Cenaze için yapılan masraf

ağıtlar yakılırken yan odadaki kişilerin yakında olacak düğünde nasıl bir abiye giyeceklerini konulup fikir alışverişi yaptıklarına şahit olduktan sonra sadece “vah gidene” diyebiliyorum. Allah sadece anne-babasına e birde aralarında varsa hayırlı evlatlarına sabır versin. Hayırsızlar zaten üzülmüyor.

Ölüye de saygı yok ki. Git bu muhabbeti evinde yap. Adab-ı muaşeretten bihaber o kadar çok insan var ki..

Size söylemeden olması hoş değil. Ama baba yahu ölmüş gitmiş dünya kötüsü bile olsa babası.. sizin çocuğunuza alacağınız 3-5 şeyden daha kıymetli bir şey yapmış. Hayrı şerre dönüştürmeyin. Bırakın istediğini yapsın.

Birincisi çok küçük bir tutarın lafını çok uzun bir süredir yapıyorsunuz bence fenasınız. Bir de yarım aylık maaşa denk geliyor demişsiniz. İnsanın anne-babası da her ay ölmüyor sonuçta, bir kere olan birşey. Bu kadar dert etmeniz çok ayıp bu harcamayı.

İkincisi kendi annem-babam ölünce ben ikram yapmayacağım diyorsunuz ama bir cenazenin masrafı sadece ikram değil. Defin işlemleri için ayrı, merhumun yanındaki mezar yerini almak için ayrı, gusül için ayrı, cenaze sonrası gelen hoca için ayrı, işlemleri başlatacak noter için ayrı para ödüyorsunuz. Bunun devamında mezar yeri yaptırmak için bir ödeme var, eğer anneniz çalışmıyorsa dul maaşı şıp diye bir günde bağlanmıyor o esnada harcamalarını bir şekilde karşılamanız gerekecek. Günü gelince şuan eşinize laf ettiğinizden daha fazla para harcamak zorunda kalıp mahçup olabilirsiniz. O nedenle uzatmayın bence bu konuyu.

Son düzenleme:
Üç bin liradan bahsediyorsunuz üç milyar değil
Yapmayın allah aşkına yapmayın nedir bu yani sanki ev arsa satmış gibi altı üstü hayır yapmış günahtır…

Bu arada konu sahibi sanırım hiç yakınını kaybetmedi (Umarım uzun seneler kaybetmesin de). Fakat kaybetmiş olsa idi, en ufak bir şeyde bile teselli arandığını bilirdi.

İnsanlar kayıpları olduğunda; yemek dağıtarak, kuran okutarak, fakire yardım ederek ya da başka şekillerde kaybının ruhunu feraha erdirmek isteyebilir. Bu hem giden için bir şeyler yapma hem de acısını hafifletmek bakımından kişiye iyi gelebilir.

Ebeveyn kayıplarını da arıza çıkarmaya alet etmeyin yahu...

Bu yazdıklarınızın hepsine evet. Ama konu sahibinin mesleği var mı yok mu bilmiyorum, evlenirken eşiyle nasıl anlaştılar bilmiyorum. Genel olarak asgari ücretle çalışan kadınların zaten bakıcı ve kreşten sonra ellerinde hiçbirşey kalmadığı, çocuğun da bu durumda anneden ayrı kalmasının fayda zarar açısından mantıklı olmadığı görüşündeyim. Babanın da o çocuk yapılırken anneden daha fazla düşünmesi taraftarıyım. Bu nedenle yazmıştım, konu sahibi özelinde yazmadım tamemen. Konu zaten fiyasko ve kadın arkadaşımız sonuna kadar haksız.

Ben babanin cocuk yaparken kadindan daha fazla düsünmesi gerekir tarafina kesinlikle katilmiyorum. Bu ikisinin de sorumlulugu. Hatta annenin sorumlulugu daha da büyük, cünkü babayi ve cocugun gelecegi ortami o secmis oluyor. Yani ben hamile kaliyim, maddi tarafini esim düsünsün diye birsey yok. Gördügümüz üzere cünkü ucu en fazla kadina dokunuyor. Ben mesela bu yüzden cocuk sahibi olmadan önce birseyleri kenara atmistim. Ve Türkiyede ki calisma imkanlarini ve maas yükseltme imkani baskalari benden iyi bilir. Ama su anda asgari ücretle calisan adamlar da daha cok maas almak istemez mi baska careleri olsa. Ama bunu degistirmek o kadar kolay mi? Konu sahibi esinden tam olarak ne adimlar bekliyordu? Onu maalesef yazmadi. Dag gibi ailesi varmis ya arkasinda konu sahibinin. Para yardimi almak yerine cocugunun bakimi konusunda yardim isteyip calisabilirdi. Ama konu sahibinin calisma niyeti yok, ailesi de calistirmamis sonucta. Onun yerinde devamli maddi konular icin kavga etmek daha kolayina geliyor. Bu cocugu madem dünyaya getirdiler o zaman bakimindan ikisi de sorumlu maddi manevi. Tek erkek degil.

