Çekirdek aile olamama

sahra10

Rabbim sana emanetiz..
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2012
452
469
333
Merhaba..bazı erkekler neden evlendikleri zaman çekirdek aile olmanın bilincinde olamazlar da annelerinin dizinin dibinden ayrılmak istemezler..eşim de ben de öğretmenim ve 6 yıllık evliyiz.İnan'ın yaz tatillerinden ve 15 tatillerden nefret eder oldum. Ya ben tatilimi evde geçirmek istiyorum.. uzanmak, dinlenmek,istediğim zaman istediğim gibi davranmak istiyorum. Üstelik bir çocuğum var 5 yaşında ve evden çıkınca bütün düzen altüst oluyor..ben eve gidelim demesem belki 2 ayı burada geçirecek.. üstelik eşimin ailesini sevmiyorum hepsi yapmacık, çıkarcı, cimri ve bencil insanlar.. o kadar mutsuz ve sinirliyim ki.. bu sinirim ve mutsuzluğum hem yüzüme hem de eşime davranışlarıma yansıyor ondan da soğuyorum.. konuşmak bile gelmiyor içimden..burası yazlıkmış evde ne yapacakmışız kendi evimizde..yaşadığımız yer de Deniz yok ve şehir merkezi olmasa da şehir merkezine 1 saat mesafede..her ne olursa olsun insanın kendi evi gibi olur mu isterse dağ başında olsun. Kendisi benim ailemde kalmıyor bize daha yakın yerde yaşadıkları için.. evli olmak istemediğin yerde istemediğin insanlarla birlikte olmak mı ????

Önceden konuşun eşinizle , en fazla şu kadar gün kalabiliriz diye. Aileni sevmiyorum vs olumsuz konuşmayıp 'evimde zaman geçirmek istiyorum, çalıştığım için evimi özlüyorum, yaşadığımız şehirde gezelim vb.' Gerekçeler öne sürün.
Kabul etmiyorsa belirlediğiniz süreden sonra ailesinin evinde kalmayacağınızı, kendi evinize geri döneceğinizi söyleyin ve söylediğinizi yapın.
Bakalım beyfendi napacak?

Bencil tavırlar sergileyen birine ayak uydurmak zorunda değilsiniz. Ya orta yolu bulacak ya da istediğinizi yapacaksiniz

Ben evde kalıcam desem kıyametı koparır kendi de kalsa (kalmaz da)burnumdan getirir herhalde o denli ailesine düşkün.. etrafa bakıyorum insanlar karısıyla çocuğuyla geziyor tozuyor yada evlerinde mutlu mutlu geçiniyorlar .. böyle bir adamla neden evlendim diye düşünüyorum ama çocuk olduğu için de çıkmazdayım..

Arkadaşlarda yazmış belirli bir gün ayarlayın kalanı evimde geçirmek istiyorum deyin ailesini araya katmayın.
Gelmezse bırakın orada kalsın siz gidin evinize .

Ayrıca hayır evlilik dediğiniz gibi bir kişinin istekleriyle sınırlı olmamalı . Orta yol bulunur her zaman yeter ki iki tarafta buna istekli ve çözüm odaklı olsun .

İkiniz de çalışıyorsunuz kenara para atsanız kendiniz tatile gidebilirsiniz. Genç insanlarsınız sonuçta. Siz şöyle bir plan yapsanız acaba heveslenmez mi? Yoksa iliniz zor gerçekten. Ben de bu kadar zaman kalmak istemezdim. 4 5 gün durulur sonra dönülür. Annesi babası bir şey demiyor mu size? Orada işe güce giriyorsanız elinizi çekin bakalim. Sizin mutsuz olduğunuzu anlasın.

En azından deneyin bence değer . Bazen birşeyler yapmak lazım yoksa kendiliğinden düzelmez belki yadirgar bir süre ama alisilabilir bir durum bu .

Aileyi kotuleyerek ve onu suçlayarak yapmayın sakın . Kurduğunuz cümleler de çok önemli . Ona evinizde vakit geçirmeye yalnız kalmaya gerçekten ihtiyacınız olduğunu empoze etmelisiniz .

Ben de öğretmenim, bugün tatil başladı, hiç bir kuvvet beni evimden çıkaramaz. Öğretmenlerin bütün yıl psikolojik ve bedensel anlamda yorulduğunu sadece öğretmenler anlar. Ve size gerçekten şaşırdım, nasıl kabul edebiliyorsunuz? Kaynanam da bana şimdiden laf söylüyor bütün torunlarım yazın burada olur, sen de doğut seninki de öyşe olacak diye. Ben de onun annesi evde olacak, yaz okulları var, ne kadar saçma 2 ayını bomboş geçirmesi dedim. Valla size saygı da duydum, ama daha çok şaşkınım nasıl izin verdiğinize. Çok özlüyorsa eşiniz gitsin, çocuğu kursa yazıdırın, teniz, yüzme, gitar vs.

o seninle kavga etmekren korkmuyosa sen neden korkuyosun ki hemde calısıyoun bide cocugunda var ben ananla tatil yapamam demek cok zor olmamalı bi kere bardagı sen kırıcaksın ki esinde sussun yani anlamadım gercekten her tatilde gidiyosan pesss sana

Bizim kadinlar hep evde huzuru korumaya calisir,bu kendi huzurlarina mal olsa bile. O kocolarin umrunda bile degil

püffff sakamı bu sen nasıl sustun neyle tehtit etti seni de sindirdi allah askına sen orda tatil yapmıyosun ki hizmeticlik yapıyosun ayyy sok icinde okuyorum yaaa cevremde ögretmen cok kimse böle degil valla 2 gun gider gelir cocuk cok isterse kalır 1 hafta daha sacmalık sen cok yuz vermissin ama eger susarsan daha da cok üstüne biner esin bence bu bir ilk olsun bu sene gitmicem de tatile cıkmadını zmı yap bi plan gelmezsen sen bilirsin faceden takip et beni de arada kaybetme korkusu yasatıcaksın esine

bak benimde sorunlarım vardı en son bayramda gitme konusu oldu ben gene gitmedim esim 1 gunde döndü anasına doldurmus baya bozustuk hatta evdeki cicekleri bile böldüm sunu alırım bunu yaparım diye anladı ciddiyetini ve bana hak verdi arada buyuk kozlar oynamak gerek

sende mutsuz bi hayat yasamaktansa 1 kere üzülürsün

Bu erkeklerin hepsi için eşten önce anası geliyor kendi kendilerine soğutuyorlar kendi ailelerinden bu kadar sık boğaz etmek dahada uzaklaştırıyor haberleri yok.

Aynı durumdayız. Üstelik fazlam var.
Doğum yapali (sezeryan) 10 gün oldu. 2. gün başladı, ben ne zaman memleketime gidecem diye.....kaç gündür ağlıyorum, doğum yaptim bana yaptigina bak diye ama, degisen birşey yok.. Evliliğimiz de 13. yaz tatilimiz. Her yaz ve 15 tatil aynı seyler.
Yani bosuna bekleme huy değişmiyor.
Ben yanlız kv ipleri kopardım, bu nedenle tek gidiyor artık.

Evet beni iyi anlarsın sen İnan ki bütün sene eşek gibi çalışıp evin rahatlığını bulamıyorum. Zaten biz her sene tatile gideriz bir haftalığına ama geri kalanını da yazlıklarında geçirmek istiyor evet çok iş yapmıyorum ama aynı evde üstüste yaşamak da hiç hoş değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…