çeteleşme-ötekileştirme-linç

acılan her konuda olumlu olumsuz dusunceler tabıkı olacak herkes aynı seyı dusunse aynı fıkırde olsa dogruyu yanlısı ayırt etme dıye bısey olmazdı sanırım senın dogrun sana benım dogrum ban dogru zıra yanlıste bole herkesın sacı gozu tenı farklı aynı deıgılız dusuncelerde boyle konuyu acıosan her elestırıye acık olacaksın herkes aynı dusuncede olsa hayatta nasıl bır ılerleme kaydedılırkı farklı dusunceler fıkır alısverısını dogurur bence buda bır ılerlemedır

işte sorun bu arkadaşım benim..yorum yapılmıyor yerden yere vuruluyor.buna kızıyorum ben.yorum yaparsın yapmazsın kime ne.ama yerden yere vurmak değil kimsenin haddine ! çok kırıcı çok yıpratıcı..dediğin gibi sanal alem olunca realitede gücü yetmeyen burda cesaret yumağı oluyor nedense :)

Ben bu sıtede okadar guzel seyler ogrendmkı dogumum hamılelıgm evlılgm cok guzel yorumlar cok mantıklı seyler okudum derdı olan burda sıkntılarını anlatıp rahatlıyor burdakı kadın dayanısması cok etkıledı benı ve bu etkıyle ..daha 2.3 gun oncesı burda bı bı konu acmıstım benı cok uzen hatta esımden nefret etmemı gerektıreck kadar buyuk bı sorundu konumu actım bekledgm sey olumlu yorumlar degıldı sadece bu tur bısı sadece benmmmı basıma gelıyo olmasıydı bılıyodum esım ıcın olmsz yorumlar alacagımı vee cok olumsuz yorumlar aldım kırılmadım haklıydılar yanlıs anlasıldım yada yanlıs anlattım tepkı aldım kırılmadım tabıkıde benm kzdıgım arkadaslar konuyla alakasız seklde dalga gecılmesı alay gecılmesı ogun oyle gerılmıstmkı ne yazdgımı neoldugnu anlayamadm bıcok kısıden haketmedgm tepkılerle karsılastım benm ıcın cok uzucu bı ortamdıı,,,,

katılıyorum... yorum yapmayıp doğrudan eleştiri hakaret bombardımanına başlayanlar var...

kompleksli ve zavallı olabilirler mi acaba gerçek hayatta...

yerden yere vuruluyor diye söyleyip duruyorsun deminden beri,,,iyide konu sahibinin ters cevaplarından niye bahsetmiyorsun...konu sonuna uyarı gibi kötü eleştri yapmayın laflarını neden söylemiyorsun...o doğrumu peki

katılıyorum... yorum yapmayıp doğrudan eleştiri hakaret bombardımanına başlayanlar var...

kompleksli ve zavallı olabilirler mi acaba gerçek hayatta...

yerden yere vuruluyor diye söyleyip duruyorsun deminden beri,,,iyide konu sahibinin ters cevaplarından niye bahsetmiyorsun...konu sonuna uyarı gibi kötü eleştri yapmayın laflarını neden söylemiyorsun...o doğrumu peki

Benim bildigim hakaret veya kötü söz söylendiginde banlanma oluyor.
Hatta sikayet bile edebiliyorsun...
Ben 12 senedir KK`dayim yani nerdeyse kuruldugu günden beri, hatta bana Kazen yasli kurt diye dalga gecer....ama yerden yere vurulan görmedim...
Sadece herkes kendi bakis acisiyla yoruma yaklasir. Ama nedense bu son zamanlar cok alinganlik var burada...

Konuyu açan arkadaşın özellikle rahatsız olduğu bir olay mı vardı, kendisiyle ilgili olan benim kaırdığım bir konu mu var bilmiyorum? Ama genel olarak forumda derdini anlatmak, tavsiye almak için başlık açan insanların üzerine gitmek, sırf kendi ahlak anlayışına uymuyor diye onlarla alay etmek bana da doğru gelmiyor. Hata yaptığını düşünüdüğün insanları düzeltmeye çalışmak için eleştirmek, kendince doğrularını yanlışlarını söylemek elbette kötü değil. Ama nasıl ki daha önce çok fazla yakın ilişki de bulunmadığın, karakterini bilmediğin insanlara yaklaşırken özel bir mesafeyle, saygıyla yaklaşıyorsan, karakterini vereceği tepkileri bilmediğin üyeleri eleştirirken de belli sınırları korumak gerekiyor.

