Cenaze için yapılan masraf

Bende helva çok güzel diye ikinci partı yaptıranları gördüm. Sıfır şaka
Babamın cenazesinde pilava karabiber isteyen teyzeyi gördü bu gözler de malesef
ama bir arkadaşım babamın cenazesine 7 sinde falan gelmişti.helva vardı, ikram ettik. tabağı evirdi,çevirdi "ya kusura bakmayın ben hayatıma bir sekilde dokunan insanların helvasını yiyemiyorum çok acımasızca geliyor" demişti. İşte bu kafaya ulaşınca bitecek bu taziye evindekilere eziyet
O zamandan beri hiç sevmem taziye evine gitmeyi biraz zaman geçince giderim ki yük olmayayım

Ne güzel bir arkadaşınız varmış. Maalesef git gide empati yeteneğimizi kaybediyoruz.

Allah rahmet eylesin. Teyzeyı unutmayın bizde onun cenazesinde isteyelim. Rahmetli çok severdi deriz

Allah sizden razi olsun
Herkes kabul etmez

Durumunuzun bu kadar yok olması üzücü ama şaşırtıcı değil...

Mesela şöyle deseydiniz,
O kadar zor durumdayız ki elektrik kesildiği oldu, bebeğime bez alamadığım oldu .. durumumuz çok zor.. anca babamız için 3 bin denklestirip verebildik..

O 3 bin size 30 bin olarak dönerdi.
Buna inanın ..

Ama böyle sizin gibi gönülsüz durumlarda işte o 3 bin, sanki yazdığınız gibi 3 milyonmuşcasina aylarca yıllarca ödenemez..

Bu kadar kötü kalbe düşünceye Allah da yardım etmez. Kul da acımaz...

Evin bereketi çünkü bence biraz da insanın kalbinde, dilinde, elinde ..
Allah gönlünüzü güzel eylesin.

Kendimi o cenaze evine gelen insanların yerine koyuyorum. Ben bir yerde pide yemişim ama cenaze sahipleri benim yediğim pidenin parası yüzünden sıkıntı çekmiş, bir sürü huzursuzluk yaşamış... Helalmi şimdi benim yediğim yemek?
Tamm konu sahibinin düşüncesi doğru değil ama bu adetlerde gerçekten çok çirkin. Orda toplanan insanlar yemek beklemese kimse bu masraflara girmek zorunda kalmaz.

Ne cenaze evlerinde yemek yerim ne de kapı çalıp helva gelince helvayı yerim. Yemediğimi bilenler “ye ki ölünün hayrı olsun rahat yatsın” falan diyorlar ama ııııh. İçim çekiliyor bogazımdan asla geçmez.

Babası değil mi tabii yapacak
Benim kayinpederim dun rahatsizlandi esim apar topar memleketine gitti yol masrafı 3 bin bu sadece yakıt
Gidecek tabii ki
Bunların lafı mı olur ya ?
Belki bana haber vermedin neden vermedin diyebilirsiniz ama cenaze için 3 bib liranın lafını etmek hos degil cidden

Kayinpederinize gecmis olsun. Allah acil sifalar versin insallah

Adam babasına karşı son görevini yerine getirmiş, evet keşke size söyleseymiş ama buna da borcunu hala ödüyoruz denmez. Bence sizi tek sinirlendiren haberinizin olmaması değil. Ne demek madur oluyoruz falan? Sizin babanız ölse ve kardeşleriniz elini taşın altına koymasa öylece bırakacak mısını? Durumum mu yok diyeceksiniz ? Evlat olarak hatalı veya eksikte olsa son görevini yapmak istemiş. Bunun için eşinizle aranızı mı bozuyorsunuz gerçekten?

Bende reddetmiştim, pide vermişlerdi ve pideye de asla hayır demem normalde ama bu adetmiş gibi görünen ama aslında adetle uzaktan yakından ilgisi olmayan şeyler midemi bulandırıyor. Cenaze evinde komşusunun dedikodusunu yapanlar bile vardı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…