- 8 Ağustos 2018
- 14.422
- 28.677
- 548
- Konu Sahibi Misafir34100
-
Ben acim oldugunda yanliz kalıp acimi yasamak isterim.Allah korusun oyle birsey basima gelse kovalarım valla yemege gelenleri
Aynen ya..Ölüm zamansiz geldiyse belki o donem paralari yok degil mi? Inanin cogu gelen de aci falan paylasmaya gelmiyor! Oturup koseye dedikodu derdinler!Aynen insanlar acılari varken birde market alışverisine kostular. Birde belki paralari olnayabilir değilmi.
Başınız sağolsun. Cenaze evinde çay bile olsa ikram kısmı bana hep saçma gelir. Heleki şu salgın döneminde maskeyi açtırmayı gerekecek hiç bir şey vermeyin insanlara.Hanımlar merhaba
Kayinpederimi ani bir ölüm ile kaybettik malesef. Cenazemizi defnettik ve bugün cenazenin ertesi günü.
Acımız çok taze, hala şoktayız ve hala sanki cenazesi kalkan bizim babamız değilde başka biriymiş gibi. Çok zormuş hanımlar, Allah'ım herkese sıralı ve hayırlı olum nasip etsin inşallah
Ancak hayat geride kalanlar için devam ediyor yine. Aile büyükleri akrabalar sagolsunlar destek tabiki, ama nihayetinde kaldık gene kendi kendimize. Bir süre kayinvalidemde kalacağız bu süreçte. Koronadan dolayi taziyeleri bahçemizde kabul ediyoruz, eve aile dışında kimse girip çıkmıyor. Seveni çoktu kayinpederimi geleni mutlaka olacaktır oluyor.koronadan dolayi elimizden geldiğince tedbirli yaklaşmaya çalışıyoruz ancak gelene gelme denmiyor denemez.
Bu konularda çok tecrubesizim. Yanlış bir şey yapmak istemiyorum, kayinvalidem ve gorumcem iyi değiller destek olmaya çalışıyoruz.
Benim sormak istediğim cenaze evinde gelenlere cay dışında birsey ikram etmek gerekir mi ? Arka planda bu tür işleri birinin yürütmesi düşünmesi gerekiyor ve birsey lazımmı diye bana soruluyor.Bunların hazırlıklarını ben yapıyorum. Cay şeker kagit bardak kolonya vs aldırdım dun bunların düzeneği kurduk, bugün de devam edilecek bu sisteme.
Gelenlere lokum cikolata gibi bir ikramlik ayarlanır mi?
Evde yemek ayarlamam lazım kendimiz için. Pratik ne pisirebilirim yemek. İnanın beynim durdu, sağlıklı düşünemiyor gibiyim. Dun gelenlerin sagolsunlar getirdikleri yemekler yendi evde. Bugün artık kendi kendimizeyiz. Ne düşüneceğim şaşırdım. Bir taraftan diyorum yemek derdine düşmüş gibi olur muyum ama evdekilerin de ayakta kalması icin az da olsa birseyler yemesi lazım ki iyi kotu yeniyor, bir taraftan diyorum ne yemek yapılabilir abartmadan.
Cenaze evinde nasil olmalı ne yemekler yapılabilir bana bir akıl verin nolur. Kahvaltı yapıldı bitti öğleden sonrasını düşünmem lazım
Allah size de sabır versin, gencecikmiş abinizAbimin 3ünde sadece lahmacun mu var diyen bir lanet olduğu için cinnet geçirmiştim ben mesela.
cenaze evlerinde yiyip içemem boğazımdan geçmez,
Başınız sağolsun canım.bizim yakın zamanda bı cenazemiz vardı pandemi var diye biz çok korktuk kalabalık olucak ne yapicaz gitmeyelim diye düşündük.cenaze evinde Kur'an okumayı 5 kişi yaptı sadece bir gün.diger günler herkes evde okudu.Hanımlar merhaba
Kayinpederimi ani bir ölüm ile kaybettik malesef. Cenazemizi defnettik ve bugün cenazenin ertesi günü.
Acımız çok taze, hala şoktayız ve hala sanki cenazesi kalkan bizim babamız değilde başka biriymiş gibi. Çok zormuş hanımlar, Allah'ım herkese sıralı ve hayırlı olum nasip etsin inşallah
Ancak hayat geride kalanlar için devam ediyor yine. Aile büyükleri akrabalar sagolsunlar destek tabiki, ama nihayetinde kaldık gene kendi kendimize. Bir süre kayinvalidemde kalacağız bu süreçte. Koronadan dolayi taziyeleri bahçemizde kabul ediyoruz, eve aile dışında kimse girip çıkmıyor. Seveni çoktu kayinpederimi geleni mutlaka olacaktır oluyor.koronadan dolayi elimizden geldiğince tedbirli yaklaşmaya çalışıyoruz ancak gelene gelme denmiyor denemez.
