- 26 Temmuz 2012
- 2.854
- 8.285
- 108
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
-
Çok kötü durumda değiliz elbette ama borçlar var. Çocuğun her türlü imkanını rahat rahat karşılayamayıp strese girmekten korkuyorum.
Çok güzel anlatmışsınız konu Sahibi değilim ama anneyimBir çocuk lüksten anlamaz, lüksü arzulamaz. Lüksü arzulayan biziz. O sevildiği güven ortamı içinde büyüdüğü bir aile ister. Bu gün Afrika ya baktığımızda üstünde elbisesi olmayan ama kameralara gülücükler öpücükler atan bebeler görüyoruz.
Bir çoğu tüm yokluğa rağmen bizden daha mutlular.
Çocuğunu a okuluna değilde b okuluna gönderirsen daha kötü bir insan daha mutsuz bir çocuk olacak diye bir şey yok ki. Sen çocuğunu a okuluna göndermek için kendini çalışarak heba edip onun asıl ihtiyacı olan sevgiyi güveni sabrı ona gösteremezsen asıl o zaman o büyüdüğünde problemli bir yetişkin olur. Bir de bu "iyi" nin sonu yok. Piyasada hep daha iyi bir okul, daha iyi bir kurs daha iyi bir öğretmen olacak. Daha iyi mama, daha iyi doktor olacak. Karun kadar zengin olmadıkça bu daha iyinin sonunu göremeyiz.
Velhasıl kelam, maddi kaygılardan ziyade manevi kaygıların olsun derim
Çok güzel anlatmışsınız konu Sahibi değilim ama anneyim
Evet bazen hata yapıyoruz sanki en iyi marka biberonu kullanınca en pahalı Bebek arabasına binince onu Mutlu edeceğimize inanıyoruz. Oysa sadece kendimizi kandırıyoruz
Doğa bile anneye anne sütü gibi bir mucize vermiş. Bebeğin yanında sadece sağlıklı bir anneye ihtiyacı var. Başka hiçbir şeye yok.
Ben de bebeğimin çoğu şeyini alırken kendimi kaptırıyorum
Soyleme nedenim cevremde cok kişi var ha deynce oluyo sanıolar korunuyolar ama sorun ckıo olmuyo o manada Allah gonlune gore versin o zamançocuk düşündüğüm zaman baktırırım, sağ ol =)
Bnde siz gbi dusunuorum kesnlkle haklısınız artk dunya baya değişti hastalıklar arttı hemen cocuk sahbi olmak zorlaştı bnde oyle snaıyodum hemen olur sanıyodum ama hala bekleyenlerdenim...Benim fikrim çocuk çalışmalarına başlaman yönünde. Insallah hemen olur ama çok isteyince olmuyor. Şimdi o kadar da takmiyorken başla derim.
Ben korunmasz 2 yil snra hamile kaldım. O zamana kadar çektiğim acıda cabası.
Arkanda ailen yanında iyi bir eş olduğu sürece hicbirseyin zor gelmeyecegi kanısındayım. Hem çocuk dediğinde hemen doğmuyor kı. Olmasi ve hamilelik minimum 13 14 ay. Katar kesinlikle senin ama çocuğun rızkıyla geldiğini düşünenlerdenm . İnşallah Rabbım yardimcn olur.
Kesinlikle öyle. Herşey hormonlu ve hazır gıdalar çok fazla. Allah herkesin yardımcısı olsun. İsteyen herkese versin inşallahBnde siz gbi dusunuorum kesnlkle haklısınız artk dunya baya değişti hastalıklar arttı hemen cocuk sahbi olmak zorlaştı bnde oyle snaıyodum hemen olur sanıyodum ama hala bekleyenlerdenim...
Daha yeni evlisiniz,bu açıdan bakınca erken.Ama 7 senedir birlikteymişsiniz yani gezip tozmanın tadını çıkarmışsınızdır herhalde.Uzun ilişkiden sonra evlenince hemen çocuk bekleniyor.Ben de öyle düşünüyorum aslına bakarsan:)
Gezemeyiz,seyahat edemeyiz diye düşünüyorsan,çocukla gezen blogger ları izlemeni tavsiye ederim.İstedikten sonra her türlü oluyor.Çocuk nasıl alışırsa öyle büyüyor.
yavrum sen daha cocuksn ya milleti bosver bende 7 senelik evliyim olursa olur olmazsa allahtan ama bende ilk 5 6 yıl hic istemedim düsünmedim yani cocuk icin kendi ruhum cocuktu kı 29 yasındayım yani 7 senelikte evliyim yap diyenlere cok istiyosan sen kendin yap dedim insanlar senin bıyun buktugunu anlarsa felaket laf yapar ama sen sen omuzlarn dık kimseyi ilgilendirmez daha cokkk gencim düsünmüyorum deyip kestirip atarsa konusamazHiçbir zaman bebek gördüğünde eriyip biten, annelik duygusunu tatmak isteyen biri olmadım aslında. Zamanında okul öncesi yaş gruplarıyla çalışmış, şu anda lisede öğretmenlik yapan biri olarak çocuklarla çok fazla iç içe oldum. Ama hiçbir zaman kendi çocuğumun olması nasıl bir his bunu hayal etmedim. Bu fikir bana çoğu zaman maddi manevi külfet gibi geldi.
