çaresizlikten ölücem !

sessia

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2013
195
5
46
İstanbul
Bir insanın hayatı böyle mi ters yüz olur çok çok sıkılıyorum iş bulamıyorum evlenemiyorum evde durmaktan bıktım ama gidecek yerim yok

Yüzük attığımdan beri 3 yıl oldu kimse olmadı hayatımda ve ben evlenecekken bekar olanların benden küçük oğlanların bile neredeyse hepsi evlendi. Düğün davetiyesi görmek istemiyorum artık
Mezun olduğumdan beri 3 yıl oldu iş bulamıyorum kimse yüzüme bakmıyor. Sosyalliğim sıfır oldu artık. ki ben sosyal yaşamayı seven kalabalığı seven her yerden arkadaşlar edinen çevresi geniş bi kızdım. özenilirdim. şimdi evden çıkamıyorum. evde kala kala, evde olmaktan nefret eden ben bile dışarıdaki hayatı düşünememeye başladım.

Ben neyin cezasını çekiyorum böyle, neden yıllardır ettiğim duaların biri bile kabul olmaz, unutulmuş gibiyim... ne kadar dayanıcam nasıl dayanıcam artık bilmiyorum. öyle sinir doluyum ki hiç bir şey istemiyorum artık ama böyle de yaşayamıyorum... elimde değil isyanlardayım

Pekiii evde oturma o zaman kurslara filan git dans kursu olabilir hem arkadaş çevren genişler , hem sıkılmazsın

Son 2senedir oyle yapiyorum ama kurs hobi falan da hic ise yaramiyo artik. Bi an halime sukrediyorum sonra issiz ve eve baglanmis gorunce kendimi yine kotu oluyorum
ayrica artik kursa vs verecek param da kalmadi evden cikamamamin bi nedeni de parasizlik (

seni o kadar iyi anlıyorum ki...

Dediğin gibi sosyal,kıpır kıpır,her yerden arkadaşlar edinen,imrenilen bir kızdım.Okul bitti,memleketteki çevremle idare ediyorum.Evet arkadaşlarım var ama belli bir çevrem vardı,aynı kişiler ileriye gidemiyorum.Onların çoğu da evde oturan,evde gün yapan,pasta börek yiyen kızlar.2 arkadaşım var benimle aynı kafada olan,biri şu an benim gibi kurslarda,biri çalışıyor.Bir araya geldiğimizde kopuyoruz o ayrı ama çok zor oluyor işte.Gün yapan pastacı takımıyla takılıyorum genelde Yanlış anlaşılmasın kötü birşey değil ama 50 yaşındaki annemle aynı faaliyeti yapacaksam 20li yaşlarda olmanın ne anlamı var?Bir sinemaya,gezmeye filan gidelim diyorum.Bir öğrenmişler gün,pasta börek,başka da birşey yok.Hiç yoktan iyidir tabi,en azından iki lafın belini kırıyoruz.Ama ben bu değilim ki...Her türlü gelişmeye açık bir kızken evde otura otura pastacı kıza dönüştüm.Bir iki kursa gittim,oradan da çevre edindim,ama herkesin işi gücü var,herkes benim gibi işsiz değil Bunlar için de para lazım.Sürekli kurs kurs nereye kadar?Maddi durumumuz kötü değil aslında,ben sadece şu kursa gitmek istiyorum,bu kursa gitmek istiyorum demeye utanıyorum artık.Ailem hiçbir şeyden mahrum bırakmıyor,istesem her yere yollarlar ama ben utanıyorum artık istemeye.Üstelik hiçbir zaman işsizliğimden dem vurmadılar,illa çalış diye diretmediler,buna rağmen utanıyorum