Bir de gerçekten derdi olan insanların açacağı konular nedir diğerleri nelerdir bu konuda bilgilendirir misiniz beni? Tüm kadınların derdi, çoğunluğun ki gibi çocuklarının yaramazlıkları, fazla kiloları, kocalarının akrabaları fln mı olmak zorunda? Ya da de çoğunluğun değer yargılarına uymayan konulardan söz edilemez mi toplum içinde? Mutlu olmanız için hiçbirimiz toplumunda çoğunluğun sahip olduğu yargılardan farklı yargılar geliştiremeyeceğiz, oldu ki çoğunluktan farklı bir şeye inanıyoruz, çenemizi kapatıp susacağız, oldu ki konuştuk gelip susturmak hakkınız o zaman. Çünkü çoğunluk farklı fikirler duymaktan rahatsız oluyor, onlar rahatsız olmasın farklı olanlar baskı görsün. Eğer toplumda ötekileştirmenin mantıklı olduğuna birkere inanırsak, toplumdaki tüm linçlerin, tüm baskıların da haklı olduğuna da inanmamız gerekir. Sizi cinsellik rahatsız eder, öbürünü farklı etnik kimlik berikini farklı din rahatsız eder. Sonra en sesi en güçlü çıkan, en çok taraftarı olan kimse toplumca ona biat ederiz. Toplum huzuru sağlanmış olur, ortada huzur olduktan sonra demokrasiyi kim ne yapsın zaten.

sen bu insanlara derdini açtın ve yaptıkları yerden yere vurmak oldu sadece değil mi? neymiş ahlaksızlıklarınızı da duymak zorunda değilmişiz.duymak okumak görmek istemediğinizi kapatın.tarafsız olabilecekseniz açın.seminer vereceksin yakında diyenler olmuş, akademisyen olduğum için olabilir konuşma tarzımdaki olgunluk :)

yok canım yaaa... bazıları alay ederek aşağılayarak yapıyorlar yapacaklarını..

doğrudan hakaret edenler zaten anında gönderiliyor. ama bir de banlanma sınırlarına girmeden bu işi ustalıkla yapanlar var

Yazdıklarınızın hepsi laf kalabalığı biliyor musunuz?

Her yiğidin yoğurt yeme stili farklıdır. Benim kurduğum cümle sizin ekranınızdan sert görünebilir. Siz nasıl anlamak isterseniz öyle de anlayabilirsiniz. Sırf siz anlayabilin diye ben smiley, ek kelime(canışım tatlım balım) kullanmak zorunda mıyım? Ahhh vahhh deyip dizlerimi dövmek zoruda mıyım? Bazen öyle mantıktan izandan yoksun konular okuyorum ki sinirlerime hakim olamamaktan korktuüum için yorum yapmıyorum.

Haaa bu demek değildir ki; hakaret edelim, aşağılayım, hor görelim.... Saygı sınırları çerçevesinde isteyen istediğini yazar.

Bu arada çok fazla gözlem yapmışsınız ama bilirkişi değilsiniz. Eleştiri eleştiridir, olumlu yollar açmak zorunda değildir. Eleştiren insanlar da saçmalığın dibine vurmazlar.

bi derdimiz olursa bu topikteki psikolog arkadaslara danisalim,herkese birsey ogretme cabasindalar sagolsunlar..

Son düzenleme:
Eveet çete üyeleri dağılmanın vakti geldi. Artık hepiniz tek başınıza hareket edin

Şaka bir yana gerçekten çok hak verdiğim yorumlar da var. Vaktim olduğu bir ara konuya dönüp beğeneceğim

Kambersiz düğün olmazmış. Bir de ben ben açımdan görüneni yazmank istedim;

Öncelikle ilk mesajın içeriğine genel olarak katılmakla beraber çete yakıştırmasının biraz ağır olduğu kanaatindeyim.