27 yaşındayım. 8 buçuk aylık evliyim. 7 senelik beraberliğin ardından evlendik. dünyanın en anlayışlı, sorumluluk sahibi insanıyla evli olabilirim. evlenmeden önce ne kadar çok çocuk istediğini hep söyleyen, evlendikten sonra da bu isteğini hep yineleyen biri eşim. Direk söylemediği zamanlarda ise alttan alttan bu fikri empoze eden biri. Hatta çoğu zaman annemle ortak çalıştıklarını da düşünmüyor değilim =) Bayramda biri 2 aylık diğeri 4 yaşında iki çocuğu olan bir akrabamızla birkaç gün geçirdik. Çocuklara nasıl deli olduğunu o zaman daha iyi gördüm. O zamandan beri iyice dilinden düşmez oldu bu mevzu. Benim ailem bana açıkça torun istediklerini söylüyor, eşimin ailesinden de ben direk duymasam da istediklerini biliyorum. Çevremde çocuk sahibi olan arkadaşlarımın sayısı oldukça arttı. Bana da sürekli geç kalmamam vurgusu yapılarak söyleniyor çocuk sahibi olmanın güzelliği.
Bütün bunlar iyi güzel. Ancak ben ayaklarını yere sağlam basmayı seven biriyim. Zaten bu kadar çok sevdiğim, eşim gibi düzgün bir insanla bunca yılın ardından evlenmemin sebebi de bu. Kendimi bir şeye hem maddi olarak hem manen hazır hissetmeliyim. İkimizin de iyi birer işi var, kazancımız iyi. Ancak harcamalarımız da bir o kadar fazla. Kiramız yüksek. Eşya borcumuz var. Hem banka kredisi hem öğrenim kredisi ödüyoruz. Bu sebeple kenara zor para atıyoruz diyebilirim. Arabamız yok, oturduğumuz yer sebebiyle arabaya çok ihtiyacımız var. Yaz bitmeden ucuzundan bir araba almaya niyetliyim. Kendimize ait malımız mülkümüz, çocuk için birikimimiz olmadan çocuk sahibi olma fikri bana çok abes geliyor. O sebeple çevremdekiler böyle kalp kalp bebek derken ben bunlar neden bahsediyor şeklindeyim. Maddi mevzular açılınca o mantık abidesi eşim " sen dert etme çocuğumuz en iyi şekilde büyür"den başka bir şey demiyor, nasıl olacaksa. Benim ailem çocuğa maddi yardım edeceklerini söylüyorlar, annem yeni emekli oldu. Bebek olduğu an işten çıkar bakarım diyor. Ama başkasına güvenerek de çocuk yapılmaz ki, haksız mıyım? Bir yandan mantığım, diğer yandan acaba bunca insanın bir bildiği var mıdır, hem dedikleri gibi ilerleyen yaşta çocuk sahibi olmak zorlaşır mı, bunca düşünmesem mi diyorum. Anne olmaya şu an hazır değilim, kalbim atmıyor. Hamile olduğumu öğrensem herhalde ilk hissedeceğim şey panik olur. Nasıl altından kalkacağız derim. Daha görmek istediğim bir sürü ülke var nasıl gezeceğim derim. Ama dedikleri gibi bebeği kucağıma alınca mucizevi bir şekilde annelik duygularını hisseder miyim? Siz de benzer süreçlerden geçtiniz mi? Fikirlerinize ihtiyacım var...
Hiçbir zaman bebek gördüğünde eriyip biten, annelik duygusunu tatmak isteyen biri olmadım aslında. Zamanında okul öncesi yaş gruplarıyla çalışmış, şu anda lisede öğretmenlik yapan biri olarak çocuklarla çok fazla iç içe oldum. Ama hiçbir zaman kendi çocuğumun olması nasıl bir his bunu hayal etmedim. Bu fikir bana çoğu zaman maddi manevi külfet gibi geldi.
