• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çevremin Daha Nereye Kadar Okuyacaksın Demesi...

Aslında bunu birkaç kişi diyor ama ben duygusal olduğum için çok takıyorum ve üzülüyorum. Yaşım 26 çok istediğim ve hayalim olan bir bölümden mezun oldum. Ailem Formasyon al, KPSS'ye gir diyorlar aslında bunu bende istiyorum parayı dert etme diyorlar. Ama çevremden bazı kişiler yaşın 26 senin yaşındakiler evlendi hala okuyacağım diye uğraşıyorsun sen okulunu zor bitirdin bunları nasıl vereceksin (okulum özel nedenlerden dolayı geç bitti (bunu buraya yazsam destan olur) diyerek benim moralimi bozuyorlar. Senin yaşındakiler evlendi diyorlar da daha ortada bir aday bile yok. Ben öğretmenliği gerçekten de çok istiyorum ve bazı sınıf arkadaşlarımın öğretmenlik yaptığını gördüğümde çok umutlanıyorum. Onlara inat başvurdum Formasyona ve Allah'a hayırlısı ne ise o olsun diyerek dua ettim. Ülkedeki koşulları çok iyi biliyorum ama ben bunu isteyerek okudum ve eğer istemeseydim bu bölümü o kadar psikolojik sorunların içinde bırakırdım.
Kimsenin lafına takılma. Cevaplarını ver, kendi yoluna devam et.
Şimdi 26 yaşındaysan en fazla 30' a kadar formasyon, kpss halletmiş olursun inşallah. Yaşında birşey yok, velevki olsaydı da ne olacak ki, insan kaç yaşında olursa olsun hayallerinin peşinden gidebilir, hayat bu demek herşey sıralı olmak zorunda değil.
Evlenmek marifet değil, hiç bir evliliğin garantisi yok o yüzden önce kendine yatırım yapacaksın. Yolun açık olsun.

Herkes her zaman konuşacak bir şey bulur. Aileniz yanında zaten sorun yok yani. Önünüze bakın siz. Her şey gönlünüzce olsun. İnşallah Rabbim nasip eder öğretmenliği de konuşanlara da güzel bir yanıt olur. Evliliğe engel değil ayrıca okurken belki de karşınıza çıkacak. Herkesin her lafına baksaydık ohoo. Başarılar yokunuz açık olsun. 🌺🌺

2 üni okudum. Birini son senesinde bıraktım mezun olmadan, bıraktıgım senede 2 inci üniversiteme basladım. İkiside lisanstı. 2 yinci zar zorla bitirdim 27 yasımda mezun oldum mezun olmadan önce yandal yaptım baktım sildim kaydı aman dedim. Sonra yl işte onuda kapadım. Yaş 29 hala herseyin basında oldugumu düsünüyorum. Projelerim fazla, üretmek istediklerim hayli hayli fazla hedeflerim çok daha fazla. Evlilik kilometrelerce uzak.

Ve her sey evlenmek değil, bu çağda artık evlilik yası 30 bilemedin 35. Artık kimsenin kimseye tahammülü kalmadı evlilikler bitiyor bitmese bile dümdüz tek düze devam ediyor. Mutsuz olanı mutluyum diyor. Mutlu olanı gercekten mutlu oluyor. Cocuk yapmak baslı basına büyük bir sorumluluk. O yüzden yuva kurmak son idealiniz olsun bence.

Herkes her zaman konuşacak bir şey bulur. Aileniz yanında zaten sorun yok yani. Önünüze bakın siz. Her şey gönlünüzce olsun. İnşallah Rabbim nasip eder öğretmenliği de konuşanlara da güzel bir yanıt olur. Evliliğe engel değil ayrıca okurken belki de karşınıza çıkacak. Herkesin her lafına baksaydık ohoo. Başarılar yokunuz açık olsun. 🌺🌺
Teşekkür ederim :) İnşallah olabilirim.

2 üni okudum. Birini son senesinde bıraktım mezun olmadan, bıraktıgım senede 2 inci üniversiteme basladım. İkiside lisanstı. 2 yinci zar zorla bitirdim 27 yasımda mezun oldum mezun olmadan önce yandal yaptım baktım sildim kaydı aman dedim. Sonra yl işte onuda kapadım. Yaş 29 hala herseyin basında oldugumu düsünüyorum. Projelerim fazla, üretmek istediklerim hayli hayli fazla hedeflerim çok daha fazla. Evlilik kilometrelerce uzak.

Ve her sey evlenmek değil, bu çağda artık evlilik yası 30 bilemedin 35. Artık kimsenin kimseye tahammülü kalmadı evlilikler bitiyor bitmese bile dümdüz tek düze devam ediyor. Mutsuz olanı mutluyum diyor. Mutlu olanı gercekten mutlu oluyor. Cocuk yapmak baslı basına büyük bir sorumluluk. O yüzden yuva kurmak son idealiniz olsun bence.
Çok doğru söyledikleriniz artık hiç kimse kimseye tahammül edemiyor evlilikler de çok çabuk bitiyor. Çocuk da düşünmüyorum zaten velev ki evli olsam o zaman da çocuk soracaklar.

Yaşım 27, yeniden sınava girip yeni bir üniversite mi okusam acaba diyorum. Okumanın sonu yok ki, bomboş yorumlar.
Bizim üniversitede 87'li bir ağabey vardı bana hayalim olsn her bölüme gideceğim diyordu. Okumak bir aşk bence bölümden önce olaylara objektif bakamıyordum ama mezun olmamla birlikte bu durum değişti.

