cevaplarınızı merak ediyorum kızlar

Hızla karar verilecek bir konu değil bu bence, keşke korunma konusuna biraz daha dikkat etseymişsiniz diyeceğim ama belki de korunuyordunuz süpriz oldu, bilemeyiz..

Ben olsaydım, eğer gerçekten evliliğim günden güne kötüye gidiyor olsaydı, aldırırdım, sonuçta ben mutlu değilim, bebeğim nasıl mutlu olsun ki? Üstelik doğduğunda boşanmış bir çif bile olabilme ihtimalim varken, aldırırdım.

Ama kürtaj için eş izni gerekiyor evet.

Aynen böyle düşünüyorum...

Büyük konuşmayayım aksini Allah yaşatmasın O her şeyi daha iyi bilir ama.. Ben o bebeği evliliğimi bitirsem bile aldırmaz tek başıma da olsa bakardım.Allah'tan gelen hediyedir benim için gücüm yettiği kadar da en güzel şekilde yetiştirmeye çalışırım. Ama bekarım hem de hayatın öyle zorluklarıyla hiç karşılaşmadım ne kadar gerçekçi bilemem o yüzden yorumum. Böyle düşünüyorum şu an.

sallantıda ve devamına şüpheyle baktıgınız bir evlılıgınız olsa , eşinize evliliği sürdürme konusunda güvenmeseniz ,kafanızda soru işaretleri olsa ve böyle bir durumda hamile olduğunuzu öğrenseniz bebeği eşinizden habersiz aldırırmısınız yoksa bitmeye mahkum bir evliliğe verirmisiniz o bebeği ? lütfen gerçekçi olalım kızlar cevaplarınızı merak ediyorum (konu benımle ılgılı deil dusunclerınızı merak ettiği için açma gereği duydum )

Eğer evliliğimde boşanmayı düşünecek kadar büyük problemlerim varsa eşimle sevişmek içimden gelmez heralde.:26:

Bu problemler birdenbire çıktıysada aşılma olasılığı vardır muhakkak..

önce bir yanlışı düzeltelim,
yasalara göre kürtaj için eş izni vs gerekmiyor.

konuya gelirsek,
evet aldırırdım

Allah günah yazmasın ama kadın başına cocuk büyütmek o kadar kolay mı? maddi manevi hersey lazım...cocugu bu mutsuzluga sürüklemek ne kadar dogru? babasız kolay mı hayat bir cocuk için... işin duygusallıgındasınız arkadaslar özür ama...olaya mantıklı bakmak lazım...mücadele etmekte kolay degil kadın basına...:31:

Kürtajın belirli bir süreye kadar cinayet olarak değerlendirilmesini çok yersiz buluyorum.
Kadının doğuştan annelik içgüdüsü ile dolu olmasını bir kenarıya çekip (yersiz duygusallıkta buna dahil) mantıklı karar verebilen taraf olmasından yanayım.
Unutmayın bu ülkede evler, sokaklar mutsuz anneler ve çocuklar ile dolu...

Arkadaşın sorduğu soruyu yarınına güvenle, huzurlu, mutlu bakamayan bir annenin doğuracağı çocuğa maddi manevi bir gelecek verebilmesine indirgememelisiniz...
Her ne olursa olsun deyip o çocuğu doğurup büyütürken karşılaşacağı sorunları küçücük görmesi saçma olur.
Bazı arkadaşlar babanın haberi olmayacak şekilde büyütürdüm demiş, peki o arkadaşlar çocuğu babanın öğrendiğinde yaşayacağı çekişmelerden ne kadar zarar göreceğini, hatta tarafların birbirlerine olan bu çekişmelerinde çocuğu yönlendirici (aslında dolduruşa getirici demek istiyorum...) konuşmalarından nasıl bocalayacağını ve hayatının kaç parçaya bölünecegini düşündüler mi acaba?

Evlat sahibi olunmaya karar verilmişse ne kadar kötüde olsa her babanın bunu bilmek temel hakkıdır.
Belkide o adam baba olmak istemeyecek!

(Boşanmaya karar verildiğinde kadının hamile olup olmadığının tespiti istenir, mahkemeyi yanıltmak bir seçenek gibi gözükebilir ama... Emin olun bu durum ortaya çıktığında evladından habersiz olan o baba velayet davası açar evladını paşa paşa alır! Tahminim üzere mahkemeyi, yargıyı yanıltmaktan dolayıda anneye ekstra davada açılabilir...)

Bir çocuğun anne figürüne ihtiyacı kadar baba figürüne de ihtiyacı vardır, ikisinden de alacakları, öğrenecekleri ayrıdır.
Bir anne ne kadar güçlü yetkin olursa olsun, baba eksikliğini kapatamaz.
Tıpkı bir babanın anne eksikliğini kapatamayacağı gibi...

