Çekişmeli boşanma ve narsist

nisanur10

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2022
81
48
3
Merhaba Hanımlar.Cekişmeli boşanma kararım çıktı.Eski eşim nafakayı fazladan ödüyor.Bu iki ay böyle yaptı.Avukatima sordum.Avukati da kendisinin bana jest yaptığını söylemiş.Avukatim da istinafa vermezse bu bizim için güzel bir jest olur dedi Sizce ne yapmaya çalışıyor?Bu arada çocuk yok.

Cocuk yoksa esiniz ne diye size nafaka odeyip hem de fazla fazla odeyip jest yapiyor ki?

Ben istemediğimi belirttim.İnanin bilmiyorum.Maddi manevi tazminat çok yüksek değil.Uzadı da uzadı süreç

Bilmem neden odensin ki? Siz biliyorsunuz sanki beni de aydinlatirsaniz sevinirim.

Neden ödensin ki ? Evlilik; sonunda emekli aylığı bağlanan bir kurum mu ?
Ben de bilmediğim için sordum,veriliyor diye biliyorum çünkü. Normalde haklısınız ancak şu durumlar hariç.Kizi alip hayalleri ile oynayıp, aldatıp,siddet uygulayıp, escinsel çıkıp vs ,Türkiye gibi bir ülkede, dul damgası yemesine sebep oluyorsa dibine kadar o nafakayi ödemeli. Burda neler neler okuyoruz ,ancak tam tersi Şeyma Subaşı tarzi örneklerde var ,o ayri mesele

Benim hesabıma aktarıyor.Kendi rızasıyls.Bosanma bitsin.Hesabimı kapatırım.Onun parasina kalmadım.Sadece zararın bedelini ödesin.Narsist olduğu için malum güzel bir şekilde hasarsız bosanamadim.

Bilmem neden odensin ki? Siz biliyorsunuz sanki beni de aydinlatirsaniz sevinirim.
evlilikleri boyunca kadının maddi ve manevi olarak görmüş olduğu zararlara istinaden ödeniyor olabilir mi? kadının geri kalan hayatını kolaylaştırmak için ödeniyor olabilir mi?

Çekişmeli boşanma süreci çok zor.Kadının da zamanını harcıyor.Adamla uzlaşmak mümkün olmadı.Bilerek süreci uzattı.Yaptigi pislikleri anlatmak istemiyorum.Bu süre zarfında kadın yıpranıyor.Ben kuralları olan birisiyim.Bosanma kesinleşmeden soy adıma kavuşmadan hayatıma birisini de alamam.Ödesin bir zahmet.

Böyle bir durumda da, tek seferde ödenecek maddi ve manevi tazminat talebi nafaka talebinden daha mantıklı.

Dul damgası diye bir damgada yok bu arada; Tdk'nın sözlükte yaptığı işgüzarlık o.

Eşi vefat eden kadına ve erkeğe "dul" denir. Boşanan insanlar bekardır.

evlilikleri boyunca kadının maddi ve manevi olarak görmüş olduğu zararlara istinaden ödeniyor olabilir mi? kadının geri kalan hayatını kolaylaştırmak için ödeniyor olabilir mi?

Gormus oldugu zarar neymis? Siz bu zarari nerede okudunuz? Zarardan dolayi bosanirken aldigi nafakayi sormadim aylik odenen nafakayi sordum. Bundan sonra calisamaz raporu mu almis? Madem bundan sonraki hayati kolaylastirmak icin bizler erkeklerden nafaka alabiliyorsak erkekler de bizden nafaka talep etsin o zaman olasi bosanma durumlarinda. Aylik adamlari maasa baglayalim madem. Iyiymis ya bir gun bosanirsam aklimda olsun bari. Kendimi maasa baglatirim oh hayat bana guzel derim.

Niye boşanıosunuz

Toplumsal bir gerçeklik maalesef, bence dul değil zaten,ama yaşadığımız toplumun evlenip ayrılan kadına ödettiği bedelleri kimse görmezden gelemez.Eger bu evlilikte kurban olmuş bir kadın var ise erkeğin canı cehenneme.Ancak anlaşamazsin, yurumez ,insan gibi oturur anlaşırsın ,ömür boyu birinin boynuna urgan olmazsın o ayri mevzu

kusura bakmayın ama çok cahilce konuşuyorsunuz. nafaka her şeyden önce illa ki erkekten kadına ödenecek diye bir kaide yoktur. erkeklere de nafaka bağlandığı durumlar vardır. emsallerini internette bulabilirsiniz.
ayrıca kadına neden nafaka bağlandığını anlatacaktım ama attığım taş, ürküttüğüm kuşa a değmeyecek

Önceki konularda bahsetmiş olabilirim.Şöyle özetliyim.Psikolojik şiddet,sürekli aldattın paranoyasi iftira,kişilik bozukluğu,şiddet evden kovma..
bu evlilikten sonra anksiyete ve panik atak başladı.Suan iyiyim çok şükür..

Son düzenleme:

Anlatmadiginiz icin bir miktar kirildim engin bilgilerinizden beni mahrum etmeyin tas atmaya devam

Aslinda hayat standarti dusen tarafa baglaniyor nafaka. Erkeklerede baglanabilir diye biliyorum teoride. Ancak hayat standarti dusen genelde kadinlar oluyor burada acilan konulardan gordugum kadariyla. Zaten nafakayla ömür gecirmek mumkun degil bu arada, bir evin gecimini karsilayabilecek meblaglar baglanmiyor. Nafaka alan taraf gecinmek icin mecbur calismak zorunda

Toplumsal bir gerçeklik olduğuna emin misiniz ? Toplumu oluşturan bizler değil miyiz ?

Savaş görmüş bir milletiz biz. Geçmişte askere giden eşi dönmeyen de olmuş; köy odasında 3 aylık nafakasını alıp boşanan da. Gidin köylerinize ; sorun köydeki yaşlılara. O kadınlar için dul deyip kim damgalamış onları.

Tepkim size değil. Sözde ülke genelinde eğitim seviyesi artmasına rağmen , eğitimli insanların dahi 4 elle olmadık sözlere sarılmalarını kabul edemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…