cevaplarınızı merak ediyorum kızlar

ben yurumeyen evlılıklerde yok dogururum gunaha gıremem gibi bakıs acısıyla dolasanları anlamıorum sadece kendı egoları ıcın yapıolar bunu bı cok unlu nasıl sepet gibi tasıyosa cocukları yanlarında bu da aynen oyle bısey ya bi cocuga maddıyattan once manevı yonden cok ıyı bı hayat hazırlayamadıktan snra neden dogurucaksın ki ''gunaha girmıyım'' ınsanlar kendılerı ıcın bi hayat yakıolar farkında değiller . benm hamile kalmam mumkun bile deildi bu kouyu actıgımda da zaten msjlarda falan yazmıstım aklımdan bıle gecmıodu hamıle kalmak yada kalabılmem . ama dr a gıttıgımde hamıle oldugumu ogrenınce şok gecırdım nasıl olur dıe su an bu bebek mucıze bebek gibi bişey bnm ıcın ama gene soluorum şu haldeyken bile eger bıttıgıne ınandıgım bı evlılık yasasam mucıze falan dınlemem aldırırdım gene ,kendı zevklerım tatmın edemedıgım egolarım ıcın bi hayatı mahvetmezdim

canım kaç haftalık seninki,

durumunu ve şartlarını en iyi sen biliyorsun, ilerde pişman olacağın kararları alacağını sanmıyorum.
çünkü herkesin evliliğinde iyi veya kötü bir yaşanmışlık var, sabır var, tahammül var.Eleştirenleri eleştirmiyorum burda
fakat herkesin yaşanmışlığı ve kaldırabilecği yük farklıdır. Günah olarak söyleyenlere de şunu söylüyorum, eğer mutlu olsaydım
neden o bebeği aldırayım ki, neden boşanayım ki, vebali varsa bile en çok bu inş. bu duruma getiren malum şahıslara olur. Amin.

konu benle ılglı deıl dusuncelerı merak ettıgım ıcın sadece acmıstım bunu hatta actıgımda hamıle oldugumu bıle bılmıodum :1: benımkı 7 haftalık ama su imza zımbırtısında 8 die cıkıo :31: zaten bu ılk ve son cocugum olur heralde daha sımdıden canımıo okuo mercımek kadar halıyle bulantısıdır bılmem nesıdır :27:...

evet adet gecıkmem var ama hamıle olmam ımkansız mumkunatı yok buyuk ıhtımal kıstten supelenıorum daha once 3 defa yenıledı kıstım korunmuoken bıle kalamadım hamıle kı su anda korunuorum yanı bu sıtede hamıle kalabılıcek son ınsanım :1: ama ben oyle bı durumla karsılassam aldırmazdım cok cok kotu gıden bı evlılıgım olsada aldırmazdım cunku arkamda aılem ve bakabılıcek gucum var her sekılde buyuturdum öyle buyuk bı gunahın vebalıne gıremezdim

ben yurumeyen evlılıklerde yok dogururum gunaha gıremem gibi bakıs acısıyla dolasanları anlamıorum sadece kendı egoları ıcın yapıolar bunu bı cok unlu nasıl sepet gibi tasıyosa cocukları yanlarında bu da aynen oyle bısey ya bi cocuga maddıyattan once manevı yonden cok ıyı bı hayat hazırlayamadıktan snra neden dogurucaksın ki ''gunaha girmıyım'' ınsanlar kendılerı ıcın bi hayat yakıolar farkında değiller . benm hamile kalmam mumkun bile deildi bu kouyu actıgımda da zaten msjlarda falan yazmıstım aklımdan bıle gecmıodu hamıle kalmak yada kalabılmem . ama dr a gıttıgımde hamıle oldugumu ogrenınce şok gecırdım nasıl olur dıe su an bu bebek mucıze bebek gibi bişey bnm ıcın ama gene soluorum şu haldeyken bile eger bıttıgıne ınandıgım bı evlılık yasasam mucıze falan dınlemem aldırırdım gene ,kendı zevklerım tatmın edemedıgım egolarım ıcın bi hayatı mahvetmezdim

bu ne YAMAN bir çelişki.
inşallah mucize falan dinlemem aldırırdım gibi büyük laflardan sonra kötü bir durumla sınanmazsınız.

bu ne YAMAN bir çelişki.
inşallah mucize falan dinlemem aldırırdım gibi büyük laflardan sonra kötü bir durumla sınanmazsınız.
burda cok mantıklı acıklamalar yapan arkadaslar oldu buda fıkrımı buyuk olcude degıstırdı donup sayfaları okursan goruceksın reputablecım ve bı mesajdada cok zor bı karar oldugu belırtmıstım mantıkla yaklastıgında bambaska bı sonuca cıkıyorsun duygularla yaklastıgında bambaska bı sonuca cıkıyosun 2 ucu .... degnek . ama suda bı gercek duygularla hareket etmek bugune kdr kaybettıren bı secımdı hemen hemen herkes ıcınde boyledır . evet aldırdıgında bı akadasın dedıgın gıbı 2 3 sene snra sımdı aldırmasam su kadar olurdu dıyebılme ıhtımalı cok yuksek ınsanın ama babasız aile ortamından uzak bı hayttada cocuk buyutmek ne kdr mantıklı tartısılır ....... su an kı dusuncem bu eger bittine ınandıgım bı evlıgım olsa aldırırdım .

