- 27 Mart 2019
- 30.480
- 112.860
- 598
- Konu Sahibi Jasmine2020
Mesela ben PınarYasin hiç bilmiyorum o kimSonrakı konularında tanımayalım dıye herlde![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Mesela ben PınarYasin hiç bilmiyorum o kimSonrakı konularında tanımayalım dıye herlde![]()
Hakkaten bu başka bir boyut... İnsan yedi kat el olsa, hatta taş olsa, kanlı bıçaklı düşman bile olsa, gözünün önünde ölenin öz kızı tazecik acısıyla taziyeye gelenlere hizmet edicem diye çırpinirken, oturmaz, oturamaz, iblis olsa merhamet eder, ucundan tutar yaa... Bencillik, tembellik bile değil belki, başka cins bir kötülük bu, evlerden uzak...Tembellik değil bencillik ve ego bence Piraye hanım . Insan kocasına acimazsa yardım eden anne babasına ve evladına acır sadece kendini seviyor
Oha lan tanıyadım asmdjsadjfdfn
Tekrardan alti 0'lara dogru gidiyoruz ya, iki is olmasin diye ogrenmiyorlar galiba2005'te atıldı 6 sıfır.
Bir insan 17 senede kendine hiç mi bir şey katmaz? Dedeler bile milyar demiyor artık.
Hani bu kadar anlamıyorsunuz paradan puldan, bari insani yaklaşıp 3 bin TL'yi babasının cenazesine harcayan adama laf etmeyin.
Cenaze için de 3 bin TL para değil, herkes atmış belli 3-5 bir şey.
Bazı şeyleri söylerken utanın ya.
Yeni üyelikle açacağı ilk konu belli oldu..."Eşim Babası Ölünce Devletin Ödediği 3 milyor Cenaze Yardımını Bana Vermedi. Ne Yapmalıyım?"Yok o anlamda söylemedim. Üyelik iptali yaptırmışsınız ama okursanız diye yazıyorum. Cenaze yakınlarından biri gidip sgk dan belli bir miktar cenaze yardımı parası alabiliyor. Şu an alabileceğiniz bir para bu. Cenaze masraflarına devletin desteği gibi bir şey.
Allah evladının ve eşinin yardımcısı olsunHakkaten bu başka bir boyut... İnsan yedi kat el olsa, hatta taş olsa, kanlı bıçaklı düşman bile olsa, gözünün önünde ölenin öz kızı tazecik acısıyla taziyeye gelenlere hizmet edicem diye çırpinirken, oturmaz, oturamaz, iblis olsa merhamet eder, ucundan tutar yaa... Bencillik, tembellik bile değil belki, başka cins bir kötülük bu, evlerden uzak...
Aman çalışmayın. Sırtınızı ya kocaya ya aileye yaslayın zaten.Eğer yarın öbür gün öyle bir durumla karsilasirsam çok şükür arkamda duran dağ gibi ailem var benim sahipsiz değilim..Ailem beni hiçbir zaman çalıştırmadi ki öyle bişey olursa da çalıştırmak sadece ben istersem çalışırım..
allaha şükür çevremde konu sahibi gibi insanlar yok dediğiniz gibi konu komşu bile yapıyorBenim amcam da dedem öldüğünde ne harcadıysa liste tutmuş (o halde nasıl düşünebilmiş bilmiyorum) getirmiş babama vermiş.annem kan beynime sıçradı o anda olcak iş mi demişti ve herşeyi biz karşılayacağız,ne harcadıysa ver kardeşine demişti babama…mezar taşı dahil,yapılması gereken neyse biz seve seve yaptık..bunların lafının yapılması bir de bunun konusunu açılması ne kadar ayıp,allah herşeyin hayırlısını versin…aileyi geçtim konu,komşu bile olsa bişeyler götürüp destek olmaya çalışıyoruz..konu sahibi gibi bi eşim olsa yüzüne bakmazdım
Toplumda yerleşik olan cenazevinin vermek zorunda kaldığı yemektir hizmettir vs. bunları eleştirmek başka, kendi eşinizin babasının cenazesinde üçbin lira harcamasına bu kadar tepki vermek çok başka. Yeri de kayınbabanızın cenazesi değil. Eminim diğer kardeşler de harcamıştır, siz gibi sıkıntı yapmamışlardır. Bu devirde bir cenazenin altından o kadar parayla kalkmak mümkün değil çünkü. Ben, kadın çalışmıyorsa eşinin harcamasına karışmasın ya da o zaman kadın da çalışsın katkıda bulunsun gibi düşüncelere sahip değilim. Ev hanımı olmak da başlı başına o eve katkıdır.bir çocuğun bakıcı ücreti ya da kreş ücretleri de malum. Çok az meslek, bu giderleri rahatlıkla karşılar ki kişi çocuğunu bu ikisine de vaktinden önce bırakmak istemeyebilir.
Konu sahibi size gelince bir evladın nasıl büyütüldüğünü tecrübe ediyorsunuz, anne babanın son yolculuğunda harcanan ki bu devirde çok az bile sayılır, o meblağ için kavga çıkarmak biraz kalpsizlik ve nasipsizlik göstergesi sanki. Ve siz bundan sonra eşinizin sizden daha da saklı gizli iş yapmasının yolunu açıyorsunuz. Sizin de evladınız var son göreve bari müdahale etmeyin.
sadece pilav icin mi bu kadar goy goy?Hayır eşimin yengesi aç olarak gelenler olunca kendisi kalkıp iki tencere pilav pişirdi ve görümcem de aşağı inip gelenlere dagitti
Bunuda utanmadan yazmışsınız görümceniz babasının acısını yaşasaydı bari siz dağıtsaydınız pes ya pes!Hayır eşimin yengesi aç olarak gelenler olunca kendisi kalkıp iki tencere pilav pişirdi ve görümcem de aşağı inip gelenlere dagitti
Belediye pide gönderdi ücretsiz, yengem de pilav yaptı diyor. Eşi 3 bini bunlara harcamış olamaz farklı bi cenaze masrafına gitmiştir.Konu sahibinin ustune yurunmus yinebi yonden hakli. Toplumumuzda biri vefat edince insanlar yemek yeme derdine dusuyor ki cok cirkin bir durum. Ve cenaze sahibi aile bunun icin masraf yapmak durumunda kaliyor. Durumu olan var olmayan var. Allah icin yapilir imkan varsa. İmkani olmayan da ona gore duasini eder mezarini ziyaret eder biter gider. Sacma sapan adetlerimiz..
Tüm hücrelerimle utandım.Eşimin çektiği parayla pide yaptirildi vs..Ama sonunda biz mağdur olduk..