- 7 Ekim 2019
- 6.116
- 20.966
- 298
- 31
- Konu Sahibi Jasmine2020
-
ağıtlar yakılırken yan odadaki kişilerin yakında olacak düğünde nasıl bir abiye giyeceklerini konulup fikir alışverişi yaptıklarına şahit olduktan sonra sadece “vah gidene” diyebiliyorum. Allah sadece anne-babasına e birde aralarında varsa hayırlı evlatlarına sabır versin. Hayırsızlar zaten üzülmüyor.Eki Görüntüle 3122377 Bende reddetmiştim, pide vermişlerdi ve pideye de asla hayır demem normalde ama bu adetmiş gibi görünen ama aslında adetle uzaktan yakından ilgisi olmayan şeyler midemi bulandırıyor. Cenaze evinde komşusunun dedikodusunu yapanlar bile vardı.
Ölüye de saygı yok ki. Git bu muhabbeti evinde yap. Adab-ı muaşeretten bihaber o kadar çok insan var ki..ağıtlar yakılırken yan odadaki kişilerin yakında olacak düğünde nasıl bir abiye giyeceklerini konulup fikir alışverişi yaptıklarına şahit olduktan sonra sadece “vah gidene” diyebiliyorum. Allah sadece anne-babasına e birde aralarında varsa hayırlı evlatlarına sabır versin. Hayırsızlar zaten üzülmüyor.
Senin helvanı da tadarız inşallah deseydiniz...Bende helva çok güzel diye ikinci partı yaptıranları gördüm. Sıfır şaka
Bu yazdıklarınızın hepsine evet. Ama konu sahibinin mesleği var mı yok mu bilmiyorum, evlenirken eşiyle nasıl anlaştılar bilmiyorum. Genel olarak asgari ücretle çalışan kadınların zaten bakıcı ve kreşten sonra ellerinde hiçbirşey kalmadığı, çocuğun da bu durumda anneden ayrı kalmasının fayda zarar açısından mantıklı olmadığı görüşündeyim. Babanın da o çocuk yapılırken anneden daha fazla düşünmesi taraftarıyım. Bu nedenle yazmıştım, konu sahibi özelinde yazmadım tamemen. Konu zaten fiyasko ve kadın arkadaşımız sonuna kadar haksız.Isteyen kadin ev hanimi olsun tabi ki de. Ama bunu yapabilmek icin esin maasi yetebilmesi lazim. Sürekli maddi konulardan kavga ediliyor, kadin calismiyor ve üstüne bebek yapiliyor. O durumda evde Elektrikler su vs kesiliyor ve sonra dönüp babanin cenazesinde harcanan paraya kiziliyor "cocugum var diye". Erkek aileye bakmakla yükümlü dedi konu sahibi ve evet bu böyle kabul ediliyor ama eski ekonomik sartlar bugünkülerle ayni degil. Esin maasi yetmiyorsa kadin da calisacak. Her gün evde para kavgasi yapip evliligi sarsmaktan kolaydir. Konu sahibi ama ailesinden gelen yardimlarina güveniyor. Yoksa onlar yardim etmese el mahkum calisirdi
Bu yazdıklarınızın hepsine evet. Ama konu sahibinin mesleği var mı yok mu bilmiyorum, evlenirken eşiyle nasıl anlaştılar bilmiyorum. Genel olarak asgari ücretle çalışan kadınların zaten bakıcı ve kreşten sonra ellerinde hiçbirşey kalmadığı, çocuğun da bu durumda anneden ayrı kalmasının fayda zarar açısından mantıklı olmadığı görüşündeyim. Babanın da o çocuk yapılırken anneden daha fazla düşünmesi taraftarıyım. Bu nedenle yazmıştım, konu sahibi özelinde yazmadım tamemen. Konu zaten fiyasko ve kadın arkadaşımız sonuna kadar haksız.
Dediğim gibi ben bunları genel olarak kadın çalışmıyorsa evin bütçe harcamalarında söz sahibi olamaz, ya da sen de çalış konuş o zaman diyen bir kısım arkadaşın sözlerine karşılık olarka yazdım. Evet kadın daha çok düşünmeli, daha doğru olduğu için değil hayat şartlarının kadına daha fazla yükümlülük doğurmasından dolayı. Konu sahibinin başka mesajlarını okumadım zaten. Eşinin, babasının cenazesinde harcadığı meblağ için sorun çıkaran bir kadının, yukarıda bahsettiğimiz şeylere gelene kadar insani ilişkilerin esas noktalarında hatalı olduğu zaten açık. Aslında hemfikiriz yaniBen babanin cocuk yaparken kadindan daha fazla düsünmesi gerekir tarafina kesinlikle katilmiyorum. Bu ikisinin de sorumlulugu. Hatta annenin sorumlulugu daha da büyük, cünkü babayi ve cocugun gelecegi ortami o secmis oluyor. Yani ben hamile kaliyim, maddi tarafini esim düsünsün diye birsey yok. Gördügümüz üzere cünkü ucu en fazla kadina dokunuyor. Ben mesela bu yüzden cocuk sahibi olmadan önce birseyleri kenara atmistim. Ve Türkiyede ki calisma imkanlarini ve maas yükseltme imkani baskalari benden iyi bilir. Ama su anda asgari ücretle calisan adamlar da daha cok maas almak istemez mi baska careleri olsa. Ama bunu degistirmek o kadar kolay mi? Konu sahibi esinden tam olarak ne adimlar bekliyordu? Onu maalesef yazmadi. Dag gibi ailesi varmis ya arkasinda konu sahibinin. Para yardimi almak yerine cocugunun bakimi konusunda yardim isteyip calisabilirdi. Ama konu sahibinin calisma niyeti yok, ailesi de calistirmamis sonucta. Onun yerinde devamli maddi konular icin kavga etmek daha kolayina geliyor. Bu cocugu madem dünyaya getirdiler o zaman bakimindan ikisi de sorumlu maddi manevi. Tek erkek degil.