burda cok mantıklı acıklamalar yapan arkadaslar oldu buda fıkrımı buyuk olcude degıstırdı donup sayfaları okursan goruceksın reputablecım ve bı mesajdada cok zor bı karar oldugu belırtmıstım mantıkla yaklastıgında bambaska bı sonuca cıkıyorsun duygularla yaklastıgında bambaska bı sonuca cıkıyosun 2 ucu .... degnek . ama suda bı gercek duygularla hareket etmek bugune kdr kaybettıren bı secımdı hemen hemen herkes ıcınde boyledır . evet aldırdıgında bı akadasın dedıgın gıbı 2 3 sene snra sımdı aldırmasam su kadar olurdu dıyebılme ıhtımalı cok yuksek ınsanın ama babasız aile ortamından uzak bı hayttada cocuk buyutmek ne kdr mantıklı tartısılır ....... su an kı dusuncem bu eger bittine ınandıgım bı evlıgım olsa aldırırdım .

hiçbir zaman bilemeyiz hayat neler getirir, eşimiz ölebilir, bugün güllük gülistanlıkken yarın aldattığını öğrenebiliriz, ya da ani bir kavga ve bir boşanma. şimdi 9 aylık hamileyim neredeyse, eşimle aramız iyi ama bozulmayacağının bir garantisi yok.Hadi bozuldu diyelim. Bu durumda bebek babasız büyüyecek diye doğar doğmaz acısız bir şekilde öldürmem gerekir sizin mantığınıza göre. Aradaki fark ne? yine hiç yaşamamış bir bebeğin yaşam hakkı elinden alınıyor. Ama bu durumda ben katil olurdum değil mi?

Son düzenleme:
hiçbir zaman bilemeyiz hayat neler getirir, eşimiz ölebilir, bugün güllük gülistanlıkken yarın aldattığını öğrenebiliriz, ya da ani bir kavga ve bir boşanma. şimdi 9 aylık hamileyim neredeyse, eşimle aramız iyi ama bozulmayacağının bir garantisi yok.Hadi bozuldu diyelim. Bu durumda bebek babasız büyüyecek diye doğar doğmaz acısız bir şekilde öldürmem gerekir sizin mantığınıza göre. Aradaki fark ne? yine hiç yaşamamış bir bebeğin yaşam hakkı elinden alınıyor. Ama bu durumda ben katil olurdum değil mi?
senın soyledıgın cok farklı bısey olmus bıseyle olma ıhtımalı olan bıseyı kıyaslıosun . ona bakarsak delı gıbı çalısıyo ınsan oglu bı yerlere gelebılmek için deilmi peki yarının garantısını kım verebılır uni sınavına hazırlanan kendını ders calısmaya adamıs bı ogrencıyı ornek alalım sınav gunu olmıyecegının garantısını kım verebılır ? yni bu sekılde baktıgımızda hayatta hıc bıseyın garantısı yok ki zaten . ama bi gözüne soka soka ortada yasanan gercekler vardır bide ya söle olursa ya boyle olursa dıe kurulan senryolar :31:

yani evlad sahibi olmak çırpınan bi insanımm

diyelim ki çırpınmadım hemen oldu bebem

şu anki düşüncemle boşanacağımı bile bilsem asla içime düşen o can parçasını aldırmak aklıma bile gelmezdii

benim düşüncem tabi bu

ne pahasına olursa olsun içimde varolan bi canlıya asla yıkamaz ve kıymak isteyenlere asla yaklaştırmazdım.

kürtaja asla karşı değilim .zoraki zurumlarda yapılabilir .ben eşimle sallantıda bir evliliğim olsa o bebeği doğurmam .kim kınarsa kınasın umrumda olmaz .sonuçta o bebeğe bakıcak benim babaların çocuklarla ne kadar ilgili olduğu ortada .o yüzden tek başıma soumluluk alamazdım .

Bundan 3 yıl önce olsa aldırırım diye cevaplardım bu soruyu, çünkü babasızlığın acısını çok çektim. Ama bugün 2 rahim ameliyatı olmuş ve menapozu başlamış bir kadın olarak hiç düşünmeden doğururum diyebiliyorum. Geçen 2 yılda annem öldü ve anladım en büyük eksik annesiz olmak babasızlıkta zor ama iyi bir anne çok şeyi telafi edebiliyor. Şimdiki bilincimle diyorum ki hayatta bir kadının başına gelebilecek en zor şey evlatsızlık. Konu kiminle ilgiliyse şunu diyorum evlat şansın varsa heba etme, belki bir daha olmaz

senın soyledıgın cok farklı bısey olmus bıseyle olma ıhtımalı olan bıseyı kıyaslıosun . ona bakarsak delı gıbı çalısıyo ınsan oglu bı yerlere gelebılmek için deilmi peki yarının garantısını kım verebılır uni sınavına hazırlanan kendını ders calısmaya adamıs bı ogrencıyı ornek alalım sınav gunu olmıyecegının garantısını kım verebılır ? yni bu sekılde baktıgımızda hayatta hıc bıseyın garantısı yok ki zaten . ama bi gözüne soka soka ortada yasanan gercekler vardır bide ya söle olursa ya boyle olursa dıe kurulan senryolar :31:

gayet de ayni sey. olmamis olan ne peki? ben 9 aylik hamileyim esimle simdi ayrilsam bebegim babasiz buyuyecek. sen 7 haftalik hamilesin sen de ayrilsan seninki de babasiz buyuyecek.seninle aramizdaki fark esimin benden 8 ay gec ayrilmasi oluyor ama bebeklerimizin arasinda ne fark var? sen aldirirsan mantikli davranmis oluyorsun ben aldirirsam katil oluyorum.

arada alinan sey ayni aslinda yasam hakki. bunun disinda ne fark var soyler misin?

korunurdum,hap kullanırdım tüplerimi bağlatırdım gerekirse o adamla ilişkiye girmezdim ama o sabinin günahına girmezdim...

Back
X