Çekiniyorum...

What goes around

Kalpler Allah'ın elindedir..
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2017
123
-9
48
Merhaba bayanlar..
Hemen konuya girmek istiyorum. Benim bekarken aldığım bir arabam vardı.. Ancak 5-10 bin arası babamın katkısı olmuştu. Araba benim üzerime.
Babam evlenirken arabamı vermek istedi. Ancak ben eşimin tayin olduğu yere tayin aldırdığım, eşimin de arabası olduğu ve de babamın da hali hazırda başka arabası olmadığı için babama bıraktım.
Ama her fırsatta babam arabayı al ya da bana devret parasını vereyim diyordu. Ancak o kadar parası yok hazırda düğün de yaptık çünkü.
Şimdi eşimle yatırım amaçlı ev alalım diyoruz. Elbette kredi kullanıcaz ve kredi kullanacağımız miktarın dışında da 15 bin açık var. Sizce bu açığı babamdan talep etmeli miyim?
Annemle konuştum ve o baban verir, gerekirse kredi çekeriz diyor. Bense hiç kıyamıyorum.
Ne yapmalıyım? Eşimin ailesinin de öyle çok bi faydası olmuyor zaten beklemiyorum da. Siz ne yapardınız?

Benim de ailemin arabasına 10 bin civarı katkım olmuştu. Evlenirken kredi çekip onu verdi zorla.
Sonra çok içime oturdu, kaç yaşına gelmişim aileme o kadarcık faydam bile olmamış diye. Bence almayın tabi maddi durumunuzu bilemiyorum, ihtimal varsa diyorum.

Son düzenleme:

bence aile bireyleri birbirine yardım etmeli. ben babadan araba parası istemek yerine size ev alırken destek olması açısından bu parayı isteyebileceğini düşünüyorum. bence kredi çeksin sen de elinden geldiğince arada taksitlerini ödersin veya destek olursun vs. yani araba mevzusu olmasa bile babandan sana bu para konusunda yardımcı olmasını isteyebilirdin onu anlatmak istiyorum.

Bu arada biz de ev için kredi çektik ancak 120 bin beklerken 100 bin çıktı. Ben tekrar değerlendirilmesini istedim ve 100 binin bize yetmeyeceğini söyledim, o şekilde 120 bin çıkabildi. Hani daha fazla kullanmak istiyor ama çıkmıyorsa denenebilir.

ya kıyamam sana ne kadar düşüncelisinnn isteyebilirsin canım bence , sen babanla nasıl konusacağını bilirsin.. Babacım ev alacağız imkan olursa arabadan payıma düşeni almak isterim ama asla seni zor durumda bırakmak istemem diyebilirsin.. Çok utanıyorsan annen söylesin..

Biz de 100.000 çekmeyi düşünüyoruz. Daha fazlası çıkmayadabilir dediğiniz gibi.

Zaten babama böyle bir şeyi söylemekten çokkk çekiniyorum. Babam her fırsatta arabamı ve payımı hatırlatmasına rağmen düşünün.
Para mevzuları beni her zaman kasmıştır Bu yüzden anneme bahsettim o da hemen ben demeden daha araba konusunu açtı babanla konuşurum dedi. Ama ben kıyamıyorum işte(( vermesini istemiyorum sanırım

Hayır istemeyin , almayın . Zaten anladığım kadarıyla iyi bir ilişkiniz var , ben olsam lafını bile açamazdım . Allah mecbur bırakmasın ama siz bu konuda kalbinizi dinleyin bence :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…