Kendi çevre yapisina göre arkadaş hakli aslında. Bazilari diyor ki 30 un altinda evlenen yok artik :) Benimse arkadaşlarım ve çevremde de gördügüm genelde 30 yaş civari işini gucu eline almis duzgun erkekler 20-25 yaş civari kadinlarla evlendiler hep.
Ha bu demek degil ki +25, +30 yaslarindaki kadinlara curukler kaliyor veya evlenemiyorlar, aksine çok iyi bir evlilik ve hayat kurabiliyorlar tabi ki lakin süreç biraz daha zor oluyordur sadece. Onu anlatmak istedi sanirim.
Onun dışında zorlamak, surekli evlilik konusunu açmak can sıkmaktan başka birsey degil. Doğruda olsa herkes işine bakmalı. En kötü bir kere soyler gecersin. Vir vir vir ayni seyleri tekrarlamaya gerek yok.
ne çirkin ne tipsiz bir kızdım inan 29 uma kadar adam gibi istemeye bir kişi dahi gelmedi.mükemmel olmasa da işim de vardı o zamanlarda bile. bana 1. olarak ayarlanmaya çalışılan kişiyi sırf pazardan bir kilo armut gibi attıkları için uzaklaştım.kötü bir insan değildi.sonra efenim illa aşık olacağım diye afedersin karı bulmak için damdan dışarı çıkan.dışı puf içi bildiğin kütük olan kocama aşık oldum.benden 5 yaş küçüktü üstelik.yaşı problem hiç etmedik ettirmedi de.ben buldum benim kararım benim iradem diye o bana yapıştırılmaya kalkılan tipin hiçbir hükmü kalmadı gözümde.ha çok mükemmel bir evliliğim olduğu söylenemez.kocamla uğraşmak bir ülkenin mali bütçesini denkleştirmek gibi.ille bi yerden açık veriyor.fakat vicdanım rahat kimse bir kilo armut gibi önüme koymadı al evlen diye.kendi hislerimle mutluluğu ondan yakalamaya çalıştım başkasının beyin yıkaması ve gazı ile değil.aynı yatağa içim rahat yatıyorum.bana verdiği sıkıntılara katlanmama da bir sebep oluyor kendi seçimim olması.
bana yaptıklarına rağmen nazar değmesin mi desem nasıl tükenmediyse aşkım sevgim. kendime de bol bol soruyorum .aslında tekme atan ayağı yalamak gibi bir huyum yoktur.Bence siz bu adami seviyorsunuz, yoksa kutuk bir abiden bu kadar guzel bahsedemezdinizDogrusu da bu bence, kimse mukemmel degil, arada ask sevgi olmayinca karsidaki insani tolere edemiyorsunuz.
Yani, benim cevremdeki o 30 yas civari isini gucunu eline almis abiler o kadar soytariliklar yaptilar ki ...disardan duzgun, evlenilecek adam gibi duruyorlar ama onlardan da cok curuk cikiyor insan evlenmeye korkuyor. Eski sevgilisinde akli kalan, nisanliyken isyerindeki kizla flort edip ona da umut veren sonra ayrilamam annem oldurur diyen, evlendikten sonra gozu disari kayan, ana kuzusu olan 35 yasinda annecigini her gun gormeye giden....diger konuya da yazdim bizim toplumun civisi cikti. Ozellikle duzgun erkek yok, kalmadi. O cok duzgun gorunen erkeklere de hic guvenmiyorum, defolari cikiyor illa ki bir yerinden. Ille de evlenicem diye bu tiplerin dertlerini cekmek cok da cazip gelmiyor artik kadinlara. Yukarda bir hatun evlenmeyin demis galiba katiliyorum
Bana da yapıldı bu çevre baskıları dinledim mi ? Tabi ki hayır .yine naptım 36 Yaşımda Sevdiğim kişiyle evlendim.O vakte gelinceye kadar birkaç serseriyle sınav oldum.İstisna olan benimdir belkiKatılmıyorum. Hiçte istisna değil. 29 yaşında evlendim. Akademisyenim. İstediğimi elde edene kadar evlenmedim. İstediğim her yeri gittim gördüm. Eşimizde durumu gayet iyi. Hiçte kalitede düşme olmadı yani. Bir arkadaşım 36 yaşında Kıbrıslı bir iş adamıyla evlendi. Bir arkadaşım 33 ünde işinde başarılı bir mühendisle evlendi. Tez danışmanım 40 ında evlenip iki çocuk doğurdu. Annem teyzem yengem hep 30 undan sonra evlendi. İstisna değil yani. Konu sahibi takma kafana. Ne zaman istersen o zaman evlen. Eğer akademisyenlik olmasaydı benim olana kadar beklerdim. İsterse yaşım 40 olsun.
