Çatı muayenesi..

kendinizi kasmazsanız zor olmuyor acıtmıyor..ben kendimi çok kasmıştım çok acıdı.şimdi çok kzıyorum kendime.

ay benim de bu gün olucak inşallah bi problem çıkmaz sezeryan istemiyorum öbüründen korkuyorum ama olsn bi sürü dikiş falan karnınızda bebeği rahat alamıyosunuz falan bi sürü sıkıntısı var sonradan

aynen valla bende bu gün oldum önce nstye girdim her zamanki gibi 45 dk.doğumhanede nst makinesi sonra doktor geldi çatı muayenesine doğumhanede bakarız demişti diye önce bi wc ye gidebilirmiyim dedim orda varmış meyer sonra çatala aldılar 2 hemşire bi hasta bakıcı doktor geldi vazelin sürelim canını yakmayayım dedi. baktı 1 cm. açıklık varmış yumuşamada var dedi hiç acımadı ama arkada kemik var dedi ittirdi biraz acıyomu dedi hayır dedim ama bebeğim 3,880 gr çıktı ultrasonda diye bu kilodaki çocuk burdan geçermi şüphem var dedi doktor 1 dk falan sürdü en fazla. bu arada haftaya perşembe yatırcakmış beni suni sancı verelim bakalım aşağı incekmi başı geçerse problem olmaz dedi ama bi yandan da bebek iri olduğu için çok yırtılma olabilir işte iyileşme zaman alabiliyor sonra anneler keşke sezeryan olsaydım diyebiliyor falan dedi. önce suni vercekmiş eğer aşağı inmesezse sezeryan yaparız daha fazla kilo almasın 40.haftanın dolmasını beklememize gerek yok suyun da fazla dedi. cumartesi 40.haftam benimde yani kafa karıştı eşimde suni sancı kötü bişiymiş o kadar ağrı çekip olmamasındansa sezeryan olsun o zaman dedi ki normal istiyodu eşim benden daha çok ama doktor önce bi şansımızı deniyelim dedi.

ben hamılelık boyunca hıc catı muaynesı olmadım doktorum bundan hıc bahsetmedı.carsamba gunu sancım geldı doktora gıttım bu dedgınız sekılde alttan muayne baş parmagını vajınaya soktu doguruyorsun sen dogum haneyı hazırlayın dedı ve 10dk ıcınde dogurdum

Maşallah bende öyle olsam keşke :)

Benım de dun catı kontrolum yapıldı. Gorevlı yardım ettı yatırdı ebe de muayene ettı ablacım cnm dıye konusuyordu rahat hıssettım kendımı.bende soyle yazıyordu "collum yumusak,afs 1 cm (-),tuşe" acıklık yok dedı doktor,ısımızı kolaylastırıcak bu durum dedı ama o an ne ıcın soyledı bılmıyorum onu. acaba yumusama olunca ne oluyor. sancım da cıktı. bebısım de 3300 olmus 4 gunde bıtanecık kızım benım. yıne uyuyodu yahu.Benım de 8ı son gunum hadı bakalım sen persembe ben carsamba doguruverırız
sunı sancıyı da bılmıyorum normal sancıyı da o yuzden korkmamaya calıs cnm sen de benım gıbı.arkadasım bı saat sunı sancı cekmıs sonra da dogumu hemencecık olmus. olumlu dusunuyorum ben hıc moralımı bozmuyorum

ay valla saolasın canım ya hiç bişi bilmiyoruz ya panik oldum valla dün tavuk gibi düşünüp duruyodum herkes rahatlamaya çalışıyo beni inşallah kendi sancınla gidersin gerek kalmadan hiç sıkıntı yapma diyolar ama insan bilmediği şeyden korkuyo işte arkadaşımada önce suni verdiler daha yarısına gelmeden aldılar bebek aşağı inmeyince mecburen sezeryan yaptılar dedi ama onun 10 günde günü geçmişti hani benim günüm de geçmedi daha ama doktor bebek çok kilo alıyo dedi şekerimi de ölçtürdü tekrar hatta normal çıktı şekerimde yok ama bebiş kilo almaya devam ediyor işte

