Çevrenin evlilik konusundaki duygusal baskıları

• Konu Sahibi Konu Sahibi dryfc
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

dryfc

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2014
2.568
1.628
133
35
Evet arkadaşlar böyle bir baskı var gerçekten. 5 yıl oldu mesleğimi elime alalı. 26 yaşıma gireceğim birkaç aya. Etrafta özellikle iş ortamında sürekli bir evlenmeyi düşünmüyor musun? Neden düşünmüyorsun? E artık gelmiş zamanın şu kadar tanışma şu kadar nişan vs. olsa yaşın şu olur falan filan. Her zaman hayırlısını diledim. Allah iyilerle karşılaştırsın herkesi dedim. Asla olmaz demiyorum henüz erken olduğunu düşünüyorum acele etmek istemiyorum, Allah hayırlı insanlar çıkarsın karşımıza diyorum. Ama karşıdaki kişi bundan ne çıkarıyor anlamıyorum. Aaaa nasıl erken olur kaç yaşına gelmişsin, bu yaştan sonra bak çok seçici olursun kimseyi beğenmezsin vs. Sanki benim birinin kolundan tutup hadi evlenelim demem gerekiyormuş gibi davranıyorlar. Bir iki kez o kadar ısrar ettiler ki arkadaşlarım bahsettikleri kişilerle görüşmeye gittim. Ama düşünemedim hissetmedim bir şey. Neden düşünmüyorsun neden şans vermiyorsun oluyor bu defa. Evlendikten sonra bazı insanlar etrafındaki bekarları evlendirmeyi kendilerine görev olarak mı benimsiyorlar anlamıyorum. Evlenmek için bu yaşta acele etmemek erken olduğunu düşünmek sizce anormal bir durum mu?

Çevrenin bi halt bildiği yok ,kulak asma ve sustur ..gerekiyorsa sert bir dille ..neyi ne zaman istersen o zaman yaşarsın ..evlen diyenlerin başı arşa mi değmiş bi bak ..

Evliyim ama kimseyi evlendirmek yada aracı olmak gibi bir misyon edinmedim kendime ..aksine nefret ederim ..

Memlekette herkes sanki evliliginden cok mutluymus gibi akil veriyor.sorsan bin pismandir :) ne zaman hazirsan o zaman ataga gec :)))))

Canım bence onların söylediklerini dikkate almalısın,Şahsi görüşüm tabi.25 ten sonra kısmetlerde kalite düşmeye Başlıyor istisnalar elbette vardır ama Aşkı bulma evlenme şansı azalmaya başlıyor.ve kriterleri esnetmeye başlıyorsun artık.İyiler 20 Lı yaşlarda kapılıyor benden söylemesi sen bilirsin 30 a kalma derim

CNm bende aynı seyleri yasadım hemde baya yogun sekılde geçen yıl evlendım hıc evlenmem dedıgım bi anda çok mutluyum onda sıkıntı yokda sımdıde aynı cevre cocuk bebek neden yapmıyosun sıkıntımı var emınmı degılsın olmuyomu yasın gectı 29 bu arada valla beynımı yıyolar cocuk yaparsın ıkıncıye ısrar eder bunlar tek cocuk Olmaz dıye he de geç sallama kısmet de

Sizle yaşıtım. 1 yıldır evliyim daha ilk regl günüm gelmeden bebek var mı diye sorular başladı.
Yani ömrün boyunca sana yapılacak baskıların, soruların ardı arkası kesilmiyor.
İsteyerek evlendim ama bazen o bekar hayatımı, üniversite günlerimi çok özlüyorum.
Evliliğe asla kafa yorma zamanı gelince o kişi seni bi şekilde buluyor. O güne kadarda vaktini çok güzel değerlendir.
Mantığına uyan birileri çıktığında tanımaya çalış hemen kapılarını kapatma.
30lu yaşlara gelince eş bulmak daha zorlaşıyor çevremde bu durumu yaşayan kadınlar var.

Komşu teyzeler buraya da gelmiş
Katılıyorum teyze, konu sahibesi kör topal demesin ehhh bu da olsun işte diyip bir tane seçsin evlensin.

Evlenmek için bu yaşta acele etmemek erken olduğunu düşünmek sizce anormal bir durum mu?
Anormal degil son derece normalsiniz. Daha cok gencsiniz, cevredeki insanlari umursamayin ve icinizden gelmeyen hicbir seyi yapmayin.

Komşu teyzeler buraya da gelmiş
Katılıyorum teyze, konu sahibesi kör topal demesin ehhh bu da olsun işte diyip bir tane seçsin evlensin.
Öyle mi dedim ben,sensin komşu teyze,biraz saygılı Ol kişisel düşünceme karışma yetkin yok sana yazmadım ben kobu sahibine yazdım yorumuma Katılmak zorunda değilsin ! Mune abla bakar misin lütfen ?

Basligi gordum ev-len-me demeye geldim. Kiz delimisin gez toz eglen parani ye ahhh yerinde olsaydim

19 yaşında nişanlanıp 21 yaşında evlendim. Demek ki iyi değil, süperim

Eşim erkenden rezervasyon yapıp, okul bitince hemen kapmış beni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…