologa gittim. Bana ilaç vermedi. Gwrek duymuyorum. Çünkü sizin içinizde bir güç var kurtulacağınıza inanıyorum. Birşey var siz de ve onunla başarıcaz dedi psikolog. Devam ettim seanslara. Ama ben hala aynı bendim.

Evet hep aynı sorun. Aynı sorun ve çözümsüzlük içinde dönüp duruyorm. İnanın gittiğim psikolog alanında en iyilerden. Ama ben devam etmedm. Hiç bir değişiklk yoktu ben de.

Bakin isiniz var, cocgunuz var, guzel bir evliliginiz de var, yani sizin hayatiniz kotu degil ki. Siz mutsuzsaniz ben oleyim abla :)

bazı şeyler beni tüketti
yaşadığım olumsuzluklardan onu sorumlu tutuyorm. Öfkem o Yüzden. Hatalar yaptı
Evlilik süresince eşimn hataları yüzünden biriktim ve doldum. O farkında değil ama onun hatalı davranşları yüzünden zaman zaman değersiz hissettim kendimi.bunu ona söyledim ve bana hep sen yanlış anladn düşündün dedi hep.

Bu hatalar, sizi bu kadar tuketen seyler nedir peki? Bir de tabi ki esiniz de bir insan, hata yapacak, ne var bunda ? Siz kusursuz musunuz, kim kusursuz ki esiniz supermen olsun? Burdaki tum kadinlar eslerinin odun, kutuk oldugundan bahsediyorlar, sizinki de birazcik oyle bence. Kv, kp, gorumce den cogunluk nefret ediyor, ama kafaya takmiyor, atak gecirmiyor. Sonucta aldatma, siddet vs yoksa seviyorsa da, ne hata yapmis olabilir sizi bu kadar uzen ?

Bir ornek verin son cumlenize, olay nedir, siz ne dediniz, o nasil cevap verdi? Belki kendince o da haklidir, ona gore olay ufak bir seydir, buyuttugunuzu veya yanlis anladiginizi dusunuyordur.

Olayi bir duyalim, kendinizi bos yere yediginize kanaat getirirsek o zaman bir psikiyatri doktoruna gidin derim. hayati kendinize bos yere zehir ediyorsunuz bence.

4 seansta mucie beklemeyin zaten..4 seansta tüm sorunlarınız çözülmüş bambaşka bir kadın olmanıza imkan yok ki..bu uzun bir süreç..ne güzel şeyler söylemiş size psikoloğunuz..beraberce başaracığınızı söylemiş..
devam edin lütfen...uzun bir maraton bu...

panik atak olabilirsiniz tabi teşhis biz değil doktor koyabilir gidin derim ben panik atak yaşıyorum tedaviyle atlattm sayılır

Eşim.ailesi konusunda serttir. Ben hep adım attim görümceme eşim.de görüyor. Ve ona bu Son biraz daha sabredicem.ama böyle devam ederse mesafemi koyucam dedm. Tamam dedi. Haklısın bu kadar adım atmana rağmen cevap alamasaydım senn gibi yapardım dedi.

Eşime güvenm kırıldı. 1ay önce hiç beklemediğim yerde ve asla şahit olmalarını istemediğim kişilerin yannda eşimin bir yalanını öğrendim. Ve sormştm.doğru mu diyorsun diye.inanmama rapmrn sözüne güvendiğin için inandm.bu güvenimi yıktı.

Neden devam edeceksiniz dediniz ya. Eşim tek başına değerlendirince mükemmel bir eş. Ama ailesiyle değerlendirince kötü. Onun denge kuramaması yüzünden hataları yüzünden bu durumdayım ben.. Öfkem eşime o yüzden.

Psikolojim bozuk farkındayım. Aklı başında hangi insan eşimden önce ölücem görümcem birinş bulacak evlenecekler mutlu olacaklar diye düşünüp kendine zarar verir ki...

1.5 ay sürdü.ufacık birşey olmalıydı.iyi hşssetmeliydim en azından öyle değil mi?

