Biran ben yazdım sandımHer ne kadar aynı durumda olsakta bulunduğumuz durum içler acısı. Gerçekten banko görevlisi pozisyonuna bile zorla okulu uzata uzata bitirmiş arkadaşlar girerken ben işsizim. Kadersizlik mi denir, kısmet kapalılığı mı bilemedim. Ben 3.lükle bitirdim üniversiteyi.
Konu sahibi katılıyorum sana ailene ne kadar el açıp para istenir ki. Bende günü birlik işler yapıyorum işte harçlık çıksın diye. Olmadığı zaman el işi yapıyorum güzel getirisi var. Eğer ilgin varsa sende deneyebilirsin. Kpss hazırlanabilirsin bir yandan benim gibi.
Is bulmanin sanstan ziyade atak ve farkli olmakla ilgisi oldugunu dusunuyorum. Karakter meselesi yani. Seni binlerce yeni mezundan ayiran birsey olmali ki insanlar seni secsin. Kiminin agzi cok iyi laf yapar zehir gibidir, isverenin dikkatini ceker, kimi azmiyle, ozguveniyle, vs kimi baska turlu dikkat ceker, alinir. Gordugunuz tahsil olarak sizden daha asagida, ama is olarak hic bos kalmayan insanlarda illa ki birseyler vardir ogrenilmesi gereken. Bir arkadasim var mesela, zehir gibi, dershaneye cenesi sayesinde bedavaya gitmis, sonunda okuyup devlet memuru olmus bir insandir. Is bulmak da biraz bu tur becerilere bakiyor.
Okuldaki basarinin is bulmakla sandiginiz kadar buyuuk buyuk bir ilgisi yok. Tavsiyem internetten is gorusmesi vs tuyolarina bakmaniz yonunde.
Yanlis anlamadiysam konu sahibi arkadas bilgisayar muhendisligi mezunu degil de 2 yillik bilgisayar bolumu mezunu. Cunku bilgisayar mezunuyum dedi bilgisayar muhendisiyim demedi. Gerci bilgisayar da cok iyi bi bolum ama ozel sektorde maalesef. Kamuda cok az alim yapiyorlar o bolumden. Off of sinavima 1 ay kaldi ben de bu konudan cok dertliyim. Allah hepimizin yardimcisi olsun..
Evet dantel pahali gidiyor annemden biliyorum. :) O da kisin hep sal ordu, ara sira da dantel geliyor ama o cok duzgun ordugu icin tanidiklarimiz rica minnet orduruyor. Yani para icin falan surekli yapilacak gibi degil o yasta bi kadin icin. Cok yorucu. Allah yardimcin olsun. Cok saygi duyarim senin gibi insanlara. Allah emeklerini karsiliksiz birakmasin. Ben simdiye kadar babamin verdigi harcliktan baska para gormemis bir insanim. Bazen tezgahtarlik yapan arkadaslarimi gorunce utaniyorum vasifsiz, su yasta hala baba parasi yiyen biri olmaktan.
profilinde meslek olarak mühendis yazıyordu o yüzden ben bilgisayar mühendisi diye düşündüm.
Konu sahibi en son 2015te girmiş orada da Facebook'tan eski sevgilisine yazdığını söylüyor bence konu sahibi oradan alıp yürümüştür belki de evlenmişlerdir. Derdi kalmayınca burayı da bırakmıştır.Merhaba şimdi aynı durumda benim. Merak ettim bir gün bu sorunları aşabiliyormuyuz herşey düzeldimi hayatınızda?
Umarım herşey gönlüne göre olur. Bende bu aralar çok sıkıntı yaşıyorum 7 senedir mezunum iş bulamıyorum evlenemiyorum kendimi son noktada görüyorum dua et benim için lütfenKonu sahibi en son 2015te girmiş orada da Facebook'tan eski sevgilisine yazdığını söylüyor bence konu sahibi oradan alıp yürümüştür belki de evlenmişlerdir. Derdi kalmayınca burayı da bırakmıştır.
