Çevrenin evlilik konusundaki duygusal baskıları

• Konu Sahibi Konu Sahibi dryfc
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
evlenincede bir halk olduğu yok merak etmeyin
kimseyi de umursamayın
Hayırlısı ne zaman sa ozaman olsun senin için.
Bekarlık sultanlıktır hayatını yaşa:)

sürekli baskı yapmaları hiç hoş değil ve insanı mutsuz eder öyle diyenleri tersle bir daha konuşmasınlar. yalnız şu da bir gerçek 30 yaşının üstüne gelince gençlik yılları gibi olmuyor çoğu adam evlenmiş oluyor tanışma ortamın o kdr olmuyor o nedenle evlilik gibi bir düşüncen varsa en azından etrafındakilere şans vermeye bak tanıma açısından. armutun sapı üzümün çöpü diye diye sonradan yalnız kalmak da var. ama tabiki evlenmiş olmak için evlenmeyi asla onaylamıyorum sevip de anlaşacağın biri olmadıktan sonra evlenme.

19 yaşında nişanlanıp 21 yaşında evlendim. Demek ki iyi değil, süperim

Eşim erkenden rezervasyon yapıp, okul bitince hemen kapmış beni
Seninki olmamış ama yangından mal kaçırmışlar resmen

Size söylenenler de bir şey mi? Kendi sokakta görse yüzüne bakmayıp dalga geçeceği tipte insanları seninle tanıştırmak isteyenler (kişinin dış görünüşünü asla alay konusu yapmam, karşımdaki kişinin algısını kastederek söyledim), tanıştırdığı kişileri beğenmedin diye küsenler, bulduğu kişilerle uyuşmayıp istemeyince kızın (o kız ben oluyorum) babasına ''senin kızın kocaya kaçar'' diyenler, o yaşa kadar evlenmeyişinde bir kusur (anladınız siz o kusuru...) arayanlar, sizden birkaç yaş küçük kendi bekar kızı varken sana koca bulmaya çalışanlar..... Çok üzüldüğüm, kırıldığım zamanlar oldu ama yine de kendi tercihimi kendim belirledim zamanı geldiğine inandığımda... Erkeğin iyisi diye bir şey yok; karakterlisi, olgunu, anlayışlısı vardır ki onlar da yaşla belirlenebilecek faktörler değil... Boş verin, hayatınızın kararını üstüne vazife olmayan şeylere karışan insanlara göre vermeyin!

Kesinlikle Katılıyorum

ne geç kalması ya

ben bundan 11 yıl önce 26 yaşında evlendim

ikimizin de işi gücü geçerli birer mesleği vardı

hatta evimizi kurup düğünümüzü kendimiz yaptık bu kadar da maddi durumumuz vardı deyim

buna rağmen bana ay çok erken evleniyorsun acelen ne dediler ki ilişkimiz de 6 yılı aşkındı

şimdi 30 altında evlenen nerede ise yok

birileri ile tanışabilirsin, görüşebilirsin vs vs ama bu amaçla görüşünce olmama ihtimali daha çok olur

onun yerine farklı ortamlar hobiler vs bulmalısın

@
Sen o zaman standart nedir onu söyle, ona göre nişan-düğün yapsın buradakiler?
S Senbirsen ark ın yorumunu oku ,uğraşamicam..demek istediğimi tam olarak anlatmış.Benim ya da senin demenle evlenmeyecek hiç kimse,herkes sadece fikrini belirtiyor saygıya davet ediyorum

Komşu teyzeler buraya da gelmiş
Katılıyorum teyze, konu sahibesi kör topal demesin ehhh bu da olsun işte diyip bir tane seçsin evlensin.

Kendi çevre yapisina göre arkadaş hakli aslında. Bazilari diyor ki 30 un altinda evlenen yok artik :) Benimse arkadaşlarım ve çevremde de gördügüm genelde 30 yaş civari işini gucu eline almis duzgun erkekler 20-25 yaş civari kadinlarla evlendiler hep.
Ha bu demek degil ki +25, +30 yaslarindaki kadinlara curukler kaliyor veya evlenemiyorlar, aksine çok iyi bir evlilik ve hayat kurabiliyorlar tabi ki lakin süreç biraz daha zor oluyordur sadece. Onu anlatmak istedi sanirim.

Onun dışında zorlamak, surekli evlilik konusunu açmak can sıkmaktan başka birsey degil. Doğruda olsa herkes işine bakmalı. En kötü bir kere soyler gecersin. Vir vir vir ayni seyleri tekrarlamaya gerek yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynen arkadaşım,azıcık beyin çalıştırmayı deneyen herkes ne denildiğini anlar bence.Bu arada 20 Lı yaşlarda kapılıyor dediğim "erkekler " oluyor.30 dan sonraya kalan erkekler evlenmek istemeyen,sırf cinsellik Peşinde Koşan ,menfaatçi tipler oluyo.Ha sırf cinsellik sıkıntı olmaz diyen için sorun değil her YAŞ müsait !

Yok cherry zeki kızdır ama "hadi evlen" diyincede olmuyor ya o işler o bakımdan farklı yaklaştı heralde.
Buarada 20 yaşındaki bir erkekle evlenmezdim :) O yaşta rezerve edip sonra evlenirim diyorsan o ayri 20 yasindaki bir çok erkeğin gerek maddi gerek manevi evlilik sorumlulugunu alabilecek olgunlukta olduklarini dusunmuyorum.

Katılıyorum tabiki 25 altı erkekler ergendir gözümde :)

evlenmıs olmak ıcın evlenılmez. bende 31 yasındayım. evım var ısım var ama dogru ınsan yok. evlenmıs olmak ıcın sevmedıgım bırıne de katlanamam. bosver canım dogru ınsan hayırlı ınsan senı bulsun allah hayırlılarla karsılastırsın

Katılmıyorum. Hiçte istisna değil. 29 yaşında evlendim. Akademisyenim. İstediğimi elde edene kadar evlenmedim. İstediğim her yeri gittim gördüm. Eşimizde durumu gayet iyi. Hiçte kalitede düşme olmadı yani. Bir arkadaşım 36 yaşında Kıbrıslı bir iş adamıyla evlendi. Bir arkadaşım 33 ünde işinde başarılı bir mühendisle evlendi. Tez danışmanım 40 ında evlenip iki çocuk doğurdu. Annem teyzem yengem hep 30 undan sonra evlendi. İstisna değil yani. Konu sahibi takma kafana. Ne zaman istersen o zaman evlen. Eğer akademisyenlik olmasaydı benim olana kadar beklerdim. İsterse yaşım 40 olsun.

Daha yas 26 milletin gordugu 46 heralde. Hem asagilik bir adamda 20 yasinda evlenecegine dogrusuyla 30da evlen rabbim dogru insanlarla karsilastirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…