Konudan bağımsız ama farkında mısınız bahsettiğiniz tarz kadınların sayısı gittikçe azalıyor. Şimdi devamlı birilerinden bir şey bekleyen sadaka toplumu gibi bir şey olduk. Devamlı durumu nispeten iyi olanlar(karı koca çalışanlar) durumu kötü olanlara yardım etsin isteniyor. Ama durumu kötü olan ailede kadın çalışmasın evde otursun, başkaları onu beslesin isteniyor. Eli ayağı tutan insanlar çalışmak istemiyor üşeniyor. Çalışarak 5x kazanacağıma oturduğum yerden bedavaya x gelsin deniyor. Yardımcınız gibi kadınların sayısına giderek azalıyor yardımcınızın alnından öpmek istedim alnının teriyle kimseye el açmadan pırlanta gibi evlatlar yetiştirmiş. Helal olsunYa bırakın Allah aşkına
Neden kendinizi yoruyorsunuz
Çalışmak isteyen çözüm bulur
Benim yardımcım yıllarca çocukla geldi benim evime, 2 çocuğuda benim evimde büyüdü diyim ben size. Benim çocuklarım kreşde okuldayken onlar benim çocuklarımın odasında oyuncaklarla oynuyordu, uykulari gelince yataklarında yatıyorlardı.
Yardımcım çok dürüst, gözü tok kadın. Çocuklarıda kendi gibi. Allah dağına göre veriyor karı, çok akıllı terbiyeli çocuklar ikiside annelerini üzmeden işini yapıp gidiyordu.
Oda oturup elektriğim kesildi suyum yok diye ağlayabilirdi ama hiç yapmadı. Kadın yıllardır temizlik, merdiven evine katkıda bulunuyor, çocuklarını mağdur etmiyor, kimseye muhtaç olmadan yaşayıp gidiyor.
Onun gibi milyonlarca kadın varken. Annem çok uzak, çocuğum küçük gibi cümleler birtek bahanedir.
Alışmış anne babasına bu yaşta yük olmaya.
Benim bildiğim cenaze evine 7 gün yemek götürülür ki insanlar acısıyla yemek düşünemez,uğrwşmasın kendileri yesin diyedir..oraya gidip yemek beklemek,acılı insanlardan servis ve hizmet beklemek nedir allah aşkına…Ne cenaze evlerinde yemek yerim ne de kapı çalıp helva gelince helvayı yerim. Yemediğimi bilenler “ye ki ölünün hayrı olsun rahat yatsın” falan diyorlar ama ııııh. İçim çekiliyor bogazımdan asla geçmez.
Valla ben babamin cenazesinde “kos sicak pogaca geldi” diyeni de duydum, burada yemedik diyerek mutfaktan arnavut boregi alip gideni de (bilirsiniz yapimi zahmetlidir, her zaman bulunmaz) yani bu cenaze evinde yemek isi cok fena. Normalde temizlige gelen ablayi hergun cagirdik cenaze zamani yoksa eminim kimse ne ortalik toplardi ne bulasik yikardi. Yani cenaze evlerinde insanlarin tavri cidden cigrindan cikmis durumda bence.Benim bildiğim cenaze evine 7 gün yemek götürülür ki insanlar acısıyla yemek düşünemez,uğrwşmasın kendileri yesin diyedir..oraya gidip yemek beklemek,acılı insanlardan servis ve hizmet beklemek nedir allah aşkına…
ya konuyla alakasız ama, 3 milyon milyar falan diye üstüste okuyunca aklına Melek Subaşı gelen bir ben miyim acaba3 bindir bence. 3 milyar ne ya, anıt mezar mı yaptırıyorlar?
Evet gerçekten çok fedakar ve iyi bir anne. Çok dürüst bir insan. Asla hakkı olmayanı istemez. Onunda eşi çalışıyor asgari ücret alıyor, oturimde evde yayilim diye düşünmek yerine bebekleri ile temizliğe gidiyordu.Konudan bağımsız ama farkında mısınız bahsettiğiniz tarz kadınların sayısı gittikçe azalıyor. Şimdi devamlı birilerinden bir şey bekleyen sadaka toplumu gibi bir şey olduk. Devamlı durumu nispeten iyi olanlar(karı koca çalışanlar) durumu kötü olanlara yardım etsin isteniyor. Ama durumu kötü olan ailede kadın çalışmasın evde otursun, başkaları onu beslesin isteniyor. Eli ayağı tutan insanlar çalışmak istemiyor üşeniyor. Çalışarak 5x kazanacağıma oturduğum yerden bedavaya x gelsin deniyor. Yardımcınız gibi kadınların sayısına giderek azalıyor yardımcınızın alnından öpmek istedim alnının teriyle kimseye el açmadan pırlanta gibi evlatlar yetiştirmiş. Helal olsun
Bunu çevremde çok dedi niye çocuklu kadın alıyorsun, başın nasıl alıyor. Kadın çocuklarla güzel iş yapamaz, çocuklar eşyalarını kırar falan filan.Allah sizden razi olsun
Herkes kabul etmez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?