Çevrenin bebek baskısı

Kendinizi hazır hissetmiyorsanız, başkaları istiyor diye, yaşım geçiyor ileride ya çocuk olmazsa diye çocuk yapmak bana göre mantıklı değil. Rabbim veremeyecekse vermez, verirse verir. Hem daha yeni evlisiniz, yıl bile olmamış. Flört dönemi çok ayrı, evli iken geçen zaman çok ayrı. Bende sizin gibi düşünüyorum, gelirimiz olabilir, ancak kendimi ne zaman hazır hissedersem bebek o zaman olsun ki, mutlu mutlu geçireyim hamileliğimi. Strese girmeden, borç ödendi mi, şu masraf çıktı bu oldu demeden geçireyim zamanımı istiyorum. İlerleyen yaş derken kaça kadar bekleyeceksiniz ki? Bence şuan erken ama bir iki yıla istersiniz gibi geliyor : )

Eşiniz bence size haksızlık yapıyor. O hastalığı siz oluşturmadınız sonuçta. Yaşanacağı varmış.Belki yıl önce çalışmalara başlasaydınız o zaman da başka bir problem çıkacaktı? Yok mu sanki sapasağlam sağlıklı olup çocuğu olmayan.

Haklısın bence hazır hissetmiyorsan çevreye kulaklarını tıkamalısın
Benim etrafımda da var malesef bana baskı yapmaya çalışan ama kesiyorum seslerini herkesin çocuğu olmak zorunda değil
Bende hiç istemiyorum hayatımı ne güzel yaşamak varken niye hayatım kısıtlansın ki ayrıca böyle bir dünyaya çocuk getirmek ne kadar mantıklı bir sürü sebep sayabilirim
Allah isteyenlere versin ve başta ben olmak üzere istemeyenlere vermesin inş

evet anneye o mucizevi duygular veriliyor bunda kuskun olmasin.hamile kalmak isteyince ha deyince olacakmi bunu da bilmiyorsun.evlendim uc sene sonra hamile kaldim.ilk sene esim istemedi.2.sene ben istemedim.sonra nasib oldu 3.sene. besinci seneme girerken bir yasina geldi kizim.cocuk konusunda gec kaldigimi dusunuyorum.
hele hele esinle sorunun yok ise mutluysaniz ertelemeyin.evlat cok baska..bende de sizi gibi evladim olsun aski falan da yoktu hissizdim.
simdi hayatimin anlami sensin dedigim kizim var..

hakli olabilisin ama ben artik evli ciftlerin evliliginde buyuk problemler fiziksel siddet veya her gun agiz dalasi kavga gibi yada ekmek olamayacak yada temel maddi ihtiyaclarini karsilayamayacak kadar maddi sikintilari yoksa 1 veya 2 sene icinde cocuk dusunme taraftariyim. birde su var artik bu verikosel gibi erkek te veya kadinda infertilite problemi yayginlasmaya basladi. birazda bu yuzden artik bu görüsteyim

bide su var sorun ciksaydi bile en azindan beni bu kadar suclamazdi psikolojim iyice bozuldu bu aralar hele amaliyat stresi

bide su var sorun ciksaydi bile en azindan beni bu kadar suclamazdi psikolojim iyice bozuldu bu aralar hele amaliyat stresi

Lütfen böyle düşünmeyin eşinizide ikna edin. Ortada suçlu yok, çocuğunuz olsa bile eşinizin rahatsız olmasını istemezdiniz sonuçta. Nasibinizde varsa bebeğiniz olur, bu yöne düşünün. Geçmişe çare yok. Şuanda eşinizle el ele verip bu hastalığı atlatmaya bakın. Yani birde şu var, Allahtan gelen hastalık yüzünden geçmişte siz bebek istemediniz diye sizi suçlayan bir eş var.

soylediklerin bana cok iyi geldi cok sagol yoksa bu sucluluk duygusu beni mahvetdiyor

aklımda eğer anne olacaksam 30 umdan önce olmam düşüncesi vardı. yani bi 3 sene sonra düşünmeye başlayacğım en geç orası kesin =) he ama bebeğim için istediğim maddi güvence 3 sene sonra olacak mı sanki? orası da muamma tabii...

15 temmuz günü yaşananlardan sonra en azından bu ülkede çocuk doğurmak istemediğime çok eminim artık...

işte bu tam da düşündüğüm gibi işin mantıksal boyutu. bana hiçbir zaman o annelik duygusunun mucizesi inandırıcı gelmedi. yani kucağıma aldığımda bütün dertlerimi unutacağımı, allahım ben neyin dnyaya gelmesine sebep olmuşum vs tarzında büyük hisler yaşayacağımı pek düşünmüyorum. ama elbette doğurduktan sonra ona emek vereceğim için emek verdiğim, kan bağım olan şeyi elbette seveceğim ve aramda bu sebeple güçlü bir bağ oluşacak.

başkaları sorduğunda daha zamanımız var deyip kestirip atmak kolay oluyor ama aile bu cevapla pek tatmin olmuyor. annemin eğer deniyorsanız da olmuyorsa geç kalmadan tedaviyi düşünün demişliği bile var bana. o yüzden kendi aileme işi maddi boyutunu söylemek durumundaydım. bu sefer de ee biz neciyiz demeler başlıyor.

sanırım benim hazır olma sürecim maddi olarak biraz daha rahatlamayla beraber gelecek. şu anda kenara zor para atarken bebek olduğunda herşeyden iyice kısmak zorunda olmak, daha ev ve araba olmadan, en azından biri olmadan çocuk sorumluluğu üstlenmek mantıklı gelmiyor.

Aynen öyle bunun bilincinde olmak önemli yoksa insanlar benim gibi bunalımlar yaşayabiliyorlar
Ama sonra dibine kadar anne oluyorsun kutsal bir iş evet Allah'ın emaneti olan bir can var tırnağı acısa üzülüyor insan

Kardeş bişi dicem yaanlış anlama zaten cocuk dedğin ha deynce olmuyo herkste once bi saglık problemn var mı yok mu ona baktır derim

Kendi ailemde olsa,şu an erken olduğunu düşünüyorum.Şu an düşünmüyorum demek çok zor olmamalı.Evlilikleri,ailelerin fikir ve isteklerine bağlı yaşamamk gerek.Hayat senin hayatın.

Ne borç, ne almak istediklerimiz, ne gezmek istediğimiz yerler... Hiç birinin sonu gelmez. Eğer maddi olarak çok kötü durumda değilsen ki değilsin, bende çok erteleme derim anneliği. Çünkü işi dolayısıyla zaten çocuklarla haşır neşir olan biriysen emin ol ki çok tatlı bir anne olursun. Bir de çocuk meselesi ha diyince de olmayabiliyor, öyle olmaz tabi inş ama olursa o süreçlerde çok yıpratıcı olur. Kısacası doğur gitsin bacım :) Önünü ardını çok düşünme, burası dünya.

Çok kötü durumda değiliz elbette ama borçlar var. Çocuğun her türlü imkanını rahat rahat karşılayamayıp strese girmekten korkuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…