• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çarpılıp duruyoruz

cirdigis

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2012
702
703
123
İstanbul
merhaba hanımlar
yaklaşık bir haftadır eşim de ben de nereye dokunsak çarpılıyoruz.
hele bugün iyice abartı bir hal aldı. birbirimize dokunamadığımız gibi dokunduğumuz yerlerden çatır çutur sesler çıkıyor ve canımız yanıyor.
saçlarıma dokunamaz oldum. saçımı toplayamıyorum.çat çut resmen çarpılıyorum.
gittik ellerimizi toprağa dokundurduk.aslında çıplak ayakla basmak gerekirdi ama şu an bulunduğumuz yer itibariyle mümkün değil.
sizler ne önerirsiniz?
en önemlisi de neden oluyor böyle?
kıyafetlerden diye düşündük ilk etapta ama onunla alakası yok. çünkü elektriklenmeye sebep olacak şeyler giymediğimiz halde yine oluyor.
bugün adamın birini çarptım mesela bana uzattığı şeyi alırken
bu durum gerçekten büyük sorun şu anda.
zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim.

ben de bugünlerde aynı sorundan muzdaribim.telefonumun kulaklığı bile çarptı bugün,sürekli çatır çutur sesler çıkıyor bir yere temas ettiğimde,bir şeylere dokunmaya korkar oldum:)önerileri hevesle bekliyorum.

dustayken terlik kullanıyorsanız cıkarın,
eviniz laminant kaplamaysa terliksiz dolasmamaya ozen gosterin,
illa toprakta yurunecek diye sart yok, agaca bile sarılabilirsiniz :)
bir sure yünlü giyinmeyin tabi ki.
ben de cok carpılırım ev icinde buldugum cozumler bunlar.

evet ben de bundan muzdaribim hepimiz eşim, ben, kızım çat çat sürekli elektrikleniyoruz.Geçen gün eşime su veriyordum ellerimiz dokundu çarpıldım elimdeki eşimin üstüne döküldü.Yine önceki hafta avmdeyim demir profile tuttum çarpıldım.Arkadaşımla alışverişte kıyafet denerken eli deydi elime çarpıldık yine.Ne acayip bir şey toprağa dokundum ama geçmiyor:(

evet ben de bundan muzdaribim hepimiz eşim, ben, kızım çat çat sürekli elektrikleniyoruz.Geçen gün eşime su veriyordum ellerimiz dokundu çarpıldım elimdeki eşimin üstüne döküldü.Yine önceki hafta avmdeyim demir profile tuttum çarpıldım.Arkadaşımla alışverişte kıyafet denerken eli deydi elime çarpıldık yine.Ne acayip bir şey toprağa dokundum ama geçmiyor:(

sorma canım yaa. biktim valla. cat cut nereye dokunsam. üstelik insanın canı yanıyor.
ne yaptıysak geçmedi.
ilk defa böyle bir durum yaşıyorum.
daha önce de olurdu zaman zaman ama kısa süreli.hemen geçerdi.
bu günlerdir devam ediyor

çözümü varsa bana da söyleyin
ben de her dokunduğum yerden çarpılıyorum ya da çarpıyorum
çok rahatsız oluyorum bu aralar

sorma canım yaa. biktim valla. cat cut nereye dokunsam. üstelik insanın canı yanıyor.
ne yaptıysak geçmedi.
ilk defa böyle bir durum yaşıyorum.
daha önce de olurdu zaman zaman ama kısa süreli.hemen geçerdi.
bu günlerdir devam ediyor

aynen benimkide öyle günlerdir geçmiyor.Elektonik çok eşya kullanıyoruz ondan mı acaba?

Bir süre bende de oldu.
Bu durum insan hayatında dönem dönem oluyor. Sebep olarak bazen sinir stres altında ya da üzücü olaylar geçirdiğimiz anlarda ortaya çıkan bir elektriklenme. Vücudumuzda bu elektrik sürekli olarak var zaten fakat dediğim gibi belirli dönemlerde artıyor. Bu yünlü bir şeyler giydiğimizde ya da değişik tarzda ayakkabılar giydiğimizde yağmurdan önce gibi gibi... Bu gibi zamanlarda vücut iletken bir maddeyle temas edince elektriğini o iletken maddeye boşaltır.
Çözüm olarak suyla temas etkili olabilir. Sık sık duş alırsanız bu durumu atlatmış olursunuz. Bir de toprak var tabii. Toprakla temas edebilme olanağınız varsa bu da bir hayli etkili olur.

