- 16 Şubat 2019
- 2.871
- 4.012
- 78
- 26
Gerçekten hiç görmemiş insanlarmış arkadaşımYengem kızı ve yengemin kız kardeşleri kovdu.Cenazede kefene kadar annemgil aldı kendilerine gelen paradan bir kuruş verişte kefen bile almadılar, cenaze için gerekli olan herşeyi biz yaptık dayımın gözü arkada gitmesin diye herşeyi fazlasıyla yaptık ,Onlar oturdu 100 bin lira tazminat alır 2.500 lira emekli maaşı alır bacımıza ev alırız oturturuz diyince annemgilde kızdo bu lafların yerimi ayıp bişey biz pancar gömmedik diye .. Bu lafların üzerine gidin gelmeyin diye kovdular teyzemgili ve damarlarda girdi araya birbirlerine yumrukladılar hiç saygıları yoktu cenazeye inanın çok üzülüyorum
Annem hem yetim hem öksüz buydu bu yüzden birbirlerine çok düşkündüler, Bu zamana kadar dayımın hayatı borç ödemekle geçti. Hergün evine geldiğinde sıcak bi yemek yüzü görmüyordu, yengeme ne yiycez dediğinde zıkkım var yersen derdi, sonra çıkar bize gelirdi anneme bacım bana yemek hazırla diyeyazıklar olsun böyle insanlara
o para boğazlarından geçmesin onların
kusura bakmayın sinirlerim tepeme çıktı
aynısını yaşadık biz de
bu arada Allah rahmet eylesin...
kel ölür sırma saçlı olur, kör ölür badem gözlü olur tam o kahpe düşüceye yakışır cevap
Zaten bu dediklerin doğru olmasa cenazede bu hareketi yapamaz.Annem hem yetim hem öksüz buydu bu yüzden birbirlerine çok düşkündüler, Bu zamana kadar dayımın hayatı borç ödemekle geçti. Hergün evine geldiğinde sıcak bi yemek yüzü görmüyordu, yengeme ne yiycez dediğinde zıkkım var yersen derdi, sonra çıkar bize gelirdi anneme bacım bana yemek hazırla diyehiç değer vermediler cenazesinde bile bir kefeni bile almadılar, Dayımın ödediği borçlar sigortalıymıs ona kadar araştırıp parayı geri alabiliriz diye para peşine düştüler inanın varyans bittim tükendim bir can bu kadar mı ucuz sonradan utanmadan kovdular
Allah razı olsun , ateş düştüğü yeri yakarmısGerçekten hiç görmemiş insanlarmış arkadaşımterbiyesizler, görgüsüzler! Şu anda sadece üzüntünü, derdini, sinirini paylaşabilirim canım. Maalesef elimden bişey gelmiyor
Memlekete goturmeye izin vermemeleri sizce normal degilmi. Neticede esime ben olursem dedim cenazem cocugum nerdeyse orda gomulsun dedim aile olarak hakli degillermi sizce izin vermemekte..Bizim de basimiza benzer bisey gelmisti, annemin dayisi oldugunde annanem cenazeyi memlekete goturmek istedi, yengemle kizlari annaneme karsi cok buyuk saygisizliklar yapti kovmaktan better etti. Dayi esleri gorumce oldugumuz icin bize hep kotu gozle bakiyor
yazıklar olsun böyle insanlara hele karısına ömrünü vermiş adam sanaAnnem hem yetim hem öksüz buydu bu yüzden birbirlerine çok düşkündüler, Bu zamana kadar dayımın hayatı borç ödemekle geçti. Hergün evine geldiğinde sıcak bi yemek yüzü görmüyordu, yengeme ne yiycez dediğinde zıkkım var yersen derdi, sonra çıkar bize gelirdi anneme bacım bana yemek hazırla diyehiç değer vermediler cenazesinde bile bir kefeni bile almadılar, Dayımın ödediği borçlar sigortalıymıs ona kadar araştırıp parayı geri alabiliriz diye para peşine düştüler inanın varyans bittim tükendim bir can bu kadar mı ucuz sonradan utanmadan kovdular
Memlekete goturmeye izin vermemeleri sizce normal degilmi. Neticede esime ben olursem dedim cenazem cocugum nerdeyse orda gomulsun dedim aile olarak hakli degillermi sizce izin vermemekte..
