Cenazeden kovulmak

Bizde de cenaze evinde ev sahibi ve 1.dereceden akrabalar kimse, onlar hiç kalkmaz yerinden.
Evin en küçükleri, ya da gelinler dönenir.

Evde yemek pişmez, sadece dışarıdan alınır ya da gelenler bir şey getirir ise onlar verilir misafirlere.

Buraya kadar her şeyde hemfikiriz.

Ancak bence lütfen acı yarıştırmayalım. Ben bu saygısız yenge ve ailesinden ayrı olarak konuşuyorum. Eş daha az üzülür, kardeş daha fazla vs tarzı acı yarıştırmaları her iki tarafa da zarardan başka bir şey getirmez.

İnanın ne diyeceğini bilmiyorum, damatlarına kadar paranın derdine düştüler, Damatları bile laf sahibi oldu içimiz yanıyor annem bitik , birde inada gittiler dayımı daıgın basına gömdürdüler
Allah rahmet eylesin. Sizlere sabir versin. Yenge tarafi yapacaklarinin fragmanini sizlere gostermisler. Insanoglu cig sut emmistir derler. Kadinsiniz diye daha bir cesarete gelirler. Onlari degistiremezsiniz ama kendinizi koruyun.Haklarinizi da alin,Allaha havale edin. Zor gunler ama gececek.

Çok haklısınız belki yanlış anlatmış olabilirim annenin ikizi diye öyle yazdım

Reactions: csi
Herkesin acısını yaşama şekli ve gostermesi farklidir kimseyi bu yuzden elestirmek hoş olmaz.
Ani bir ölüm yaşanmis ve kardeş acisi war ortada...

Arka arkaya ölümler yaşanmıs anladigim kadariyla. Ve feci sekilde dedigine gore haketmedigi bir sekilde ölmüş, hem onun şoku, hem Kardeşini kaybetmenin şoku Allah sabir versin

Nu yorumunizdaki amacı bilemedim, bana göre aşırı gereksiz geldi. Ve ayrıca hakkı olsa dahi böyle bir ortamda bunu hesaplaması terbiyesizce.

Konu sahibi,

InsAllah dayinizin mekanı cennet olur, rabbim sana ve yakınlarına sabır versin..

Dayınız için susup dua okuyun. Olan olmuş. Ne yaptıkları onların bileceği iş olsun bu saatten sonra. Ne diyeyim. Ben çok üzülüyorum ölenin hemen arkasından para derdine düşülmesine ama insanlar ders çıkarmak yerine sanki dünya kendilerine kalmış gibi davranıyor. Size neden susup dua edin yazdım. Ölüye saygısı olmayanın diriye saygısı hiç olmaz. O seviyeye düşebileceksiniz tartışın.
Siz üzerinize düşeni yapın. Allahım sabırlar versin.

Basiniz sagolsun.. gercek yuzlerini gormussunuz. Genelde miras icin filan bile kavgali oluyor cenazeyi bile beklemiyor bazilari. Yine bunu yengen yapmis el kizi diyelim.. kardesler yapiyor bunu aralarinda cogu zaman

Dedemin mezari basinda aglarken babam dedemin can arkadasim dedigi adam babamdan para istemis. Arkadaslik dostluk bunlar yalan olmus artik herkes paraci olmus. Dusundukce hala sinirlerim ziplar

dayinizin esi yapmis benim annemin cenazesinde ablamin gozunden 1 damla yad gelmedi ikinci gun gelen yemekleri gorunce zil takip oynayacakti bu tarz vicdansiz insanlar bol bol var malesef evlerine gitmeyin onlari gordukce daha da kotu olursunuz evinizde yasınızı yasayin derim basiniz sagolsun

Başınız sağolsun öncelikle. Allah kalan akrabaların gözünü doyursun. Üzüldüm sizin ailenize. Anneniz çok üzülmüştür o para muhabbetlerine. Ama öyle arsız insanlar ilerde cenazeye gelmedi diye laf bile çıkarır. Annenizin yerinde olsam burası benim kardeşimin evi der cenazeden ayrılmazdım. O paragöz insanların haddine mi sizi kovmak

Annenizle ablanızın arası nasıldı ki. Annemin ölümünü kaldıramam onu çok seviyorum ama babam ölse ben de zil takıp oynarım. Çok çektirdi bize. Gram sevmem

Allah sabır versin, Başınız sağolsun.

Bu insanların para hırsını hiç bir zaman anlayamıyorum.

Yorumsuzum.

Konuyu size yengeniz ve çocukları actiysa haksızlar.. ama ailesind x bı kişi bunu yapıyorsa ailenin suçu yok.. başınız sağolsun ama acı yaristirilmaz herkesin acıya tepkisi farklıdır.. Ben günlerce babamın cenazesinde konusamadim..Annem biz uzulmeyelim diye gikini çıkarmadı Dik durmaya çalıştı.. ki daha sonra saldı kendini çok ciddi hastalıklar yaşadı.. Kimsenin içini bilemezsiniz...

Başınız sağolsun, Rabbim sabırlar versin
Ancak şunu unutmayın, herkesin ateşi, acısı başka; adamın karısı canının yarısı diye bir laf vardır, belki çok mükemmel bir evlilikleri olmamıştır ama birlikte yıllarını geçirmişler, yengenizin hayatı şu an da dönüşümsüz olarak değişti, para endişeleri, geçim kaygısı, hepsi çok insani şeyler, tabi ki cenazede bunların dile getirilmesi nahoş ama bu kadar gerilmenin bir anlamı yok. Kardeşte kıymetli, eş de çok kıymetli kimse kimsenin acısını bilemez, içindekini bilemez. Şöyle bir örnek vereyim bugün bana ya da eşime bir şey olsa geride kalan için hayat harabeye döner, ikimizinde kardeşleri çok üzülür ama yaşamları düzenleri devam eder, bazen biraz farklı yerlerden bakmak gerekir. Şu an öfkelisiniz ben hepinizin başısağolsun diyeceğim. Duanın yeri yoktur, sizde evinizde yapın, bundan sonra herkese düşen dua ve ardından hayır yapmak, ötesi ölene de azaptır kalana da , Rabbim ferahlık versin yüreğinize

Ben annenizin dövünmesini gayet de normal buluyorum.
Ikiz hissiyatı başka bir sey çünkü. Bir de aile bağları çok güçlüyse bazi seyleri kaldirmak daha zor oluyor.

Bizde de var benzer bir dayi yenge hikayesi. Sizi cok iyi anlıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…