Bu hesaba göre doktorlar hakkın rahmetine kavuşuyor o zaman.

6 yıl okul, TUS, uzmanlık derken doktorların asla evlenememesi ve hiç çocuğu olmaması lazım. 😅

Formasyona laf edenden hiç yaşam tavsiyesi almayın, ısrar ederlerse öğretmen maaşını talep etmeyi unutmayın, onu alın tabi ki. 🤑🤑🤑

Bu arada devir değişti, erkek aileleri de çalışan gelin istiyor, tek maaş çoğu eve yetmiyor artık.
Tek maaşla ev geçindirme derdi sanırım milattan öncede kaldı 😃 Ben önce elimde işim olsun istiyorum. Diyelim ki evlendim bunun masrafları var, faturaları var hayatta yetmez bir de ev kiraysa hiç yetmez.

Çok doğru söyledikleriniz artık hiç kimse kimseye tahammül edemiyor evlilikler de çok çabuk bitiyor. Çocuk da düşünmüyorum zaten velev ki evli olsam o zaman da çocuk soracaklar.
Çocuk yapmak icin evlenmedim diyeceksiniz mesela. Evliliğin amacı benim gözümde çocuk yapmak icindir. Bana kalsa evlenmeden de çocuk yapılır ama tr cografya buna izin vermiyor.

Keşke biraz siz de okusanız, diye cevap verin bence. Yani ne bileyim evlenince insanın başı göğe mi eriyor ne oluyor yani ? Siz bildiğiniz gibi yapın. İnsanlar hep konuşur.
Keşke kafaya takmamayı öğrenebilsem okul zamanı da okul ne zaman bitecek senin yaşıtların mezun sen hala okulda diyorlardı. Hatta bitiremeyeceğimi bile düşünüyorlardı.

Çocuk yapmak icin evlenmedim diyeceksiniz mesela. Evliliğin amacı benim gözümde çocuk yapmak icindir. Bana kalsa evlenmeden de çocuk yapılır ama tr cografya buna izin vermiyor.
Öyle insanları dışlıyorlar ne yazık ki. Benim tercih edeceğim şey değil ama yapanları da yargılamam. Evliliğin diğer bir nedeni de bazı şeyleri daha rahat yapabilmek çünkü bazı aileler bu konuda çok tutucu.

17 yaşında girdim üniversiteye (çok da iyi bir okulda burslu okudum) 21 yaşında mezun oldum

ama ben hala okuyorum :) yaş 38 olmak üzere.

çünkü kaç kere sektör değiştirdim, üstelik işim gücüm de var ama ben okumazsam sıkılıyorum.

evet etrafta var öyle "hala okuyor" kafaları ama formasyon okumak gibi bir şey değil ki sertifika gibi bir şey, ona kalırsa 20 senelik öğretmen/doktor/avukar şu bu olsanız da x sertifikası alabilirsiniz, onu da mı alma diyecekler? kaldı ki isterseniz başka üniversite de okursunuz yüksek de yaparsınız kime ne yahu?

siz biraz hassassınız galiba. boşverin.

17 yaşında girdim üniversiteye (çok da iyi bir okulda burslu okudum) 21 yaşında mezun oldum

çünkü kaç kere sektör değiştirdim, üstelik işim gücüm de var ama ben okumazsam sıkılıyorum.

evet etrafta var öyle "hala okuyor" kafaları ama formasyon okumak gibi bir şey değil ki sertifika gibi bir şey, ona kalırsa 20 senelik öğretmen/doktor/avukar şu bu olsanız da x sertifikası alabilirsiniz, onu da mı alma diyecekler? kaldı ki isterseniz başka üniversite de okursunuz yüksek de yaparsınız kime ne yahu?

Ben aşırı hassasım bu yaşıma geldi hala düzelmedim şu huyum gitse çok iyi olacak aslında.

Bu arada tebrik ederim sizi de :)

Benim babam nen liseyi bitirmeden önce vefaat etti. Onun psikolojik cöküntüsü ve maddi zorluklar arasinda calisarak okumaya basladim sonra saglik sorunlarim oldu ve haliyle bazi sebeplerden dolayi okulum böylece uzamis oldu. Bende sizin duyduklarinizin hepisini duydum. Hepsine kulak tikadim. Diplomami da aldim sonra evlendimde, ailemi de kurdum. Ben buna cok inaniyorum: Hersey zamaninda nasibi ile geliyor, siz yeter ki kendinizden vazgecmeyin ve insanlarin aklinizi bulandirmasina müsait etmeyin. Bana o laflari söyleyen insanlarin hicbirinden ne maddi nede manevi destek de görmedigim icin hicbirine söz hakki vermedim vermem de. Siz de vermeyin. Aileniz arkanizda en önemlisi o. Geri kalanlar boş.

Gerçekten boşverin ben 20 yaşındayken üniversiteye hazırlanıyordum. Bir arkadaşıma hazırlanıyorum dedim kendisi 21 yaşındaydı. Ne okulu ya evlensene kızım dedi kendi o yaşta evlendi. Herkes ayrı bir kafada yani bu hayatta. Evlensen çocuk yok mu derler, çocuk olsa ee ikinci yok mu derler, ondan sonra da malına mülküne takılırlar. Yani biz bunları dinlersek çok canımız sıkılır.

Back
X