Çekirdek aile olamama

Bazen esim polis diye seviniyorm. Senede 20 gun tatil. Bunun 1 haftasi basbasa tatil 5 gunu onun ailesi 5 gunu benim ailem. Sonra da evimiz. Oh mis.. Baska turlu sanirim ben de yapamazdim. Allah yardimciniz olsun

Bazen esim polis diye seviniyorm. Senede 20 gun tatil. Bunun 1 haftasi basbasa tatil 5 gunu onun ailesi 5 gunu benim ailem. Sonra da evimiz. Oh mis.. Baska turlu sanirim ben de yapamazdim. Allah yardimciniz olsun
Maşallah ne güzel ayarlamışsınız

Ben evde kalıcam desem kıyametı koparır kendi de kalsa (kalmaz da)burnumdan getirir herhalde o denli ailesine düşkün.. etrafa bakıyorum insanlar karısıyla çocuğuyla geziyor tozuyor yada evlerinde mutlu mutlu geçiniyorlar .. böyle bir adamla neden evlendim diye düşünüyorum ama çocuk olduğu için de çıkmazdayım..
eşiniz yay burcu mu birde ne kadar süre kalıyor sunuz bir öğretmen olarak yaz tatillerinden nefret ediyorum ben de

Cnm bende öyleyim bir yıldır evliyim milli dini bayramlarda hep gelmenizi bekliyorlar ama yorgunlar çalışıyorlar dinlensinler demiyorlar. Bende bu duruma çok üzülüyorum eşime belli etmemeye çalışıyorum ama içten içe üzülüyorum hadi dini bayramlarda gidelim ama milli bayramlar hafta sonuyla birleşirse hemen kayinvalidemler gelmenizi bekliyorlar

Merhaba..bazı erkekler neden evlendikleri zaman çekirdek aile olmanın bilincinde olamazlar da annelerinin dizinin dibinden ayrılmak istemezler..eşim de ben de öğretmenim ve 6 yıllık evliyiz.İnan'ın yaz tatillerinden ve 15 tatillerden nefret eder oldum. Ya ben tatilimi evde geçirmek istiyorum.. uzanmak, dinlenmek,istediğim zaman istediğim gibi davranmak istiyorum. Üstelik bir çocuğum var 5 yaşında ve evden çıkınca bütün düzen altüst oluyor..ben eve gidelim demesem belki 2 ayı burada geçirecek.. üstelik eşimin ailesini sevmiyorum hepsi yapmacık, çıkarcı, cimri ve bencil insanlar.. o kadar mutsuz ve sinirliyim ki.. bu sinirim ve mutsuzluğum hem yüzüme hem de eşime davranışlarıma yansıyor ondan da soğuyorum.. konuşmak bile gelmiyor içimden..burası yazlıkmış evde ne yapacakmışız kendi evimizde..yaşadığımız yer de Deniz yok ve şehir merkezi olmasa da şehir merkezine 1 saat mesafede..her ne olursa olsun insanın kendi evi gibi olur mu isterse dağ başında olsun. Kendisi benim ailemde kalmıyor bize daha yakın yerde yaşadıkları için.. evli olmak istemediğin yerde istemediğin insanlarla birlikte olmak mı ????

Biz de 2 öğretmeniz ve yazları aile yanında geçiriyoruz çünkü çalıştığımız yer denizden ötürü çok sıcak.. eşim bu durumdan hiç mutlu olmuyor. Ailesi ve ailemle alakalı bir sorunumuz da yok. Evimize gitsek sıcak tatile gitsek 1 hafta yine aile yanına dönüyoruz.şimdi Bebek de oldu dediğin gibi bir düzen oturtamadık. Bebek daha kendi evini görmedi. Gidelim diyoruz sıcakta Bebek mahvolur deyip kalıyoruz. Eşini ikna etmeye bak ne diyeyim Allah yardımcın olsun

Bence bir plan yapın mesela başka bir bölgeyi gezmek isteyin. Biraz orada durun sonra gitmek istediğiniz görmek istediğiniz yerleri araya katın ve sonra eve dönün. bencil davranmasına müsade etmeyin

