Çatırdayan arkadaşlıklar...

Arkadaslariyla bu kadar samimiyeti olan insan buraya niye konu acar ki ; arar arkadaslarini ya da yuzyuze oturur sorununu cozer bir sekilde ... biz ne desek boş . Hiç bir kusur tek taraflı degildir ....

Anlayamadığım bir durum var ortada bende onu diyorum. Sadece bir dedikodu etmeyelim bosverin demekle olacak iş değil bunlar....
Tamam belki haklisinizdir bilemiyorum ama madem bu kadar dert ettiniz arkadaşlarınızla yüzleşmenin vakti çoktan gelmiş oyleyse .... Belki de aranizda bir yilan var sizi size kirdiran en iyisi yuzleşmek ...

Nerede çokluk orada b...luk
Grup arkadaşlığını hiç sevmem çünkü bir şekilde alt gruplara ayrılıyor kişiler.

Teke tek dostluk en iyisi.

Bu arada konunuza istinaden ben sizin biraz yersiz şüpheci olduğunuzu düşündüm.

Şöyle şöyle oldu demek ki ....
Bunu ima etti demek ki...
Bana soğuk yaptılar demek ki...

Şeklinde cikarimlar yaparak ilişkinizi kendi ellerinizle bitirmissiniz

Abim, 30 senelik öz abimle bitirdim. Durumuna üzüldüm ama şaşırmadım bence konuşma, konuşursan daha çok üzülürsün.

Hiç umrumda olmazdı 8 olsun 10 olsun. Eğer kendinizi değerli ve haklı görüyorsanız umursamayın. Sizden onlara taşıyan biri arkadaşım olsa ne olcak. Ötekilere gelince ne olursa olsun size saygı göstermeleri gerekirdi. Konu ne bilmiyorum ama ne olursa olsun. En yakınınız bile olsa görüşlerinize saygı duymalı. Duymuyorlarsa kendileri bilir.

Üniversitede ki ve lisede ki arkadaşlarımla görüşmüyorum artık. 30umdan sonra oldu olanlar . Oluyor böyle. Bi günde bitiveriyor filan. Sıkma canını. Herkes kendi doğrusunu yaşıyor

Kırk yılın başı bir araya gelmişiz onda da oturup görümce-kaynana dedikodusu yapıyorlardı biri diyor benimki böyle yaptı biri diyor benimde eltim şöyl. Yahu dedim hangimizde yok ki sorun? Niye bunu bu kadar büyütüyorsunuz gundemimiz bu mu yani vs. Israrla dedikodu etmediklerini sadece birbirlerinden tavsiyeler aldıklarını söylediler bir ağızdan. Bende he tamam siz doğrusunuz dedim. Olay bu yani :)
İnsan yakın arkadaşıyla da kaynana görümce elti dedikodusu yapamayacaksa ne bileyim 🙄🙄
Ne kadar uzayabilirdi ki o muhabbet?
Bence gereksiz bir uyarı olmuş.

Ama resmin bütününe bakınca gerçek yüzlerini görmüş olmuşsunuz.
O açıdan bir kazanç.

Kırk yılın başı bir araya gelmişiz onda da oturup görümce-kaynana dedikodusu yapıyorlardı biri diyor benimki böyle yaptı biri diyor benimde eltim şöyl. Yahu dedim hangimizde yok ki sorun? Niye bunu bu kadar büyütüyorsunuz gundemimiz bu mu yani vs. Israrla dedikodu etmediklerini sadece birbirlerinden tavsiyeler aldıklarını söylediler bir ağızdan. Bende he tamam siz doğrusunuz dedim. Olay bu yani :)

Ya yakın arkadaşlarla konuşulur ama böyle konular başka kimle konuşulacak.
Açık konuşayım ben arkadaşlarımla zaten konuşup rahatlamak için buluşurum o an beni sıkan konu kv meselesi ise onu da anlatırım dedikodusunu da yaparım yani yakın arkadaşım sonuçta. Aileye anlatma, kocaya ailesini kötüleme ee kime anlatacağız böyle meseleleri.
Muhabbet döndüğünde onu konuşmayın, aman bunu mu dert ettiniz gibi muhabbete turp sıkıyorsanız dışlanmanız normal biraz.

Buluştuğunuzda atomumu parcalamakti amacınız yani kaynana görümce dedikodusu yapılmayan arkadaşlık zaten gerçek arkadaşlık değildir :)

Buluştuğunuzda atomumu parcalamakti amacınız yani kaynana görümce dedikodusu yapılmayan arkadaşlık zaten gerçek arkadaşlık değildir :)
Yani aman ne var bunda bu da dert mi tarzı insanların sıkıntısını kucumsediyseniz zaten gerçek arkadaş değilsinizdir demek istedim

İnsan yakın arkadaşıyla da kaynana görümce elti dedikodusu yapamayacaksa ne bileyim 🙄🙄
Ne kadar uzayabilirdi ki o muhabbet?
Bence gereksiz bir uyarı olmuş.

