- 2 Mart 2010
- 10.523
- 29.499
- 798
- Konu Sahibi witch hunt
-
iyi yapmıssın!
oda olayı vs tumuyle onlarla alakalı, rehber ise kisisel bir davranıs icinde olabilir ama kimle calıstıklarını bilsinler... yine sirketin sorumlulugunda.
sadece o kisiye ilk basta da tepkisiz kalmasaydınız iyiymis.
hatta o parayı verirken de "boyle bir durumdan haberdar edilmedik, gerekirse sirkete ödeme yaparız oradan alırsınız" deseydiniz keske.
yani eksiginiz var, fazlanız yok bence.
İllaki birinizin haklı olması şart mı? Vicdanlar rahatsızsa, rahatsız olunan konuda haksızsınızdır. ;Onların vicdanının rahatsız olduğu konu neyse o konuda haksızdır, sizin vicdanınızın rahatsız olduğunuz konu neyse o konuda haksızsınızdır.
AnladımBen işte bu dilimden rahatsızım kesip kurtulcam bir gün İŞ yerinde haksızlık yapılır bir arkadaşa ben atlarım siz haksızsınız diye ,o olay öyle değil böyle diye ..İşi bırakan ben olurum o haksızlığa uğrayan devam eder .Bir de haklıysam yerden yere vuruyorum hakaret etmiyorum ama çok ağır sözler sarfediyorum nolcam ben yaaa
Merhaba hanımlarBilenleriniz vardır şu an Çin deyim..Buraya gelmek için,vize işlemleri ,okula ön kayıt için falan İzmir de bir danışmanlık şirketiyle anlaştım ..1150 dolar karşılığında vize işlemlerimi ,okula ilk giriş kaydımı ,okulla ilgili konuları hallettiler.Ben onlara gelmeden en az 20 kere dedim ki ;sizden sadece tek bir şey istiyorum .odam tek kişilik olacak ,gerekirse iki kişilik odada kalırım ,ücretini tek başıma öderim ama şartım bu .Bunlar aaaaaa tabii ki oraya gittiğinizde hiç bir sorunla karşılasmayacaksınız falan dediler..Tamam dedim.Bana habire yok kışlık götür ,yok salça götür ,yok zeytin götür gibi saçma sapan e-mailler atıyorlardı.Dedim ki bana bunları atmayın ,daha önemli konu var nerede kalıcaz bana resimleri atın..İşte okul resim göndermedi ,ama çinde tv var,buzdolabı var diye söylediler eyvallah dedim.
Gün geldi çattı ,uçaktan indik bizi rehber karşıladı ..Eskiiiiii,dökülen bir arabayla bizi aldı ..Okula getirdi ,oda YOK !!! Tek kişilik oda yok dendi ..Allahım 18 saat yolculuk yapmışım,açım,yorgunum nasıl oda olmaz..Danışman diyor ki Gökçe şimdilik idare et ,ikinci dönem çıkarsın.Dedim sen ne diyorsun ya ,benim takıntılarım var ,tek şartım buydu ,gerekirse iki kişilik veririm dedim..Sinirlerim bozuldu ağlamaya başladım,rehber işte saçma sapan teselli etmeye çalışıyor ,neyse bu dedi gelin size bakkalı ,çakkalı etrafı gezdireyim ,iki kişiyiz bu arada ,neyse kampüs çok aşırı büyük,bir köyden daha büyük belki de ..
Gece olmuş zaten,bu çocuk dedi ki rakıyı burdan alırsınız (sanki tek derdimiz bu ) neyse kendisi için 5 bira aldı ,bize de dedi ki ben sizi buraya kadar getirdim bana adam başı 200 yuan verin ,benim dönüş param da var ,dedi biz de kek gibi verdik,biliyordum şirketin ona para ödediğini ama o anki ruh halimle sorgulamadım..Hadi dedi siz yolu bulursunuz bana eyvallahsonuç biz KAYBOLDUK ..Dolaş Allah dolaş yok ,zar zor bulduk odaya geldim bir Türk kız .AAAAA dedi ben Türk istemiyorum ,yabancı istiyorum haydaa bu da başladı mı bağrınmaya ,bana bak dedim ben de sana bayılmıyorum ama başka şansımız yok ..Bu dedi ki benim çince bilen arkadaşım var gidelim anlaşalım tamam dedim ..
