çaresizlikten ölücem !

Cnm inan en çok üzüldüğüm nokta bu.Yoksa herkesin işe ihtiyacı var,herkesin işi olsun,herkes parasını kazansın elbet.Ama hep iyi olmak için,belki herkesten bir adım önde olmak için uğraştık.Niye böyle oldu? Kim ne derse desin,ne kadar uğraşırsan uğraş şans diye birşey var.Herkes kendi şansını yaratır,çabalarsan olurmuş... bunların çoğu genelleme gerçek dünyada uygulamaya gelince öyle olmuyor işte...Gerçekten hakkıyla,hakederek bir yerlere gelenler de var,ama bir o kadar da -ne işi var bunun burada- dediğin insan var...

Benim öyle marifetlerim de yok malesef.Tek şansım ailem.Şimdiye kadar hiç sıkmadılar,neden olmuyor demediler ama bunda ilk gittiğim iş görüşmesinde onların da gördüğü bir saçmalık önayak oldu diyebilirim,o yüzden hiç niye olmuyor diye baskı kurmadılar.Kuzenim dışında,o da şurda çalışan bi çocuk var ya şunu yapamıyor,iki kelime zor konuşuyor seni niye almıyorlar diye sitem ediyor.Ben artık kadere bıraktım,elimden geleni yaptığımı düşünüyorum,hatta liseyi,üniversiteyi zar zor bitirenlerin işe girdiğini görünce fazlasını bile yapmışım

Ben de o kadar bunaldım ki aynı sorunlardan. Diplerdeyim yani. Aylardır dalga geçiyordum ciddiye almıyordum ama bi kaç gündür cidden kötüyüm. Bi insanın hayatında hiç mi bi şey rast gitmez arkadaş .. Çok güçsüz ve şevksiz hissediyorum kendimi. Mücadele de etmiyorum artık hayatımı düzene sokmak için. Öyleee bekliyorum.. Bi ilham gelecek de bi silkinecem dee, başımı şu inimden çıkaracam da.. bakalım.. umarım güzel şeyler de olur..

Sağol yani,hiç aklımıza gelmemişti Kime ne tavsiyesi veriyorsun ki ,burda iş konusunda neler görmüş geçirmiş,nelere şahit olmuş birileri var,bu dediklerin bana hikaye gibi geliyor Şaka bir yana arkadaşım..Peki...Dediğini doğru varsayıyorum.Belli ki sen ya da tanıdığın herhangi biri bir talihsizlik yaşamamış bu konuda...

O zaman söyler misin;son ikiye kaldığım mülakatta,niye benden eğitim seviyesi daha düşük,hadi bunu geçtim dediğin gibi kendini yetiştirmiştir falan filan,peltek konuşan(konuşmasında sorun vardı),tırnakları simsiyah kir dolu,saçları yağdan kafasına yapışmış,üstünü başını saymıyorum bile,son derece vasat bir kızı seçtiler?....yazılı sınavı geçen adaylara bir konu verilip bu konu üzerinde tartışması istendi ve bu tartışma sırasında ağzından 2 cümle çıktı çıka çıka,o da diğer adayların lafını doğrular nitelikte benzer cümleler...hani farklı bir düşünce bir kelime de söylemedi...işte ben bu adayla kaldım,tekli mülakatta mülakatı yapan bayan tartışmada verdiğiniz örneği çok sevdim,gerçekten bu konuya ancak böyle bir örnek verilebilirdi filan diye övdü etti,iyi geçti...diğer yönlerden ondan kat ve kat iyi olduğum halde kendimi övmek için söylemiyorum niye ben değil de o pasaklıyı seçtiler söyler misiN?Senin tezine göre beni seçmeleri lazım değil miydi?

