O kadar doğru konuşmuşsunuz ki. Acele etmek istemiyorum. Doğru insan bu, evet bu kişiyle olur demeden ne diye evleneyim. Yoksa ben ne yapayım. Sorarsın düşünmüyor musun diye en fazla. Ama üsteledikçe üsteliyorlar. Allah herkesi iyilerle karşılaştırsın gerçekten çok zor zamanımız.Seni o kadar iyi anlıyorum ki...
Maalesef bizim toplumda herkes birbirinin hayatına fazlasıyla dahil. Burada ne kadar konu okuyoruz bu sıkıntıları anlatan.
Hayatında biri yoksa çok seçici olma derler, biri varsa da evlilik baskısı yaparlar. Tamam evlenicem dersen de yok düğün onların onayladığı gibi olacak, kim ne taktı kim ne dedi mevzuları. Düğün bitse çocuk ne zaman, anne/ kaynana olayları. Çocuk doğduğunda lohusa depresyonu, bu çocuk niye beni dinlemiyor, eşim benden uzaklaştı, her şey değişti düşüncesi ve yine söylenen sözler, kırılan kalpler. Yani bu böyle gidiyor.
Yaş çok önemli değil de sen hayatta neyi seviyor günlerini nasıl geçirmek istiyorsun? Hayatına kafa dengin hem kalpten sevdiğin hem de benzer mantıkta olduğun biri geldiğinde de istediğin şekilde yollarını birleştirirsin.
Ben sormadığım sürece tavsiye/ akıl verenin ağzına tıkıyorum lafı (koç burcu olmak kalp ben) hem stres de atıyorum. Kendinden emin ve mutlu olan insan başkasının hayatına karışmaz. Hiiiiç sıkma canını tatlım, hayatın tadını çıkar
Aynen işte ben de öyle düşünüyorum. Kafamı evliliğe yormak istemiyorum. Olacağı varsa elbet bir gün olur. Elbet karşıma çıktığında hissederim. Ama bu insanlar garip hiçbir şekilde susturmak mümkün olmuyor ne yazık ki.Sizle yaşıtım. 1 yıldır evliyim daha ilk regl günüm gelmeden bebek var mı diye sorular başladı.
Yani ömrün boyunca sana yapılacak baskıların, soruların ardı arkası kesilmiyor.
İsteyerek evlendim ama bazen o bekar hayatımı, üniversite günlerimi çok özlüyorum.
Evliliğe asla kafa yorma zamanı gelince o kişi seni bi şekilde buluyor. O güne kadarda vaktini çok güzel değerlendir.
Mantığına uyan birileri çıktığında tanımaya çalış hemen kapılarını kapatma.
30lu yaşlara gelince eş bulmak daha zorlaşıyor çevremde bu durumu yaşayan kadınlar var.
Şimdi öyle diyorlar da tüm bekar erkekler benim peşimde koşmuyor ya. Sanki benim gidip kolundan tutup hadi evlenelim demem gerekiyormuş gibi konuşuyorlar. Yahu demek ki yok ortada biri, olduysa da demek ki kriterler uymamış. Ama anlatılmıyor işte.Canım bence onların söylediklerini dikkate almalısın,Şahsi görüşüm tabi.25 ten sonra kısmetlerde kalite düşmeye Başlıyor istisnalar elbette vardır ama Aşkı bulma evlenme şansı azalmaya başlıyor.ve kriterleri esnetmeye başlıyorsun artık.İyiler 20 Lı yaşlarda kapılıyor benden söylemesi sen bilirsin 30 a kalma derim
Herkes sınırlarını bilmeli ama .. konuşmanın yönü istemediğin tarafa kaydığı vakit ilgisiz görün ,dinlemiyormus gibi yap yada lütfen fazla aklını da alıp burdan gider misin ,de ,bak bi daha cesaret edebiliyorlar mi ..ben de bi ara çok naiftim ,baktım olmuyo ,höööyytt dedim ,o gün bugün daughter bundan hoşlanmaz ,bence yanında konuşmayalım diye birbirini uyaranlari bile gördüm :) ilişkilerim de bozulmadı ..Çok sert tepki gösteremiyorum iş ortamında sürekli göreceğim kişilere. Bazen o kadar sinirlerim bozuluyor ki ikna edemiyorum. Evet doğru diyorum olabilir ama şu an düşünemiyorum dedikçe uzun uzun öğütler başlıyor. Gerçekten haklısınız.