Ama resmin bütününe bakınca gerçek yüzlerini görmüş olmuşsunuz.
O açıdan bir kazanç.
Sabah kahvaltıya gittik bi iki bekar arkadaşta geldi. Bunlara başladılar görümce elti anlatmaya. Onlar gitti oturduk yine aynı muhabbet. Ondan sonra aksam oldu eeh ama yani yeter dedim. Hani birisi anlatır diğeri sen söyle yap takma vs bak benimkide boyle denir. Ama surekli ayni kisi ayni konuyu anlatıp ama görüyor musun şunların yaptıklarına denir mi yaa?? Hani kendisi yaşamış aslında tavrını da koymuş ikide bir donup dolaşıp aynı şeyleri söylüyor zafer kazanmış gibi bu beni rahatsız etti açıkçası. Karşıdakinin amacı akil almak falan değildi yani.

Arkadaslariyla bu kadar samimiyeti olan insan buraya niye konu acar ki ; arar arkadaslarini ya da yuzyuze oturur sorununu cozer bir sekilde ... biz ne desek boş . Hiç bir kusur tek taraflı degildir ....
Arada soğuk rüzgarlar esiyor bacım...

İnanın derdimin biri bitmeden bir yenisi ekleniyor.
Başka kimseye de anlatamadım kafam allak bullak oldu. 8 yıl öncesine dayanan bir aarkadaşlığımız var. 4 kişilik bir grubuz hani ayrılmaz kopmaz derler ya o cinsten omuz omuza yürüdüğüm hic dargınlık yaşamadığım halimden anlayan insanlar(dı). Taki hepimiz evlendik çoluk çocuk vs derken aralarından birinde toplandık. Bnm doğru bulmadigim bir muhabbet geçti tepki gösterdim ama hepsi doğruluğunu savundu. Boyle gereksiz bir tartışma oldu birden ortam gerildi hepsi bir ben tek ben biraz alındım bana böyle cikismalarina. Neyse o günden sonra böyle istemsizce bir soğukluk oldu. 4müz bir araya gelemiyorduk her zaman ama bir arkadaş hepimize gidip gelirdi. O gidip geldikçe benden haber götürdüğünü, her seferinde benden alıp onlara götürdüğünü hissettim. Diğerleri beni aramaz sormaz bir araya geldiğimizde böyle umursamaz davranmaya başlamışlardı da ben bunlarla irtibatta değilken nasil tepki alıyordu sasiyordum. Ben böyle zannederken geçenler de bana asla haber vermeden 3ü bir araya gelmişler ... Bana bunu başkası söyledi ve aralarından biri hamileymiş neredeyse doğuracak bunuda baskasindn duydum.. Hepimizle görüşen arkadaşta yine başka biriyle konuşurken benden bahsetmiş biraz bende onun hakkında düşüncelerimi söyledim kızlarla arami bozmaya çalışmasına dair birseyler konuştum. Geçende baktım bu beni silmiş. Yani kendisi yaparken sorun yok ama ben onun hakkında ki görüşümü söyleyince sıkıntı oluyor. Yakında diğerleri de siler. 8 yılı böyle kolay mı cope atmak? Hic tanıyamamış miyim diyorum ama geçmişime bakıyorum hep bu arkadaslarim var. Hep tatlı anılar. Sadece son yılda yaşanan bu sacmaliklar... Ne yapmali ne tepki vermeliyim bilemiyorum. Bırakayım kim ne yaparsa yapsin diyorum ama 8 yılın hatırına da böyle silinmesin diyorum.
Not: Sildiğinden emin değilim rehberi de silinmiş olabilir ama bunu kendisi de dahil kimseye sormak istemiyorum.
Konu neydı ?3 u bırden nıye tepkı aldı

Arkadaş her zaman bulunur. Belli ki yeri dolmayacak insanlar değiller baksanıza hemen size sırt çevirip 3 lü buluşmaya başlamışlar. Boşverinnn..

Arada soğuk rüzgarlar esiyor bacım...
Demek ki bayagı eski çamlar bardak olmuş bu kadar mesele ciddiyse anlattiklarinizdan daha fazlasini biliyorsunuz demektir . Biz size siz haklisiniz desek ne olacak ki vicdan azabiniz mi azalacak . Bence konuşmalisiniz gruptan bahsediyorsunuz hepsi neden size soguk ruzgarlar estiriyor kendinizi ifade etmelisiniz ...
Arkadaş grubunuzla yillar gecirip de bu durumlara gelmek çok normal gelmedi bana bir kaç ay olsa arkadaşliginiz tamam derim tanima evresinde uyumsuzluk çıkti ama siz yillar geçirmissiniz sonuçta .

Vallah bende 7 senelik dostlugumu gözümü kirpmadan bitirdim. Sebebi de cok cok sevdigim bir insana ve bana karsi yaptigi saygisizligi. Ne bir özür dileme, ne bir pismanlik gösterme. Böyle insanlari ne diye hayatimda tutayim degil mi? Önce öz saygi, herseyden önce öz saygi ve öz sevgi. Bunlara karsi hassasiyeti olmayanlara, saygisi olmayanlara da sonsuza dek elveda. Ben bu sebeplerden dolayi aktif olarak 3 kisiyi hayatimdan cikardim, geri dönüsü olmamak üzere. Hoş, gönül zaten soğudu bi kere. Siz de pek üzülmemeye calisin, zararin neresinden dönerseniz kardir. En iyisi, etrafimizi az ve öz ve kaliteli insanlarla kusatmak. Cünki onlarin kalitesi bizim kendimize ve hayat kalitemize de sirayet ediyor zamanla.

Back
X