cevaplarınızı merak ediyorum kızlar

yalnız gecenin bir yarısı böyle bir konuda kamu araştırması yapmak hangi akla hizmet acaba:34:
polemık yaratmaya calısma yalan borcummu var yada sızden mı cekııp korkucamda yalan arkasına sıgınıp acıcam konuyu çıkışa bastıgım an burdakı herksle baglantımın kesıldıgı bı ortamda kımseye hesap verme gıbı bı yukumlulugum oldugunu dusunmuorum :34: olayın kahramanı ben olsam boyle boyle evlılıgım sallantıda ve hamıleyım sızce ne yapmam lazım esımden habersız aldıryımmı yoksa dogurym mı herseye ragmen der gecerdım anlatabıldım mı ?? yedıgınız banlara doymadınız galıba hala saldırı pesındesınız her konuda ısınıze gelmıosa bahsettıgım olaylarda riya oldugunu dusunuosanız yorum yapmaz gecersızını kknın sahıbıde bılır kısılerıde deılsınız yorum yapmazsanız yapanlar elbet cıkar merak etmeyin sırf sızın gibi bos ınsanlar yuzunden su sıte uyelıgımı ıptal edıcem mahalle karıları gıbı kavga ıcın yer aramayın fıkrınız yoksa yorumunuzda olmasın laf yarıstırmak ıcın gelmeyın allah askına .

polemık yaratmaya calısma yalan borcummu var yada sızden mı cekııp korkucamda yalan arkasına sıgınıp acıcam konuyu çıkışa bastıgım an burdakı herksle baglantımın kesıldıgı bı ortamda kımseye hesap verme gıbı bı yukumlulugum oldugunu dusunmuorum :34: olayın kahramanı ben olsam boyle boyle evlılıgım sallantıda ve hamıleyım sızce ne yapmam lazım esımden habersız aldıryımmı yoksa dogurym mı herseye ragmen der gecerdım anlatabıldım mı ?? yedıgınız banlara doymadınız galıba hala saldırı pesındesınız her konuda ısınıze gelmıosa bahsettıgım olaylarda riya oldugunu dusunuosanız yorum yapmaz gecersızını kknın sahıbıde bılır kısılerıde deılsınız yorum yapmazsanız yapanlar elbet cıkar merak etmeyin sırf sızın gibi bos ınsanlar yuzunden su sıte uyelıgımı ıptal edıcem mahalle karıları gıbı kavga ıcın yer aramayın fıkrınız yoksa yorumunuzda olmasın laf yarıstırmak ıcın gelmeyın allah askına .

5 senedir bu sitedeyim 1 kere konu dışından ban yedim.:34:

tabi insan kendi evliliğini bilir evlilikleri nasıl huzurlu mu mutlu mu
aile olabilmişler mi evlilik sorumluluklarını alabilmişler mi

bebeğe yetebilecekler mi
bebek her anlamda sorumluluk demek maddi manevi

bebek isteyipte sonra ben vazgeçtim istemiyorum demek bana mantıklı gelmiyor
istemiyorsa her türlü dikkat etmek gerekir

korunurken de olduysa o an ki duruma bakmak gerekir , anne yetebilcek mi çalışıyor mu başkasına mı muhtaç olacak ailesi arkasında olacak mı
karar alınmasında bunların hepsinin önemi var
tabıkı oyle bu butun hayatı degıstırıcek bı olay bebek yapmak ona bakabılmek hem maddı hem manevı yetebılmek onemlı . ah gunah vah gunah dıyede dogurulmaz kocam eve baglanır yuvam kurtulur dıyede dogurrulmaz en onemlısı karsındakı adam baba olabılecek sorumlugu tasıyabılıyor mu ve bu evlılık ne kadar saglam bunları tartmak gerekir ona gore ya yaparsın ya ertelersın sartlar uyana kadar ama erteledıgın halde olduysa o zmanda yasadıgın ortama sartlara bakarsın ya dedıgım gıbı gercekten cok karısık bı konu

ben aldırılmaması taraftarıyım, neden mi,

ailemizle kavga ediyoruz, hayatımızdan çıkarıyormuyuz, eşimizle tarışıyoruz, hak etmeyecek davranışlar görüyoruz, ailesinden de... ne yapıyoruz düzeltmeye çalışıyoruz, büyümüş çocuklarımızla da neler yaşıyoruz, üzülüyoruz, yok ediyormuyuz...
rahme düşmüş varlık ne kadar küçük olursa olsun insandır ve yaşamaya hakkı vardır onun dünyası artık orasıdır oraya ihtiyacı var...
Bu dünyaya gelmeye de hakkı var..