Bence de atlamalısınköprüden atlamaya gidiyorum zira yaşım 29
Hiç evlenmemiş ve yaşı senden çok büyük birisi olarak söylüyorum ki gerçekten öyle oluyor. Tıpki senin gibi düşünüp erkek erken diye (ailem de o düşüncedeydi) hızla 30 a gelmiştim. 30 sonrası bende ne yazıkki şöyle bir düşünce oluşmuştu, çevremce hala çok beğenilmeme rağmen 30 dan sonra bir bayanla kim evlenmek ister ki... Saçma.... bu yaştan sonra bak çok seçici olursun kimseyi beğenmezsin vs.
. Evlenmek için bu yaşta acele etmemek erken olduğunu düşünmek sizce anormal bir durum mu?
Bence de atlamalısın
Kadınlarımızın önemli bir bölümünün tek varlık gayesi evlenmek ve üremek. Şaşırmıyorum. Sadece ısrarlar karşısında yılmayın. Sırf birileri rica ediyor diye biriyle görüşülmez. Sanki çok matah birşeyde biz göremiyoruz. Koskocaman bir sorumluluk.Evet arkadaşlar böyle bir baskı var gerçekten. 5 yıl oldu mesleğimi elime alalı. 26 yaşıma gireceğim birkaç aya. Etrafta özellikle iş ortamında sürekli bir evlenmeyi düşünmüyor musun? Neden düşünmüyorsun? E artık gelmiş zamanın şu kadar tanışma şu kadar nişan vs. olsa yaşın şu olur falan filan. Her zaman hayırlısını diledim. Allah iyilerle karşılaştırsın herkesi dedim. Asla olmaz demiyorum henüz erken olduğunu düşünüyorum acele etmek istemiyorum, Allah hayırlı insanlar çıkarsın karşımıza diyorum. Ama karşıdaki kişi bundan ne çıkarıyor anlamıyorum. Aaaa nasıl erken olur kaç yaşına gelmişsin, bu yaştan sonra bak çok seçici olursun kimseyi beğenmezsin vs. Sanki benim birinin kolundan tutup hadi evlenelim demem gerekiyormuş gibi davranıyorlar. Bir iki kez o kadar ısrar ettiler ki arkadaşlarım bahsettikleri kişilerle görüşmeye gittim. Ama düşünemedim hissetmedim bir şey. Neden düşünmüyorsun neden şans vermiyorsun oluyor bu defa. Evlendikten sonra bazı insanlar etrafındaki bekarları evlendirmeyi kendilerine görev olarak mı benimsiyorlar anlamıyorum. Evlenmek için bu yaşta acele etmemek erken olduğunu düşünmek sizce anormal bir durum mu?
25'ten sonra yüzde elli indirime giriyoruz.Komşu teyzeler buraya da gelmiş
Katılıyorum teyze, konu sahibesi kör topal demesin ehhh bu da olsun işte diyip bir tane seçsin evlensin.
Tek tek cevap vermeye çalıştım alay edenlere,polemik yapmak değildi amacım bu sizin için çok mu problem oldu ?Amacınız nedir, polemik mi?
Herkese tek tek sataşıp cevap yetiştirmek neyin kafasıdır?
29 yaşındaki insanın evde kaldığı imasını yapanların köprüden atlaması daha mantıklı bu arada.siz bunu bir değerlendirin...
Tek tek cevap vermeye çalıştım alay edenlere,polemik yapmak değildi amacım bu sizin için çok mu problem oldu ?
yaşın geç değil kiEvet arkadaşlar böyle bir baskı var gerçekten. 5 yıl oldu mesleğimi elime alalı. 26 yaşıma gireceğim birkaç aya. Etrafta özellikle iş ortamında sürekli bir evlenmeyi düşünmüyor musun? Neden düşünmüyorsun? E artık gelmiş zamanın şu kadar tanışma şu kadar nişan vs. olsa yaşın şu olur falan filan. Her zaman hayırlısını diledim. Allah iyilerle karşılaştırsın herkesi dedim. Asla olmaz demiyorum henüz erken olduğunu düşünüyorum acele etmek istemiyorum, Allah hayırlı insanlar çıkarsın karşımıza diyorum. Ama karşıdaki kişi bundan ne çıkarıyor anlamıyorum. Aaaa nasıl erken olur kaç yaşına gelmişsin, bu yaştan sonra bak çok seçici olursun kimseyi beğenmezsin vs. Sanki benim birinin kolundan tutup hadi evlenelim demem gerekiyormuş gibi davranıyorlar. Bir iki kez o kadar ısrar ettiler ki arkadaşlarım bahsettikleri kişilerle görüşmeye gittim. Ama düşünemedim hissetmedim bir şey. Neden düşünmüyorsun neden şans vermiyorsun oluyor bu defa. Evlendikten sonra bazı insanlar etrafındaki bekarları evlendirmeyi kendilerine görev olarak mı benimsiyorlar anlamıyorum. Evlenmek için bu yaşta acele etmemek erken olduğunu düşünmek sizce anormal bir durum mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?