- 28 Mart 2011
- 1.018
- 854
- 123
- 49
Seninki olmamış ama19 yaşında nişanlanıp 21 yaşında evlendim. Demek ki iyi değil, süperim
Eşim erkenden rezervasyon yapıp, okul bitince hemen kapmış beni
Seninki olmamış amayangından mal kaçırmışlar resmen
Kesinlikle Katılıyorumsürekli baskı yapmaları hiç hoş değil ve insanı mutsuz eder öyle diyenleri tersle bir daha konuşmasınlar. yalnız şu da bir gerçek 30 yaşının üstüne gelince gençlik yılları gibi olmuyor çoğu adam evlenmiş oluyor tanışma ortamın o kdr olmuyor o nedenle evlilik gibi bir düşüncen varsa en azından etrafındakilere şans vermeye bak tanıma açısından. armutun sapı üzümün çöpü diye diye sonradan yalnız kalmak da var. ama tabiki evlenmiş olmak için evlenmeyi asla onaylamıyorum sevip de anlaşacağın biri olmadıktan sonra evlenme.
Evet arkadaşlar böyle bir baskı var gerçekten. 5 yıl oldu mesleğimi elime alalı. 26 yaşıma gireceğim birkaç aya. Etrafta özellikle iş ortamında sürekli bir evlenmeyi düşünmüyor musun? Neden düşünmüyorsun? E artık gelmiş zamanın şu kadar tanışma şu kadar nişan vs. olsa yaşın şu olur falan filan. Her zaman hayırlısını diledim. Allah iyilerle karşılaştırsın herkesi dedim. Asla olmaz demiyorum henüz erken olduğunu düşünüyorum acele etmek istemiyorum, Allah hayırlı insanlar çıkarsın karşımıza diyorum. Ama karşıdaki kişi bundan ne çıkarıyor anlamıyorum. Aaaa nasıl erken olur kaç yaşına gelmişsin, bu yaştan sonra bak çok seçici olursun kimseyi beğenmezsin vs. Sanki benim birinin kolundan tutup hadi evlenelim demem gerekiyormuş gibi davranıyorlar. Bir iki kez o kadar ısrar ettiler ki arkadaşlarım bahsettikleri kişilerle görüşmeye gittim. Ama düşünemedim hissetmedim bir şey. Neden düşünmüyorsun neden şans vermiyorsun oluyor bu defa. Evlendikten sonra bazı insanlar etrafındaki bekarları evlendirmeyi kendilerine görev olarak mı benimsiyorlar anlamıyorum. Evlenmek için bu yaşta acele etmemek erken olduğunu düşünmek sizce anormal bir durum mu?
Komşu teyzeler buraya da gelmiş
Katılıyorum teyze, konu sahibesi kör topal demesin ehhh bu da olsun işte diyip bir tane seçsin evlensin.
Aynen arkadaşım,azıcık beyin çalıştırmayı deneyen herkes ne denildiğini anlar bence.Bu arada 20 Lı yaşlarda kapılıyor dediğim "erkekler " oluyor.30 dan sonraya kalan erkekler evlenmek istemeyen,sırf cinsellik Peşinde Koşan ,menfaatçi tipler oluyo.Ha sırf cinsellik sıkıntı olmaz diyen için sorun değil her YAŞ müsait !Kendi çevre yapisina göre arkadaş hakli aslında. Benimde arkadaşlarım ve çevremde de gördügüm genelde 30 yaş civari işini gucu eline almis duzgun erkekler 20-25 yaş civari kadinlarla evlendiler hep.
Bu demek degil ki +25, +30 yaslarindaki kadinlara curukler kaliyor veya evlenemiyorlar, aksine çok iyi bir evlilik ve hayat kurabiliyorlar tabi ki lakin süreç biraz daha zor oluyordur sadece. Onu anlatmak istedi sanirim.
Onun dışında zorlamak, surekli evlilik konusunu açmak can sıkmaktan baďka birsey degil. Doğruda olsa herkes işine bakmalı. En kötü bir kere soyler gecersin. Vir vir vir ayni seyleri tekrarlamaya gerek yok.
Aynen arkadaşım,azıcık beyin çalıştırmayı deneyen herkes ne denildiğini anlar bence.Bu arada 20 Lı yaşlarda kapılıyor dediğim "erkekler " oluyor.30 dan sonraya kalan erkekler evlenmek istemeyen,sırf cinsellik Peşinde Koşan ,menfaatçi tipler oluyo.Ha sırf cinsellik sıkıntı olmaz diyen için sorun değil her YAŞ müsait !
Katılıyorum tabiki 25 altı erkekler ergendir gözümde :)Yok cherry zeki kızdır ama "hadi evlen" diyincede olmuyor ya o işler o bakımdan farklı yaklaştı heralde.
Buarada 20 yaşındaki bir erkekle evlenmezdim :) O yaşta rezerve edip sonra evlenirim diyorsan o ayri20 yasindaki bir çok erkeğin gerek maddi gerek manevi evlilik sorumlulugunu alabilecek olgunlukta olduklarini dusunmuyorum.
Konularıma yorumlar yapıyorsun ,bilmen Lazım oysakiArtik neler kacirdiysa travma yaşiyor
Vhalla hic aklimda tutmam kime ne yazdigimi....yani uyelere gore yorum yapmiyorum...Konularıma yorumlar yapıyorsun ,bilmen Lazım oysaki
Yani bir zahmet açsaydınız burada Başkasına soracağınıza neyseVhalla hic aklimda tutmam kime ne yazdigimi....yani uyelere gore yorum yapmiyorum...
Simdi baktimda su densiz komşuya sahip olan hatunsun :) ama konuyla alakasi yokYani bir zahmet açsaydınız burada Başkasına soracağınıza neyse
Katılmıyorum. Hiçte istisna değil. 29 yaşında evlendim. Akademisyenim. İstediğimi elde edene kadar evlenmedim. İstediğim her yeri gittim gördüm. Eşimizde durumu gayet iyi. Hiçte kalitede düşme olmadı yani. Bir arkadaşım 36 yaşında Kıbrıslı bir iş adamıyla evlendi. Bir arkadaşım 33 ünde işinde başarılı bir mühendisle evlendi. Tez danışmanım 40 ında evlenip iki çocuk doğurdu. Annem teyzem yengem hep 30 undan sonra evlendi. İstisna değil yani. Konu sahibi takma kafana. Ne zaman istersen o zaman evlen. Eğer akademisyenlik olmasaydı benim olana kadar beklerdim. İsterse yaşım 40 olsun.Canım bence onların söylediklerini dikkate almalısın,Şahsi görüşüm tabi.25 ten sonra kısmetlerde kalite düşmeye Başlıyor istisnalar elbette vardır ama Aşkı bulma evlenme şansı azalmaya başlıyor.ve kriterleri esnetmeye başlıyorsun artık.İyiler 20 Lı yaşlarda kapılıyor benden söylemesi sen bilirsin 30 a kalma derim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?