Zaten ben de erken olduğunu düşünüyorum sizin gibi. Evlilik gerçekten büyük sorumluluk. Gerçekten haklısınız yazdıklarınızda.yaşın geç değil ki
evlensen ne olacak ki , biz evliyiz de ne oluyor
üstümüzde baskı yok mu sanıyorsun.
aynı soruların çocuk versiyonu var bizde de.
şimdi hamile kalsan seneye dogurursun e bu cocuk ne zaman buyuyecek
yaslı anne olacaksın vs vs
arkadasımın bı oğlu var
ona da ıkıncı cocuk baskısı yapıyorlar
bizim insanlarımız cidden cok cahiller ve meraklılar
millete ne ister evlenirsin ister evlenmezsin
kimseyı umursama
kısmetın olunca zaten o ınsan karsına cıkacaktır
26 geç değil.
Evet malesef bu baskıların arkası kesilmez,o ayrı.Sonsuza kadar bekar kalmaya niyetlişmişsin gibi ya da bir kusurun varmış da evlenemiyormuşsun gibi davranıyorlar,ben de çok yaşadım bunu.Bi keresinde bu Baskılara katlanamayıp hayatımın hatasını yaptım,herhangi biriyle 2.5 aylık bir tanışmanın ardından Evliliği kabul ettim ama olmadı ,düğün arifesinde ayrıldık.O günden sonra kimse " niye evlenmiyorsun ?" Diye soramadı.Çevre Baskısı asla bitmez bunu kabullen şimdiden.bekara " niye evlenmedin ?"baskısı ,yeni evliye " yok mu bişey ?"baskısı ,bi çocuğu olana "2.ne zaman geliyo ?@ baskısı,ikisi de kız ise erkek,erkek ise kız Baskısı ... Bu böyle Sürer gider.Tek derdin baskılar ise aldırış etme.Gönlünce olsun her şey ..Şimdi öyle diyorlar da tüm bekar erkekler benim peşimde koşmuyor ya. Sanki benim gidip kolundan tutup hadi evlenelim demem gerekiyormuş gibi konuşuyorlar. Yahu demek ki yok ortada biri, olduysa da demek ki kriterler uymamış. Ama anlatılmıyor işte.
Herhalde benim de öyle yapmam gerekiyor :) Çünkü ne kadar kibar yanıt vermeye çalışırsam çalışayım, soruları sıralıyorlar yine de.Herkes sınırlarını bilmeli ama .. konuşmanın yönü istemediğin tarafa kaydığı vakit ilgisiz görün ,dinlemiyormus gibi yap yada lütfen fazla aklını da alıp burdan gider misin ,de ,bak bi daha cesaret edebiliyorlar mi ..ben de bi ara çok naiftim ,baktım olmuyo ,höööyytt dedim ,o gün bugün daughter bundan hoşlanmaz ,bence yanında konuşmayalım diye birbirini uyaranlari bile gördüm :) ilişkilerim de bozulmadı ..
Aynen öyle ,kısaca kapat ceneleriniHerhalde benim de öyle yapmam gerekiyor :) Çünkü ne kadar kibar yanıt vermeye çalışırsam çalışayım, soruları sıralıyorlar yine de.
İşte bahsettiğim kişiler de herhalde öyle yapayım istiyorlar. O kadar konuşuyorlar ki.
Sanki tam düşündüğüm özelliklerde bir şeyler hissettiğim biri var da yok olmaz diyorum gibi konuşuyorlar. Bir de kendilerine sorsam kesin keşke daha geç evlenseydim derler eminim. Halbuki anlatıyorum evlilik büyük sorumluluk henüz hazır değilim o sorumluluğa, Allah iyileri çıkarsın herkesin karşısına diyorum. Ya niye öyle diyorsun? Şimdi böyle düşünürsen bak ilerde daha zor olur vs. vs. He tamam he düşünüyorum bul getir birini mi demem lazım anlamadım :)Yaşın geç, geçkin değil ki yani o kadar ıonuşuyorlar ki insan ister istemez kendini kötü hissediyor.
Sert tepki veremiyorum ne yazık ki. Şu an acele etmek istemiyorum düşünmüyorum diyorum. Daha niye düşünmüyorsun kaç yaşına gelmişsin aaaa düşünmeye başla bence. Niye öyle düşünüyorsun vs vs. sorular sıralanıyor. Sanki evliliğin sorumluluğunu benim yerime kendileri taşıyacaklar.ben anlamıyorum ya, nasip kısmet bu işler deyip çenelerini kapatamıyor musunuz?
kime ne ki...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?