- 15 Kasım 2016
- 1.486
- 2.656
- 133
Yok enüstkat rahatlıktır yanlış biliyosunEn üst katta en alt katta pişmanlıktır.
Aynen ya valla nedir bu üstkat düşmanlıgıSizin evde çatı olmadığı için güvenemem. Zamanla sorun çıkarabilir. Ama en üst kata sürekli laf edenleri anlamıyorum. Ben mesela üstümde ses sevmediğim için en üst katta oturuyorum yıllardır. Ne akma gördüm çatıdan nede başka sorun. Ara katta oturup üstünüze kötü bir komşu gelse be sesi biter ne derdi. Ama nedense Türk insanında bir giriş kat birde en üst kat önyargısı yıkılamıyor bir türlü..
alttakinin terlik sesi çatıdan gelen ekstra soğuk yazın yine ara katlara göre fazla sıcak oluyor en üst katta oturuyorum ordan biliyorum yaniYok enüstkat rahatlıktır yanlış biliyosun
Ne alaka en üst kat düşmanlığı falanAynen ya valla nedir bu üstkat düşmanlıgı
Herkatın derdi ayrı var bence tabiki o işin espirisi ne dişmalıgı olcak herkes kendine göre bi evler arıyor işteNe alaka en üst kat düşmanlığı falanHerkes yaşadığını biliyor.Ha bu arada en alt katta da oturdum.Kışın yere ayağımızı değdiremezdik buz gibi olurdu yerler bu da en alt kat düşmanlığı mı oluyor???
Merhaba BulcaÇatisiz derken dam gibi düz beton mu.
Mersin'de yaşıyorum son katta oturuyorum zeminle 15.kat burada da çatı tarzı olmaz dam tarzı olur.
Biz ailecek çok memnunuz ki bilirsiniz buranın aşırı sıcağı ve nemi meshurdur ama bahsedildiği gibi yazın sıcağı kışın soğuk olayı yok.Yazin bile esiyor çok güzel şekilde.
10 yılı geçti damdan akıntı vs yok.
Bizide ilk başta işte çok sıcak olur kışın soğuk olur dam akıtır almayın demişlerdi aldık pişman değiliz.
Şimdilik kışın oturmayı düşünmüyoruz. Yazlık olarak düşündük. İşte ne gibi sorunlar olabilir kestiremiyorum..en çok sıcaktan korkuyorum.Yanarsınız, donarsınız. 3-4 sene oturduk öyle bir evde kışın ağzımızdan buhar çıkıyordu evin içinde, yazın totomuzdan ter akıyordu.
Yeni bina mı? Ne gibi sorunu olduSakın alma.... Bizim apartman da yalıtım olduğu ve çatı olduğu halde en üst kattan ev alanlar çok pişman. Mümkünse ara kat al.
Merhaba arkadaşlar.
Daha önce garaj üstü ev almakla ilgili konu açmıştım, yaptığınız yorumlarla evi almaktan vazgeçtim.
Şimdi de yine Ayvalık bölgesinde, çatısı olmayan ama gerekli yalıtımı yapılmış, en üst 4. kat sıfır 1+1 çok beğendiğim kaliteli bir daire var.
Kararsız kalmamın tek nedeni en üst ve çatısız olması
Müteahhit geçen sene orda hortum çatılara zarar verdiği için çatıyı bilerek yapmamış.
Şimdi canımızı sıkan şu, yeni yapılan yalıtımlarda, kışın çok soğuk yazın da çok sıcak olur mu? Herhangi bir akma ve rutubet yapar mı?
Çatı yaptırmak istesek, kimse para vermek istemez maliyetli olduğu için, peki biz sadece kendi tarafımıza ne yaptırabiliriz
Vereceğiniz cevaplarla kararımıza yön vereceğiz..şimdiden teşekkürler.
Ah keşke sorabilsem en doğru cevapları onlar verir. Ama şuan orda değilim. İşte ilerde güneş enerjisi koyulur mu? Herhangi bi zarar verilir mi?Çatı yoksa betondur yani damdir.
Güneş enerjisi var mı bazen güneş enerjilerinin su akittığını ve tavana zarar verdiğini duydum.
Ege bölgesi'nde çok soğuk yok. Yazın da esinti olur serin olur. Çift daire ise yan komşunuza da sorabilirsiniz aklınıza takılanları
Güneş enerjisi ağırlık veriyor tavana sonuçta. Ve bazen şamandırasi patlıyor su akıtıyor. Fark edilmezse su biriktiroyor tavana vs vsAh keşke sorabilsem en doğru cevapları onlar verir. Ama şuan orda değilim. İşte ilerde güneş enerjisi koyulur mu? Herhangi bi zarar verilir mi?
Aa gerçekten mi?Akma durumu tum en ust kat daireler icin gecerli. İlla ki akacak o tavan,Allahin emri gibi bir seyyeni yapilara cok guven olmaz. Bizim memleketteki 150 yillik evde hic tavan akmadi ama yepyeni alinan tum evler bir sure sonra akiyor.
En ust kattansa en alt kati tercih ederim ben yazliklarda. Cunku kac ay evde yoksunuz,cati aksa butun esyaniz rezil olur. Ama giris katta oyle bir sorun yok. Ben 7 senedir dukkan ustu giris katta oturuyorum,dertsiz bir ev. Cok isiniyor,cok gunes aliyor,dort dortluk. Ama en ust katta yasayan yabanci uyruklu komsum anahtarini birine birakmadan cikamiyor yurt disina. Cunku akacak yani illa. Ki bizim apartman yalitimli falan,gercekten duzgun iscilik kullanilmis ama firtina cikiyor misal anten devriliyor,devrildigi yeri zedeliyor kimsenin haberi bile olmuyor. Sonra gelsin yagmurlar karlar. 20 yil en ust katta oturduk rezillik pacamizdan akti. Ev mustakil degilse en ust kat rezilliktir. Giris kat ise candir.Aa gerçekten mi?ben yeni yapılan binalarda pek sorun olmuyor diye biliyorum ama.. iyi bir yalıtıma rağmen yine de sorun olur mu diye düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?