Bir konu acildiginda, herkes kendi hayat penceresinden yorum yapiyor.
Adi üstünde, internet, sanal alem...ne birbirimizi taniyor, nede ne sartlar altinda yasadigimizi biliyoruz.
Simdi bir konu hakkinda bir yorum yapildigi zaman bence tüm yorum yapanlara tesekkür etmeli, cünkü karsi taraf seni ciddiye aliyor ve kendi görüsünü yaziyor.
Kimse kimseyi pohpohlamak icin burda degil.
Simdi yazdigi senin düsüncene uymadigi icin cetemi olunuyor???
Ben suna inanmiyorum, yok egosunu tatmin ediyormusda yok kendini ispatlama cabasindaymisda....
Burda kendini ispatlasan ne, ispatlamasan ne? Parami veriyorlar yorum yapildiginda??????Madalyami takiyorlar???
Realist olun biraz, burasi ta hayatin kendisi, herkes hersey söylemekdede özgür, alinmalara hic gerek yok.
işte sorun bu arkadaşım benim..yorum yapılmıyor yerden yere vuruluyor.buna kızıyorum ben.yorum yaparsın yapmazsın kime ne.ama yerden yere vurmak değil kimsenin haddine ! çok kırıcı çok yıpratıcı..dediğin gibi sanal alem olunca realitede gücü yetmeyen burda cesaret yumağı oluyor nedense :)
işte sorun bu arkadaşım benim..yorum yapılmıyor yerden yere vuruluyor.buna kızıyorum ben.yorum yaparsın yapmazsın kime ne.ama yerden yere vurmak değil kimsenin haddine ! çok kırıcı çok yıpratıcı..dediğin gibi sanal alem olunca realitede gücü yetmeyen burda cesaret yumağı oluyor nedense :)
simurg_
çok güzel anlatmışsınız...Alıntı mrtylz kullanıcısından alıntı Mesajı Göster
her sey bir yana artik ciddi bisey,er yazmanin zamani geldi.. aslinda bu CİRKİN OTEKİ BERİKİ CETE cart curt kinusunu gorunce yazicaktim da tuttum kendimi..
simdi konuyu acan guzel kardesim ve daha onceki sacma konulari acan kardeslerim(!)
toplumda GENEL GERCEKLER vardir.. bunlar herkes tarafindan kabul gormus kabulu uygun akla mantiga ar'a namusa serefe sigan seylerdir...
acilan bazi konular insanlarin hayat tarzina ahlakina orf adetine gelenek gorenegine namusuna serefine ters geliyorsa nasil toplumda "otekilestirme" bir nevi kotuyu ayirt etme soyutlama var ise burada da oluyor.
dok icini rahatla da... o kadar da ahlaksiz seyler oluyorki mumkunse icini dokmesin ve rahatlamasin.. onun rahatlamasi insanlari yani toplumun genel gercekler kaidesinde yasayanlari rahatsiz ediyorsa rahatlamasin.
benim dusuncem bu..
ister otekilestirme de ister berikilestirme de.
gercek hayatta da sanalda da ahlaka uymayan bir durum varsa ben o insani kinarim. hele ki gercek hayatta boyle ignelemem direk agir konusurum. hatta ve hatta otekilestiririm ki etrafimda cevremde ahlaksiz normal disi abnormal hayati olan insan olmasin diye.
suc vardir cezasi vardir, nasilii bir insan suc isleyince cezasini cekip adam olup cikiyorsa ahlaki bir suc isleyen insan da sucunu PİSKİN PİSKİN ifade eder ustune bir de yok seksi yok bilmemne herkese dil pabuc laf yetistirirse o otede kalir beriye gecemez.. onu da bu " oteki" haliyle kimse istemez. toplumun yazisiz kuralidir bu.
bu tarz konular yüzünden gerçekten derdi olan insanlara da yol gösteren olmuyor. birileri salt ego tatmini için konu açıyor, yardım edecez diye konuyu okuyoruz, boşuna vaktimiz gidiyor, sinirlerimiz de geriliyor. arada gerçekten dertli insanların konuları da kaynıyor.