Ya o kadar çok örnek var ki...Hangi birini yazsam...Send ne demek forward ne demek diye soran adamın,sonra da aa siz ne kadar çok ingilizce biliyorsunuz diyen adamın ( bu arada işe girerken ingilizce sınavından da geçmiş öyle mülakata kalmış da kabul edilimiş bu arkadaş!),en ufak bir sorunda işyerine ilkokul çocuğu gibi annesini getiren adamın,ne artısı olmuştur çok merak ediyorum bi ona danışıyım ben mesela...asıl marifet onda ...

o zaman ünv okumanın ,kendini yetiştirmenin,dil vs öğrenmenin hiç bi anlamı yok...çenemizi yarıştıralım,ağız yapmayı bilelim bu mu yani...Evet dediğin türden özelliklere sahip olup seçilen de vardır,ama uyuşuk,ağzından cımbızla laf alınan çalışanlar da bir o kadar çok...Benim kızgınlığım buna...Ve birileri gelip ya şurda bir eleman var şöyle,burda bir çocuk var şöyle,,bunun gibilerini nasıl iş buluyor da sen bulamıyorsun diye söylüyorsa,bunu bir tek ben sorun olarak görmüyorum sanırım

Son düzenleme:

profilinde meslek olarak mühendis yazıyordu o yüzden ben bilgisayar mühendisi diye düşündüm.

Hem 2 yillik bilgisayar programciligi mezunuyum hem de 4 yillik bilgisayar muhendisligi. Ama muhendislik okudugum okulu yuksek ogretim kurulu tanimiyor. Gecen yil onlisanstan kpssye girdim ama anca 70 aldim cunku hayattan bikmaya baslamistim umut etmekten korkar oldum calismak icimden gelmiyordu... Dgs ile isletmeye gectim aoften. O yuzden 2014 kpss diyorum tek carem o kaldi...
Bilg muh icin ozellere o kadar basvurdum ki kimse almadi. Agzi laf yapanin alinma konusu belki ise yariyodur ama neler neler dedim sahsen yine de bende ise yaramadi

Canını sıkma. Senin de bir kısmetin vardır elbet, zamanını bekliyordur. İlle evleneceğim diye yanlış tercih yapmak daha kötü bence, hiç evlenmemekten. Evlenmek değil, doğru kişiyle evlenmek daha önemli. Acele etme. Kısmetin zamanı gelince seni bulur zaten.

İş konusuna gelince yeni mezunları özel sektör tecrübesiz diye almıyor, ben yaşadım. KPSS'ye hazırlanmalısın bence. Bir de evde sıkılmamak için hobi falan edin, arkadaşlarına git yoksa bu durumu iyice kafana takıp bunalırsın.

Unutma kısmetin nerde ise gelir seni bulur. Sabret sadece.

off kızlar öyle mutsuzum ki neden yaşıyorum ben diye sormaya basladım artık kendime. yaşam amacım ne ki benim? çalışıp para kazanamıyorum kimseye destek falan olamıyorum kimseye bakacak durumum yok kendime bile bakamıyorum aileme muhtacım halen... sevdiğim yok sevilmiyorum kimseyi göremiyorum doğru düzgün evden çıkamıyorum, ayakta duracak sebep yok beni ayakta tutabilecek bir güç yok umut yok hiçbir şey umut vermiyor çok çok çok çıkmazdayım ............

Merhaba şimdi aynı durumda benim. Merak ettim bir gün bu sorunları aşabiliyormuyuz herşey düzeldimi hayatınızda?

Merhaba şimdi aynı durumda benim. Merak ettim bir gün bu sorunları aşabiliyormuyuz herşey düzeldimi hayatınızda?
Konu sahibi en son 2015te girmiş orada da Facebook'tan eski sevgilisine yazdığını söylüyor bence konu sahibi oradan alıp yürümüştür belki de evlenmişlerdir. Derdi kalmayınca burayı da bırakmıştır.

Ama onun yerine ben sana istersen cevap vereyim ben üniversiteden 2 bölümle mezun oldum tam bursluydum yazları stajla geçirmiştim yaklaşık 8 ay işsiz kaldım aynı anda iki iş teklifi geldi ve ben ne yazık ki ailemin baskısıyla yanlış işi seçtim orada tutunamadım 2 ay kaldım işten çıkarıldım çok kötü bir deneyimdi benim için yaptığım işi de ortamı da hiç sevmedim sonra ailem beni pilotluk için zorlamaya başladı yetenek sınavlarını geçemiyordum ama ailem olsun bir dahakine girersin diye bana bakı yapıyordu ki Allah Covid'i gönderdi alımlar durdu ben de tekrar üniversite sınavına girdim şu an 2.sınıfım bitirip atanacağım inşallah. Bu arada çok kötü bir ilişkim vardı bana çok zarar veriyordu ondan da kurtuldum çok şükür diyecegim ama yine de duygularım bitti mi hayır ama yapacak bir şey yok verilen hayat bizim değil bize borç olarak verildi en iyisi için her zaman çabalayacağız.

