Çatısız yalıtımlı 1+1 en üst kat daire almak..Çok kararsızım 😔

empatizm

"Beyin ayarlarınızla oynayın"
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2016
1.155
1.000
133
53
Merhaba arkadaşlar.
Daha önce garaj üstü ev almakla ilgili konu açmıştım, yaptığınız yorumlarla evi almaktan vazgeçtim.
Şimdi de yine Ayvalık bölgesinde, çatısı olmayan ama gerekli yalıtımı yapılmış, en üst 4. kat sıfır 1+1 çok beğendiğim kaliteli bir daire var.
Kararsız kalmamın tek nedeni en üst ve çatısız olması
Müteahhit geçen sene orda hortum çatılara zarar verdiği için çatıyı bilerek yapmamış.
Şimdi canımızı sıkan şu, yeni yapılan yalıtımlarda, kışın çok soğuk yazın da çok sıcak olur mu? Herhangi bir akma ve rutubet yapar mı?
Çatı yaptırmak istesek, kimse para vermek istemez maliyetli olduğu için, peki biz sadece kendi tarafımıza ne yaptırabiliriz
Vereceğiniz cevaplarla kararımıza yön vereceğiz..şimdiden teşekkürler.

Ekleme not: tüm yorum yapan arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Biz o evi de almaktan vazgeçtik.
Şimdilik sonbahara erteledik, bakalım kısmet neyi gösterir..hayırlısı olsun inşallah

Son düzenleme:
Çatisiz derken dam gibi düz beton mu.

Mersin'de yaşıyorum son katta oturuyorum zeminle 15.kat burada da çatı tarzı olmaz dam tarzı olur.

Biz ailecek çok memnunuz ki bilirsiniz buranın aşırı sıcağı ve nemi meshurdur ama bahsedildiği gibi yazın sıcağı kışın soğuk olayı yok.Yazin bile esiyor çok güzel şekilde.

10 yılı geçti damdan akıntı vs yok.

Bizide ilk başta işte çok sıcak olur kışın soğuk olur dam akıtır almayın demişlerdi aldık pişman değiliz.

Çatı yoksa betondur yani damdir.
Güneş enerjisi var mı bazen güneş enerjilerinin su akittığını ve tavana zarar verdiğini duydum.
Ege bölgesi'nde çok soğuk yok. Yazın da esinti olur serin olur. Çift daire ise yan komşunuza da sorabilirsiniz aklınıza takılanları

Akma durumu tum en ust kat daireler icin gecerli. İlla ki akacak o tavan,Allahin emri gibi bir sey yeni yapilara cok guven olmaz. Bizim memleketteki 150 yillik evde hic tavan akmadi ama yepyeni alinan tum evler bir sure sonra akiyor.

Müteahhit dediğine göre küçük taşeron bir firma yapmış. Ben İstanbul’da pek çok sitede oturdum. Ağaoğlu, Teknik yapı, Kiptaş... evlerde hiç sorun yaşamadım. Antalya’da şu an oturduğum no name bir firmanın yaptığı sitede. Her yeri dökülüyor. Yalıtım diye bir şey yok. Yan komşu çatal düşürüyor, biz duyuyoruz. Yazın kavruluyoruz, kışın donuyoruz. Bir de burda İstanbul’daki gibi doğalgaz olayı yok. Klima ile ısınmak ne mümkün.
Üsteki yorumlarda da yazılmış. Ev tercih ederken ara kat alın. Giriş kata güneş gelmez. En üst katta ya akar, ya cehennem gibi sıcak olur. Ev alınca da öyle he dedin mi satamazsın. Bence iyice emin olmadan, araştırmadan almayın. Katta başka daire varsa onlara sorabilirsiniz.

Bana çok mantıklı gelmedi çatısız en üst kat. Hiç kullanışlı olmaz. Arkadaşlar da yazmış; çatısı akar, yazın kavurur, kışın dondurur. Bir de satın alacakmışsınız hiç gerek yok bence.

Bizim bodrumdaki ve gömecteki evlerin ustunde cati yok. Civardaki evlerin cogunda yok. Gomecle ayvalik yakin zaten kisin donma olayiniz olmaz. Iklimi yumusacik.
Akma hic olmadi ama yazin ciddi sıcak oluyor.

Bizim tek kat degil evler, alt katlari kullaniyoruz, idare ediyor.
Ama siz sanirim daire seklinde sadece o kati alacaksiniz.
Normal ev bulamiyor musunuz? Bütce mi kisitli? Edremitte fiyatlar daha uygun o taraflara bakin isterseniz, ara kat alin derim.

Valla ben en ustte kiradayim ev guya yalıtımlı ama cok eski bir ev, yazin cooook sıcaktı cam pencere aç serinlemek mumkun degil klimasiz oturamazsin, dedim iyi bari kış gelince rahat ederim derken bi geldi, kışın asla ısıtamadım 1+1 eve 400 geldigi oldu dogalgazin (ev geniş) ama hatta ev soguk diye dogalgaz açtığım gunler sokağa inince 'hava sıcakmış aslında ya' dedigim oldu. Bu arada çatı dan kastınız ne bilmiyorum ama tahtadan bi çatı var sanırım. Ama tabi evin ustune yalitim yapılmamış bence, bu yuzden cok soğuk diye düşünüyorum.

Kira olsa deneyin derim ama ev almak ciddi, gerci yeni ev ise belki benimki gibi olmaz, ben yaşadıklarımı yazmak istedim

Sanırım siz uygun fiyatlı ev bakıyorsunuz ve bu nedenle ya 1. kat ya da son kat daireler çıkıyor karşınıza.
İlk ve son kat sorunlu olma ihtimali yüksek olduğu için ara kat dairelere göre uygun fiyatlı olur zaten.
Çatısı akmayan son kat daire görmedim ..

Ne kadar yalıtım olsa da pek bi işe yaramıyor. Yazın don atlet kışın atkı bere takılırsınız odalar arası.

Ben yeni aldim yatırımlık son kat çatısı olmayan oturdugum sitede 2 yıllık bir daire. Kaloriferleri açık olmamasına rağmen evin içi sicacikti 2 hafta once. (Sicaklik çok fazla daire olmasından kaynaklimi bilmiyorum yaklaşık 300 daire var çoğu 1+1) Kiracı çıkmayı düşünmüyorum cok memnunum dedi. Ayrıca son katlar aldığım sitede daha pahalıydı.
Vala giriş orta kat büyük konuşmayım ama almam. Son kat rahatlık resmen..

Terasa banyo yeri gibi fayans döşeyin açık renk olsun güneşi çekmesin akarsa binada herkes masrafı ödemek zorunda zaten

Biz parası uygun diye alt kat aldık (İzmir'de) pismaniz. Alttan soğuk aliyor camlarda demir yok korkuyoruz. İlerde satması zor vs bence acele etmeyin iyice araştırın. Üst kat ege bölgesinde olduğu için yazın yakar sizi. Kışında çok yağdığı için zamanla akar küf olur. Ara kat alın. Küçük olsun ama ara kat olsun. Güle güle oturun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…