Yazık ya babası ölmüş bir evlatta cenazeye yemek yaptırmış 3 bin harcamış ne var bunda ya. Gerçekten inanamiyorum babası sizin düşünceniz ne kadar acimasiz.ölen adamın hayrını laf etmişsiniz yazık

Dediğim gibi ben bunları genel olarak kadın çalışmıyorsa evin bütçe harcamalarında söz sahibi olamaz, ya da sen de çalış konuş o zaman diyen bir kısım arkadaşın sözlerine karşılık olarka yazdım. Evet kadın daha çok düşünmeli, daha doğru olduğu için değil hayat şartlarının kadına daha fazla yükümlülük doğurmasından dolayı. Konu sahibinin başka mesajlarını okumadım zaten. Eşinin, babasının cenazesinde harcadığı meblağ için sorun çıkaran bir kadının, yukarıda bahsettiğimiz şeylere gelene kadar insani ilişkilerin esas noktalarında hatalı olduğu zaten açık. Aslında hemfikiriz yani

Konudan bağımsız ama farkında mısınız bahsettiğiniz tarz kadınların sayısı gittikçe azalıyor. Şimdi devamlı birilerinden bir şey bekleyen sadaka toplumu gibi bir şey olduk. Devamlı durumu nispeten iyi olanlar(karı koca çalışanlar) durumu kötü olanlara yardım etsin isteniyor. Ama durumu kötü olan ailede kadın çalışmasın evde otursun, başkaları onu beslesin isteniyor. Eli ayağı tutan insanlar çalışmak istemiyor üşeniyor. Çalışarak 5x kazanacağıma oturduğum yerden bedavaya x gelsin deniyor. Yardımcınız gibi kadınların sayısına giderek azalıyor yardımcınızın alnından öpmek istedim alnının teriyle kimseye el açmadan pırlanta gibi evlatlar yetiştirmiş. Helal olsun

Benim bildiğim cenaze evine 7 gün yemek götürülür ki insanlar acısıyla yemek düşünemez,uğrwşmasın kendileri yesin diyedir..oraya gidip yemek beklemek,acılı insanlardan servis ve hizmet beklemek nedir allah aşkına…

3 bin ya
bi markete gidince harcanan para
gerçekten inanılmaz

Babasının cenazesi için harcama yapmaktan kaçan bir adamla evli olmak istemezdim. Evlat olarak son görevi. İyi veya kötü baba olmuştur orası ayrı ama bu adam bir daha var olmayacak, gömüldü bitti. İsterse hiç bir çocuğu yapmasın cenazeye bile gelmesin. İnsan başkaları için değil kendi için yapar, babasına kendi veda eder.

Allah gecinden versin yarın senin anne babana bisey olunca kardeşlerim yapmiyo bende yapmam dyip cenazelerini ortada mı bırakırsın yoksa eşinin yaptiğı gibi bulup buluşturup son görevini mi yaparsın sorum bu kadar .istedigım net bir cevap lütfen

Valla ben babamin cenazesinde “kos sicak pogaca geldi” diyeni de duydum, burada yemedik diyerek mutfaktan arnavut boregi alip gideni de (bilirsiniz yapimi zahmetlidir, her zaman bulunmaz) yani bu cenaze evinde yemek isi cok fena. Normalde temizlige gelen ablayi hergun cagirdik cenaze zamani yoksa eminim kimse ne ortalik toplardi ne bulasik yikardi. Yani cenaze evlerinde insanlarin tavri cidden cigrindan cikmis durumda bence.

Evet gerçekten çok fedakar ve iyi bir anne. Çok dürüst bir insan. Asla hakkı olmayanı istemez. Onunda eşi çalışıyor asgari ücret alıyor, oturimde evde yayilim diye düşünmek yerine bebekleri ile temizliğe gidiyordu.
Biraz eğitimsiz ve bazı konularda cahil, ailesini küçük yaşta kayıpetmiş. Abla abi elinde büyümüş, okula çok gidememiş. Ama imkan verilseydi çok farklı yerlerde olurdu eminim çünkü o şartlarda bile kendini yetiştirmeyi başarmış. Ben okumadım ama çocuklarım benim gibi olmayacak diye hedef koymuş.
Kimseye el açmaz, minnet etmez.
Çocuklarıda öyle.
Geldikleri zaman kahvaltı veya yemek hazırlasam ve hadi masaya çocuklar desem yok x teyze biz yedik karnımız tok derler, zorla oturur yerler. Çok gözü tok, saygılı ve terbiyeli çocuklar maşallah. Allah yollarını açık etsin inşallah.

Allah sizden razi olsun
Herkes kabul etmez
Bunu çevremde çok dedi niye çocuklu kadın alıyorsun, başın nasıl alıyor. Kadın çocuklarla güzel iş yapamaz, çocuklar eşyalarını kırar falan filan.
Bana çocukların hiç zararları olmadı, çünkü anneleri çok dikkatli ve özenli davrandı herzaman. Tam aksine onun kızıyla benim kızımın arası 1 yaş, çok iyi arkadaşlar. Doğdundan beri oyun arkadaşı vardı kızımın, haftada 3 gün hiç sıkılmadan geçti evde günleri kreş yaşına kadar. İşim olduğu zaman benim kızımada baktı yada o hafta daha sık geldi. 10 senedir bizimle, artık aileden bir parça. Özellikle küçük kızımda emeği çok, çok severler birbirlerini dışarda işim olduğu ve seni babannene birakayım dediğim zaman hayır beni x teyzeme bırak oraya gitmek istiyorum der. Hem onu sevdiği hemde çocuklarla eğlenceli vakit geçirdiği için oraya gitmeyi tercih ediyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…