Çevrenin bebek baskısı

Çok kötü durumda değiliz elbette ama borçlar var. Çocuğun her türlü imkanını rahat rahat karşılayamayıp strese girmekten korkuyorum.

Bir çocuk lüksten anlamaz, lüksü arzulamaz. Lüksü arzulayan biziz. O sevildiği güven ortamı içinde büyüdüğü bir aile ister. Bu gün Afrika ya baktığımızda üstünde elbisesi olmayan ama kameralara gülücükler öpücükler atan bebeler görüyoruz.
Bir çoğu tüm yokluğa rağmen bizden daha mutlular.

Çocuğunu a okuluna değilde b okuluna gönderirsen daha kötü bir insan daha mutsuz bir çocuk olacak diye bir şey yok ki. Sen çocuğunu a okuluna göndermek için kendini çalışarak heba edip onun asıl ihtiyacı olan sevgiyi güveni sabrı ona gösteremezsen asıl o zaman o büyüdüğünde problemli bir yetişkin olur. Bir de bu "iyi" nin sonu yok. Piyasada hep daha iyi bir okul, daha iyi bir kurs daha iyi bir öğretmen olacak. Daha iyi mama, daha iyi doktor olacak. Karun kadar zengin olmadıkça bu daha iyinin sonunu göremeyiz.

Velhasıl kelam, maddi kaygılardan ziyade manevi kaygıların olsun derim

Çok güzel anlatmışsınız konu Sahibi değilim ama anneyim
Evet bazen hata yapıyoruz sanki en iyi marka biberonu kullanınca en pahalı Bebek arabasına binince onu Mutlu edeceğimize inanıyoruz. Oysa sadece kendimizi kandırıyoruz
Doğa bile anneye anne sütü gibi bir mucize vermiş. Bebeğin yanında sadece sağlıklı bir anneye ihtiyacı var. Başka hiçbir şeye yok.
Ben de bebeğimin çoğu şeyini alırken kendimi kaptırıyorum

Kocana yazık.. Seni sevmiş senden bir çocuğu olsun istiyor fakat sen yurtdışı diyorsun. Adam niyetini baştan söylemiş bence sen biraz hayal dünyasından çıkmalısın canım. Madem böyle özgür hayallerin vardı niye evlendin ki ...

Bence kimseye kulak asma. Herkesin çocuğu olmak zorunda değil diyenlerdenim. Çocuk olduğunda sen mutsuz olucaksan zaten ona mutlu bir hayat saglayamazsin ki. Emin ol zaten simdi istemezse de biyolojik olarak isteyeceksiniz ileride, belki bi sene sonra belki 3 sene.

Karar verdiğin zaman bu sefer de zor olabilir çocuğun, gerçekten yediklerimizden mi bilmiyorum ama hem çok zor oluyor gebelikler, hem de zorlayıcı geçiyor hamilelik. İlleki tüp bebektir, ignedir bi çaresi oluyor. Tedbiri elden bırakmayın yaptırın tüm testleri, en azından riski azaltirsiniz.

Milletin ne dediğine bakma, birinciye hamileyim, millet daha çocuğum dogmadan ikinciyi pes peşe yap rahat edersin diyo

Gezmeye de gelince isteyen çocukla da geziyo merak etme bir sağlık problemi olmazsa inşallah her yere beraber götürürum çocuğu. Yurt dısi tatile de, tr de tatile de. Zor mu evet muhtemelen. Bence engel değil. Çocuk olduğunda kitlersem kendimi eve işte o zaman giderim depresyona. Hayırlısı olsun, sevgiler

Bende anne değilim :) ama iç güdüsel olarak bir annenin çocuğu için en iyisini arzu etmesini anlıyorum.
Bir de bizim toplumumuzda kıyas çok fazla. "Onun çocuğunun okulu, maması, odası, bakıcısı pahalıysa bizimde pahalı olmalı" tarzında bir inanç oluşuyor annelerde. Gerçi bu bir çok konu da böyle.
Fakat böyle böyle asıl meseleden uzaklaşılıyor gibi geliyor bana da. Kanaati bilen, mutlu olmayı başarabilen, ruhsal anlamda kendine yeten çocuk yetişmiyor gibi geliyor. Her istediğini kolayca elde eden, hayal etmekten uzak, sabırsız ve kısacası şımarık bir nesil yetişiyor böylece. Ki bunu her anne çocuğuna yapıyor, imkanı olan/olmayan hepsi.
O yüzden asıl meselemiz keşke çocukların maddiyatından ziyade maneviyatı olsa.. Ama bunun için önce bizim önceliklerimizin değişmesi gerekiyor sanırım.
Umarım tüm çocukların mutlu olduğu bir dünya da yaşarız bir gün.

