evet herkes istediği yorumu yapmakda özgür .ama herkesin kendi değer yargıları vardır ve prensipleri.haklısın .ama şöyle bir durum var yapıcı bir şekilde yaklaşılabilir .benimde bazen kızdığım bazı konular çıkıyor ters konuşabiliyorum ama o insanı dışlamak dediğim gibi aslında çok büyük bir tehlike .ama dedğim gibi burda yazılan 2 yorumla olmaz bu bu dediğim genel birşey.
burda bilmediğin meslek gruplarından bi sürü insan vardır bence.psikolog olmak gerekmez hem iyi bir dinleyici olmak için.arkadaşımızı sıkıntısını dile getirir.sana uymuyorsa okur geçersin.bu konu hakkında bilgi ilim sahibi insanlar ise okuduklarında yardımcı olmak adına birşeyler yazarlar.ve küçük düşünüyorsun, bir kelime duymak hayatını bambaşka değiştirebilir.az önce bir arkadaşımız eşinden ne kadar soğuduğunu dile getirdi.el attık duruma birkaç arkadaş.ve şuan eşiyle keyif yapıyor o bayan.çünkü onu dinleyen anlayan insanlarla içindeki negatif elektrikten kurtuldu.ve kocasına neşeyle gitti.bazılarınız var ki hatalarını burda bile dile getirmekten korktuğu için bunu yapabilenlere şaha kalkıyorlar.
arkadaşım namus olaylarına girmeyin çıkamayız .rtük gibisin valla.ahlak-namus olayları göreceli kavramlar .zaten senin dedğin ahlaka ayrkırı birşey paylaşılırsa site yönetimi el koyuyor duruma .sen sana karşı yanlış gelen şeyleri söylersin o kadar .geçen bekaret konusunda birşeyler dedim diye yani arkadaşlar maşşalah bir svunmalar bir savunmalar .yani benim düşüncem bu sana göre ahlaksız olabilir bana göre değil.ne şimdi bu.hayır cevap veriyoruz sonra uyarı alıyoruz yani birşey değil.
yok hayatım seni beni anlayabilecek olduklarını sanmıyorum..arkadaşlar hiç hata yapmamış hiç üzmemiş üzülmemiş hiç terk etmemiş etmemiş aldatılmamış aldatmamış sevmemiş sevilmemiş ! hayat hep kaymağından yedirmiş olsa gerek ! yapmayın yahu.insaf edin.içinizdeki kötülüklerden başklarına tü kaka diyerek arınamazsınız.kendinizle yüzleşme gücünüz yok diye yüzleşene karşı çıkamazsınız !
Bir şey sormak istiyorum;
azıcık konu dışına çıkınca, yönetimden uyarı mı alıyoruz?
Merak ettiğim şeyler oluyor, sormak istiyorum;
mesela, neden benim avatarım gözükmüyor?
kimmiş bu çeteciler bizede söyleyiverin :2: burdaki herkes kendi fikrini belirtip yorum yapıyor.sizin dediğiniz çeteleşme olayı farklı bişey.Burdaki üyelerin aralarında anlaşıp ezelim şu konu sahibini , hadi bakalımm şu yorumu yapıcaz şöyle şöyle diyeceğiz diye anlaştıklarını idda ediyorsanız ve kanıtınız varsa bilemem tabii
şimdi bu konuyu bi türlü aydınlatamıyoruz :) özgürlük yardım bekleyen insana tü kaka demekle olmaz.arkadaşım hatalısın ve bence bunun affı yoktur dersin çekilirsin.dünyanın en temiz insanı ayağına yatmakla göğe çıkmıyorsunuz bu sitede.çıksanız da bi işe yaramaz zaten bilmiyorsanız bilginize :) özgürlük sınırı diyip duruyorsunuz ama olumsuz eleştirilerin yapıldığı yorumm tarzlarını da gördük.yerin dibine sokmakla yapılmaz eleştri.fikir beyan edilir ve kenara çekilinir.siz zannediyorsunuz ki kızcağız sizden bi fikir istedi diye siz en doğrusunu bilirsiniz.yok öyle bir dünya !
insanların düşünce kalıpları iki sözle değişmez. bugün değişir gibi görünür yarın aynı şey yine olur. yarım doktor candan eder diye bir söz var. burda kendini ilim sahibi sanıp konu sahibini yanlış yönlendiren kişiler de az değil. tabi kötü niyetle yapmıyorlardır, onlarda bildiklerini söylüyorlar da yine de söylenen sözler bazen faydadan çok zarar getirir. o yüzden kişinin ilişkisini ciddi olarak tehdit eden durumları burda yazmak yerine bir uzmana danışarak çözmesi daha anlamlıdır. tabi sen ve senin geniş görüş açın insanlara uzmanlardan çok daha fazlasını verebilirse ne ala =) buyur, insanların hayatlarını kurtarmaya devam et =P
Sitede bolca örneğini görmek mümkün, özellikle "bir derdim var" bölümünde.