Umarım herşey gönlüne göre olur. Bende bu aralar çok sıkıntı yaşıyorum 7 senedir mezunum iş bulamıyorum evlenemiyorum kendimi son noktada görüyorum dua et benim için lütfen

Umarım herşey gönlüne göre olur. Bende bu aralar çok sıkıntı yaşıyorum 7 senedir mezunum iş bulamıyorum evlenemiyorum kendimi son noktada görüyorum dua et benim için lütfen

Ben cevaplayım, inanın geçiyor.. İyi de kötü de herşey geçiyo, mevsimler gibi sırayla yaşıyorız tüm duyguları. Sadece biraz zamana ihtiyaç var.
Ya da almamız gereken bazı dersleri almadığımız için tekrar tekrar yaşıyorız aynı şeyi. Bakış açınızı, çözüm yönteminizi değiştirmeyi deneyin ve başınıza gelenleri kabul edin.. Sonrasında tüm güzellikler sizi bulacaktır

7 sene önce aktif olan birine teselli verip konuyu hortlatmayın

Belkide sorun bakış açımda bilemiyorum 7 senedir aynı durumun içinde çırpınıp duruyorum ne bir adım ileri ne bir adım geri her gün biraz daha vazgeçiyorum. Desteğiniz için teşekkür ederim

Allah karşına iyi kişiler çıkarsın. Sağlıgın sıhatin yerinde olsun en önemlisi o. Eğer iş bulamiyorsan ya iyi kötü demeden kendi alanın dışında da olsa bir işe başvur ya da sen de tekrar başka bir bölüm oku belki yanlış kapıyı çalıyorsundur kim bilir zorlamanın bir anlamı yok ama önce be istediğine karar ver. Olmayan şeyler bazen bizim için daha hayırlı oluyor. Bir kapının açılmaması başka bir kapının açılacağı anlamına gelmiyor. Ben önce yüksek lisans istedim alesten not düşük aldım sonra iste işe girdim olmadı pilotluk hosteslik denedim olmadı bir ara kafama polislik girdi en son öğretmenlikte karar kıldım.

Hayatınızın düzene girmesi için illa da evlenmeniz gerekmiyor..nasip kısmet nu işler. Kendinize vakit geçirecek bişyler bulun. Bi kursa gidin bi hobi edinin. Sağlkklı değil bu düşünceniz

Pardon unutmuşum bir ara antrenörlük de denedim.

7 sene önce aktif olan birine teselli verip konuyu hortlatmayın
Yok hayır biz ona cevap vermiyoruz aynı durumda olan birisi daha var(ben) bi çıkış yolu ararken bu yazıya denk geldim arkadaşlar o sebepten sağolsunlar cevapladılar
mesleğinizi seçmenize çok sevindim sizin adınıza Bende anestezi teknikerliği okudum 29 yaşındayım ünv aslında okumak istiyorum ama bi yandan da diyorum millet çoluğa çocuğa karıştı ben daha çocuk gibi ünv okuyucam filan modum düşüyor. Ama dediğiniz gibi belkide yanlış kapıyı zorluyorumdur

Hayatınızın düzene girmesi için illa da evlenmeniz gerekmiyor..nasip kısmet nu işler. Kendinize vakit geçirecek bişyler bulun. Bi kursa gidin bi hobi edinin. Sağlkklı değil bu düşünceniz
Aslında bende öyle düşünüyorum ama ger Çek ten çevrenden dolayı böyle düşünülmeye itiliyorum ne zaman kim görse eee ne zaman evleniyorsun bul kendine birisini filan diyip duruyorlar çok mahçup oluyorum o kadar üzülüyorum ki anlatamam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…