Benim fikrim çocuk çalışmalarına başlaman yönünde. Insallah hemen olur ama çok isteyince olmuyor. Şimdi o kadar da takmiyorken başla derim.
Ben korunmasz 2 yil snra hamile kaldım. O zamana kadar çektiğim acıda cabası.
Arkanda ailen yanında iyi bir eş olduğu sürece hicbirseyin zor gelmeyecegi kanısındayım. Hem çocuk dediğinde hemen doğmuyor kı. Olmasi ve hamilelik minimum 13 14 ay. Katar kesinlikle senin ama çocuğun rızkıyla geldiğini düşünenlerdenm . İnşallah Rabbım yardimcn olur.

Bnde siz gbi dusunuorum kesnlkle haklısınız artk dunya baya değişti hastalıklar arttı hemen cocuk sahbi olmak zorlaştı bnde oyle snaıyodum hemen olur sanıyodum ama hala bekleyenlerdenim...

Daha yeni evlisiniz,bu açıdan bakınca erken.Ama 7 senedir birlikteymişsiniz yani gezip tozmanın tadını çıkarmışsınızdır herhalde.Uzun ilişkiden sonra evlenince hemen çocuk bekleniyor.Ben de öyle düşünüyorum aslına bakarsan:)
Gezemeyiz,seyahat edemeyiz diye düşünüyorsan,çocukla gezen blogger ları izlemeni tavsiye ederim.İstedikten sonra her türlü oluyor.Çocuk nasıl alışırsa öyle büyüyor.

Bnde siz gbi dusunuorum kesnlkle haklısınız artk dunya baya değişti hastalıklar arttı hemen cocuk sahbi olmak zorlaştı bnde oyle snaıyodum hemen olur sanıyodum ama hala bekleyenlerdenim...
Kesinlikle öyle. Herşey hormonlu ve hazır gıdalar çok fazla. Allah herkesin yardımcısı olsun. İsteyen herkese versin inşallah

vallahi iyi gezdik aslında =) ama özellikle yurt dışında görmek istediğimiz yerler var. çocuk olunca her şey iki kat zorlaşacak gibi geliyor bana...bilemiyorum çok mu büyütüyorum...

yavrum sen daha cocuksn ya milleti bosver bende 7 senelik evliyim olursa olur olmazsa allahtan ama bende ilk 5 6 yıl hic istemedim düsünmedim yani cocuk icin kendi ruhum cocuktu kı 29 yasındayım yani 7 senelikte evliyim yap diyenlere cok istiyosan sen kendin yap dedim insanlar senin bıyun buktugunu anlarsa felaket laf yapar ama sen sen omuzlarn dık kimseyi ilgilendirmez daha cokkk gencim düsünmüyorum deyip kestirip atarsa konusamaz

Bu mesele tamamen kendinizi hazır hissetmenizle alakalı ama şu durumun sizin kendinizi hazır hissetmekten çok herşeyi kontrol altında tutmak istemenizle alakalı gibi geldi. Bunların çocuk olunca olmayacağını bilmeni isterim : ) daha bebeğimi elime almadım ama çevremde gördüğüm şey bu.

26 yaşımda evlendim. 6 senelik evliyim. Bende hiç bir zaman aman aman anne olayım minnoş minnoş dolaşayım derdinde olmadım ama elbet kafamda bir yerlerde evladım olsun vardı.

ilk 8 ay bizde korunduk. Aman düğün borcu bitsin bi toparlanalım öyle yapalım dedik. Sonra aman başlayalım ya olmazsa dedik veeeee 5 sene koşturduk.

Etrafımda gördüğüm 6 ay çocuk olmayınca odaya kapanıp sürekli ağlak olan kadınlardan da olmadım ama eşimin ailesi (kaynanamlar hariç) ve komşuları tarafından öyle laflar duydum ki sinirden döktüğüm gözyaşlarımı hala unutmam.

Eşim sağolsun her zaman sağduyulu oldu. Doktor kapılarında geçirdiğimiz günlerde bir gün bile artık olsun istiyorum demedi. Nasip kısmet dedi hep.

