Çatı muayenesi..

bu arada acımıyor değil mi çatı muaynesinde benimde bu hafta bakılcak da korkuyorum birazcık...

Yok canım ya, kasma kendini, hiç acımıyor. Doktor iki parmağını sokuyor sadece. Rahmin yan duvarlarına doğru falan bakıyor, bitti gitti.. Toplasan 15-20 saniye sürdü.

Ben ilk kez vajinal muayene olduğum için ayaklarımı falan nereye koyacağımı bilememiştim, biraz ona panik olmuştum. Birde pantolonumu dize kadar indirsem yeterli gelir diye düşünmüştüm ama komple çıkarmak gerekiyormuş belden aşağıda ne varsa, bilgin olsun :) İnşallah normal doğurursun, bir sorun çıkmazda.

Unutmak ne kelime, baştan yaratıldım sanki :))
Hormonların fazla çalışması da zarar. Doktor 36 dan sonra ilişkiyi kesebilirsiniz dedi. Duymamış gibi davranıyorum Doğumum kolay olur bu vesile ile :))

Sana da madem görümcen söylemiş, dinlemek lazım :) Kaynanan doktorlara falan birlikte geldiğine göre bebişede elinden geldiğince yardım edecek, senin yükünü biraz alacak demekki :)

o kesin zaten bakar kadında buyuk bir torun aşkı var.. bebişim karnımda ama onu sorunca kıskanıyorum bazen bebeğimi :26: annelik iç güdüsü belki..
hormonlar başa bela doktorum son ana kdr devam dedi eşimle bana son gaz kesmek yok

Hadi ya, ne ulvi doktormuş o öyle :) Takdir ettim :))

Kayınvalidenden mi kıskanıyorsun bebişi? Çok normal ya. Ben çalışmaya başlayınca kendi anneme bırakacağım mesela kuzumu, nasıl etkilendiysem değişik bir rüya gördüm. Anneannem bakıyormuş kızıma ve anne diyordu kızım ona, ben duydukça ağlıyordum, içim acıyordu. Çalıştığım için kendimi suçlu hissediyordum, anneannemden soğuyordum anne demesine izin verdiği için falan.. Değişik duygular.. :) Birde hamilelik çok daha fazla kıskanç yapıyor insanı, belki doğumdan sonra daha ılımlı bakabiliriz diye düşünüyorum.

kayınvaldem kıskanıyorum ama kendi annemden kıskanmıyorum nsl iş çözemedm.. çalışmıyorum iyiki kendim büyütücem bebeğimi inş. dün gece nsl bi kasık ağrım oldu anlatamam hatta kasıkda değil daha aşağısı doğurcm sandım ya

Çatıya giren ağrıysa banada oluyor. Bebek baş aşağı doğum pozisyonuna döndükten sonra ister istemez orasıda genişlemeye çalışıyor. Belki seninkide böyle birşeydir. Aman dikkat.

inşallah canım ya doğurabilirsem normal istiyorum bakalım ama belli olmaz hem de çatı muayenesi olcam bakalım doktor ne diyecek..

Doğum korkusu zaten yiyip bitiriyor beni birde bu çatı olayı temelli bunalttı benim daha çok 2hafta sonra falan bakacak ama benim çatım zaten çok dar birde o çatala yatmak yokmu tirtir titriyorum ilişkiye girerken bile kasıyorum kendimi bırde doktor bakarken ne olurum bilmiyorum çook acıyormu yaa rüyamda falan hep çatı muayenesi yapıo doktor

rahat olursaan çatı muaynesi canını yakmaz kasma kendini sakın herkes yaptırıyorsa demekki birsey olmuyor ( bu felsefeyi düşün)
9 ay hamilelik boyunca en kötü günlerm ve gecelerim geçiyor. boğazım sürekli yanıyor eski usul kursak kaynaması sanırım. çözümü varmı bilmiyorum dr gidicm sorucm bgn. kasık ağrısı desen çıldırcm o derece 2 gecedir zıkkım oldu uykular. uf doğsada çilem bitse

ayyy bende çoook çekiyorum bu boğazdan ve kasık ağrılarından canım yaa ama bu kursak kaynaması dediğimiz şey için yiğenime doktor sade maden suyu soda yani iç demiş ondan duyunca bende içiyorumda gerçekten bana faydası oluyo isstersen bi doktora sor ve dene sende