Merhaba..bazı erkekler neden evlendikleri zaman çekirdek aile olmanın bilincinde olamazlar da annelerinin dizinin dibinden ayrılmak istemezler..eşim de ben de öğretmenim ve 6 yıllık evliyiz.İnan'ın yaz tatillerinden ve 15 tatillerden nefret eder oldum. Ya ben tatilimi evde geçirmek istiyorum.. uzanmak, dinlenmek,istediğim zaman istediğim gibi davranmak istiyorum. Üstelik bir çocuğum var 5 yaşında ve evden çıkınca bütün düzen altüst oluyor..ben eve gidelim demesem belki 2 ayı burada geçirecek.. üstelik eşimin ailesini sevmiyorum hepsi yapmacık, çıkarcı, cimri ve bencil insanlar.. o kadar mutsuz ve sinirliyim ki.. bu sinirim ve mutsuzluğum hem yüzüme hem de eşime davranışlarıma yansıyor ondan da soğuyorum.. konuşmak bile gelmiyor içimden..burası yazlıkmış evde ne yapacakmışız kendi evimizde..yaşadığımız yer de Deniz yok ve şehir merkezi olmasa da şehir merkezine 1 saat mesafede..her ne olursa olsun insanın kendi evi gibi olur mu isterse dağ başında olsun. Kendisi benim ailemde kalmıyor bize daha yakın yerde yaşadıkları için.. evli olmak istemediğin yerde istemediğin insanlarla birlikte olmak mı ????
Hayır evli olmak böyle birşey değil. İstemiyorsanız evde kalın. Eşiniz nasıl diretiyorsa sizde diretin bu konuda. Her tatilde annesinde mı kalmaya gidiyorsunuz saçmalık ötesi bişey bu.ben ayda 1 gün görünce bütün sinirlerim alt üst oluyor sizi düşünemedim.

Olmuyor malesef aileden kopsun demiyorm ben de ama yeni aile duzenine alisamiyorlar ben de izinlerimi evde gecirmek istiyordum ama illa kucak kucaga ailerler takilmak zorumdaydik brnnim aileme gidince bizim kalabilecegimiz ayri bir evimiz vardi ama esimin ailesine gidince adeta kucucuk evde kucak kucaga kaliyorduk dus almaya bile cekiniyordum sonuc bosaniyoruz cunku anladimki esimle aile olamadik ve asla da olamicaktik sizde kabullenin onca senede duzelmediyse bundan sonra da zor

Olmuyor malesef aileden kopsun demiyorm ben de ama yeni aile duzenine alisamiyorlar ben de izinlerimi evde gecirmek istiyordum ama illa kucak kucaga ailerler takilmak zorumdaydik brnnim aileme gidince bizim kalabilecegimiz ayri bir evimiz vardi ama esimin ailesine gidince adeta kucucuk evde kucak kucaga kaliyorduk dus almaya bile cekiniyordum sonuc bosaniyoruz cunku anladimki esimle aile olamadik ve asla da olamicaktik sizde kabullenin onca senede duzelmediyse bundan sonra da zor
Sanırım biz de aile olmayı beceremedik eskiden çocuğum yok diye böyle oluyor sanıyordum çok uğraşlar sonucunda bir bebeğimiz oldu ama yine Yok.. bir erkek için öncelik eşi ve çocukları olmalı.. evlendikten sonra kendi ailesi 2. Planda olmalı bayan için de erkek için de..yaklaşık 15 gündür buradayız..ben kendimi geri çektim o kadar soğuğum ki ona karşı. O da ailesinde olduğumuz için zoraki iyi gibi..

Hayır evli olmak böyle birşey değil. İstemiyorsanız evde kalın. Eşiniz nasıl diretiyorsa sizde diretin bu konuda. Her tatilde annesinde mı kalmaya gidiyorsunuz saçmalık ötesi bişey bu.ben ayda 1 gün görünce bütün sinirlerim alt üst oluyor sizi düşünemedim.
Daha ne zaman eve döneceğimizi konuşmadık bile ama ben haftaya anneme gidip uzun bir müddet orada kalmayı düşünüyorum kendisi de ne hali varsa görsün..

Biz de 2 öğretmeniz ve yazları aile yanında geçiriyoruz çünkü çalıştığımız yer denizden ötürü çok sıcak.. eşim bu durumdan hiç mutlu olmuyor. Ailesi ve ailemle alakalı bir sorunumuz da yok. Evimize gitsek sıcak tatile gitsek 1 hafta yine aile yanına dönüyoruz.şimdi Bebek de oldu dediğin gibi bir düzen oturtamadık. Bebek daha kendi evini görmedi. Gidelim diyoruz sıcakta Bebek mahvolur deyip kalıyoruz. Eşini ikna etmeye bak ne diyeyim Allah yardımcın olsun
Teşekkür ederim.. evet bebekle daha zor düzen oturtmak. Ne kadar sıcak olursa olsun insan kendi evinde her yönden daha rahat. Hatta bebekler bile kendi evinde dışarıdakinden daha rahat olurlar

Bu durum bile insanı ogretmen olduguna pisman eder. 2 ay tatil ya hemen kostur kostur.erkek ailesine gitmek zorunlu olarak .nasil bir.anlayismiz var baska ullede yoktur boyle seyler

kiyameti koparir demissiniz eger sz kalmayi reddederseniz. nasil kopariyor esiniz bu durumlarda kiyameti? gitmeseniz ne yapar mesela?

