- Konu Sahibi mahpeyker34
-
yemek=ziyafettir. güzel günlerde örneğin düğün gibi yemek verilmesi uygundur ama ben cenazede verilmesini uygun bulamıyorum bir türlü. sizin fikrinize de saygı duyarım tabi.
ya tamamen yemek verilmesine karşıyım ben. ne bileyim bana ölü sonrası ziyafet varmış gibi bir izlenim veriyor. mesela arkadşlarda demişler çay içiliyo çay isteniyor diye. cenaze sahibine acıktıklarında yemek götürülür ki götürmek gerek. ama cenaze evine gelen herkese yemek verilmesi ilginç değil mi. zaten gözlemlediğinizde bir çok kötü manzara ortaya çıkıyor. birileri karnını doyurmaya çalışıyor. birileri çoluğuna çocuğuna yemek götürüyor. birileri ağlıyor. zaten sanki çoğu insan yemek yemeye geliyor dikkat edin yemek yendikten sonra herkes dağılıyor. bide şu var artık şehirlerde pide ayran yaptırılıyor düşünün maliyetini en minimum rakamı söylüyorum 500 tl sonuçta ölüm ani gelen bişey aileye artı birde yemek parası biniyor yazık değil mi yaa
Bu gelenek bizdede var maalesef, bende karşıyım aslında, ve çoğu insan baş sağlığı bahanesiyle bence sırf yemek yemek için geliyorlar, beleş yemek var nasılsa diye, bi arkadaşın da dediği gibi evlerine bile götürüyorlar, benim 1 ay arayla anneannem ve dayım vefat etti, iki cenazede de yemek verildi, bazı kişiler paket yapar mısınız dediler, eve götürelim, evde yeriz dediler, artı bide yanlarında komşu, akraba vs. getirmişler, hiç tanımadığımız insanlar gelmişti yani, yemek getirenler de oluyor evet, hatta o yemek getirenlerin yemeklerinden isteyenler de olmuştu.
elbette ki geleneklerimiz ve göreneklerimiz çok güzel. fakat öyle bir geleneğimiz var ki çok yanlış bir gelenek olduğunu düşünüyorum. ülkemizin her köşesinde bu gelenek devam ettiriliyormu bilmiyorum ama bizim çevremizde maalesef devam ediyor. sorun şu ki cenaze evinde yemek verilmesi. zaten insanların acısı var evden bir cenaze çıkıyor sonuçta neden ardından yemek verilir. sizde karşımısınız yoksa aksini mi düşünüyorsunuz. olayı dini boyuta taşımamanızı rica eder bu konuda fikirlerinizi öğrenmek isterim.
E cenaze sahipleri ve uzaktan gelip cenaze evinde kalicak olan yakınlar açlıktan bayılsınlar mı. Zaten insanların acısı var kolu kanadı kalkmaz nasıl kalkıp malzeme alipta yemek yapsınlar ki? Bence cok dogru bi adet. Atıyorum helva kavurmayı tartisabiliriz ama yemek getirmek son derece mantikli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?