kızlar zaten zor olan sancı kısmıymış ya ne kadar çok sancı çekersen bebek o kadar kolay çıkıomuş ole diolar tabi son dakka bi prüz çıkmazsa benımde cuma gunu kontrolum vardı doktor çatı muayenesi yapar diye tırstım gitmedim biraz araştırdım yazılarınızı okudum nasıl oldugunu ogrendim en azından dedim kendimi psikolojik olarak hazırlim ki nitekimde hazırladım o buz gibi ultrason aleti çok kasmıştı benı bu sefer oyle olmaz herhalde ama birisi bu çatı muayenesiyle ilgili elini sokuo dedi ondan korktum ya bakıorum onu diyen kişiden başka kimse elini sokuo demedi elini sokmuosa o kadar zor olmaz herhalde ya hazır hissediorum artık kendimi belkim yapmaz doktorum biraz normal dogumcu bi adam son raaddeye kadar şansını denio normal olsun die psikopatmı ne

çatı kontrolü elle oluyor..ama el deyince bileğe kadar sokmuyor işaret ve orta parmakla açıklığa bakıyor varmı varsa kaç cm diye.
sancı kısmında doğru diyorsun her sancıda bebek aşağıya doğru ittiriyor çünkü kendini..epiduralde doğum süresininuzun olması nedeni sancıyı hissetmemen mesela..sana diyorlarki sancın var şuan ıkın sende öyle ıkınıyorsun(videolardan gördüğüm)ama o hissi bilmediğin için yeerli derecede ıknamayn olabiliyormuş..
ama sancıyı hissetiğğinde ister istemez ıkınıyorsun,canın zaten ıkınmak istiyor

Son düzenleme:

:)))) valla ben yazanın yalancısıyım kimin yazdıgını bulamıorum ama elini sokuyo dedi ondan tırstım artık tırsmıyorum alt tarafı iki tane parmak napabilir ki diyorum :))))))))

kım ıstemezkı kendı sancısıyla gelsın bebısı ama nabalım sunı de olsa razıyım artık. Kayınvalıdem de dıyo acaba sezeryan mı olucan sen kızım. Hıc mı sancın yok dıye. Bakalım ınsallah 8ıne kadarı gectım sunı sancımda acılma olur da normal dogururum ınsallah. cumlemız

ya cnm dun nst de ebe dıyokı bana zederdı sancın var hıssedıyormusun dıye ben cok cok hıssetmıyorum ama nst de 80e kadar cıkmıs o sancı. :26:

valla hiç korkma canım bende tırsıyodum burda okuduğum zaman yok kanama oldu yok acıtıyo çok acıyo falan diye ama ya kişiden kişiye değişiyo yada kendini kasmayınca bişi olmuyo ben gayet rahat bi şekilde yattım hemde doğumhanede baktı doktor normal doğum çatalında kendini sakin tut rahat ol hiç kasma 1 dk sürmüyo bile bana arkada kemik var deyip kemiği itti doktor acıyomu diye sadece büyük tuvaletimizi yaptığımız kanala bi baskı hissettim okadar ki çocukta o kanaldan geçiyormuş doğum sırasında zaten hakkımızda hayırlısı

kızlar kuzenımle tartısmıstık ya. catı muayenemden bahsettım. cok acıdı demı demıstım ben sana dedı. yoo hıcbısı hıssetmedım ben dedım zööönnk oldu

kızlar kuzenımle tartısmıstık ya. catı muayenemden bahsettım. cok acıdı demı demıstım ben sana dedı. yoo hıcbısı hıssetmedım ben dedım zööönnk oldu

ahaha isabet olmuş... ya bir de hayırlısıyla doğursan çok sevineceğim burada, her sabah bu kızcağız doğurdu mu diye girip bakıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…