Çaydan kavga çıkar mı?

Nyks-

Rigor Mortis
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2014
2.363
1.797
83
İyi akşamlar hanımlar bir çoğunuz beni tanıyor. Özet geçmeye çalışacağım.

Kv ile yaşıyorum 3 yıldır. Bu akşam iftar sofrası toplandı bir yandan ben çayın yanına hamur işi yapıyorum bir yandan makinaya bulaşık diziyorum.

Çay demlendi, atıştırmalıklar pişti. Ben hala mutfak işe boğuşuyorum. Eşime çay verdim geçerken de kv me seslendim çay demlendi diye. (Sebeplerinden biri işim çok ikincisi sigara sadece mutfakta içiliyor ve oda içiyor üçüncüsü ve saklayamayacağım en kuvvetlisi tüm gün çalışıp 7/24 dip dibe olup bir de eve gelince ona hizmet etmek istememem)

Eşim başladı vay götürsene niye öyle dedin bilmem ne. Bende dedim ki abartma, müdahale etme, oturduğun yerden karışma lütfen. Bu uzattıkça uzattı ben de senin annene babana böyle yapıcam a kadar geldi laf.

Tamam dedim ne zaman 7/24 yaşarsın o zaman yaparsın. Çünkü insanlık hali dedim.

Git git deyip durdu bana. Bende zaten yeterince doluyum. Verdim eline pikeyle yastığını bana git deyip durma istiyorsan sen gelme yanıma dedim

Bu sefer evden gitmeye kalktı. Git bakalım döndüğünde neler olacak gör dedim. Gitmedi kaldı.

Velhasıl yani bir çay ikramı bu kadar zor olur mu?
Neden herkes her akşam ayağına çayı benden bekliyor?

Misafir mi o bu evde?

Ne yapmam gerek?

Buyrun sohbete....

Nefret ederim ayağına hizmet bekleyen insanlardan. Dün kayınvalidem ve görümcem bende iftardaydı. Kadın hasta ve yaşlı olmasına rağmen mutfaktan çıkmadı. Ki ısrarla çık ben yaparım dememe rağmen. Tepsileri bile yıkadı. Siz haklısınız her gece aynı durum yaşanıyorsa. Geri adım da atmayın.

Çayı ayağına götürmeyerek yapılması gerekeni yapmışsınız zaten, aynen devam demeye geldim.
Hep götürüyordum ama artık rahatsız olmaya başladım. Adı gibi biliyor bu evde her allahın akşamı çay demleniyor ama asla söylemeden yada ben götürmeden almıyor. Gına geldi artık.

Eşim de turturmuş ayıp ettin, s.çtın batırdın konuşma vs vs

Sen calis, ustune yemek yap, atistirmalik yap hanimefendi tuvaletini bile temizlemiyor..
Üstelik ayagina cay bekliyor..
Kusura bakmasin alsin cayini bir zahmet misafir olsa götür ne var derdim de birlikte yasiyorsaniz kendi cayini alsin bi zahmet bulasiga yemege karismiyorsa.

Siz haklisiniz cok istiyorsa kendi götürsün anasina cayini.

Eşiniz saçmalamış. Çok istiyorsa kendi verebilirdi annesine çayını. Aynı evde yaşayıp misafir gibi davranılması çok saçma. Tepkinizde haklısınız
Bende öyle dedim kurulduğun köşenden kalk sen yap o zaman dedim. Yani hizmetkar olarak görülüyorum herkes tarafından. Ne saçma

Nefret ederim ayağına hizmet bekleyen insanlardan. Dün kayınvalidem ve görümcem bende iftardaydı. Kadın hasta ve yaşlı olmasına rağmen mutfaktan çıkmadı. Ki ısrarla çık ben yaparım dememe rağmen. Tepsileri bile yıkadı. Siz haklısınız her gece aynı durum yaşanıyorsa. Geri adım da atmayın.
Değil mi? Çok şükür hanemizdeki herkes sağlıklı. Ama 1 değil 5 değil yıldım artık

Sen calis, ustune yemek yap, atistirmalik yap hanimefendi tuvaletini bile temizlemiyor..
Üstelik ayagina cay bekliyor..
Kusura bakmasin alsin cayini bir zahmet misafir olsa götür ne var derdim de birlikte yasiyorsaniz kendi cayini alsin bi zahmet bulasiga yemege karismiyorsa.