Aklımda kalan birkaç örnek vereyim yapılanın adını siz koyun.

* Üye bir derdim var 'a konu açıyor - eşi veya eşinin ailesi ile bir sorunu var - bir yerinde 1,5 aylık ( yanlış hatırıyor olabilirim birkaç haftalık da olabilir) ikiz bebekerini düşükle kaybettiğini yazıyor. Ordan bir üye çıkıyor " aa o kadar küçükken ikiz olduğu anlaşılır mı? " diyor, başkası anlaşılır diyor, diğer bir üye " yok anım mümkün değil belli olmaz diyor, " bir diğeri " ben bu işin içinde çalışıyorum tabii ki belli olur " yazıyor. bu böyle 3-4 sayfa boyunca gidiyor. Konunun ilk mesajı ile ilgili allakasız bir tartışma sürüyor konu içinde. Konu sahibi gelip alakasız birşey tartışıldığı için çıkışınca vay senin istediğin yorumları mı yapıcaz, önce doğru bilgi ver vs konu sapıyor iyice ki üyenin derdinin bu bebekleri kaybetmesi ile alakası yok.

* Üye bir derdim var 'a konu açıyor - sorunu nişanlısı. Yaptığı, yaşadığı site profilinin geneline uymuyor. Kimseye beğendiremese de onun derdi kendine göre büyük. Defalarca nişanlısı ve ailesi ile ilgili konular açmış kendi içinde çözemiyor durumu. Kabul edin bazen hepimize akıllar verilir yine gidip kendimizinkini kullanırız. Üyeye genellikle ayrıl deniyor. Konu 15 sayfa ilerlemiş. Üye ayrılmayacağını devam etme kararı aldığını belirtiyor. Vay efendim sen misin devam edeceğim diyen ! Ne halin varsa gör diyen mi, sana o kadar yazdık, kafa patlattık madem ayrılmayacaksın neden değerli ! vaktimizi aıyorsun diyen mi? ellerinde olsa parçalayacaklar. Yahu kime ne ! Sen fikrini söyle geç, aksini yaparsa da allah yardımcın olsun de. Bu kadar zor mu başkasının fikrine saygı duymak.

* Üye bir derdim var 'a konu açıyor. Eşi ile bir sorunu var. Gelen cevaplar onu tatmin etmiyor, aksi görüş bildiriyor Yazılan cevap ; "Allah kocana sabır versin, senin gibi biriyle hayat zor " vs vs.. Yahu yine kime ne? Bu kelime bir insanın yüzüne nasıl söylenir. Buradaki 3-5 mesajdan kişilik tahlili yapmak da neyin nesi.

* Üye konu açmış, yorumlara sinirlenmiş belli ki gergin. Bazı arkadaşlarımız da bunu anlamışlar damarına bastıkça basıyorlar - kimileriniz bu işi çok iyi biliyor kabul edin-. Sonra ben uyarı yazınca gelen cevap. " aa biz birşey demedik ki". Siz birşey demediyseniz benim algı sorunum var o zaman.

Birşeye karşı olabilirsiniz. bunu tabii ki de belirteceksiniz. Ama kelimeleri nasıl kullandığınız önemli. Burada mimik, ses tonu kullanamıyoruz derdimizi anatmak için. O nedenle kelimelerle ifade gücümüz önemli. Fikrinizi sonuna kadar savunalaım ama lütfen doğru kelimelerle. Bazılarınızın o sevim sevimli yazdığı mesajlardaki imaları anlamıyorum sanmayın. Hemen dün akşamdan örnek vereyim;

Üye aldatan erkeklerle ilgili bir genelleme yapmış, başka bir üye de bu genellemeye kızmış. Fikrini de yaklaşık şu cümlelerle dile getirmiş:
" Canım ben hiç kimseyi aldatmadığım veya aldatılan birileri görmediğim için bilemeyeceğim, aldatma konusunda senin kadar engin fikirlere sahibi değilim, sen bu konuda oldukça bilgiye sahipsin sanırım"
Ne kadar masumane değil mi? !!!