neyse oda konusu hallodu ..Ama beni bir daha ne arayan var ,ne soran..Burda okul kaydını bir çocuk yaptı ,rehber ortada yok ..Bizim hattımıza kadar,lokantamıza kadar götürdü ..Hala daha ilgileniyor.
konunun özü bunların aklına gelmiş bana mail attılar..EEE gökçe nasıl gidiyor.Dedim ki siz bana utanmadan bir de e-mail mi atıyorsunuz.Biz neler yaşadık haberiniz var mı ?Siz de sizin alkolik danışmanınız da 5 para etmezsiniz.Bizi aptal yerine koydu para aldı,okula bıraktı arkasını döndü gitti .Sizin hizmet anlayışınız bu mu ? Siz bir yerden bir yere hayvan nakliyatı yapmıyorsunuz ,insanlar ülkesini bırakırken size güveniyor,dedim .Bu hakkımı hukuki yollardan arayacağım,size de hakkımı helal etmiyorum dedim ..Sizi vicdanınızla bırakıyorum ,yaptıklarınızdan profosyonel olmadıgınız zaten anlaşılıyor ,bir de iş ahlakınızla başbaşa kalın ,başarılı mıyım diye objektif olun dedim.Ben bir daha sizin e mailinizi posta kutumda görmek istemiyorum,zaten adaptasyon sürecindeyim ,kalan sabrımı da zorlamayın benim dedim.Bunu mahalle kavgasına çevirmeyin zaten bir web sitesi hazırlattırıyorum orada adınız geçecek sizde okursunuz dedim.
Bunlar defalarca özür maili atmışlar ,skypten eklemeye çalıştılar reddettim.İstanbul genel merkezden eşimi aramışlar elimizden gelen telafiyi yapalım demişler..Ama benim vicdanım rahat değil ,sanki izmir deki çalışan çocuğa çok fazla hakaret ettim gibi .Bir de en son vicdanım rahat değil o yüzden tekrar yazdım size ,o rehber için özür dilerim ,bir daha mail almayacaksın benden dedi.Kalbim burkuldu o da bir çalışan netice de niye bu kadar ağır konuştun salak gökçe dedimBecerememiş olabilir sanki öldün mü çeneni tutsaydın dedim offfff içim acıdı yaaaa ...
Boşversene, az bile demişsin. Sen oralarda tek başına, onların vicdanı düşünsün biraz da.
Aman arkadaşım benim ki bana yetiyor ..Vicdan azabı kötü yahu böyle bişi içinde huzursuz huzursuz kıpırdanıyor gibi
Ahahah kendimi gördüm resmenAnladımBen işte bu dilimden rahatsızım kesip kurtulcam bir gün İŞ yerinde haksızlık yapılır bir arkadaşa ben atlarım siz haksızsınız diye ,o olay öyle değil böyle diye ..İşi bırakan ben olurum o haksızlığa uğrayan devam eder .Bir de haklıysam yerden yere vuruyorum hakaret etmiyorum ama çok ağır sözler sarfediyorum nolcam ben yaaa
Ahahah kendimi gördüm resmen
Canim sen gerekeni demissin hak etmisler vallaa ohh olsun :))
Bence cok iyi yapmissiniz. Cin gibi kimsenin Ingilizce bilip etmedigi bir ulkede emanet edecegin insanlari adam gibi sececeksin kardesim. Ya kayboldugunuzda basiniza bir is gelseydi? Haydi bunu gectim, oda ayarladik demisler, sonra gittiniz dimdizlak kaldiniz.
Siz internete yazicam edicem diyince rezil olmamak icin cevir kazi yanmasin yapmislar. Siz giderken akillari nerdeydi? Bence bastan asagi haklisiniz, ordaki adam da uzulup suzulecegine sorumlu davranip isini adam gibi yapsaymis. Pismanlik, uzulmek vs hikaye bence. Bu hikayeyi mutlaka yazin blogunuza.