Başarılı bir öğrencilik dönemi geçirdim.Öğretmenlerimin deyimiyle zehir gibi kızdım.Dışarıda lise öğretmenlerimi gördüğüm de öyle utanıyorum ki...Üniversitede yıl sonunda bölümümdeki 500 e yakın kişiden mezun olan 63 kişinin arasındaydım.Girdiğim tüm sınavları kazandım,mülakatlarda elendim hep.Dil var,pc sertifikaları,katıldığım seminerlerden filan edinilen sertifikalar...Anlamıyorum ya...6 senede okul bitiren kız şıp diye okul biter bitmez işe girdi.Liseyi bile bitirmekten aciz (bakın maddi zorunluluklardan,vs. nedenlerden dolayı değil),bayağı liseyi örgünde okuyamadı,,sonradan açıköğretimden okuyup 21 yaşında liseden mezun oldu!Akıl küpü şu an ziraat bankasında banko görevlisi..Hoş tamam bir ünv mezunu gişede para saymasın zaten,ama ülkede bu kadar ünv mezunu varken o basit işi bile bişeyler için uğraşan ünv mezununun hakettiğini düşünüyorum,zorla lise bitirenin değil...O kadar hırslı ve bir işi yapmaya kalktım mı en iyisini yapmaya çalışan,herkesten daha iyi yapmaya çalışan bir insandım ki,işe girseydim şimdiye müdür olmuştum abartmıyorum başladım mı duramam,ama o fırsatı vermediler Hiçbir şeyin adaletli olduğuna inanmıyorum,özellikle iş konusunda.Gerçekten hakedenler de şansı varsa giriyor yine bir şekilde..Ama bana daha uğramadı.

Şükür evlenme ile ilgili pek derdim yok.O yüzden ilişkim varmış yokmuş çok tınlamıyorum .Çünkü 30dann önce evlenmeyi düşünmüyorum hatta o bile erken Kısmet yine de

Ben çok doluyum bu konuda,o yüzden konunu okuyunca dayanamadım...

bu arada sakın neyin cezasını çekiyorum ben filan diye düşünme..Firavunun hayatı boyunca bırak sorunu olmasını,başı bile ağrımamış

Özelden benim gibi sorunluysan,Kpss'ye çalış bence,güzelce puanını al ve yerleşmeyi bekleee....benim gibi

öncelikle bir sakin ol isyan ediceğine ne yapabilirsin onu düşün.

ne mezunusun profilinde mühendis yazıyordu hangi okuldan mezunsun ne mühendisliği bunlara cevap vermeyebilirsin tabi ki.

neden iş bulamıyor olabilirsin evet iş bulmak kısmet ama bazı mühendislik dallarında daha az iş oluyor mesela az iş mi var yabancı dil eksikliğin mi var mühendisliğin bazı dallarında bilgisayar program bilgisi çok önemli kendi bölümüne özgü programları biliyor musun?bence bu 3 yılda kendini yabancı dil ve program bilgisi anlamında geliştirebilir yüksek lisans yapabilirdin. sen kendini geliştirdikçe eminim iş bulma olasılığın artacaktır kendini eve kapatıp isyan etmek çözüm değil.

evet iş bulmak şans kısmet ama çaba gösterdikçe Allah eminim yardım edicektir.

Biran ben yazdım sandım Her ne kadar aynı durumda olsakta bulunduğumuz durum içler acısı. Gerçekten banko görevlisi pozisyonuna bile zorla okulu uzata uzata bitirmiş arkadaşlar girerken ben işsizim. Kadersizlik mi denir, kısmet kapalılığı mı bilemedim. Ben 3.lükle bitirdim üniversiteyi.

Konu sahibi katılıyorum sana ailene ne kadar el açıp para istenir ki. Bende günü birlik işler yapıyorum işte harçlık çıksın diye. Olmadığı zaman el işi yapıyorum güzel getirisi var. Eğer ilgin varsa sende deneyebilirsin. Kpss hazırlanabilirsin bir yandan benim gibi.

Son düzenleme:

Ne mezunusun merak ettim sakincasi yoksa

El isinden kastin nedir arkadasim ilgimi cekti de

Cevaplariniz icin ne kadar tesekkir etsem azdir
yalniz olmadigimi bilmek tahammul gucumu arttiriyor
el mahkum kaderden ote yapcak bisey yok. 2014 kpssyi dusunuyorum bomba gibi hazirlanip issizligime son vericem insllh ama yasim 27 oldu artik yaslanmis hissediyorum...

Ben de 30umdan once evlenmem diyodum ama ne olduysa bi evde kalma korkusu sardi son zamanlarda :s bosta kalinca kafaya takacak bi sey ariyorum galiba...