Bunları yapan birkaç üye biraraya gelince böyle çete yaftası yapıştırılır tabi. Hele bunları yapan üyeler farklı konularda biraraya gelince akla ister istemez haberleşip toplaşıyorlar mı acaba diye düşündürülüyor

Ha kendini çete üyesi olarak gören arkadaşlar;

Haklısınız kimse onaylanıp pohpohlamak için konu açmasın, herkes karşıt fikirlere açık olsun. Ama her seferinde her olayda muhalefet olunmaz ki. Ya da her konu dalgaya alınıp geyiğe çevrilmez ki. Geyik muhabbeti bölümümüz var. Gidin geyiğinizi orada yapın konu içine de fikirlerinizi yazın. Ben sizin yerinizde olsam çoktan KK Çete Üyeleri diye bir konu açıp orada geyiğimi yapardım

Bu arada konu başlığı gerçekten sert olmuş. Ben bazılarına ne kadar kızsam da, bazılarına kızdığım halde dediklerine katılsam da, küçük bir kısmını da bazen bir kaşık suda boğmak istesem de bu sitedeki üyelerin yüreklerinin iyi olduğuna inanıyorum. Aslında karşılıklı oturulup konuşma fırsatı olsa bir çoğunda buradaki agresifliğin olmayacağını düşünüyorum.

Konuyu biraz açalım da fikrini beirtmek isteyen yazsın. Sonra bir laf söylüyorsun konuyu kapatıyorsun cevap hakkı da vermiyorsun diyorsunuz

Bir de bazi arkadaslar konu sahibinin sorununa bir yorum yaptigimizda hemen mudahale edip yazdigimiz yorumu elestiriyor.

Ben de bu duruma cildiriyorum. Konu sahibi soft bir cevap yazarken o kisiler basliyor ortaligi ayaga kaldirma calismalarina.

Bu sefer ben de kendi mantigimi anlatmaya calisiyorum, hoop bir cevap daha "bakis aciniz ne kadar dar" ben de ona hayat tecrubemi anlatma geregi duyuyorum, bakis acimi ispatlamaya calisiyorum ne gerek varsa. Bu sefer ayni kisi tekrar devreye girip "konuyla gecmisinizin ne alakasi var? Niye kendinizi ovuyorsunuz?" diyor. sinirden kendimi yiyorum durup dururken. Kapatip cikiyorum sakinlesmek icin ki ben evlilik hayatimda bu siniri hic yasamiyorum.

Bu siteyi gercekten cok seviyorum. Eski isime benziyor biraz ondan, biraz da gebelik, kadin sagligi vs. konularda bilmedigim bircok seyi buradan ogreniyorum. Egitici olduguna inaniyorum.

Bir de su az once bahsettigim olaylar olmasa o zaman daha cok mutlu olurdum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yılların kk üyesi olarak ıkı satırda ben yazayım..

Bu sıtede bu kadar uzun zaman kalıp geyık yapmadan bu kadar msj yazıp hıc banlanmadan yorum yapmak ta her yığıdın harcı değil..

Siz sanal aleme gelıp ıçınızı dökmek istıyorsunuz ama burası yuzlerce uyesı olan bır sıte

Burdakıler ne akrabanız ne kardeşınız ne yakın dostunuz..

Bır konuyu açıyorsanızda dalgada gececekler kendı sınırlerını sızın konunuzdan da cıkarcaklar ..Karşınızdak uyelerın her bırının eğitim sevıyesı yaşam tarzları ülkelerı bıle farklı..Bunu bıle bıle konu açıp derdinizi paylaşacaksınız..

Bu site uzmanların olduğu bır sıte değilki..yorumlarda oyle olsun..

kk eskı uyelerı bu sıtede oyle konular gordu kı...

İşlerını güçlerini bırakıp sayfalarca yazı yazdılar..konu sahıbı ıcın uzulduler..Konular uyelıkler yalan cıktı.

İster istemez yenı uye olmuş bır kişi..Sevgılımden hamıle kaldım ne yapacağım konusu açılınca.