Ama onun yerine ben sana istersen cevap vereyim ben üniversiteden 2 bölümle mezun oldum tam bursluydum yazları stajla geçirmiştim yaklaşık 8 ay işsiz kaldım aynı anda iki iş teklifi geldi ve ben ne yazık ki ailemin baskısıyla yanlış işi seçtim orada tutunamadım 2 ay kaldım işten çıkarıldım çok kötü bir deneyimdi benim için yaptığım işi de ortamı da hiç sevmedim sonra ailem beni pilotluk için zorlamaya başladı yetenek sınavlarını geçemiyordum ama ailem olsun bir dahakine girersin diye bana bakı yapıyordu ki Allah Covid'i gönderdi alımlar durdu ben de tekrar üniversite sınavına girdim şu an 2.sınıfım bitirip atanacağım inşallah. Bu arada çok kötü bir ilişkim vardı bana çok zarar veriyordu ondan da kurtuldum çok şükür diyecegim ama yine de duygularım bitti mi hayır ama yapacak bir şey yok verilen hayat bizim değil bize borç olarak verildi en iyisi için her zaman çabalayacağız.
Umarım herşey gönlüne göre olur. Bende bu aralar çok sıkıntı yaşıyorum 7 senedir mezunum iş bulamıyorum evlenemiyorum kendimi son noktada görüyorum dua et benim için lütfen
[/QUOTE
Ben cevaplayım, inanın geçiyor.. İyi de kötü de herşey geçiyo, mevsimler gibi sırayla yaşıyorız tüm duyguları. Sadece biraz zamana ihtiyaç var.
Ya da almamız gereken bazı dersleri almadığımız için tekrar tekrar yaşıyorız aynı şeyi. Bakış açınızı, çözüm yönteminizi değiştirmeyi deneyin ve başınıza gelenleri kabul edin.. Sonrasında tüm güzellikler sizi bulacaktır
Umarım herşey gönlüne göre olur. Bende bu aralar çok sıkıntı yaşıyorum 7 senedir mezunum iş bulamıyorum evlenemiyorum kendimi son noktada görüyorum dua et benim için lütfen
7 sene önce aktif olan birine teselli verip konuyu hortlatmayınBen cevaplayım, inanın geçiyor.. İyi de kötü de herşey geçiyo, mevsimler gibi sırayla yaşıyorız tüm duyguları. Sadece biraz zamana ihtiyaç var.
Ya da almamız gereken bazı dersleri almadığımız için tekrar tekrar yaşıyorız aynı şeyi. Bakış açınızı, çözüm yönteminizi değiştirmeyi deneyin ve başınıza gelenleri kabul edin.. Sonrasında tüm güzellikler sizi bulacaktır
Alemsiniz valla7 sene önce aktif olan birine teselli verip konuyu hortlatmayın
Yok hayır biz ona cevap vermiyoruz aynı durumda olan birisi daha var(ben7 sene önce aktif olan birine teselli verip konuyu hortlatmayın
Allah karşına iyi kişiler çıkarsın. Sağlıgın sıhatin yerinde olsun en önemlisi o. Eğer iş bulamiyorsan ya iyi kötü demeden kendi alanın dışında da olsa bir işe başvur ya da sen de tekrar başka bir bölüm oku belki yanlış kapıyı çalıyorsundur kim bilir zorlamanın bir anlamı yok ama önce be istediğine karar ver. Olmayan şeyler bazen bizim için daha hayırlı oluyor. Bir kapının açılmaması başka bir kapının açılacağı anlamına gelmiyor. Ben önce yüksek lisans istedim alesten not düşük aldım sonra iste işe girdim olmadı pilotluk hosteslik denedim olmadı bir ara kafama polislik girdi en son öğretmenlikte karar kıldım.Umarım herşey gönlüne göre olur. Bende bu aralar çok sıkıntı yaşıyorum 7 senedir mezunum iş bulamıyorum evlenemiyorum kendimi son noktada görüyorum dua et benim için lütfen
Hayatınızın düzene girmesi için illa da evlenmeniz gerekmiyor..nasip kısmet nu işler. Kendinize vakit geçirecek bişyler bulun. Bi kursa gidin bi hobi edinin. Sağlkklı değil bu düşüncenizBir insanın hayatı böyle mi ters yüz olur çok çok sıkılıyorum iş bulamıyorum evlenemiyorum evde durmaktan bıktım ama gidecek yerim yok
Yüzük attığımdan beri 3 yıl oldu kimse olmadı hayatımda ve ben evlenecekken bekar olanların benden küçük oğlanların bile neredeyse hepsi evlendi. Düğün davetiyesi görmek istemiyorum artık
Mezun olduğumdan beri 3 yıl oldu iş bulamıyorum kimse yüzüme bakmıyor. Sosyalliğim sıfır oldu artık. ki ben sosyal yaşamayı seven kalabalığı seven her yerden arkadaşlar edinen çevresi geniş bi kızdım. özenilirdim. şimdi evden çıkamıyorum. evde kala kala, evde olmaktan nefret eden ben bile dışarıdaki hayatı düşünememeye başladım.
