çay meselesi!

Canım tekrar mı gittiniz onlara ne oldu anlamadım, üzerinden bayağ bir süre geçmişti tekrar yazınca merak ettim. Eşin de hayret birşey ya, başkası seni nasıl azarlar o nasıl susar. Muhatap olma o insanlarla boşver.

onalr bize geldi hizmette kusur etmedim bi konu açıldı birini karalıyodu adam bende haksızlığa gelemem kendi görüşümü söyledim adamın bana etmediği laf kalmadı kocam olacak adamda şu an onun yanında bense evde :84::84::84:

şu an çok zor durumdayım kocamdan nefret ediyorum annemler aradı buraya gelecekler oturmaya ama adam evde yok of allahım yaa çıldıracağım üstelik arıyorum tlfonada bakmıyor

Bu bana çayı çok gören adam onu geçtim azarlayıp herkesin içinde rezil eden ve kalbimi çok kıran adam bi ameliyat geçirdi şimdi sizce onu ziyarete gitmelimiyim kaynanamlar gitcek eşimde kesin gider ama ben gitmek istemiyorum yüzünü görmek sesini duymak istemiyorum haksız yere beni azarlayıp çok canımı yaktı napacağım ben bi akıl verin bana lütfen:97:

bana o konuda adam seni değil kızını azarlıyor gibi gelmişti daha önce okuduğumdan hatırladığım kadarıyla. sen yanlış anlamış olabilir misin acaba? çünkü kız demliği içeri getireyim demiş. adam da hayır içerde doldur gel demiş. mesela annemde sevmezdi misafire demlikle çay getirmeyi. bana da söylerdi içerde doldur getir diye.

yok cnm öyle bişey değildi zaten sonrasında bardağım biraz boş durdu kimse doldurmadı bende mutfağa bıraktım bardağımı benden beklediler o önemli değil onu geçtim ben ondan sonra bize geldiklerinde o adam beni başka bi konuda azarlamıştı çıkışarak o çok zoruma gitti

hmm anladım. hamileydin değil mi? o yüzden de belki hassas davranmış olabilirsin.
arkadaşım bir de hastalıkta düğünde ölümde kendi terbiyesini gösterir herkes. o yüzden bence gitmelisin. ben olsam giderdim yani kişiliğime herhangi bir hakaret ya da büyük bir terbiyesizlik görmediğim sürece.

bi küfredip el kaldırmadığı kaldı toplum içinde ben o evin geliniyim ne hakla bana bağırdı bilmiyorum nasıl gideceğim

ayrıca hamile falan değilim başkasıyla karıştırdın sanırım ya siz haklı olsanız bu adam haksız yere ve bişey yokken sırf bağırmak çıkışmak için sizi tepelese kaynana kaynata ve eşinizn yanında mahcup düşmezmiydiniz gitmesem çokmu ayıp olur

İçinden gelmiyorsa gitme, sen insanlık yaparsın gidersin ama anlamazlar.

karıştırmışım galiba biraz :) kusura bakma canım. az önce dediğim gibi sana karşı direkt bir hareketi olduysa gitmezsin. ama ayıp olur mu diye sorguladığına göre sen de emin değilsin ?

canım ya ben okuyunca adamın art niyetle yapmadığını düşündüm.bizde de misafir geldiğinde demlik öyle salona falan getirilmez.kızına laf etmiş gibi geldi.ama sen bardağının doldurulmadığını söylüyorsun.belkii evin kızı çok küçükse dalgınlığına falan gelmiş olabilir.ama tabi sen daha iyi bilirsin olayı yaşayan sensin.bazen en ufak bi bakış bi tonlama bile herşeyi anlamaya yeter

İçinden gelmiyorsa gitme, sen insanlık yaparsın gidersin ama anlamazlar.

evet öyle oluyor anlamıyolar onlar tmm çay meselesnde öyle yaptılar bana evin sahibi kadında yanımda oturuyordu o da görmüştü çayın bittiğini neyse sonra onlar bize geldi ben hizmette kusur etmedim onlara tek hatam o bişe anlatıyordu ama haksızdı bende konuştum kendi fikrimi söyledim adam sinirlendi hemen yok sen ne anlarsın yok öyle yok böyle ama sert bi tavırla bağırarak sen sus karışma falan eee konu bize dokunuyodu tabi konuşup hakkımı savunacam ama zoruna gitti adamın etmediği lafı bırakmadı sonra herkes sus pus oldu adam konuştu herkes şaşırdı ama kimse bişe demedi onlar gidene kadar kendimi nasıl zor tuttum ben bilirim

sen bizim oralara hiçç uğrama valla bizim buralar çokk fena iyide ediyosun..bizim burda gelin insan değil bildğin hizmetçiiiiiiiii:!!!!!!!!!
kayınv.uzaktaaaaaaan akrabasının nişanı oldu nişandan sonra eve gidildi akrabanın çaylar yapıldı ben servis yapıyorum görseniz beni nasıl seviyorlar nasıl övüyorlar....
halbuki ben daha nişanlıyım+o evin daha yakınlarıda var onlar ök...z gibi oturunca kayınv.gözüme bakıyo yap diye kalktım yaptım..biz alışığz servislere oturmamaya herşeyi yaparım elimden gelir maşallah :)) ama onların zihniyetinde şu var sen iyi servis yapabiliyosan,hızlıysan iyi gelinsin iyi hizmetçisin yani ..istersen huyun çok kötü olsun buna bakmazlarr....

Nasıl insanlar ya senin evine gelip sana bağırabiliyorlar çocuk değilsin ki sen, asıl suç eşinde bir erker karısını korumasını bilmeli. Boşver gitme insan değil onlar, bundan sonra da görüşme onlarla, eşin ısrar ederse çok istiyorsa tek başına gitsin.

gelinler yorulmaz
gelinler hasta olmaz
gelinler acıkmaz
gelinler susamaz
gelinler uyumaz
gelinler oturmaz vs vs vs

bende zaten söyledim eşime bir daha evlerine gitmem diye orda olay büyümesin diye bişey dememiş kaynanama bile söyledim ne olduda öyle kızdı o adam bana diye ne yaptım ben diye oda onun için tez canlıdır falan deyip geçiştrdi bende dedim bidaha muhatap olmam onun çocuğu değilim ben azarlamaya hakkı yok eşim de sanırım yalnız gitcek mecbur:97:

Bu soruna güzel bir atasözümüzle cevap vermek istiyorum.

"İyilikten maraz doğar."

Allah bilir sen iyilik düşünüp gidersin adam orda da polemik çıkarır. Bence gitme..

Bu soruna güzel bir atasözümüzle cevap vermek istiyorum.

"İyilikten maraz doğar."

Allah bilir sen iyilik düşünüp gidersin adam orda da polemik çıkarır. Bence gitme..

bende ondan korkuyorum ya öyle bişeyde olursa bu sefer açarım ağzımı yumarım gözümü öylede olsun istemiyorum gitmemek en iyisi...

Bende iki haftalık evliydim kaynanama gittik çay içmeye teyzeleride gelmişti görümcelerim falan görümcelerim mutfaktaydı bende teyzelerle sohbet edıyordum. cadı görümcem seslendi gittim tabi kolaları doldurmus bardağa git sen gotur gelınsın dedı cok bozulmustum yanı getırmek dert deılde tavrı neydı oyle sankı bizi hizmetçi görüyolar ama gorumcen kendı kaynanasına adım atmaz nefret eder bu arada o gunden sonra gorumcelerım varken hızmet etmedım kendılerı alsınlar sadece kaynanama cay falan getırırm dıgerlerıne sormam bıle alıstırmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…