Çevrenin evlilik konusundaki duygusal baskıları

• Konu Sahibi Konu Sahibi dryfc
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
O kadar doğru konuşmuşsunuz ki. Acele etmek istemiyorum. Doğru insan bu, evet bu kişiyle olur demeden ne diye evleneyim. Yoksa ben ne yapayım. Sorarsın düşünmüyor musun diye en fazla. Ama üsteledikçe üsteliyorlar. Allah herkesi iyilerle karşılaştırsın gerçekten çok zor zamanımız.

Aynen işte ben de öyle düşünüyorum. Kafamı evliliğe yormak istemiyorum. Olacağı varsa elbet bir gün olur. Elbet karşıma çıktığında hissederim. Ama bu insanlar garip hiçbir şekilde susturmak mümkün olmuyor ne yazık ki.

Şimdi öyle diyorlar da tüm bekar erkekler benim peşimde koşmuyor ya. Sanki benim gidip kolundan tutup hadi evlenelim demem gerekiyormuş gibi konuşuyorlar. Yahu demek ki yok ortada biri, olduysa da demek ki kriterler uymamış. Ama anlatılmıyor işte.

Herkes sınırlarını bilmeli ama .. konuşmanın yönü istemediğin tarafa kaydığı vakit ilgisiz görün ,dinlemiyormus gibi yap yada lütfen fazla aklını da alıp burdan gider misin ,de ,bak bi daha cesaret edebiliyorlar mi ..ben de bi ara çok naiftim ,baktım olmuyo ,höööyytt dedim ,o gün bugün daughter bundan hoşlanmaz ,bence yanında konuşmayalım diye birbirini uyaranlari bile gördüm :) ilişkilerim de bozulmadı ..

Zaten ben de erken olduğunu düşünüyorum sizin gibi. Evlilik gerçekten büyük sorumluluk. Gerçekten haklısınız yazdıklarınızda.

Evet malesef bu baskıların arkası kesilmez,o ayrı.Sonsuza kadar bekar kalmaya niyetlişmişsin gibi ya da bir kusurun varmış da evlenemiyormuşsun gibi davranıyorlar,ben de çok yaşadım bunu.Bi keresinde bu Baskılara katlanamayıp hayatımın hatasını yaptım,herhangi biriyle 2.5 aylık bir tanışmanın ardından Evliliği kabul ettim ama olmadı ,düğün arifesinde ayrıldık.O günden sonra kimse " niye evlenmiyorsun ?" Diye soramadı.Çevre Baskısı asla bitmez bunu kabullen şimdiden.bekara " niye evlenmedin ?"baskısı ,yeni evliye " yok mu bişey ?"baskısı ,bi çocuğu olana "2.ne zaman geliyo ?@ baskısı,ikisi de kız ise erkek,erkek ise kız Baskısı ... Bu böyle Sürer gider.Tek derdin baskılar ise aldırış etme.Gönlünce olsun her şey ..

Son düzenleme:
Herhalde benim de öyle yapmam gerekiyor :) Çünkü ne kadar kibar yanıt vermeye çalışırsam çalışayım, soruları sıralıyorlar yine de.

Tabi ki icine sinmeyen biriyle sirf yasim mi gecer diye evlenme
Millet surekli konusup durur onlara kulak asma. Evlensen yine basina coreklenecek bir sey bulacaklar. Onlari tatmin edemezsin.

Henuz erken mi? Bence degil. Ama sen kendini hazir hissetmiyorsan 30 40 50 her yas erkendir.
Gec mi? Bu hic degil.

Evlenince genelde her sey kisitlaniyor. Hem is hem ev yuku biniyor sirta. Yani anlam veremiyorum. Bizde boyle degil ama hep boyle goruyorum. Bu tarz bir hayatiniz olacaksa tabi ki olabildigince erteleyin.
O zaman erken...

Ben evlendikten sonra hic yasamadigim kadar guzel yasadim her seyi. Evlenmeden esimle tatile falan gitmek hep sorun oluyordu kendi ailem tarafindan. Bi sussalar ikinci de ucuncu de laf ederlerdi. Ozgurce canimiz ne isterse karisan gorusen olmadan sabahlara kadar eglenceler tatiller ne istersek... ama burda hep gordugum; kadin gunduz iste. Aksam evde yemek utu cocuk vesaire... köle gibi yasiyor.

Yaşın geç, geçkin değil ki yani o kadar ıonuşuyorlar ki insan ister istemez kendini kötü hissediyor.
Sanki tam düşündüğüm özelliklerde bir şeyler hissettiğim biri var da yok olmaz diyorum gibi konuşuyorlar. Bir de kendilerine sorsam kesin keşke daha geç evlenseydim derler eminim. Halbuki anlatıyorum evlilik büyük sorumluluk henüz hazır değilim o sorumluluğa, Allah iyileri çıkarsın herkesin karşısına diyorum. Ya niye öyle diyorsun? Şimdi böyle düşünürsen bak ilerde daha zor olur vs. vs. He tamam he düşünüyorum bul getir birini mi demem lazım anlamadım :)

ben anlamıyorum ya, nasip kısmet bu işler deyip çenelerini kapatamıyor musunuz?
kime ne ki...

ben anlamıyorum ya, nasip kısmet bu işler deyip çenelerini kapatamıyor musunuz?
kime ne ki...
Sert tepki veremiyorum ne yazık ki. Şu an acele etmek istemiyorum düşünmüyorum diyorum. Daha niye düşünmüyorsun kaç yaşına gelmişsin aaaa düşünmeye başla bence. Niye öyle düşünüyorsun vs vs. sorular sıralanıyor. Sanki evliliğin sorumluluğunu benim yerime kendileri taşıyacaklar.

Klasik turk insani darlamasi
Yarin evlenirsin, bu sefer de ee cocuk ne zaman diye baslarlar sormaya, kime neyse artik.. cok sinir oluyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…