sallantıda ve devamına şüpheyle baktıgınız bir evlılıgınız olsa , eşinize evliliği sürdürme konusunda güvenmeseniz ,kafanızda soru işaretleri olsa ve böyle bir durumda hamile olduğunuzu öğrenseniz bebeği eşinizden habersiz aldırırmısınız yoksa bitmeye mahkum bir evliliğe verirmisiniz o bebeği ? lütfen gerçekçi olalım kızlar cevaplarınızı merak ediyorum (konu benımle ılgılı deil dusunclerınızı merak ettiği için açma gereği duydum )

Konu Senle ilgili değil ise Neden Soruyorsun Anne Rahmine Düşen her cenin in yaşamaya hakkı vardır.. Çocuk aldırmak dinen de yasalda günahtır Onunda Dünyayı görmeye hakkı yaşam hakkı var Rabbim ona ol demiş olmuş.. Her Şerde bir hayır her hayırda bir şer vardır..

bu durumu gerçekten yaşamam gerekir (Allah kimseye yaşatmasın ) insanın başına gelmeyen şey konusunda ahkam kesmesi kolay ...yaşamadan bilemem ne yapıp yapmayacağımı ...o anki psikoloji ve şartlara bağlı yani.

ama bir tek şeyi biliyorum korunurdum en azından bunu diyebilirim ..:31:

Aldırırdım. Eşinizle probleminiz ne bilmiyorum ama eşiniz keyif çatarken siz bir çocuğun büyütülmesiyle tek başınıza uğraşmak zorunda değilsiniz. Ya evliliğiniz bitmesin babası da yanınızda olsun ya da böyle büyük bir sorumluluğun altına tek başınıza girmeyin derim. Yazık hem babasız büyüyecek belki babasını kötü bilecek psikolojisi bozuk, bir ailede büyümeyen bir çocuk yetiştirmektense bu dünyaya yetiştirmeyin daha iyi. Mantıklı düşünün lütfen.

Son düzenleme:
Tek başına çocuk yetiştirmek zor olsada imkansız değil.. Aldıramazdım sanırım.. Bir cana kıyamam ben..

ister 1 ay,ister 3 ay olsun sonuçta o bi can,onu aldırmak cinayettir ve günahtır..ALLAH ne dedıyse o.

sallantıda ve devamına şüpheyle baktıgınız bir evlılıgınız olsa , eşinize evliliği sürdürme konusunda güvenmeseniz ,kafanızda soru işaretleri olsa ve böyle bir durumda hamile olduğunuzu öğrenseniz bebeği eşinizden habersiz aldırırmısınız yoksa bitmeye mahkum bir evliliğe verirmisiniz o bebeği ? lütfen gerçekçi olalım kızlar cevaplarınızı merak ediyorum (konu benımle ılgılı deil dusunclerınızı merak ettiği için açma gereği duydum )

Forum takipte takıldı bu konu gözüme. Yukarıdaki satırları okuyunca ilgimi Bir derdim var ana başlığında olması çekti.

Genelde yorumum olmayan ve yorum yapmak istemediğim zamanlarda veya yazacağım şeyler olumsuz ise, öyle zamanlarda kendimi zor tuttuğum bir dolu konularda, söyleyecek ve yazacak şeylerim çok olmasına rağmen kendimi engellemeyi başarabilen biriyimdir.

Ama şu an bunu yapamıyorum ve yazacağım şey sorunuza bir cevap olmayacağı için afedersiniz diyorum.

Kendi adıma; Gerçekten üzerinde değerlendirme yapılması gereken bir dolu şeyler varken, böyle varsayımlar üzerinden ve birisinin sadece merakı için üstelik de bir derdim var içinde açılmış böyle bir konu içindeki şeylere cevap vermeyi anlamlı bulmuyorum.