Vallahi :)) eski konularini biliyorum iyi ki gitmisisn hic donme bilesağol canım ama bundan sonra iki düşüncem bir söylicem..
Vallahi :)) eski konularini biliyorum iyi ki gitmisisn hic donme bile
size hayrına adam gondermemisler...evet haklısınız ama o anda insanın basireti bağlanıyor aslında saf biri değilimdir ama yorgunluk şaşkınlık falan beni bir afalattı .O zaman biliyordum ki şirket ona zaten para ödüyo o hayrına mi gidiyo havaalanından insanları alıyor ..Ama bu kadar ağır konuşmamı nasıl törpüleyebilirim bilmiyorum ..O yönümü sevmiyorum
hımmmm dikkatli takipçi..İçimi mi okudun neAma ailem var ya annem ,babam,kardeşim onları görmeden zor ..Gerisi hikaye ..
Benden kacmaz :)) annem baban icin donersin insallah cok guzel bir duzen kurarsin canim yakisir sana :) benimde var sizin gibi ideallerim de ahh ahh bende de erkek arkadas sorun o olmasa 1dk durmam master icin giderimde elimi kolumu bagliyorhımmmm dikkatli takipçi..İçimi mi okudun neAma ailem var ya annem ,babam,kardeşim onları görmeden zor ..Gerisi hikaye ..
size hayrına adam gondermemisler...
ne rehber dogru duzgun cıkmıs ne de ilk gununuz odanıza rahatca uzanabilmissiniz.
ustelik grup olarak nakit paranızın da bir bölümünü aldıgı icin eksi ile baslamıssınız.
(sırf bu yuzden beklenmedik harcamalar icin cuzdanımın biz gozunda para bulundururum. bir sey odersin fatura kesilene kadar odemedin derler falan... "fazla" saglamcıyım)
buraya yazdıgın kadarıyla da agır konustugunu dusunmuyorum,
kendi hakkından ziyade baskaları icin cok saglam bir uyarı olmus, coook cok iyi yapmıssın,
bu arada zırt pırt attıkları maillerde salca goturun cumlesine de gulmemek elde degil
birkez yazarlar anlarız da sacma sapan seylerle ilgileniyoruz numaraıs yapmıslar, iş baglanana kadar.
oraya gidip onlara muhtac olunca tanıyan umursayan yok...
Benden kacmaz :)) annem baban icin donersin insallah cok guzel bir duzen kurarsin canim yakisir sana :) benimde var sizin gibi ideallerim de ahh ahh bende de erkek arkadas sorun o olmasa 1dk durmam master icin giderimde elimi kolumu bagliyorgitsem biliyorki hic donmeyecem :) mecbur tr yapacagim :'( bir gun deli anima gelirse basar giderim bende :))
Ohoo ben gidersem donmem :) birde program daha uzun suruyor ben donene kadar ohooo 8 yil gecer tabi doktorayla birlikte.. hazir doktora yapmiskende ne isim var turkiye :) kariyere hep engel bu ask mesk isleri :) kendisine diyorum senk alirim yanima diye isi yuzunden gelemez hem gelsede anca gezmeye benim gibi avrupa asigi degil :) aynen oyle helal olsun en dogrusunu yaptin kafa dinle gez toz kendini yenile yakisir ablamMaşallah ,idealin varsa git ,sonradan pişman olma en azından 6 ay bir yıl kal bence ...Ben kocayı bıraktım geldim kız ,erkek arkadaş ne ola ki
Ohoo ben gidersem donmem :) birde program daha uzun suruyor ben donene kadar ohooo 8 yil gecer tabi doktorayla birlikte.. hazir doktora yapmiskende ne isim var turkiye :) kariyere hep engel bu ask mesk isleri :) kendisine diyorum senk alirim yanima diye isi yuzunden gelemez hem gelsede anca gezmeye benim gibi avrupa asigi degil :) aynen oyle helal olsun en dogrusunu yaptin kafa dinle gez toz kendini yenile yakisir ablam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?