Cesaretlendirilmeye ihtiyacım var

PureLove16

İlk hedef 95
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2015
161
262
103
28
Biliyorum dini konu yasak ama konum pek dini sayılmaz zaten. Ço muhafazakar bi ailede yetiştim. Daha 7-8 yaşlarında kafam kapatılmaya başlanmıştı. Çok kısıtlı büyüdüm. Kısa kollu veya pantolon bile giyince anne babam laf söylerdi. Bu baskılara 16 yaşına kadar direndim. Karşı geldim çok kavgalar ettik. Ama sonra nişanlandm ve artık iki aile baskısı olunca dayanamadım ve kapandım.

Su an 26 yaşındayım ama hala istemiyorum. Asla alışamadım. Alışabileceğimi de zannetmiyorum. Bu yüzden açılma kararı aldım. Önce eşime söyledim. Önceden asla böyle bi şeyi kabul etmezdi ama ne kadar üzgün olduğumu görünce kabul etti. Zaten izin istememiştim sadece bana destek ol dedim o da tamam dedi.

Anneme de aynı şekilde ben kafamı açıyorum artık deyince bi şey demedi çünkü daha önce de artık yapamıyorum demiştim. Sen bilirsin cocuk değilsin kendi kararın dedi. Önceden yaptıklarına da çok pişman.

Ama gelin görün ki ben eşimin ailesinin tepkilerini asla kestiremiyorum. Tesettür konusunda çok sıkı değiller. Makyajima yada pantolonumu bi şey demiyorlar. Ama biliyorum ki açıldığımi görünce büyük olay çıkacak.
Eşime sen söyle benim cesaretim yok dedim o söyleyecek ama ben çok sessiz bi insanım. Bi şey deseler cevap vermezsem diye içim içimi yiyor. Sizce çok tepki alir miyim? Anksiyetem var kriz geçirmekten de korkuyorum. Şua n düşünürken bile ellerim titriyor. Karşılarında zayıf görünmek istemiyorum. Bana tavsiye verin lütfen çok dominantlar hep dediğim dedik insanlar. Biliyorum beni vazgeçirmeye çalışacaklar. Ama benim kararım kesin. Eşimde arkamda bu yüzden içim rahat. Tavsiyelerinizi bekliyorum...

Eşinizin ailesini ilgilendiren bir durum yok. Günahlar sevaplar kişiseldir.

Ben açık bir kadınım böyle geldi böyle gidiyor ama kapalıların açılmasına üzülüyorum.Nefsine ağır gelmemiş kapanmış dinin gereğini uygulamış diyorum.Yine de sizin hayatınız hakkınızda hayırlısı olsun.Kimseden korkmayın bence sonuçta dinden korkmuyorsanız kuldan neden korkasınız ki

Evet kapalıydım ama baskı ile kapandığım için hiç benimseyemedim. Teşekkür ederim yorumunuz için.

Muhafazakar, gelenekçi bir eş ailesiyle karşı karşıya olduğunuz için verebileceğiniz en uygun cevap "kocam izin veriyor. sadece ondan izin alırım" demek olur. Başka bir ortamda olsaydınız zaten bunları konuşuyor olmazdık. Eşinizi öne sürmekten başka yapabileceğiniz pek bir şey yok. Kalkıp "ben bir bireyim..." ile başlayan beyanlar bu insanlara sökmez çünkü.

Evet bende öyle düşündüm. Aynı dediğiniz kafada insanlar. Hatta eşim ben istiyorum derim ben dedi. O zaman bi şey demezler dedi. Çünkü insan yerine koyup "sen bilirsin, senin kararın" diyecek insanlar değiller.

Kimseyi ilgilendirmez açılmanız da kapanmanız da. Çok üstünüze gelirlerse eşiniz de kararınızı desteklediği için eşimle ortak kararımız dersiniz.

Muhafazakar bir aile için kocasının izin vermesi pek bir şey ifade etmez ki , Allah'ın emri sonuçta. Ama başınızdakini bu kadar istemediğinizi gördüklerinde ne için ısrar etsinler ki ?

