Çerkes adetleri böyle mi?

Ben çerkes kızıyım hiç böyle adetler duymadım iki tane yengem var babamın yanında gayet rahatlar ağbimlerle de sarılırlar öperler birbirilerini o ailede kaçıncı yüzyılda kalmış bilemedim açıkçası

Merak ettim nereli eşin deniz, tibetten değil değil mi bugün çok andım orayı hayırlara gelsin

Yok sakaydı benimki,,öyle olsa gibi düşündüm de:))öncekini yazan ben değilim:)
Ay sonradan fark ettim ama öyle bir şaşırdım ki görünce çok değişik adetler olduğu için bir kal geldi 5 sn kadar.
Benimde bir arnavut tanıdığım vardı anne baba bakkala gitse gelse, 2 dakka sonra tekrar bi yere çıkıp hemen gelse bile eve adım attığı an ayağa kalkilir el opulurmus hala

Bu ne saçma sapan adet yahu. Ben liseye kadar anadolunun küçücük köyünde büyüdüm çerkez adetlerini bilmem ama böyle şey duymadım görmedim. Gelin diye mal mı alıyorlar sanki. Küçücük çocuklara bile böyle davranılmaz bizim oralarda. Neyse sen kaynana ile kayınpederin suyuna gider gibi yap. eşinle arayı iyi tut sana düşkünlüğü artarsa hallolur zamanla. bu adetlerin saçma olduğunu senin de bir insan olduğunu eşine anlatmaya çalış, eşini daha normal arkadaşlarında tanıştır. yaptığı şeyin saçmalık olduğunu normal olmadığını anlar. yani umarım :/

Merak ettim nereli eşin deniz, tibetten değil değil mi bugün çok andım orayı hayırlara gelsin
Ayy bunu yazsam eşimin kuzen eşleri profilden bir selam verir
Göçmenin bir çeşidi diyeyim anla
Burası çokzel,sen de gel,ne işin var Tibette
Tibetin öküzü meşhur,pişman olursun söyleyeyim

Oyyy öpmekle ağız aşınmaz derler ama bunlarda dudakta kalmaz insanda

Aslında Türkiye'de yaşayan çoğu ırk ataerkil. Örneğin Boşnaklar, Çerkesler, Araplar, Arnavutlar, Kürtler.. Türkler dışında hepsi ataerkil kökenli.

Türkler esasen ataerkil değil anaerkildir. İslamiyetle birlikte arap kültürünün etkisinde kalmışlardır sadece. şamanizm etkisi altında kalmış tüm toplumlar anaerkildir. kadın doğurganlığın sembolü olduğu için kutsal sayarlar. anadoluda da kadın arap etkisi altındaki diğer kültürlerde olduğu kadar 2. planda değildir. türk kadını genelde girişkendir.

Ayy bunu yazsam eşimin kuzen eşleri profilden bir selam verir
Göçmenin bir çeşidi diyeyim anla
Burası çokzel,sen de gel,ne işin var Tibette
Tibetin öküzü meşhur,pişman olursun söyleyeyim
Ahaha enselenmeyim diyon yani :)) ay tövbe tibet deyince aklıma çokonat turuncusu entarili mini mini adamlar geliyor nerden de düşündüysem

Amaaaan bosversene sonra bir kizcagiza neler yaptılar. Vallahi ego meselesi bunlar ya. Saygı maygi böyle şeyle olmuyor.
Valla öyle,önce yaşama hakkıma saygı göstersinler,sonra yan gelip yatma hakkıma,bir de gezme harcama hakkıma yeter yani:))

en sonunda annen kotu olacak oturup anasiyla konusacak biz cerkes degiliz benim kizimdan adetlerinize uymasini beklemeyin diyecek o olacak.. baska kurtulusu yok bunun benzeri benim de basimda. kibirlerinden yanlarina yaklasilmiyor benimkilerin ozel bir soy olduklarini dusunuyolar. sen uymak zorunda degilsin. belli ki yasin kucuk kullaniyolar.. dinde yeri olmayan bi adet benim gozumde sifirdir.. oraya oturma buraya otur.. o zaman cerkes kiz alacakalrdi kusura bakmasinlar.

Ahaha enselenmeyim diyon yani :)) ay tövbe tibet deyince aklıma çokonat turuncusu entarili mini mini adamlar geliyor nerden de düşündüysem
Sorma,zaten profil tacizcileri işbaşında bugunlerde,bir de akrabalar doluşmasın,Mu ne siteyi kiralarken gelen giden istemem dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…