Çatısız yalıtımlı 1+1 en üst kat daire almak..Çok kararsızım 😔

Bizim kv.nin evi en üst kat çatisizdi yazın izne geliyorduk sıcaktan nefes dahi alamıyorduk. Oturdugumuz yerden kalkamıyorduk. Sonra çatı yapıldı ve inanılmaz farketti sıcak durumu. Belki 7-8 derece belki 10.

Yaa bu en üst katlardan ne istiyonuz hep kötülüyonuz bence arakattan cok cok rahat en üskat mustakil gibi bende gecensene aldım 5inci kat aldıgımız binada 20 yıllık bina 2 ve 3katlarda satılıyodu ben alırken hic dişğnmwdim 5 katı aldım önüm acık havadar 2 ve 3alanlar seste birbirine giriyor nerdiven sesi kapı sesi inip cukanların sesi uzar gider sıcak ve soguk olarak fark var tabi en az 3 yada 4 derece sen kendin karar ver artı ve eksileri karşılaştır icine sineni yap

Sizin evde çatı olmadığı için güvenemem. Zamanla sorun çıkarabilir. Ama en üst kata sürekli laf edenleri anlamıyorum. Ben mesela üstümde ses sevmediğim için en üst katta oturuyorum yıllardır. Ne akma gördüm çatıdan nede başka sorun. Ara katta oturup üstünüze kötü bir komşu gelse be sesi biter ne derdi. Ama nedense Türk insanında bir giriş kat birde en üst kat önyargısı yıkılamıyor bir türlü..

Kışın çok soğuk olmuyorsa bence çok sorun olmaz . Çünkü şimdiki yaşıtım malzemeleri gerçekten çok kaliteli .
Hem üstten gürültü patırtı gelmez hem de önü açık olur diye düşünüyorum. Çatıya çıkış yani teras gibi bir şey ise bence çok daha keyifli olabilir .

Aynen ya valla nedir bu üstkat düşmanlıgı

Herkatın derdi ayrı var bence tabiki o işin espirisi ne dişmalıgı olcak herkes kendine göre bi evler arıyor işte

Eğer müteahhit yalıtımı gerçekten düzgün yaptıysa bir sorun yaşamazsınız. Böyle düz çatılarda yağmurda akma vb sorunlar olabiliyor. Eğer öyle bir şey olursa boya gibi sürülen bir yalıtım maddesi var, eğer reklam olmazsa söyleyim, Dyo'nun elyaflı çatı izolasyon maddesi var. Biz kullandık işe yarıyor.

Merhaba Bulca
Evet açık beton dam.
En çok sıcaktan korkuyorum..şimdilik kışın kalmayacağım için onu pek düşünmüyorum. Ne güzel bizde sizin gibi karar verebilsek

Yanarsınız, donarsınız. 3-4 sene oturduk öyle bir evde kışın ağzımızdan buhar çıkıyordu evin içinde, yazın totomuzdan ter akıyordu.
Şimdilik kışın oturmayı düşünmüyoruz. Yazlık olarak düşündük. İşte ne gibi sorunlar olabilir kestiremiyorum..en çok sıcaktan korkuyorum.

Tatile çıktiğimizda 1 gece çatısi olmayan bir apartta kalalım dedik. Gece çocuk ağlamaktan uyuyamadı sanki sahuna gibiydi . Sabahı edemedik ,gece yarısı arabaya gidip yattık. hayatimin en kötü tecrübesiydi

Ah keşke sorabilsem en doğru cevapları onlar verir. Ama şuan orda değilim. İşte ilerde güneş enerjisi koyulur mu? Herhangi bi zarar verilir mi?

Ah keşke sorabilsem en doğru cevapları onlar verir. Ama şuan orda değilim. İşte ilerde güneş enerjisi koyulur mu? Herhangi bi zarar verilir mi?
Güneş enerjisi ağırlık veriyor tavana sonuçta. Ve bazen şamandırasi patlıyor su akıtıyor. Fark edilmezse su biriktiroyor tavana vs vs

Akma durumu tum en ust kat daireler icin gecerli. İlla ki akacak o tavan,Allahin emri gibi bir sey yeni yapilara cok guven olmaz. Bizim memleketteki 150 yillik evde hic tavan akmadi ama yepyeni alinan tum evler bir sure sonra akiyor.
Aa gerçekten mi? ben yeni yapılan binalarda pek sorun olmuyor diye biliyorum ama.. iyi bir yalıtıma rağmen yine de sorun olur mu diye düşünüyorum.

Şimdiden hayırlı olsun. Hiç moralinizi bozmayın ..En üst kat her zaman avantajlıdır.

Yeter ki yalıtımı iyi olsun.

Aa gerçekten mi? ben yeni yapılan binalarda pek sorun olmuyor diye biliyorum ama.. iyi bir yalıtıma rağmen yine de sorun olur mu diye düşünüyorum.
En ust kattansa en alt kati tercih ederim ben yazliklarda. Cunku kac ay evde yoksunuz,cati aksa butun esyaniz rezil olur. Ama giris katta oyle bir sorun yok. Ben 7 senedir dukkan ustu giris katta oturuyorum,dertsiz bir ev. Cok isiniyor,cok gunes aliyor,dort dortluk. Ama en ust katta yasayan yabanci uyruklu komsum anahtarini birine birakmadan cikamiyor yurt disina. Cunku akacak yani illa. Ki bizim apartman yalitimli falan,gercekten duzgun iscilik kullanilmis ama firtina cikiyor misal anten devriliyor,devrildigi yeri zedeliyor kimsenin haberi bile olmuyor. Sonra gelsin yagmurlar karlar. 20 yil en ust katta oturduk rezillik pacamizdan akti. Ev mustakil degilse en ust kat rezilliktir. Giris kat ise candir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…