Sizin hayatınız bu sonuçta ezelden beri istemiyormuşsunuz. İçinizde en ufak istek dahi olmadan kapanmak ne kadar doğru ki zaten. Siz kapan dedikleri için kapanmışsınız kendiniz hür iradenizle, Allah rızası için kapanmamışsınız ki. En doğrusu içten samimiyetle gelen, tesettürün gerekçelerini bilerek tesettüre girmektir. Alıştıra alıştıra siz biraz gayret ederek söylerseniz daha güzel olur eşinizin ailesine. Artık rahatlamış olursunuz inşallah

Burada sizlik bir durum yok ki. Ailesiyle eşiniz konuşsun. Eşim bana destek oluyor. Bu ikimizi ilgilendirir diyip eşinize vereceksiniz sözü. Bu kadar! Gerisinde nasıl yaşamak istiyorsaniz öyle yaşayacaksınız. Başkaları için yaşamaktan vazgeçin. Ya da biraz azaltmaya çalışın bu durumu diyeyim. Bazen başkaları için yaşamaktan vazgeçmek çok da kolay olmuyor :)

Neden soyleme ihtiyaci duyuyorsun? Kafaya koymussun zaten, acarsin biter. Onlara soz hakki tanimayin izin almayin…zorla olacak sey degil bu tarz seyler zaten.. belki zamanla zaten kapanacaktin ama ailenin baskisi ile oldugu icin onca zamana yazik olmus.

Muhafazakar bir aile için kocasının izin vermesi pek bir şey ifade etmez ki , Allah'ın emri sonuçta. Ama başınızdakini bu kadar istemediğinizi gördüklerinde ne için ısrar etsinler ki ?
Çünkü onlar da çok dindar değil. Namazi bile cumadan cumaya kılar kayinpeder. Daha çok millet ne der kafasındalar. Simdi duyunca hemen bütün sülaleyi arayıp dedikodumu yapacaklar mesela. Onlarla bir olup beni kötüleyecekler biliyorum. Umurumda değil orası ayrı ne derlerse desinler.

Eşinizin ailesinin her dediğini yapıyor musunuz?
Kimseyi kırmak inciltmek istemem de herşeyi başkalarına mi soruyorsunuz?
Baş Allah rızası için kapatılır. Siz onun dışında herkesi razı etmeye calismissiniz.

Evet doğru diyorsunuz ama bunlar olurken ben daha çocuktum. Bunu unutmayın lütfen. Hala o baskının izlerini taşıyorum. İzin istemiyorum onlardan zaten eşimden de izin istemedim. Sadece beni öyle görüp olay çıkarırlar diye eşime sen konuş dedim.

Hayırlı olsun seviniyorum böyle güçlü kadınlar görünce
Size dayatılanı kabul etmek zorunda değilsiniz
Teşekkür ederim inanın hiç kolay olmadı. Evet hayat benim ama herkes burda ki gibi düşünmüyor iste. 26 yaşında çocuklu bi kadını birey olarak kabul etmiyorlar. Eminim kaynanam arayıp acilamazsin ben izin vermiyorum diye konuşacak ama ben kararından donmiycem.

Kendinizi hazır hissedene kadar bi araya gelmemeye özen gösterin. Birşey dediklerinde sadece sizin düşünceniz diyip cvp vermeyin gülümseyin. Eğer hakaretvari bi durum olursa da konuşmayın. Kimse kimsenin tercihlerine karışamaz. Kaldı ki eşiniz birşey demiyorken ailesine de böyle bi konuda laf düşeceğini hiç sanmıyorum.

Bu sonradan açılma çevremde de son zamanlarda rastladığım bir şey oldu . Umarım içinize sindiremediğiniz konuyu aşarsınız . Gerçek manasını kavrarsınız . Çünkü çok üzücü oluyor sonradan açılmalar .
Bir arkadaşım vardı üniversitede okurken , ilahiyatta derslere giderdim bazen , okullarımız çok yakındı . Bir gün otururken iyilik kulun talebi , Allah’ın izniyle olur . Yapmadığım her iyiliği gerçekten istememişim diye düşünür , tövbe ederim demişti . Her hareketimde nasıl Allah’ın rızasına yaklaşırım diye düşünürüm , kendi nefsimi terbiye etmeye çalışırım , bu dünyanın kime ne faydası var, ölünce çok sevdiğin bedenin bile çürüyecek . Baki olana yüzünü dönmen gerek derim kendime demişti .
Her kelimesi aklımda hala , daha o kadar güzel sohbetlerimiz oldu ki , keşke yazsaydım diyorum , keşke daha çok yanında dursaydım diyorum .
Talebiniz yokmuş yapacak bir şey yok . Söylenecek hiçbir söz yok . Allah’ın huzurunda neden diye sorulduğunda vereceğiniz cevabı , kullarına da verebilirsiniz bence .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…