Sözün özü olarak doğurmazdım.

Son düzenleme:
eşimle o kadar sorun yaşayıp korunsam da korunmasamda hamile kalmışsam kaba tabirle o cinsel ilşkiyi göze alabiliyorsam çatır çatır doğurmayı yakıştırım kendime ve bunuda yuvamı kurtarmak içinde yapmam.he yok doğurmucaksamda eşime danışırım yine haber vermden yasal olsun olmasın geçmişe duyduğum saygımdan veririm.babasız çocuk b,yütmek kolay mı hayır asla değil ama bebeğimin suçu ne nasıl kıyabilirim canına bunu kimse bana anlatamaz erkek olmadanda çocuk büyütülür bir kadın isterse hem ana olur hem baba.işin maddiyatına gelirsem varsın bir kuru ekmeğim olsun yarısını ben yerim yarısını o.evlat hayırlıysa zaten her türlü kiymet blir ama hayırsızsa istersen kul köle ol anlamayan da anlamaz.

"Aldırmak" dediğimiz şey öldürmek midir değil midir, öldürmek olduğu halde başka bişeyi konuşmaya gerek yok, ozaman sokak çocuklarını, hasta çocukları, bir iğneyle öldürelim acı çekmesinler bu dünyada, hiç bir farkı yok, her canlının yaşamaya hakkı vardır..

ben aldıramazdım cana kıyamazdım :50:çocuk mutsuz bir ailede doğmasın diyorlar ama yıllar sonra da insanlar boşanabiliyor hiçbir şeyin garantisi yok ki çocuklar o zamanda acı çekiyor bana göre değişen birşey yok Allah kısmet etmişse bir hikmeti vardır diye düşünmek gerek:31:

"Aldırmak" dediğimiz şey öldürmek midir değil midir, öldürmek olduğu halde başka bişeyi konuşmaya gerek yok, ozaman sokak çocuklarını, hasta çocukları, bir iğneyle öldürelim acı çekmesinler bu dünyada, hiç bir farkı yok, her canlının yaşamaya hakkı vardır..

aynen ya.. çocuğum mutsuz olacak, mutsuz büyüyecek o halde öldüreyim nasıl bir düşünce tarzı? kaderin ne getireceğini bilemezsinizki. mutlu da büyüse mutsuz da büyüse o çocuk ana rahmine düşmüş ve büyüyor, annesine zarar da vermiyor kendisi de sağlıklı? o halde bu kadar düzgün gidiyorsa çocuğun ve annenin sağlığı, o çocuğu öldürmek nasıl bir caniliktir? kusura bakmayın ama gerçekten de diğer arkadaşların dediği gibi, eğer ayrılma aşamasında idiyseler korunmalıydılar veya bir anda olduysa bu ayrılma fikri elbette düzeltilebilir.. düzeltilmedi diyelim. o çocuğun anası belli babası belli. eğer bir sorun olmazsa doğması gerekli. yuva yıkmak ne kadar kolay bu zamanda.. erkek sabırsız kadın sabırsız.. erkek saygısız kadın saygısız.. bebeğin günahı ne peki ??? :kkk: birbirini büyük ihtimal sevip evlenen ve sabredemeyen ebeveynlere sahip olmak mı? acı çekecek üzülecek diye öldürmenin neresi mantıklı ya?

eğer o bebeğin yerinde olsaydım asla annemi affetmezdim. bakamam ya da üzülür düşüncesiyle hakkın olmayan cinayeti işlemek çok kötü birşey Allahtan korkarım ben. belki çocuk yaşlanınca ona bakacak? hemen üzülecek, bakamıyacak diye kaderini nasıl çizebiliyorsunuz doğmamış bebeğin??...

hayırlısı olsun hamileymişsin

bebeğini öğrendikten sonra fikrin değişti mi acaba

yoksa aynı mı düşünüyorsun

Her canlının yaşam hakkı vardır. Diyorsunuz, peki o zaman hayvanları neden yiyorsunuz diye sorarlar adama. olaya "can" olarak bakarsak ayrı noktaya sosyal açıdan bakarsak ayrı noktaya dinsel açıdan bakarsan ayrı, tinsel açıdan bakarsak ayr.....
netice,,,sevapta günah da kişiye ait. bizi hiç alakadar etmez.
varsa kanun, devreye girer. kanun yoksa meclisteki 550 kişi ne yapıyor?
derinlemesine daldım boğulmadan çıkıyım bari.