Bunu sorgulamak için baya geç kalmişsiniz ama ,6 sene ne demek...Üzgünüm ama evet tam olarak bir aile olamamissiniz.
O kıyameti koparirsa siz daha büyüğünü koparın,neden siniyorsunuz ? Birakin biraz da o düşünsün ne yapacağını.
Okumuş ,eğitimli,kendi ayakları üzerinde duran bir kadın böyle yaparsa okuyamamış ,çalışamayan ,kocaya bağımlı kadınlarımız ne yapsın ?

İstemediğiniz hiç bir şeyi yapmak zorunda değilsiniz.Kimse de size zorla yaptiramaz.Hadi hayır gönül biraz idare edilebilir belki ama böyle tamamen kendinizi feda ederek değil.

Maşallah ne güzel ayarlamışsınız

Ta sevgiliyken bunu konusmustuk sozunu almistim. Ben sevmiyorum oyle kalabalik tatilleri. O da cok sevmez. Izni bayramlardan birine de denk getirdigimizde hicbir sorun kalmiyor kimsenin gonlu kirilmiyor. Bu sene de kurbana ayarladik bayrami ailelerle gecirelim dedik. Karsilikli anlayis biraz da. Esinizle ciddi bir sekilde konusmayi deneyin eminim sizi anlayacaktir. Basbasa tatil istediginizi artik aile oldugunuzu falan anlatin.

Daha ne zaman eve döneceğimizi konuşmadık bile ama ben haftaya anneme gidip uzun bir müddet orada kalmayı düşünüyorum kendisi de ne hali varsa görsün..

İletişimde bir problem var ama besbelli.
Sırf o istiyor diye annesine gitme.
Ben ayda 1 gittiğimde bile ağzından burnundan getiriyorum.
Evet bende eşim için gidiyorum ama senin durumun başka.
Biraz sesini çıkar gitmek istemediğini söyle ve gitme bu kadar basit. Mutsuz olduğun yerde kalmak hemde haftalarca aylarca kalmak seni depresyona sokar. Beni soktu şahsen :) az görüşmeme rağmen.

Madem ikinizde calisiyorsunuz maddi açıdan sorun olmaz muhtemelen bir tatil planı yapın . Tatilin bir kısmını tatil köyünde geçirin sonra yine istiyorsa bir hafta gidin kalın kayınpeder evinde.. uzun kalmak sıkıcı oluyor o insanlar iyi olsalar da oluyor inanın.. sizi altın kafesede koysalar kendi eviniz gibi olur mu. Yatağını , dilediğin saatte uyanıp yatmayı, dilediğin yemeği pişirip istediğin saatte yemeyi, evde rahat kıyafetlerle gezmeyi ozluyorsun gercekten

Diğer bi kaç üyenin de dediği gibi bi cinnetle gercekten hallolabılıyor. Yıllardır rahatsız oldugum durumu gercek cınnetle çözdüm tabı bızımkıne kafi gelmedı basta. bır hafta boyunca sureklı kavga ve bı kac cınnet sonrası ikna oldu ya da öyleymıs gıbı davranıo olabılır. Kandırıyorsa daha fena seyler yapabılecegımı bılıyor. Umarım yanılmam :D ha bir de ben de bu durumdan memnun degılım demeye baslıyorlar zamanla ama rol ınanın rol. Boyle laflara karnınız tok olsun. Tek seferde halletmeye calısın yoksa her yıl gıder uzun sure kalırsınız.

Kusura bakmayın ama ben bu gibi durumlarda sessiz kalan tarafı suçlu buluyorum. Kimse sizi istemediğiniz bir yere götüremez. Eşiniz diye birbirinize zincirli değilsiniz.
Kıyamet koparacaksa koparsın, hiç umurumda olmaz. En fazla ne yapabilir ki? Saçlarımdan sürükleyip götürecek hali yok. Öyle bir adamsa zaten evli kalmama da gerek yok. Bir konuşur, iki konuşur susar. En fazla 2 tatili huzursuz geçirirsiniz, sonra alışır.
Kadınlar huzurumuz bozulmasın diye alttan aldıkça erkekler bunu kullanıyor. Onların karşılarındaki kadının huzurunu taktığı yok. Öyleyse siz de takmayın. Siz her türlü huzursuz oluyorsunuz madem, en azından evinizde eşinizin çenesinden bozulsun huzurunuz.

Back
X