Bizde de cenaze evinde ev sahibi ve 1.dereceden akrabalar kimse, onlar hiç kalkmaz yerinden.Şuan anlattıklarınızla alakası yok benim anlatmak istediğimin. Her tarafın cenaze adetlerinde kültürleride farklıdır.lütfen illa farklılık yaratmak için yorum yapmayın yormayın kendinizi, sorunda burada zaten yengenib bir şey yaptıgı yok sigara alıp bi kenarda içmekten başka, millete asla hizmet ne etmiyor merak etmeyin , kardeş açısıyla es acısı çok farklı k.bakmayın . Bacıları kadar yanamaz bir yenge hele ikiz kardeşi kadar hiç yanamaz, Canınızdan bi parca gitmiş toprağı kurumadan para derdine düşenlerden ne beklenir bilmyrm
Allah rahmet eylesin. Sizlere sabir versin. Yenge tarafi yapacaklarinin fragmanini sizlere gostermisler. Insanoglu cig sut emmistir derler. Kadinsiniz diye daha bir cesarete gelirler. Onlari degistiremezsiniz ama kendinizi koruyun.Haklarinizi da alin,Allaha havale edin. Zor gunler ama gececek.İnanın ne diyeceğini bilmiyorum, damatlarına kadar paranın derdine düştüler, Damatları bile laf sahibi oldu içimiz yanıyor annem bitik , birde inada gittiler dayımı daıgın basına gömdürdüler
Çok haklısınız belki yanlış anlatmış olabilirim annenin ikizi diye öyle yazdımBizde de cenaze evinde ev sahibi ve 1.dereceden akrabalar kimse, onlar hiç kalkmaz yerinden.
Evin en küçükleri, ya da gelinler dönenir.
Evde yemek pişmez, sadece dışarıdan alınır ya da gelenler bir şey getirir ise onlar verilir misafirlere.
Buraya kadar her şeyde hemfikiriz.
Ancak bence lütfen acı yarıştırmayalım. Ben bu saygısız yenge ve ailesinden ayrı olarak konuşuyorum. Eş daha az üzülür, kardeş daha fazla vs tarzı acı yarıştırmaları her iki tarafa da zarardan başka bir şey getirmez.
Nu yorumunizdaki amacı bilemedim, bana göre aşırı gereksiz geldi. Ve ayrıca hakkı olsa dahi böyle bir ortamda bunu hesaplaması terbiyesizce.Karisinin acısını hafif görmüssunuz ,baska yere gömmek istemişsiniz .Emekli maası hesaplasın akrabaları ne var bunda .4 gündür herkes orada ise aile bıkmıstir .Insanlar acısıni yasayamiyor millete hizmet etmekten ..
Bir cenazede
Yıllarca dayi eşi,babaanneye bakti .Cenazede en cok ben seviyordum diye kızı dövündü .Yenge gene gelene gidene hizmet etti .Bide kızı onu yap bunu yap çay yap emir verdi .Torunlar bile elim ayağim tutmuyor diye hicbirsey yapmadı .
Ben yengeye acıdım......
Başınız sağolsun öncelikle. Allah kalan akrabaların gözünü doyursun. Üzüldüm sizin ailenize. Anneniz çok üzülmüştür o para muhabbetlerine. Ama öyle arsız insanlar ilerde cenazeye gelmedi diye laf bile çıkarır. Annenizin yerinde olsam burası benim kardeşimin evi der cenazeden ayrılmazdım. O paragöz insanların haddine mi sizi kovmakDayım basgardiyandı çok kötü bir şekilde can verdibugün 4. Günü. Annem teyzelerim kafayı yedi ambulans kapıdan hiç gitmedi , kendilerini dövmekten her yerleri mosmor morardı
Yengem tarafı cenazede herseyi unutup dayımın emeklisini düşündüler su kadar para gelir diye tazminatını hesapladılar hepsi paranın peşine düştüler. annemde teyzelerimde bizim kardeşimiz ölmüş canımız yanıyor şimdi bunun sırası mı ne cabuk unuttunuzda para derdine düştünüz diye kızdılar bunun üzerine annemgili cenazeden kovdular. Dayım annemin ikiziydi yüreği çok yanıyor teyzemgil toplandı eve geldiler evde kendi kendilerine aglıyorlar , cenaze evi ikiye bölündü resmen siz olsanız gidermiydiniz kovuldugunuz yere annemgil yerinde duramıyor inanın nerde gezdiğimizi bilmiyoruz çok zorumuza gidiyor cenazeye saygıları yok dayım akıllarında yok , olan gerçekten sadece ölene oluyormuşDayım bizim canımızdı elimizdi ayagımızdı hiç kimsemiz kalmadı , çok düşkündük , babamı dedemin dayımı kaybettim ardı ardına, kimsemiz kalmadı hayatım bitti sanki Cenazede yapmadıklarını bırakmadılar daha ,hepsini yazamadım
Annenizle ablanızın arası nasıldı ki. Annemin ölümünü kaldıramam onu çok seviyorum ama babam ölse ben de zil takıp oynarım. Çok çektirdi bize. Gram sevmemdayinizin esi yapmis benim annemin cenazesinde ablamin gozunden 1 damla yad gelmedi ikinci gun gelen yemekleri gorunce zil takip oynayacakti bu tarz vicdansiz insanlar bol bol var malesef evlerine gitmeyin onlari gordukce daha da kotu olursunuz evinizde yasınızı yasayin derim basiniz sagolsun
Şuan anlattıklarınızla alakası yok benim anlatmak istediğimin. Her tarafın cenaze adetlerinde kültürleride farklıdır.lütfen illa farklılık yaratmak için yorum yapmayın yormayın kendinizi, sorunda burada zaten yengenib bir şey yaptıgı yok sigara alıp bi kenarda içmekten başka, millete asla hizmet ne etmiyor merak etmeyin , kardeş açısıyla es acısı çok farklı k.bakmayın . Bacıları kadar yanamaz bir yenge hele ikiz kardeşi kadar hiç yanamaz, Canınızdan bi parca gitmiş toprağı kurumadan para derdine düşenlerden ne beklenir bilmyrm
ablam anormaldi.Annenizle ablanızın arası nasıldı ki. Annemin ölümünü kaldıramam onu çok seviyorum ama babam ölse ben de zil takıp oynarım. Çok çektirdi bize. Gram sevmem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?