Maden suyunu biliyorum iyi geliyor içiyorum bgn 12 tane aldım.. ama doktorum bgn surup yazdı rennie duo çok iyi geliyor tavsiye ederm sanada sodada bol bol gegiriyorsun

Kızlar kursakta olan yanma dediğiniz gebelik reflüsü. Ben neler çektim bilemezsiniz. Rennie duo kullandım gaviscon kullandım ama hiç bir fayda etmiyordu artık. Çünkü bende gebelikten de önce reflü vardı, gebelikte üçe beşe katlandı Maden suyu geçici rahatlık sağlar. Sonra onun asidi ile beraber daha çok asit çıkar genzinize. Dr.um sonunda lansor verdide hayata yeniden döndüm.

Kızlar bu arada çatı muayenesinden de doğumdan da korkmayın. Pozitif düşünün. Doğum doğanın kanunu. Bebişinizi size getiren sonsuz bir mucize! Annelerimiz, kadınlarımız yüzyıllardır bu şekilde, en doğal yoldan dünyaya getiriyorlar bizi. Mecbur kalmadıkça sezaryen tercih etmeyin, normal doğumun mucizesine inanın derim ben..

mucizeye inancaz ama korku yokmu walla gunler geçtkçe düşünür oldum o anı.. alıştırdım kendimi sanıyordum ama alıştırmamışım. doğuma girince çabuk çabuk ıkınıp çıkmayı düşünüyorum bi an önce olsun diye

Kuzum en fazla kaç saat sancı çekebilirsin ki, onu düşün. Ama günlerce kalkamayan, bebişini oturupda emziremeyen sezaryen doğumlu tanıdıklarım var. Mutlaka arada sorunsuz olanlarda çıkacaktır ama bir arkadaşım bana " bebeğime bakıyorum, gülmek istiyorum, acıdan gülemiyorum bile" demişti, çok üzülmüştüm. Mecburiyetten doğan sezaryene lafım asla yok ama doğum sancısı korkusu ile verilen sezaryen kararları sonrasında daha çok pişman ediyor. Hayırlısı hepimiz için.

haklısın tatlım sezaryanı asla düşünmüyorum zaten ama normalide hmn bitsn istiyorum. son 20 gunum her an bişi olabilir..

Benimde sat'a göre son 14 gün, çok heyecanlıyım
Her sancıyı, kasılmayı hatta bağırsak hareketini bile takip eder hale geldim :)
Belki inanmayacaksınız ama her tuvalete gittiğimde çamaşırımı indirirken "şu nişan denilen şey geldimi acaba" diye dikkatli dikkatli bakmaktan kendimi alamıyorum :))

Yok 17 Mayıs canım, beklenen d.tarihi ise 21 şubat. 21'i dahil etmeden saydım. tam iki hafta kaldı işte. ama dediğim gibi bu hafta doğurmamalıyım, dr.um yıllık izinde :) 14 şubatta dönüyor. nöbetçi dr istemiyorum :/

Evet canım, son adet tarihine göre 24 şubat beklenen doğum tariihiniz. Sanırım son ultrasonda bebişin kilosu biraz düşük çıkmıştı ya, ultrason 27 Şubat vermiştir ortalamalara göre. Benimde önceki gittiğimde ultrason 26 şubat demişti, son gittiğimizde de kilo durumunu biraz toparlamıştık ya 23 dedi. Ama asıl 40. haftamız 21 de doluyor :)

Biraz karışık anlattım ama anladın sen :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…