Evet giderdim. Ve gidilirde. Böyle insanlara cenazenin son yolculuğuna bırakılmaz. Tek kelime konusmayin. Ve de birşey derse de ki deme hakları yok. 1 derece de akrabaniz. Gerekirse siz cirkeflik yapın polis çağırın . Öyle bir hakları yok.Dayım basgardiyandı çok kötü bir şekilde can verdibugün 4. Günü. Annem teyzelerim kafayı yedi ambulans kapıdan hiç gitmedi , kendilerini dövmekten her yerleri mosmor morardı
Yengem tarafı cenazede herseyi unutup dayımın emeklisini düşündüler su kadar para gelir diye tazminatını hesapladılar hepsi paranın peşine düştüler. annemde teyzelerimde bizim kardeşimiz ölmüş canımız yanıyor şimdi bunun sırası mı ne cabuk unuttunuzda para derdine düştünüz diye kızdılar bunun üzerine annemgili cenazeden kovdular. Dayım annemin ikiziydi yüreği çok yanıyor teyzemgil toplandı eve geldiler evde kendi kendilerine aglıyorlar , cenaze evi ikiye bölündü resmen siz olsanız gidermiydiniz kovuldugunuz yere annemgil yerinde duramıyor inanın nerde gezdiğimizi bilmiyoruz çok zorumuza gidiyor cenazeye saygıları yok dayım akıllarında yok , olan gerçekten sadece ölene oluyormuşDayım bizim canımızdı elimizdi ayagımızdı hiç kimsemiz kalmadı , çok düşkündük , babamı dedemin dayımı kaybettim ardı ardına, kimsemiz kalmadı hayatım bitti sanki Cenazede yapmadıklarını bırakmadılar daha ,hepsini yazamadım
Öncelikle başınız sağolsun dayınız ölmese yengeniz ne yicekmis aceba . Aynısını bizde yaşadık çok iyi anlıyorum sizi terbiyesizlik bu size kalmış tamamen ama bence gitmeyinDayım basgardiyandı çok kötü bir şekilde can verdibugün 4. Günü. Annem teyzelerim kafayı yedi ambulans kapıdan hiç gitmedi , kendilerini dövmekten her yerleri mosmor morardı
Yengem tarafı cenazede herseyi unutup dayımın emeklisini düşündüler su kadar para gelir diye tazminatını hesapladılar hepsi paranın peşine düştüler. annemde teyzelerimde bizim kardeşimiz ölmüş canımız yanıyor şimdi bunun sırası mı ne cabuk unuttunuzda para derdine düştünüz diye kızdılar bunun üzerine annemgili cenazeden kovdular. Dayım annemin ikiziydi yüreği çok yanıyor teyzemgil toplandı eve geldiler evde kendi kendilerine aglıyorlar , cenaze evi ikiye bölündü resmen siz olsanız gidermiydiniz kovuldugunuz yere annemgil yerinde duramıyor inanın nerde gezdiğimizi bilmiyoruz çok zorumuza gidiyor cenazeye saygıları yok dayım akıllarında yok , olan gerçekten sadece ölene oluyormuşDayım bizim canımızdı elimizdi ayagımızdı hiç kimsemiz kalmadı , çok düşkündük , babamı dedemin dayımı kaybettim ardı ardına, kimsemiz kalmadı hayatım bitti sanki Cenazede yapmadıklarını bırakmadılar daha ,hepsini yazamadım
Başınız sağolsun siz son görevini yerine getirin sonuna kadar haklisiniz ama ateş düştüğü yeri yakıyor demekki onların cani yanmamış saglik olsun siz gidin taziyeleri kabul edin bide başkalarına baska sey anlatırlar gelmediler diye kovduk demezlerDayım basgardiyandı çok kötü bir şekilde can verdibugün 4. Günü. Annem teyzelerim kafayı yedi ambulans kapıdan hiç gitmedi , kendilerini dövmekten her yerleri mosmor morardı
Ananenizin kirginligini anliyorum ama vasiyet olmasada cenaze konusunda onun kendi ailesi esi ve cocuklari soz hakkidir. Birde aralarindaki yillardir olan iliskiyi bilemeyiz. Ama ananeniz neticede cenazesi hakkinda soz sahibi olmak konusunda hatali davranmis.Bence de karar ailesinindir ama cok saygisizlik yaptilar yasli bi kadin neticede yillardir sakladiklari kini cenazede hemen doktuler. Annanem dayima ev bile vermisti. Dayimin gomulecegi yer konusunda bi vasiyeti yok
Ateş düştüğü yeri yakar canımDayım basgardiyandı çok kötü bir şekilde can verdibugün 4. Günü. Annem teyzelerim kafayı yedi ambulans kapıdan hiç gitmedi , kendilerini dövmekten her yerleri mosmor morardı
amin inşaallah Allah razı olsunZaten bu dediklerin doğru olmasa cenazede bu hareketi yapamaz.
İnsan eşinin cenazesinde daha toprağı kurumadan bunları düşünür mü ya hele o dış kapının mandallarina noluyor damarlara.
Allahım herşeyin hayırlısını versin eşin de ,evladın da
Şuan anlattıklarınızla alakası yok benim anlatmak istediğimin. Her tarafın cenaze adetlerinde kültürleride farklıdır.lütfen illa farklılık yaratmak için yorum yapmayın yormayın kendinizi, sorunda burada zaten yengenib bir şey yaptıgı yok sigara alıp bi kenarda içmekten başka, millete asla hizmet ne etmiyor merak etmeyin , kardeş açısıyla es acısı çok farklı k.bakmayın . Bacıları kadar yanamaz bir yenge hele ikiz kardeşi kadar hiç yanamaz, Canınızdan bi parca gitmiş toprağı kurumadan para derdine düşenlerden ne beklenir bilmyrmKarisinin acısını hafif görmüssunuz ,baska yere gömmek istemişsiniz .Emekli maası hesaplasın akrabaları ne var bunda .4 gündür herkes orada ise aile bıkmıstir .Insanlar acısıni yasayamiyor millete hizmet etmekten ..
Bir cenazede
Yıllarca dayi eşi,babaanneye bakti .Cenazede en cok ben seviyordum diye kızı dövündü .Yenge gene gelene gidene hizmet etti .Bide kızı onu yap bunu yap çay yap emir verdi .Torunlar bile elim ayağim tutmuyor diye hicbirsey yapmadı .
Ben yengeye acıdım......
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?