Bu konularda çok tecrubesizim. Yanlış bir şey yapmak istemiyorum, kayinvalidem ve gorumcem iyi değiller destek olmaya çalışıyoruz.
Benim sormak istediğim cenaze evinde gelenlere cay dışında birsey ikram etmek gerekir mi ? Arka planda bu tür işleri birinin yürütmesi düşünmesi gerekiyor ve birsey lazımmı diye bana soruluyor.Bunların hazırlıklarını ben yapıyorum. Cay şeker kagit bardak kolonya vs aldırdım dun bunların düzeneği kurduk, bugün de devam edilecek bu sisteme.
Evde yemek ayarlamam lazım kendimiz için. Pratik ne pisirebilirim yemek. İnanın beynim durdu, sağlıklı düşünemiyor gibiyim. Dun gelenlerin sagolsunlar getirdikleri yemekler yendi evde. Bugün artık kendi kendimizeyiz. Ne düşüneceğim şaşırdım. Bir taraftan diyorum yemek derdine düşmüş gibi olur muyum ama evdekilerin de ayakta kalması icin az da olsa birseyler yemesi lazım ki iyi kotu yeniyor, bir taraftan diyorum ne yemek yapılabilir abartmadan.
Cenaze evinde nasil olmalı ne yemekler yapılabilir bana bir akıl verin nolur. Kahvaltı yapıldı bitti öğleden sonrasını düşünmem lazım
damdan vallahi içimden geçtiği gibi yazacağım herkesten çok özür dilerim, acı paylaşmak için gelenler asla üstüne alınmasın, niyetim cenaze evine gelip ölenin yakınlarını teselli eden insanlar değil, elbette kimse ölenin yakınları gibi yemeden içmeden de kesilemez yemek de bir ihtiyaç ama yani bazıları öyle şeyler söylüyor ki o anda baban ölmüş, kardeşini yitirmişsin, anneni gömmüşsün, acını dahi gözün görmeyecek şekilde nevrin dönüyor.katıldım
insanlar bir de kıtlıktan çıkmış gibi yiyorlar
bir seferinde arkadaşın babası aniden vefat etti
işteydik birlikte gittik, akşam oldu ona zorla peynir ekmek yedirdim ki ilaç içebilsin
bana da koydular etli pilav, bitiremedim de bırakamadım da kimseyi de tanımadığım bir ortamda hayatımın en zor zamanlarından biriydi
bir baktım teyzeler oturmuş ", soralım, nereden söyledilerse biz de oradan söyleyelim, çok iyi oldu kocaman getirdiler vs" diye konuşuyorlardı, iyi de yapmışlar vs nidaları havada uçuşuyordu
ben mi çok gençtim çok etkilendim bilmiyorum ama ölen kişiyi hayatımda bir ya da iki kez görmüştüm kızı da 2-3 yıllık iş arkadaşımdı
o evde bulunan herkes benden daha yakın, benden çok paylaşımları olan yine yaşları gereği yakınlarını kaybedince ölümü daha yakınlarında hissetmeleri gereken kişilerdi
ben mi anlayamıyorum bilmiyorum da görümcemin kp i vefat ettiğinde de duanın en çok bol kazanç isteyen bölümüne amin demişti teyzeler
Hanımlar merhaba
damdan vallahi içimden geçtiği gibi yazacağım herkesten çok özür dilerim, acı paylaşmak için gelenler asla üstüne alınmasın, niyetim cenaze evine gelip ölenin yakınlarını teselli eden insanlar değil, elbette kimse ölenin yakınları gibi yemeden içmeden de kesilemez yemek de bir ihtiyaç ama yani bazıları öyle şeyler söylüyor ki o anda baban ölmüş, kardeşini yitirmişsin, anneni gömmüşsün, acını dahi gözün görmeyecek şekilde nevrin dönüyor.
Babam da aniden öldü, beklenen bir ölüm değildi yaşadığımız şoku anlatacak kelimem yok, ben kendimi babamın öldüğüne inandıramaz, okunan sela babamın olamaz diye gerçeklikten kopmuşken helvayı bol yapın he fıstığı da bolca olsun, acıktık yemek olmadı mı daha sözleri beynimi kemirdi, deliyimdir kurulur kurulur dalarım, bir kere gözüm dönerse de kimse zaptedemez kızıma şükretsinler, yiyin kardeşim ama susun konuşmayın acılı insanlar sözlerinizi duyup yaralanmasın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?