Dunya ne kadar adaletsiz... Hayati yasamayi severdim onceden ama simdi hic olmadigi kadar nefret ediyorum

babam hayatim boyunca egitimime hobilerime yatirdi artik para istemeye utaniyorum

dediginiz gibi, lise mezunlari ya da ne bileyim cok da egitim askiyla yanip tutusmamis olanlar oyle islere giriyorlar ki. Ben artik sekreterlige bile baslayacaktim neredeyse ama ona bile alinmadim. Nasil bi kismetsizlik var anlamadim bende. Babaannem falan yuzuk attigim icin artik evlenemeyecegimi soylemislerdi o kazindi beynime sanirim o yuzden bi de evlenememe yalniz kalma korkusu sardi...

Bilgisayar mezunuyum bolumum biraz erkek isi gorunuyor sirketler erkek calisan tercih ediyorlar genelde. Deneyimsizim bir de... Off bilmiyorum aslinda giren nasil giriyor?? Acik ogretim maliye mezunu adam ise girip orada yetistirilip bilgisayar muhendisinin isini yapiyor ve ben muhendislerle ayni maasi aliyorum hem de aof mezunuyum diye hava atiyor boyle sistem olmaz olsun

bilgisayar mühendisiymişsin iş bulamamana şaşırdım çünkü çok iş olan bir bölüm. bence çok erkek bölümü de değil aslında ondan daha erkeksi mühendislik bölümleri var ki bende öyle bir mühendislikte okuyorum bence sen başkalarını düşünme güzel bir mesleğin var umudunu kaybetme umarım istediğin gibi bir iş bulursun.

El isinden kastin nedir arkadasim ilgimi cekti de

Ben dantel yapmayı daha çok seviyorum gayet iyi fiyata alıcıları oluyor
Bunu kastettim. Ama tabi el işi dantelle sınırlı değil komşum yelek, havlu kenarı örüyor baya iyi satıyor diğeri de takı yapıyor öteki de iş alıyor evine boncuk falan işliyor gece elbiselerine.
İstendikten sonra boş zamanlar değerlendirilebilir ben çalışmış olsamda yaparım diye düşünüyorum üretmek güzel şey.

canım benim yalnız değilsin.. maalesef ülkemizde o kadar çok lisans mezunu işsiz gençler var ki... bitirdiğin bölümde güzel bir bölüm.. bu iş meselesi kader kısmet işidir.. üzülme canım benim umudunu hiçbir zaman yitirme... sahip olduklarına her zaman şükret.. allah büyüktür.. şunu da söylemek istiyorum.. yaşında genç sakın kendini evde kalmış gibi hissetme.. bu bir sınav.. hayatta sınanıyoruz.. her zaman güçlü ol..

Yanlis anlamadiysam konu sahibi arkadas bilgisayar muhendisligi mezunu degil de 2 yillik bilgisayar bolumu mezunu. Cunku bilgisayar mezunuyum dedi bilgisayar muhendisiyim demedi. Gerci bilgisayar da cok iyi bi bolum ama ozel sektorde maalesef. Kamuda cok az alim yapiyorlar o bolumden. Off of sinavima 1 ay kaldi ben de bu konudan cok dertliyim. Allah hepimizin yardimcisi olsun..

Evet dantel pahali gidiyor annemden biliyorum. :) O da kisin hep sal ordu, ara sira da dantel geliyor ama o cok duzgun ordugu icin tanidiklarimiz rica minnet orduruyor. Yani para icin falan surekli yapilacak gibi degil o yasta bi kadin icin. Cok yorucu. Allah yardimcin olsun. Cok saygi duyarim senin gibi insanlara. Allah emeklerini karsiliksiz birakmasin. Ben simdiye kadar babamin verdigi harcliktan baska para gormemis bir insanim. Bazen tezgahtarlik yapan arkadaslarimi gorunce utaniyorum vasifsiz, su yasta hala baba parasi yiyen biri olmaktan.