27 yaşındayım. 8 buçuk aylık evliyim. 7 senelik beraberliğin ardından evlendik. dünyanın en anlayışlı, sorumluluk sahibi insanıyla evli olabilirim. evlenmeden önce ne kadar çok çocuk istediğini hep söyleyen, evlendikten sonra da bu isteğini hep yineleyen biri eşim. Direk söylemediği zamanlarda ise alttan alttan bu fikri empoze eden biri. Hatta çoğu zaman annemle ortak çalıştıklarını da düşünmüyor değilim =) Bayramda biri 2 aylık diğeri 4 yaşında iki çocuğu olan bir akrabamızla birkaç gün geçirdik. Çocuklara nasıl deli olduğunu o zaman daha iyi gördüm. O zamandan beri iyice dilinden düşmez oldu bu mevzu. Benim ailem bana açıkça torun istediklerini söylüyor, eşimin ailesinden de ben direk duymasam da istediklerini biliyorum. Çevremde çocuk sahibi olan arkadaşlarımın sayısı oldukça arttı. Bana da sürekli geç kalmamam vurgusu yapılarak söyleniyor çocuk sahibi olmanın güzelliği.
Bütün bunlar iyi güzel. Ancak ben ayaklarını yere sağlam basmayı seven biriyim. Zaten bu kadar çok sevdiğim, eşim gibi düzgün bir insanla bunca yılın ardından evlenmemin sebebi de bu. Kendimi bir şeye hem maddi olarak hem manen hazır hissetmeliyim. İkimizin de iyi birer işi var, kazancımız iyi. Ancak harcamalarımız da bir o kadar fazla. Kiramız yüksek. Eşya borcumuz var. Hem banka kredisi hem öğrenim kredisi ödüyoruz. Bu sebeple kenara zor para atıyoruz diyebilirim. Arabamız yok, oturduğumuz yer sebebiyle arabaya çok ihtiyacımız var. Yaz bitmeden ucuzundan bir araba almaya niyetliyim. Kendimize ait malımız mülkümüz, çocuk için birikimimiz olmadan çocuk sahibi olma fikri bana çok abes geliyor. O sebeple çevremdekiler böyle kalp kalp bebek derken ben bunlar neden bahsediyor şeklindeyim. Maddi mevzular açılınca o mantık abidesi eşim " sen dert etme çocuğumuz en iyi şekilde büyür"den başka bir şey demiyor, nasıl olacaksa. Benim ailem çocuğa maddi yardım edeceklerini söylüyorlar, annem yeni emekli oldu. Bebek olduğu an işten çıkar bakarım diyor. Ama başkasına güvenerek de çocuk yapılmaz ki, haksız mıyım? Bir yandan mantığım, diğer yandan acaba bunca insanın bir bildiği var mıdır, hem dedikleri gibi ilerleyen yaşta çocuk sahibi olmak zorlaşır mı, bunca düşünmesem mi diyorum. Anne olmaya şu an hazır değilim, kalbim atmıyor. Hamile olduğumu öğrensem herhalde ilk hissedeceğim şey panik olur. Nasıl altından kalkacağız derim. Daha görmek istediğim bir sürü ülke var nasıl gezeceğim derim. Ama dedikleri gibi bebeği kucağıma alınca mucizevi bir şekilde annelik duygularını hisseder miyim? Siz de benzer süreçlerden geçtiniz mi? Fikirlerinize ihtiyacım var...
Aynı seylerı ben yasadım ve hic bir zamam kendini hazır hissetmiyorsun ben şu anda 26 yaşındayım ve anneyim iyikide olmuş diyorum anne olduğun anda annelik duyguları hissediyorsun ben hiçbir zaman anne olma meraklısı olmadım Ama iyikide olmuş eşim çok istemişti kariyerim için çocuk yapmak istemedim ve şu anda çocuğum bırakıp çalışmak istemiyorum
Sanırım bebek sahibi olmadan tam olarak o duygu hissedilmiyor. Hani bazıları kendini bildi bileli hazirdir çocuklara düşkün anactir genç de olsa.ben öyle degilim. Sanirim benimki cocuga maddi olarak sağlam bi gelecek hazırlayamama kaygisindan da ileri geliyor daha cok.maddi kaygidan arinmis olsam belki dusunmeyecegim bile hazir miyim degil miyim diye
Allaha sukurler olsun maddi acıdanda biz ıyıyız ama o halde istemedim korktum anne olmaktan, butun arkadaslarım evlilik cocuk hayli kurarken siz manyakmisiniz diyen ben hepsinden once evlenip cocuk yaptim. Ancak ve ancak bebek olunca mecbur hazir hissediyorsun Uyumaya zamanim yok, ve bebekte kısmetıyle geliyo benim oglum beraketle geldi birde arkdasim benim oglum maddi acidan sansli ama yarın ne olacak belli mi? Ulkenin hali ortada basimiza neler geldi. Sen ona bakmakla zorunlusun elinden geldigince gelecegeyle ilgili birikm yaparsin ama o hayatını calisp okuyarak kazanmak zorunda hazira konmicak inan bana oyle olanlar daha bAsarılı babalarına guvenıp okumayanlar cok mwcbur kalinca ayakta durmak zorundLar ornek ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?