ben markette arabalara dokunamıyorum, anında cızzz :27: nasıl sinir bozucu bir olay çok iyi anlıyorum sizi.. sepete birşey koymak için maymuna dönüyorum millet de bakıyor garip garip, bilmiyorlar ki bende bir marketi aydınlatacak elektrik var :27:

ben markette arabalara dokunamıyorum, anında cızzz :27: nasıl sinir bozucu bir olay çok iyi anlıyorum sizi.. sepete birşey koymak için maymuna dönüyorum millet de bakıyor garip garip, bilmiyorlar ki bende bir marketi aydınlatacak elektrik var :27:

aynen oyle! insanın gunluk yasamını da cok zorlastırıyor,
dolmusta bozuk parayı uzatmak her gun ayrı bir iskence.

tek faydasını erkek arkadasımla ilk basladıgım zamanlar gormustum,
usul usul elimi tutmak istedi benden elektrik fışkırdı canı yandı tabi :)))
ustunden ne kadar zaman gecti hala temkinlidir, cekinir.

merhaba hanımlar
yaklaşık bir haftadır eşim de ben de nereye dokunsak çarpılıyoruz.
hele bugün iyice abartı bir hal aldı. birbirimize dokunamadığımız gibi dokunduğumuz yerlerden çatır çutur sesler çıkıyor ve canımız yanıyor.
saçlarıma dokunamaz oldum. saçımı toplayamıyorum.çat çut resmen çarpılıyorum.
gittik ellerimizi toprağa dokundurduk.aslında çıplak ayakla basmak gerekirdi ama şu an bulunduğumuz yer itibariyle mümkün değil.
sizler ne önerirsiniz?
en önemlisi de neden oluyor böyle?
kıyafetlerden diye düşündük ilk etapta ama onunla alakası yok. çünkü elektriklenmeye sebep olacak şeyler giymediğimiz halde yine oluyor.
bugün adamın birini çarptım mesela bana uzattığı şeyi alırken
bu durum gerçekten büyük sorun şu anda.
zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim.
bir aralar bendede olurdu bu ..elektirik çarpardı sanki..hafiften canım yanardı..sanırım vücudumuz elektrikle dolu..deşarj olmak boşalmak için bir yerlere dokunduğumuzda bu fazla elektiriği böyle atıyor beden..
Statik elektrik, yani "durgun elektrik", insan vücudunun yüzeyinde biriken elektrik yüküdür. Her zaman olur, ama yün benzeri giysilerle insanın üzerindeki elektrik yükü artmaktadır, eğer bu elektrik toprağa iletilmezse insan üzerinde gerilim artar, ve iletken bir maddeye ilk temasda bir boşalma olur. İşte sizin de şahit olduğunuz elektrik çarpması hissi bu anda yaşanır. Vücuttaki statik elektriği iletken maddelere veya herhangi bir insana dokunduğunuz da karşı tarafa geçirirsiniz. Böylece vücuttaki durgun elektrik dışarı atılmış olur.

aynen oyle! insanın gunluk yasamını da cok zorlastırıyor,
dolmusta bozuk parayı uzatmak her gun ayrı bir iskence.

tek faydasını erkek arkadasımla ilk basladıgım zamanlar gormustum,
usul usul elimi tutmak istedi benden elektrik fışkırdı canı yandı tabi :)))
ustunden ne kadar zaman gecti hala temkinlidir, cekinir.

:60: senden çok elektrik alıyorum durumunun yaşanmış hali olmuş sizinki :60:

Bizim evin trafosu da esim.her zaman catir citir carpar.cok da canimi yakar.ben de agzima geleni sayarim acidan.nefret ederim bu durumdan.
Bi de dalga gecer carparim haaaa diye...

Seni anlıyorum bende bu aralar hiç bir yere dokunamıyorum.
İnanır mısın bugün ampulun başına tutarken ampul parladı şoka girdik arkadaşla .
Okadar elektrik var yani .

Eşimle ben de aynı durumdayız.:50:
Bildiğiniz ses çıkıyor birbirimize dokununca,bir aydır bu durumdayız.:50:

Ayni dorun bendede var gubluk hayatta cok dilde kosu bandina ciktigimda iyle boylr dil ama canimi acayip yakiyor ozellikle bir kulakligim vardi kukak kismi drmirden banda ciktigim an aletin bir yerine tutunsam kulakliktan kulagimin icine kadar carpiyor kulaktan carpmasi cok kotu can acitiyor...

Back
X