Is bulmanin sanstan ziyade atak ve farkli olmakla ilgisi oldugunu dusunuyorum. Karakter meselesi yani. Seni binlerce yeni mezundan ayiran birsey olmali ki insanlar seni secsin. Kiminin agzi cok iyi laf yapar zehir gibidir, isverenin dikkatini ceker, kimi azmiyle, ozguveniyle, vs kimi baska turlu dikkat ceker, alinir. Gordugunuz tahsil olarak sizden daha asagida, ama is olarak hic bos kalmayan insanlarda illa ki birseyler vardir ogrenilmesi gereken. Bir arkadasim var mesela, zehir gibi, dershaneye cenesi sayesinde bedavaya gitmis, sonunda okuyup devlet memuru olmus bir insandir. Is bulmak da biraz bu tur becerilere bakiyor.
Okuldaki basarinin is bulmakla sandiginiz kadar buyuuk buyuk bir ilgisi yok. Tavsiyem internetten is gorusmesi vs tuyolarina bakmaniz yonunde.

profilinde meslek olarak mühendis yazıyordu o yüzden ben bilgisayar mühendisi diye düşündüm.

ben bu yorumunuza tam katılmıyorum. evet yeni mezunların içinde dikkat çekmen lazım ama bu okuduğun okulla yabancı dil bilginle bölümüne özgü ve o işle ilgili programları bilmeyle bilgisayar bilgisiyle yaptığın stajlarla projelerle olmalı. eğitim bilgi birikimi her şeyden önemli olmalı. ağzının laf yapmasıyla sadece bir insanı işe almak mantıklı değil.

devlette kpss ye çalışır girersin de hadi özel sektörde biri eğitimi düşükken giriyorsa yüzde 90 torpillidir. iş bulma işinin çoğu torpil referans zaten.

Tabii ki saydiginiz ozelliklere bagli, katiliyorum o konuda. Agzi laf yapmak derken lafin gelisi soylemistim. Simdi is aramakta "kendini satabilmek" diye bir deyim vardir. Yani bilgini, becerini, azmini, aklini isverene etkileyici bir sekilde sunabilmek ve isi kapmak. Agzi laf yapmak derken bunu kastettim tabii.
Referans guzel ve olmasi gereken birsey, yanlis birsey yok. Torpil konusuna katilmiyorum. Torpille giren de var, kendi oldugu icin giren de var. Sonucta isveren de kendi cikarini dusunur, kendine en yararli olacak, kendi firmasina en guzel katkiyi saglayabilecek insan arar cok hakli olarak. Torpil filan da bir yere kadar yani. Cogu torpildir denilemez bence.

Bir dusunme sekli daha onereyim. "Nicin sizi secelin?" denilecegi zaman verilecek ele avuca gelir bir cevabiniz olmali. "Cunku cok basariliydim, okulu 1.likle bitirdim" sizi kurtarmaz ne yazik ki.
Ben is bakarken dunya kadar tuyo bakmistim, ordan biliyorum bunlari. O tuyolari uygulayarak is gorusmemden bos cikmadim. Tavsiyelerimin canli ornegiyim. :)

ben torpil konusunu eğitim seviyesi düşükken bir insan işe alınıyorsa torpilli olma olasılığı çok yüksektir açısından söyledim tabi ki herkes torpille girmiyor. ama çok daha iyi okullardan mezun yabancı dili daha iyi insanlar dururken daha kötüleri alınıyorsa bunun torpilden başka açıklaması olmaz. yoksa normalde eğitimi daha düşük diye görüşmeye bile çağrılmaması lazım sonuçta zaten başta belli uygun insanları görüşmeye çağırıyorlar. internette ben çok ilginç iş görüşmeleri ve sonuçları okudum gerçekten bazen şans önemli diyorsun.

işten işe değişir kalkıp satış ve pazarlama alanında çalışacaksanız elbette ağzınızın laf yapması lazım.

ama konu sahibi bilgisayar mühendisiyse bir yerde yazılım mühendisi olarak çalışıcaksa gerekli olan programlama dillerini bilip bilmediği daha önemli olur. bunun gibi bir çok örnek verilebilir. kendini geliştirmek şart tabi görüşmelerde de kendini iyi satman lazım ama olmayan bir şeyi satamazsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…