bu tarz konularda ötekileştirmeyi, eleştiriyi de hak ediyor bu kişiler bence. amaç gösteri yapıp ego tatmini ise bunu sonuna kadar hak ettiklerini düşünüyorum
Ben bu sıtede okadar guzel seyler ogrendmkı dogumum hamılelıgm evlılgm cok guzel yorumlar cok mantıklı seyler okudum derdı olan burda sıkntılarını anlatıp rahatlıyor burdakı kadın dayanısması cok etkıledı benı ve bu etkıyle ..daha 2.3 gun oncesı burda bı bı konu acmıstım benı cok uzen hatta esımden nefret etmemı gerektıreck kadar buyuk bı sorundu konumu actım bekledgm sey olumlu yorumlar degıldı sadece bu tur bısı sadece benmmmı basıma gelıyo olmasıydı bılıyodum esım ıcın olmsz yorumlar alacagımı vee cok olumsuz yorumlar aldım kırılmadım haklıydılar yanlıs anlasıldım yada yanlıs anlattım tepkı aldım kırılmadım tabıkıde benm kzdıgım arkadaslar konuyla alakasız seklde dalga gecılmesı alay gecılmesı ogun oyle gerılmıstmkı ne yazdgımı neoldugnu anlayamadm bıcok kısıden haketmedgm tepkılerle karsılastım benm ıcın cok uzucu bı ortamdıı,,,,
Benim bildigim hakaret veya kötü söz söylendiginde banlanma oluyor.
Hatta sikayet bile edebiliyorsun...
Ben 12 senedir KK`dayim yani nerdeyse kuruldugu günden beri, hatta bana Kazen yasli kurt diye dalga gecer....ama yerden yere vurulan görmedim...
Sadece herkes kendi bakis acisiyla yoruma yaklasir. Ama nedense bu son zamanlar cok alinganlik var burada...
bazılarının da öyle yazıları oluyor ki biz olumlu ya da olumsuz şey yazmaya değer bulmuyoruz ve susuyoruz.illa ki birşeyler yazmak zorundalar mı anlamadım ki ... üstüne çok gidilen yerden yere vurulan arkadaşlardan bahsediyoruz.kaldı ki olumsuz şeyler yazmayın demiş demek ki anlatacak eşi dostu yok içini sana bana dökmüş.çünkü el'e anlatmak daha kolaydır derdini.ilerde seni özelinle tehdit etme imkanı yoktur mesela.ona sığınmak daha kolaydır.tanımadığın birine açılmak daha güvenilir gelir.yorum yapmayın demiş yapmazsın olur biter.bu kadar çok yorum yapma isteği nerden geliyor anlamıyorum ki .. bu arada bu konuşmalar çeteleşme ıvır zıvır değildir.saçmalığın dibine bence bu cümlelerle vuruluyor.saygılı bir şekilde konuşuyoruz birbirmizi olumlu eleştiriyoruz.eleştiri yeni ufuklar açmaya yardım ediyorsa eleştiridir.yoksa onu 'yargılamaktan' öteye taşıyan değerler yok olup gider...
Sitede bolca örneğini görmek mümkün, özellikle "bir derdim var" bölümünde.
Birisi bir konu açıyor, çete üyeleri tek tek teşrif buyurmaya başlıyor;
ukala, tüm dünya meselelerini çözmüşcesine, konu sahibini ezen bir tavırla.
İki taraf meydana geliyor hemen;
bir tarafta artık -teselli edilmesi gerekirken-savunmaya çekilmiş konu sahibi,
diğer tarafta çete üyeleri. Konu sahibi hemen öteki oluyor; "Vurun abalıya" diyerek linç başlıyor.
Konu sahibi derdini unutup, bunların gözünde haklılığını ispatlamaya çalışıyor,
sanki bir mecburiyeti varmış gibi. Bir süre sonra bakıyor dert anlatamıyor,
haliyle sinirleniyor.
Evet, en koptuğum kısım başlıyor, gelsin klişe yorumlar;
-aaaa, eleştiriye açık olacaksın ama tatlım
-aaaa, hep olumlu yorum yapamayız ki, değil mi kızlar? (Hemen arkasında diğer çete üyelerinin alkışları geliyor tabii)
-aaaa, kimse sana hakaret etmedi ki (Hakaret etmek için, sülalesine sövmek lâzım ya sadece, o ince ince alaylar hakaret sayılmıyor elbet!)
Neticede ne oluyor?
Güya derdini anlatıp rahatlayacak kadının midesi daha da şişiyor,
çete üyelerinin ise egoları.
Neyse, umarım, "allame-i cihan"lar,
"eeee, bu konuyu neden burada açtın ki, "5 günde 5 kilo diyeti"nde açsaydın demezler.
Mâlum, derdim şişirilen mideler ya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?