Birisi bir konu açıyor, çete üyeleri tek tek teşrif buyurmaya başlıyor;
ukala, tüm dünya meselelerini çözmüşcesine, konu sahibini ezen bir tavırla.
İki taraf meydana geliyor hemen;
bir tarafta artık -teselli edilmesi gerekirken-savunmaya çekilmiş konu sahibi,
diğer tarafta çete üyeleri. Konu sahibi hemen öteki oluyor; "Vurun abalıya" diyerek linç başlıyor.
Konu sahibi derdini unutup, bunların gözünde haklılığını ispatlamaya çalışıyor,
sanki bir mecburiyeti varmış gibi. Bir süre sonra bakıyor dert anlatamıyor,
haliyle sinirleniyor.
Evet, en koptuğum kısım başlıyor, gelsin klişe yorumlar;
-aaaa, eleştiriye açık olacaksın ama tatlım
-aaaa, hep olumlu yorum yapamayız ki, değil mi kızlar? (Hemen arkasında diğer çete üyelerinin alkışları geliyor tabii)
-aaaa, kimse sana hakaret etmedi ki (Hakaret etmek için, sülalesine sövmek lâzım ya sadece, o ince ince alaylar hakaret sayılmıyor elbet!)
Neticede ne oluyor?
Güya derdini anlatıp rahatlayacak kadının midesi daha da şişiyor,
çete üyelerinin ise egoları.
Neyse, umarım, "allame-i cihan"lar,
"eeee, bu konuyu neden burada açtın ki, "5 günde 5 kilo diyeti"nde açsaydın demezler.
Mâlum, derdim şişirilen mideler ya.
Haklı kılmaz demek ayrı bir şey birde o şartlar için de bulunduğunuz da nasıl hareket edeceğinizi belirtmek farklı bir şey.hiç bir sebep aldatmayı haklı kılamaz benim nazarım da
empati kurmak demek ahlaksızlığa ortak olmak mı?
ben zaten iyi halt etmişsin gibi seviyesiz bi cümle kurmam sadece aldatmayı hiç bir nedenin haklı kılamayacağını yazarım
siz zaten bu cümlelerle ne kadar empati kurabildiğinizi göstermişiniz fazla söze ne hacet
arkadasim konu yapilan hata da degil.. o baslangici.. bence kotu olumsuz bir davranis.. bir de kalkip ustune ben seksiyim yok citirim bilmemne.. bu sivayip bi de tuy dikmek o acidan dedim ben.. hata vardir bir de inatttla hatayi surdurmek vardir o zaman iste ahlaksizlik oluyor
seninkini ben bile kurtaramam sanırım.aynı dilden konuşmadığımız için çok zor gözüküyor :) kimseye yardımcı olma gayen yoksa insanların sinirlerini germek eleştirmek için burdaysan bile senin zayıf ve tatsız kelimelerin benim kim olduğumu bilmeme engel olmaz.sen yardımcı olma o zaman arkadaşım.rencide et eleştir kır dök insanları rahatla sonra da onlar kara kara düşünürken yatağında paşalar gibi uyu. :) hoşçakal.
kullanıcı kontrol paneli bölümünde sağ alt köşede avatar resmi ve profil resmi ayarı var tatlım.
Haklı kılmaz demek ayrı bir şey birde o şartlar için de bulunduğunuz da nasıl hareket edeceğinizi belirtmek farklı bir şey.
Burda amaç sadece öğüt vermek olamaz ,öyle yazılar okuyoruz ki bu durumda ben olsam içinden çıkamazdım dedirtiyor insana.
İnsan karşısındakinin şartların da olmadıkça onu çok az anlayabilir . Olumsuz eleştiriye sonuna kadar evet ama yargılamak hayır!
Ayrıca ahlak konusun da bir yorum yapılacağı zaman bu hatayı bende yapabiliyorum kişinin şahsına değilde genel anlamda yorum yapılmalı bence.Şu yorumunuza hitaben yazdım farklı algıladıysam afola.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?