Çekişmeli boşanma çok mu uzun bir süreç?

Anlayann muczsx

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2020
915
1.083
63
Arkadaşlar nihayet ben kararımı verdim Rabbim yardım etti ilham etti ve kesin olarak boşanma kararı aldım. Kurtulunca adak adayacagim tip bir adamdi narsist baskıcı şiddet meyillisi elimde darp raporu da dahil inkar edemeyeceği bir sürü şiddet hikayem var iki çocuğum var anlaşmalı olsun ki sürünmesin yine de çocuklar perişan olmasın dedik ama bu sefer de aynı karakteri değişmediği için velayet bende olmazsa hiç gelmeyi bile gerekli görmüyorum demiş. Velayeti ben kesin alırım avukatın dediğine göre kime ne artislik yapıyor anlamıyorum. Şu an ben evi terkettim o da annesi babasını eve çağırdı ve çocuklarım da onlarla kalıyor. İçim yanıyor. Bir an evvel evimi tutup çocuklarımı almak istiyorum. Okul süreci bitmedi daha. En azından evden biz çıkalım gel çocuklara bak düzenleri bozulmasın diyen yok. Bir de hem şiddet yüzünden boşanıyorum hem de beni tehtit ediyor çocukları alamazsın diye. Ayrıca bana normal olan hakkımı vermiyorlar ev ve arabanin yarısı benim evlendikten sonra alındı.
Dün akşam çekişmeliye hazırlan yazmış. Ben de hay hay çatır çatır hazırım her şeyi aşikar edicem dedim. Pazartesiye kadar süre istemişler anlaşmalı için. Sizce geçer mi bu günler çocuklarım.arada yanıma geliyor sanki ben suçluyum gibi geçici bir yerde kalıyorum dün sevinçle eve gittim köye gideceğiz gel dediler çocuklarla bir gece kalacağım diye. Kapıyı suratıma kapattı gitmiyoruz git yarın gel diye. Ta ne kadar yolu iki vasıta geri döndüm. Çok yıprandım. Tavsiyeleriniz nelerdir çekişmeliye çevirip evden çıkarsam mi hepsini?

Çocukları bırakıp giderek karşı tarafın eline koz vermişsiniz.

Çekişmeli boşanma davası sonuçlanmadan mal paylaşım davasına geçilmiyor. 1,5 - 2 yıl boşanma davası sürer, üstüne diğer dava derken ortalama 3, 5 -4 yıl...
Çok iyi bir avukatla ilerlemenizi öneririm.

Ben çocuklari bırakıp gitmedim. Ben ayrı bir yerde misafirhanede kalıyorum burada çalıştığım için mecburen aynı şehirde olmak zorundaydim. Ama çocukların okulu düzeni vs bir ay kaldı bozulmasın diye bir iki kez yanımda getirdim ortam onlara uygun değildi evden çıkmaları perişan olmalarını istemedim. Ayrıca darp raporu ile darp sebebiyle çıktım ne yapabilirdim başka aynı evde kalsam evden çıkmıyorum dedi. Üstüne ana babasını çağırdı

Çekişmeli uzun sürer ama elinizde darp raporu gibi kesin deliller olduğu için gidişatın sizin lehinize olacağınız görür. Geri adım atmayın ara duruşmalarda zaten anlaşmalıya dönüşebiliyor. Erkekler başta çirkeflik yapıyor gidişatta olan kendilerine olacak onu görünce arada anlaşmalı için yalvarıyolar size de koz geçmiş oluyor. Çekişmeliden korkmayın geri adım atmayın sırf boşanalım diye haklarınızdan feragat etmeyin yeter. Çok fazla kadın var sırf anlaşmalı olsun diye her şeyden vazgeçip sonunda çocuklarıyla maddi manevi pişman olan. Çocukları bile kızıyor neden vazgeçtin haklarımızdan bize daha iyi bir hayat sunabilirdin diye

Avukat da öyle dedi zaten teşekkürler hakkımı kimsede bırakmayacagim 10 senede adam olsaydi

Keşke evinden hiç çıkmayıp o adamı kapıya koysaydin.Simdi öyle bir şansın varsa çekişmeli olacaksa davan git çocuklarının başında dur

Evet, çekişmeli dava süreci uzun ve çok yıpratıcı. Benimkinin sonuçlanması 2 buçuk yıl sürmüştü, bir sürü dava bir sürü dilekçe bir sürü çirkinlik gördüm o süreçte.
Elinizde davayı kazanmak için bir sürü koz var anladığım kadarıyla, o yüzden aksi bir karar beklemiyorum sonuçta. Mal paylaşımıda zaten yapılır evliyken alındıysa. Ama tüm bu süreç belki 4-5 yıl sürer ve cidden zor. Karşı taraf şimdiden çirkinleşmeye başlamış, dava sürecinde neler neler göreceksiniz. Bence ne ev ne araba sizin ve çocukların huzurundan ve mental sağlığınızdan önemli değil.
Şimdiki aklım olsa, o zamanlar anlaşmalı boşanır hiç hayatımda öyle bir travma ve sorun ile dolu yıllar yaşamazdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…