- 8 Mayıs 2012
- 965
- 1.932
- 333
- Konu Sahibi Biti Zdrava
Kimsenin lafına takılma. Cevaplarını ver, kendi yoluna devam et.Aslında bunu birkaç kişi diyor ama ben duygusal olduğum için çok takıyorum ve üzülüyorum. Yaşım 26 çok istediğim ve hayalim olan bir bölümden mezun oldum. Ailem Formasyon al, KPSS'ye gir diyorlar aslında bunu bende istiyorum parayı dert etme diyorlar. Ama çevremden bazı kişiler yaşın 26 senin yaşındakiler evlendi hala okuyacağım diye uğraşıyorsun sen okulunu zor bitirdin bunları nasıl vereceksin (okulum özel nedenlerden dolayı geç bitti (bunu buraya yazsam destan olur) diyerek benim moralimi bozuyorlar. Senin yaşındakiler evlendi diyorlar da daha ortada bir aday bile yok. Ben öğretmenliği gerçekten de çok istiyorum ve bazı sınıf arkadaşlarımın öğretmenlik yaptığını gördüğümde çok umutlanıyorum. Onlara inat başvurdum Formasyona ve Allah'a hayırlısı ne ise o olsun diyerek dua ettim. Ülkedeki koşulları çok iyi biliyorum ama ben bunu isteyerek okudum ve eğer istemeseydim bu bölümü o kadar psikolojik sorunların içinde bırakırdım.
Şimdi 26 yaşındaysan en fazla 30' a kadar formasyon, kpss halletmiş olursun inşallah. Yaşında birşey yok, velevki olsaydı da ne olacak ki, insan kaç yaşında olursa olsun hayallerinin peşinden gidebilir, hayat bu demek herşey sıralı olmak zorunda değil.
Evlenmek marifet değil, hiç bir evliliğin garantisi yok o yüzden önce kendine yatırım yapacaksın. Yolun açık olsun.