Siz haklisiniz cok istiyorsa kendi götürsün anasina cayini.
Yemeği kendi yapıyor. Bulaşık falan hallediliyor bir şekilde ama ben bu ayağa çay getirme olayını bir güç gösterisi olarak görüyorum. Öyle hissediyorum içimden gelmiyor bu yüzden

Hiç taviz verme. Madem çok istiyor oğluşu versin anasına çay. Allah im ya her işe siz kosuyorsunuz çayın yanına bile maşallah atıştırmalık hazirlamissiniz bir de hanimefendinin çayı ile mi ugrasacaksiniz? Bu kadarı da pes
Onu da eşim istedi diye yaptım inanın. İşten geldim ve yorgunum.

Kv ile yaşıyorum 3 yıldır. Bu akşam iftar sofrası toplandı bir yandan ben çayın yanına hamur işi yapıyorum bir yandan makinaya bulaşık diziyorum.

Çay demlendi, atıştırmalıklar pişti. Ben hala mutfak işe boğuşuyorum. Eşime çay verdim geçerken de kv me seslendim çay demlendi diye. (Sebeplerinden biri işim çok ikincisi sigara sadece mutfakta içiliyor ve oda içiyor üçüncüsü ve saklayamayacağım en kuvvetlisi tüm gün çalışıp 7/24 dip dibe olup bir de eve gelince ona hizmet etmek istememem)

Eşim başladı vay götürsene niye öyle dedin bilmem ne. Bende dedim ki abartma, müdahale etme, oturduğun yerden karışma lütfen. Bu uzattıkça uzattı ben de senin annene babana böyle yapıcam a kadar geldi laf.

Git git deyip durdu bana. Bende zaten yeterince doluyum. Verdim eline pikeyle yastığını bana git deyip durma istiyorsan sen gelme yanıma dedim

Bu sefer evden gitmeye kalktı. Git bakalım döndüğünde neler olacak gör dedim. Gitmedi kaldı.

Misafir mi o bu evde?

Ne yapmam gerek?

Buyrun sohbete....

Ben hala saskinlikla ne zaman o iki bitden kurtulup ailenden uzaklasip kendi ayaklarin üzerinde duracaksim diye bekliyorum..daha ne kadar kendine bu sekilde yasamayi layik görüyorsun diye sasiyorum.

Haklısınız son derece.
Misafir olsa neyse,aynı evdesiniz madem kah siz koyarsınız o çayı,kah kendisi.
Orda herkes ev sahibi.
Devam edin böyle.
Eşiniz de laftan anlayan cinstense "kimse misafir değil" diye izah edin.
Yok eğer anlamıyorsa siz bildiğinizi okuyun.
Kendini ezdirmeyen kadınların hayranıyım!!
Bir çay vermek ezilmek mi,yeri gelince evet ezilmek,bu konuda,tam da ezilmek.
Tebrik ettim sizi;)

Sonuna kadar haklısınız. ortak yaşam herkesin katılımını gerektirir. Hizmetçi muamelesi yapmalarına izin vermeyin. Kv kaç yaşında bu arada

Misafir mi o bu evde?

Ne yapmam gerek?

Buyrun sohbete....
Kayınvalideyle yaşıyorsanız orası onun da evi. Kendi çayını kendi alabilir diye düşünüyorum. Siz olmasanız çayını kim götürecekti? Ayrıca eşiniz sizi ailesiyle yaşamaya mecbur bıraktığı gibi bir de 4 4 lük hizmet bekliyorsa halt ediyor. İyi yapmışsınız.

Siz onların hizmetçisi değilsiniz.
Herkes kendi arkasını kendi toplasın bi zahmet totosunu kaldırıp bi işin ucundan tutsun.
Kaynana değil hanım ağa mübarek.
Sinir oldum valla.
Tepkinizi koruyun çünkü haklısınız.

Hep götürüyordum ama artık rahatsız olmaya başladım. Adı gibi biliyor bu evde her allahın akşamı çay demleniyor ama asla söylemeden yada ben götürmeden almıyor. Gına geldi artık.

Eşim de turturmuş ayıp ettin, s.çtın batırdın konuşma vs vs

Hele ilk önce senin anan olacak kisi s.cip batirdigi yeri temizlemeyi ögrensin diyemedin mi?

Back
X