• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çay markası ve demleme şekli

Ceylinimdeceylinim

Soran olursa geziyor dersiniz, hic durmadan :)
Kayıtlı Üye
28 Mart 2013
12.835
17.406
498
Merhaba hanımlar.
Çay içmeyi çok seven biri olarak bayadir Caykur tiryaki ve Caykur filizi karıştırıp icerdim ama artık tat alamiyorum bu ikisinden. İçine tomurcuk çay katınca biraz lezzetleniyor ama o çay kokusu gelmiyor artık bana.
Güzel bir çay markası önerir misiniz ?
Ve nasıl demlediginizi yazar misiniz ? :)

Ben doğuş kullanıyorum siyah kutu.arada bende tomurcuk atıyorum.demleme süresi önemli olan bence.Bende misafir olmadığı zaman kendimize demlerken 3 çorba kaşığı çay kullanıyorum.ne kadar iyi demlrnşrse çayın tadı geliyo en az 15 -20 dakika demlenmesi gerek

Aynen iyi dinlenmeden çayı icmem bende ama bu ara tat eksikliği var sanki bu çaylarda. Lipton alayim diyordum. Doğusu da yazayım bir kenara tesekkur ederim
Ben doğuş kullanıyorum siyah kutu.arada bende tomurcuk atıyorum.demleme süresi önemli olan bence.Bende misafir olmadığı zaman kendimize demlerken 3 çorba kaşığı çay kullanıyorum.ne kadar iyi demlrnşrse çayın tadı geliyo en az 15 -20 dakika demlenmesi gerek

Cay hangi marka olursa olsun ben 3 yada 4 kasik cayi koyuyorum suyu kaynayinca kuru cayi soguk sudan geciriyorum sonra demliyorum 20 dk hic kipirdatmiyorum sonrada mis gibi cay

Earl grey kullanıyorum çok memnumum içine herhangı bırşey katmıyorum. Sadece 15 dk falan demlıyorum muhakkak eşim ve ben bayılıyoruz her akşam muhakkak içeriz.

Seylan çayı var canım Bim de satılıyor berk markası. Biz onu tuketiyoruz ağır geliyor bazılarına ama normal çaya biraz koyarsan memnun kalırsın. Bu arada o çay biraz pahalı ;) ;)

ben ya klasik lipton yada şoktan derem çay alıyorum..suyu kaynatıyorum demliğe çayı demleyeceğim zaman atıp soğuk suyla yıkayıp süzüyorum kaynar suyu üstüne gezdirip çayın altını 10 dk kapatıyorum altta suyu fokurdatmam 10 dk sonra çaydanlığa soğuk suyu bırakıp kaynatıyorum altını ksıyorum 15 dk çay hazır çokta lezzetli oluyor ..

Merhaba hanımlar.
Çay içmeyi çok seven biri olarak bayadir Caykur tiryaki ve Caykur filizi karıştırıp icerdim ama artık tat alamiyorum bu ikisinden. İçine tomurcuk çay katınca biraz lezzetleniyor ama o çay kokusu gelmiyor artık bana.
Ben kendi tarifimi yazayım,lipton bergamotlu siyah çay,3-4 adet karanfil tanesi ve 1 çubuk tarçın ekleyerek demliyorum,muazzam bir lezzet elde ediyorum. Tavsiye ederim. Kokusuda muhteşem oluyor,misafirlerim bayılıyor.

çaykur'un içine kıbrıs çayı katıp harmanlıyorum, içine de earl grey demlik poşetinden atıyorum çok lezzetli oluyor
çaykur bitince mado'nun çayını alıp deneyeceğim

Merhaba hanımlar.
Ben liptonın bergamot aromalısıyla klasik olanı karıştırıyorum her misafirim de mutlaka sorar harika olmuş ne koydun içine diye :)) arada da karanfil atarım dene mutlaka tavsiye ederim:))

Karanfilli eskiden çok icerdik unuttum şimdi :) en kısa zamanda onuda deneyecegim teşekkürler
Ben liptonın bergamot aromalısıyla klasik olanı karıştırıyorum her misafirim de mutlaka sorar harika olmuş ne koydun içine diye :)) arada da karanfil atarım dene mutlaka tavsiye ederim:))

Back
X