hayırlısı olsun hamileymişsin

bebeğini öğrendikten sonra fikrin değişti mi acaba

yoksa aynı mı düşünüyorsun
hayır fıkrım hala aynı yurumeyen bı evlılıkte bebegın dogmasını ıstemezdım kesınlıkle . Zaten su anda annelik duygusu yok içimde sadece bendemı oluyo bılmıorum ama su an daha bebek olmadıgı ıcın cok mınık oldugu ıcın olsa gerek kendımı hamıle gıbı bıle hıssetmıorum o yuzden heralde bosanma evresınde bı evlılıgım olsaydı buyuk ıhtımalle gene aldırırdım ıcımde duygusal bıseyler yok cunku su an ıcın. Ama karnım buyudugunde onu hıssetmeye basladıgımda gerı donup ''evet aldırırdım'' dıyebılırmıyım orası mechul ..:31:

hayır fıkrım hala aynı yurumeyen bı evlılıkte bebegın dogmasını ıstemezdım kesınlıkle . Zaten su anda annelik duygusu yok içimde sadece bendemı oluyo bılmıorum ama su an daha bebek olmadıgı ıcın cok mınık oldugu ıcın olsa gerek kendımı hamıle gıbı bıle hıssetmıorum o yuzden heralde bosanma evresınde bı evlılıgım olsaydı buyuk ıhtımalle gene aldırırdım ıcımde duygusal bıseyler yok cunku su an ıcın. Ama karnım buyudugunde onu hıssetmeye basladıgımda gerı donup ''evet aldırırdım'' dıyebılırmıyım orası mechul ..:31:

canım ben kürtaj olduğumda 4 haftalıktı, zaten boşanma kararını vermiştim.
Aynı senin duyguları hissettim, kesinlikle istemedim onu, annelik duygusu da yoktu çünkü eski malum şahıstan hep hakaret
küfür, şiddet gördüğüm için onunla ilgili hiçbir şeyi istemiyordum. Hiçte üzülmedim. İyiki de aldırmışım . Allah beterlerinden korusun.

bu arada bebek büyüseydi kalp atışı filan olsaydı sanırım üzülürdüm . erkekn müdahale bi nebze rahatlatıyor.
boşanmasan bile hazır değilsen aldırman taraftarıyım, bebek hiçbir zaman aileyi kurtarmaz aksine dahada problemli olur,
seninki kaç haftalık ???

Son düzenleme:
Aynı senin duyguları hissettim, kesinlikle istemedim onu, annelik duygusu da yoktu çünkü eski malum şahıstan hep hakaret
küfür, şiddet gördüğüm için onunla ilgili hiçbir şeyi istemiyordum. Hiçte üzülmedim. İyiki de aldırmışım . Allah beterlerinden korusun.
ben yurumeyen evlılıklerde yok dogururum gunaha gıremem gibi bakıs acısıyla dolasanları anlamıorum sadece kendı egoları ıcın yapıolar bunu bı cok unlu nasıl sepet gibi tasıyosa cocukları yanlarında bu da aynen oyle bısey ya bi cocuga maddıyattan once manevı yonden cok ıyı bı hayat hazırlayamadıktan snra neden dogurucaksın ki ''gunaha girmıyım'' ınsanlar kendılerı ıcın bi hayat yakıolar farkında değiller . benm hamile kalmam mumkun bile deildi bu kouyu actıgımda da zaten msjlarda falan yazmıstım aklımdan bıle gecmıodu hamıle kalmak yada kalabılmem . ama dr a gıttıgımde hamıle oldugumu ogrenınce şok gecırdım nasıl olur dıe su an bu bebek mucıze bebek gibi bişey bnm ıcın ama gene soluorum şu haldeyken bile eger bıttıgıne ınandıgım bı evlılık yasasam mucıze falan dınlemem aldırırdım gene ,kendı zevklerım tatmın edemedıgım egolarım ıcın bi hayatı mahvetmezdim

Son düzenleme:

bu arada bebek büyüseydi kalp atışı filan olsaydı sanırım üzülürdüm . erkekn müdahale bi nebze rahatlatıyor.
boşanmasan bile hazır değilsen aldırman taraftarıyım, bebek hiçbir zaman aileyi kurtarmaz aksine dahada problemli olur,
seninki kaç haftalık ???
konu benle ılglı deıl dusuncelerı merak ettıgım ıcın sadece acmıstım bunu hatta actıgımda hamıle oldugumu bıle bılmıodum :1: benımkı 7 haftalık ama su imza zımbırtısında 8 die cıkıo :31: zaten bu ılk ve son cocugum olur heralde daha sımdıden canımıo okuo mercımek kadar halıyle bulantısıdır bılmem nesıdır :27:

Back
X