Ben özenirim süprizler yaparım. Evliliğimz boyunca bir kere enm için birşey yaptığınıbilmem. Hiç beni süpriziyle şaşırtmamıştır. Ailesini görmeye giderken hediyelerle gider. İş seyahatinden dönerken bir hediyesini görmedm.

Doğum snrası Lohusayken ablasıyla tartştk.haklıydım ama benm tarafıma bakmadı.3günlük lohusaydm. Konuşmadı. Zaten ablası bir telefonla bile aramızı bozabilir. Ailesine karşı beni koruyup sahiplenmedi. Ailesi yokken çok iyiyiz.biz gidelim ya da onlar gelsin kesinlikle kavga olur. Ablası için çok incitmiştir beni.

Konuşuruz.bana dwğer verdiğini sevdiğinş söyler inanırım.İkna eder ama uygulamada birşey yok

Eşinizin yalanlarından bahsediyorsunuz ve tek başına değerlendirince mükemmel bir eştir diyorsunuz. Bu ne yaman çelişkidir :) Bence tek sorun ailesi değil, dengeyi kuramadığı için tek başına en büyük suçlu zaten eşiniz. Erkek aileleri genelde zaten sorunlu ve içten pazarlklı tipler olur. Ben aksini görmedim bile diyebilirim. Eşinizin karısını düşünüp ona göre adım atması, sizi arada bu hale getirmemesi gerekirdi. Yalanını yakaladım diyorsunuz bu da cabası. Bence bir kez daha düşünün eşinizin ne derece mükemmel olduğunu

Ama erkeklerin cogu odun, yani tabi ki bu bir mesrulastirma degil ama pekcok kadin kocasinin okuz oldugunu kabulleniyor, bu soylediginiz sey, insanlarin ortak bir sikayeti.

Madem hazzetmiyorsunuz, bosverin ablasiyla da ailesiyle de gorusmeyin. Ailesiyle dengeyi kuramayan salak erkek modeli de yaygin, az bulunur bir cins degil. Siz de gorusmeyin, konsumayin, olsin bitsin. Bu ablaya da yine isguzarlik yaparsa kendisiyle gorusup konusmak istemediginizi yuzune acik secik net soyleyin, geri puskurtun. Madem esinizden bu konuda sikayetcisiniz, bir beklentiniz olmasin, onun kisiligi boyle. Siz de ailesiyle gorusmeyin olur biter. Allah allah bu adamin karakteri neden boyle diye kendi kendinizi doldurmayin. Bu adam boyle kabullenin, caresine bakin. Esiniz kusursuz degil, olmasini beklemeyin. Siz cok mu mukemmelsiniz ? Adam panik atak yasayan, surekli bunalimli birini idare ediyor, az sey mi yapiyor?

Evliliginiz bence kotu degil, ne evlilik ne de baska bir sey zaten, kusursuz, mukemmel olamaz ki. Hayatta her seyin mukemmel islemesi zaten mumkun degil.

Yani sikayet ettiginiz seyler bence kabullenilecek ya da cozumlu seyler. Ben siz boyle seyler yazinca dayak yiyen, caresiz, parasiz , gidecek yeri olmayan birisiniz sandim acikcasi. Yazdiklarinizda bunalima girecek, daralacak , atak gecirtecek bir sey bulamadim ben, siz fazlaca alingan olabilir misiniz ?

Belki de bazi seyleri kafaya cok takmamayi ogrenmelisiniz, olduklari gibi kabul etmeyi. mesela gorumceniz dangalak bir insan, bunu degistiremezsiniz , boylece kabul edin. Onun nasil bir insan oldugunu dusunup hayati kendinize zehretmenin manasi nedir ? Kabul edin onu da boylece, gerekeni yapin gecin, ya da umursamayin, takmayin.

Bence her seye fazla takiyorsunuz, psikiyatriye gorunseniz iyi olabilir. Bu kadar uzun sure bu durumda olmaniz iyi degil, size de yazik, boyle yasanmaz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…