Şu an ne durumdamıyız? 6 senelik evli hala borç üzerinde. Evimiz kira, kira ödüyoruz haliyle, senetle ev almaya kalkıştık (ev yapılıyor hala). Senet ödüyoruz ayrıca peşinatı da kredi çektik onu da ödüyoruz. Ayrıca kredi kartlarını ödüyoruz. Üstüne benim sağlık sorunlarım yüzünden acilen tüp bebek yaptırmamız gerekti ona da kredi çektik şu an onu da ödüyoruz. Ve ben 2 senedir çalışmıyorum. Bunca şeyi eşim tek maaşıyla ödüyor. Hani normalde hesaba kitaba yatsan denk gelmiyor ama işte nasıl denk geliyorsa geliyor.

Çok şükür bebeğime istediğim şeyleri de alabiliyorum. Çok şükür şunda hevesim kaldı bunu alamıyorum da demedim şimdiye kadar.

Ayrıca biz de gezmeyi çok seven insanlarız. Macera filan tam bizlik. Bu sene hamileyim diye biraz ağırdan alıyoruz haliyle ama çocuk varken de gezmemizden,tatilimizden kalmayı düşünmüyoruz.
Yurt dışına çıkmayı bizde istiyoruz, artık bebeğimizle nasipse, ay o olursa daha çok masraf meselesi hiç aklıma gelmemişti benim.

Ha bu arada çocukla tatil yapamazsın diyen dolu etrafımda. Yahu o kadar tatile gidiyoruz biz, yabancılar hep el kadar bebeleriyle tatilde, hep bizim çocuklarla mı olmuyor bu tatil. İsteyen gayet güzel de yapabilir bence. Bekleyip görcez.

Bu da benden maceralar işte.

Eşinin yerinde ben olsam kırılırdım sanki ama gel gelelim çocuk tek başına yapılmıyor. İki kişinin de hazır olması şart.

Çocuğu çok isteyen biri olarak aylarca (kendim için söylüyorum) gerizekalı gibi korundum.
Sonrasında çok istedim. Olmadı...
Olmuyor...
2 senedir her gün korunduğum her güne lanet ediyorum.
Herneyse. İnşallah böyle birşey yaşamazsınız.
Sonradan insan çok pişman oluyor. Heleki eşinin başka çocukları sevdiğini gördükçe.

Aynı seylerı ben yasadım ve hic bir zamam kendini hazır hissetmiyorsun ben şu anda 26 yaşındayım ve anneyim iyikide olmuş diyorum anne olduğun anda annelik duyguları hissediyorsun ben hiçbir zaman anne olma meraklısı olmadım Ama iyikide olmuş eşim çok istemişti kariyerim için çocuk yapmak istemedim ve şu anda çocuğum bırakıp çalışmak istemiyorum

Sanırım bebek sahibi olmadan tam olarak o duygu hissedilmiyor. Hani bazıları kendini bildi bileli hazirdir çocuklara düşkün anactir genç de olsa.ben öyle degilim. Sanirim benimki cocuga maddi olarak sağlam bi gelecek hazırlayamama kaygisindan da ileri geliyor daha cok.maddi kaygidan arinmis olsam belki dusunmeyecegim bile hazir miyim degil miyim diye

Allaha sukurler olsun maddi acıdanda biz ıyıyız ama o halde istemedim korktum anne olmaktan, butun arkadaslarım evlilik cocuk hayli kurarken siz manyakmisiniz diyen ben hepsinden once evlenip cocuk yaptim. Ancak ve ancak bebek olunca mecbur hazir hissediyorsun Uyumaya zamanim yok, ve bebekte kısmetıyle geliyo benim oglum beraketle geldi birde arkdasim benim oglum maddi acidan sansli ama yarın ne olacak belli mi? Ulkenin hali ortada basimiza neler geldi. Sen ona bakmakla zorunlusun elinden geldigince gelecegeyle ilgili birikm yaparsin ama o hayatını calisp okuyarak kazanmak zorunda hazira konmicak inan bana oyle olanlar daha bAsarılı babalarına guvenıp okumayanlar cok mwcbur kalinca ayakta durmak zorundLar ornek ben

Anne olmaktan korkma, basaramamaktan korkma
Ben anne olunca anladim herseyi cok degistim hayat meyer simdi basliyormus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…