Kk kalıplaşmış üyelerı hemen konuyu irdeliyor..O gunun konusu oluyor..Bu kadar cocuk sahıbı olmak ısteyen kısının uye olduğu bır sıtede
bebeğimı aldıramyım mı dıye konu açarsanız her turlu yorumada açık olacaksın..

Hemen konu sahıbı ben eskıbır takıpcıyım dıyor.Eskı takıpcı yuzlerce sayfa var hamıle kalmak ısteyen ve hamılelık bolumuyle ılgılı..

bunuda bılmesı lazım.Bazı kısılerde konum popiler olsun dıye en can alıcı kelımelerı kullanıyor..

Kaynanasın Allah belasını versın gıbı her turlu hakeretın oldugu bır konuda da ..

Kaynanasını sevmeyenler bıle konu sahıbıne kızıyor bu nasıl kelımlerdır dıye..

Velhasıl bır derdınızı sanal alemde paylaşıyorsanız her turlu yoruma açık olacaksınız..

Şahsınıza hakarete varan yorumlara zaten yöneticiler gereken cezayı verıyorlaar..

Öyle çeteleşme linç etme bu sıtede yok ....

o zaman konu acılırken önce konu başlığı daha sonra beni pofpoflıcak beni haklı görecek her sölediğime sen cok yaşa dicek arkadaşlar okkusun cevaplasın benim canımı sıkmasın diye altına not düşsün

Guzel yazmissin bir cok sefer bende sinir oluyorum yorumlara ama bazen de dalga gecmek icin konu aciliyor cete uyesi dedigin kisiler onlarin da dalga gectigi kisiler olup cikiyorlar dogrusunu istersen birde haksiz elestiren kisilere de kizmiyorum insanlar kendi yapamadiklarini baskalarina yaptirma cabasi icindedir bosayamaz bosa derler dayak yer oturur aaa sakin cekme derler aldatilir susar sakin susma derler senin mutsuzlugunla mutsuzluklarini unuturlar ki Turkiye de oglen kusagi programlari bu sebeple var. Asimile olmus bir toplumuz malesef buraya da yansiyor.

Bir derdim var a cevap yazmisligim vardir ama konu acmam dert olacak gibi cunku kimse benim hayatimi yasamiyor ve benim hayatimi yasamayan birinin benim derdime care olmasi imkansiz bu sebeple elestirilmek istemeyen derdini yazmasin ve bosuna uzulmesin derim...

Dip not: Cete uyeleri espri olarak aldigim yorumcu arkadasin sinirinin aslinda absurt komedi olabilecek genellemesi olmus...

Çete ağır bir itham olmuş, her aynı fikirde olan insan çeteyse ohooo.

Ben genelde bdv bölümünde takılıyorum. Başka yerlere konu açtığım da oldu. Hatta aksi gibi genel kadın profiline de çok uymuyorum. Ama bana neden kimse ters bir laf etmiyor? Geçen konu açtım, evli olmadığım profilimde yazıyor ama hamilelikle alakalıydı. Kimse de beni aşağılayan, tersleyen, yargılayan yorum yazmadı. Sonuçta evlilik öncesi cinsel ilişki birçok insan için doğru değil, e beni terslemeyenler neden başkasını tersliyor? Konu sahipleri mi alıngan davranıyor yoksa?

Bu tarz yorum başka bir konumda almıştım. Sen peri padişahının kızı mısın bee? gibi bir şeydi. Ama gülüp geçtim, sonuçta kavga edip konudan uzaklaştırmama olayı konu sahibinin elinde.

Konu açıyorsan nereye ne yönde gideceğini, yorum yapan arkadaşları nerede durdurabileceğini bilmelisin. Aksi durumda da modlara şikayet ediliyor zaten. Bugüne kadar sanırım bir yada iki kez şikayette bulundum. Mesajın altındaki ünlem işaretine tıklamak yeterli, bu konu burada defalarca tartışıldı.

Son olarak, istersem inceden profesyonelce laf sokabilirim, hır gür çıkartabilirim. Beni çetesine almak isteyen arkadaş var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…