- 5 Nisan 2021
- 26
- 31
- 3
- 40
- Konu Sahibi Misafir34100
-
Ne insanlar var yahu.senin canından can gitmiş millet yemek derdinde.bizde de benzer durumlar oluyor maalesef.başınız sağ olsun bu arada.Yöreden yöreye gelenekler var bunun için. En mantıklısı varsa eşinizin halası teyzesi gibi birini arayıp ne yapılır diye sormanız. Sizde nasıl diye sorarsanız anlatırlar, ilk cenazeleri değildir.
Ayrıca benden bir tavsiye misafire kesinlikle yemek olayına girmeyin. Bulunduğum şehirde insanlar cenaze evini yemek evi olarak görüp özellikle yemek saatinde gidiyorlar. 3 ve 7ye 2 otobüs yemek yemeye gelen insan gördüm ben eski sitemizde. Yemek yiyip çay içip muhabet edip gidiyorlar. Abimin 3ünde sadece lahmacun mu var diyen bir lanet olduğu için cinnet geçirmiştim ben mesela. Çay yeterli , zaten covid var, oturmasınlar bir zahmet.
Çok sağolun. 13 yıl oldu ve o zaman travma geçiriyormuşum, ilk 5 günü net hatırlamıyorum ama lahmacun salata ayran üçlüsü yeterli bulmayan o kadının suratını çok net hatırlıyorum. Hala sinirliyim ona. Benim 27 yaşında abim bir anda göçmüş gitmiş, bütün sülale perişan olmuş milletin derdi ne yemek var , ne tatlı var. Dedemde de yemek şirketiyle anlaştılarNe insanlar var yahu.senin canından can gitmiş millet yemek derdinde.bizde de benzer durumlar oluyor maalesef.başınız sağ olsun bu arada.
Et değil tavuk haşlayın, varsa düdüklüye atın.Corba yapicam kesin cocuklar çorbası olmuyor zaten
Bi pilav yapsam bi et haslasam yanına hem çok uğrasmamis olurum hem yeterli olur gibi geliyor. Et pişerken çok mu kokuturum ortalığı diyorum.
Insanlar resmen yemek yemeye gelmisler size.Dugun mu cenaze mi belli değil..Acisini yasayamaz insan.Kağıt bardaklarla çay ikram edin , hatta mahalleden genç birinden rica edin , küçük bir çay ocağı gibi bir şey kurun , çocuk çay işiyle ilgilensin . Siz de ona sonradan bir miktar para verirsiniz .
Yemek mevzusu da en son babaannem öldüğünde görmüştüm ben, tabi o zaman korona vs yoktu . Babamlar 2 tane kısır koyun kestiler , haşlama ve kavurma yapıldı , bulgur pilavı , salata , ayran ikram edildi . Bir taraftan Gül suyu , lokum , çay derken bazı arkadaşların dediği gibi 10 gün boyunca bizim evden çıkmayan komşular vardı . Bir fırınla konuşuldu günde 80-90 tane ekmek getirdi bize .
Çok saçma gelmişti o zamanlar bana hala da saçma geliyor .
Hiç sormayın , 3 tane halam var per perişan oldular . Hatırlıyorum da küçük halam ,zayıf bünyeli biri , sürekli yorgunluktan bayılırdı .Insanlar resmen yemek yemeye gelmisler size.Dugun mu cenaze mi belli değil..Acisini yasayamaz insan.
Hay allah! Guler misin aglar misin? Annen ölmüş ve sen kazan kazan yemek yapmak zorundasin! Yazik ya!Hiç sormayın , 3 tane halam var per perişan oldular . Hatırlıyorum da küçük halam ,zayıf bünyeli biri , sürekli yorgunluktan bayılırdı .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?