Ben neyin cezasını çekiyorum böyle, neden yıllardır ettiğim duaların biri bile kabul olmaz, unutulmuş gibiyim... ne kadar dayanıcam nasıl dayanıcam artık bilmiyorum. öyle sinir doluyum ki hiç bir şey istemiyorum artık ama böyle de yaşayamıyorum... elimde değil isyanlardayım
Pardon unutmuşum bir ara antrenörlük de denedim.Allah karşına iyi kişiler çıkarsın. Sağlıgın sıhatin yerinde olsun en önemlisi o. Eğer iş bulamiyorsan ya iyi kötü demeden kendi alanın dışında da olsa bir işe başvur ya da sen de tekrar başka bir bölüm oku belki yanlış kapıyı çalıyorsundur kim bilir zorlamanın bir anlamı yok ama önce be istediğine karar ver. Olmayan şeyler bazen bizim için daha hayırlı oluyor. Bir kapının açılmaması başka bir kapının açılacağı anlamına gelmiyor. Ben önce yüksek lisans istedim alesten not düşük aldım sonra iste işe girdim olmadı pilotluk hosteslik denedim olmadı bir ara kafama polislik girdi en son öğretmenlikte karar kıldım.
Yok hayır biz ona cevap vermiyoruz aynı durumda olan birisi daha var(ben7 sene önce aktif olan birine teselli verip konuyu hortlatmayın
mesleğinizi seçmenize çok sevindim sizin adınızaAllah karşına iyi kişiler çıkarsın. Sağlıgın sıhatin yerinde olsun en önemlisi o. Eğer iş bulamiyorsan ya iyi kötü demeden kendi alanın dışında da olsa bir işe başvur ya da sen de tekrar başka bir bölüm oku belki yanlış kapıyı çalıyorsundur kim bilir zorlamanın bir anlamı yok ama önce be istediğine karar ver. Olmayan şeyler bazen bizim için daha hayırlı oluyor. Bir kapının açılmaması başka bir kapının açılacağı anlamına gelmiyor. Ben önce yüksek lisans istedim alesten not düşük aldım sonra iste işe girdim olmadı pilotluk hosteslik denedim olmadı bir ara kafama polislik girdi en son öğretmenlikte karar kıldım.
Aslında bende öyle düşünüyorum ama ger Çek ten çevrenden dolayı böyle düşünülmeye itiliyorum ne zaman kim görse eee ne zaman evleniyorsun bul kendine birisini filan diyip duruyorlar çok mahçup oluyorum o kadar üzülüyorum ki anlatamam.Hayatınızın düzene girmesi için illa da evlenmeniz gerekmiyor..nasip kısmet nu işler. Kendinize vakit geçirecek bişyler bulun. Bi kursa gidin bi hobi edinin. Sağlkklı değil bu düşünceniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?