çocuk doğurmak için çocuk yapılmamalı, vatanına milletine kendisine ve ailesine hayırlı, kültürlü, çağdaş bir birey yetiştirmek, dünyaya güzellik katması için bir çocuk doğurulmalı. bunun gerekliliklerini yapamayacak insan çocuk yapmasın bence.

bazı insanların hayattan tek beklentileri "anne" olmak, onlara diyebilecek bir laf bulamıyorum, öyle yetiştirilmişler, öyle bir çevrede büyümüşler. ama insan dünyaya getireceği varlığın seviyesini, kalitesini, ona anne olarak neler verebileceklerini düşünüp öyle çocuk yapmalı.

tabi ki önce korunmak lazım, dediğim şeylerden dolayı kürtaj kesinlikle canilik değil.

bence asıl canilik, kocası tarafından devamlı aldatılan, şiddet gören, yiyecek ekmeği zor denkleştiren, kocası alkolik olan vs vs kadınların sadece "ana rahmine düştü kıyamam" düşüncesiyle dünyaya mutsuz çocuklar getirmesidir.

mıllet hala konu ya odaklanamadı tek dertleri konudakı olayı benım yasayıp yasamadıgım şaka gibisiniz ya 50 mesajda belirttim acıklama yaptım suan ıcın benım hamıle kalmam bıle mumkun değil diye ki kalsamda bi sorunum yok cok sukur dogurrum ona yeterlı olamayacagımı dusunursem de aldırırm bu kadar. hem sunu anlamadım ben, ayse , fatma yada x kişi ne fark eder bu olayı yasayan kim olursa olsun ne fark eder burda bı konu hakkındakı goruslerı merak ettım hepsı bu konu sahıbı ben olsam farklımı yorum yapıcaktınız ayse olunca farklı fatma olunca farklımı gercekten komıksınız konuya odaklanın olayı kımın yasadıgına değil :34:

mıllet hala konu ya odaklanamadı tek dertleri konudakı olayı benım yasayıp yasamadıgım şaka gibisiniz ya 50 mesajda belirttim acıklama yaptım suan ıcın benım hamıle kalmam bıle mumkun değil diye ki kalsamda bi sorunum yok cok sukur dogurrum ona yeterlı olamayacagımı dusunursem de aldırırm bu kadar. hem sunu anlamadım ben, ayse , fatma yada x kişi ne fark eder bu olayı yasayan kim olursa olsun ne fark eder burda bı konu hakkındakı goruslerı merak ettım hepsı bu konu sahıbı ben olsam farklımı yorum yapıcaktınız ayse olunca farklı fatma olunca farklımı gercekten komıksınız konuya odaklanın olayı kımın yasadıgına değil :34:

Merhaba
Kötü içerikleri değerlendirmedim, siz zaten gereken cevabı yazmışsınız. Bende merak ediyorum verilecek cevaplar kişiye göre değişecek mi ?

o bebeğin yaşama hakkını nasıl olur da elinden almayı düşünebilir? kendini bebeğinin yerine koysun..annesi babasıyla boşanma yolunda olsa ve kendisini istemeseydi, yaşam hakkını elinden alıp onu öldürseydi? belgeselde izledim daha 20 günlükken minicik bi kalp atıyor o yavruda...nasıl kıyacak??...:14:

İlk bakışta içimden hemen '' doğururum, neden olmasın'' sesi geldi.
Ama biraz düşünmek lazım üzerinde.
Çocuk her şekilde büyür, gelişir bunda bir sorun yok
Sorun psikolojik etkileri;
Anne baba ayrı, baba serseri anne çocuğa bakmak için çalışıyor, çocuk yanlız ,büyükler yada bakıcıların emanetinde.
Bu tabloda doğurmak istemezdim tabiki.
Benimde bir evladım var pek ala tek başımada büyütürüm onu
Ama o karnımda daha babasının sesini duydu, daha 2 saatlikken babası onu kucağına aldı öptü kokladı, şimdi eşim iş seyehatlerine gittiğinde ilk bir kaç gün bebeğim uyuyamıyor. 1-2 saatte bir ağlayarak uyanıyor. Anladığım kadarıyla oynamak falanda değil sadece evin içinde görmek yetiyor ona.

Ben de şunu merak ediyorum başından beri pürüzleri olan bir evlilikte bir çift neden korunmayı akıl edemez de hep de böyle evliliklerde mutlaka hemen bir çocuk yapılır biri de bunun mantıklı bir açıklamsını yapabilir mi mesela?

Mantıklı Bir Açıklama Olmayacak Ama Yapabilirim Yani Bir Açıklama.. :1:

Eşim Eve BAğlansın, Eşim Evi İle İlgilensin, Eşim Belki Kendine Çeki Düzen Verir v.s.
Bu Böyle Uzar Gider.. Eşim de Eşim.. :6:

tatlım o bebişin günahı ne ya çoçuk isteyipte çocuğu olmayanlar var ne olursA OLSUN ÇOCUĞM DOĞURUR BAKARDIM ben böyle bi cinayet işleyemezdim tabi kara senin

Back
X