Çevrenizde ünv mezunu olup çok düşük yerlerde çalışan var mı?

Egitim cok kötü maalesef güzel ülkemde. Hos simdi hersey kötüde neyse... Bu arada galiba türk diplomalari avrupada gecmiyor bile

Cok yakindan tanidigim biri var.
Zehir gibi bir kafa vardi, okul tercihlerinde iktisat yazdirdilar ( bu noktada cok ayrinti var girmek istemedim ama hakli ciktim ) yalvardim yapma bunu yapacagina bir suru alternatigf gosterdim. Ankara gibi bir sehirde okudu. Zorunlu staj disinda hic bir tecrube edinmedi. Okurken calismasini soyledigimde birsuru bahane siraladi. Lise kpss ye gir dedim duz memurmu olacagim dedi. Ozel ders ver insan tanirsin dedim ik mik etti. Okulu bitti kppssden 70 bile alamadi. 2. Yil 72 aldi, 2. Yil ozel kadrolara hazirlandigini soyluyordu..
He birde annesi ilk unive basladiginda ya iste yerlesti olsa olsa basit bir memurmu olucan sen simdi yani diyorum demisti şok olmustum
Su an hala evde. Bugun ozel ders ilani acmis sordum evde bunaldim dedi. Su an köyden bozma bir belde de yasiyor..
Simdi siz olsaniz vaktinizi bu kdr kolay harcarmiydiniz?
Benim ilk is tecrubem markette yogurt satmak olmustu ondada 2 gun para alamadim 3. Ye gitmedim hic bisey yapmasam birsuru gorusmeye gidip isveren gormustum. Boyle orneklerin pat diye mufettis olmasi beklenmemeli
Ama birde ne kdr cabalasa sansi donmeyenler var.. onlar icinde hep dogru zaman gelmedi diye dusunur icten ice dua ederim.
Hakeden herkesin rahat ve kazancli sevdigi iste calismasi dilegiyle

iş bulabilmenin çok farklı parametreleri var. tanıdık ülkemizde çok önemli. ama her iş bulan da tanıdıkla bulmuyor. bu da bir gerçek.
olay sadece okul okumak değil, kendini "kişisel" olarak geliştirebilmek ve doğru ifade edebilmek de önemli.
şöyle diyim ben iş ararken cv'm bir arkadaşım tarafından kendi arkadaşına iletildi. tanıştık vs. kurumsal bir yerde yönetici, kendine eleman arıyor ama üzerinde müdürde vardı. neyse.
bu kişi benim dışımda 1 kişiyi daha istiyordu. totalde 3 kişi alınacaktı.
müdürle görüşmemizin sonunda müdür dedi ki ben 41 yaşındayım, sen 27 ve ben kendimi bu yaşta senin kadar iyi ifade edemiyorum.
ve benim ingilizce puanım o aracının istediği diğer kişiden daha düşüktü hatta alınan 3 kişi içinde en düşüktü.
neticede kendimi ifade şeklim ve ben çalışır öğrenirim enerjimle işi aldım.
diyeceksiniz ki cv'n müdüre elden gitmiş. diğer istenen kişinin bırakın cv'si elden gitmeyi bir önceki yazdan stajerleriydi. ve kızı tebrikle göndermişler stajdan. ama seçilen ben oldum.
bunları kendimi övmek için yazmadım.
anlatmak istediğim şu: sadece üniversite mezunu olmak yeterli değil. o kadar çok ünv mezunu var ki bir şekilde sıyrılmak lazım. bu ya çok iyi yabancı dildir, ya çok iyi iletişim. dediğim gibi tanıdık kısmı apayrı ve herkesin başına bela olan bir durum. onu ayrı tutuyorum.

Ben hem önlisans hem de lisans bitirdim derece ile. Hem okuyup hem çalıştım. 6 aydır iş arıyorum ama yok. En basitinden artık ne olursa olsun diyorum, iş olsun yeter ki. Bakıyorum ilanlara, sen o kadae çaba sarf et, emek ver, uykusuz kal, haksızlığa uğra ama sesini çıkarama, markete kasiyer olarak bile giremiyorum. İnsanın gücüne gidiyor emeklerinin karşılığını bulamamak. Ne hayal ediyorsun ne görüyorsun. Her gün çalışmıyo musun sorusuna cevap vermekten sıkıldım. İş kriteri diye bişeyim yok iş olsun yeter diyorum. Kimin suçu peki? Benim değil onu biliyorum sadece. Benden daha vasıflı ne insanlar var etrafımda, haketmedikleri işleri yapıyolar. Sadece üzülüyorum. Yeğenlerim var, ilerde çoluğum çocuğum olacak şimdiden düşünüyorum ne iş yapabilirler ki bu ülkede. Hiçbişey. Allah herkesin hakkında hayırlısını versin.

eşim kaynakçı oldu valla
iş bulana kadar girmişti bir tanıdığına yardım olsun diye 6 yıl oldu ve kazancı da çok az.
kaç tane lisans mezunu arkadaşım satış elemanı sayısını bilmiyorum.
mühendis arkadaşım var o da asgari ücretle çalışıyor mühendis olarak özel bir firmada.

En yara konulardan. çok var öyle çalışan. Nüfus patlaması var daha birsürü yeni mezun geliyor arkamızdan. Ne olacak böyle. Ufak işleri bile bulmak zor.

Berguzar Korel'in kizkardesi amerikada evlere temizlige gidiyor,ayrica köpek gezdiriyormus.
Adamin mis gibi isi var ne olmus ki.
Bir tanidik tesisatci,vallahi emegine hicte yazik olmuyor,cok iyi kazaniyor.

Bence okumuş olmak için okumazsan ya da bilinçli bölüm tercihi yaparsan işsiz kalma oranın da düşer. Bu devirde bir güvencen yoksa işletme iktisat uluslararası ilişkiler falan okumak büyük risk. Üniversite sınavına biraz çalışıp ya çok iyi bir okula ya da sağlam bir bölüme kapak atmak gerekiyor onun dışında kazandım bitti dersen yine olmaz. Derse gir eve gel diye bir olay yok not ortalamasını yüksek tutmak,network geliştirmek,dil öğrenmek,yenilikleri takip etmek lazım. 2-3 dil bilip kendine göre bir bölümde okuyup okurken stajını yapmış biri iş bulur diye düşünüyorum.

Doğalgaz işi yapanlar ne kadar para kazanıyor haberiniz var mı acaba? Haberiniz olsa o arkadaşın yanına gidip "nolur beni çırak al" dersiniz çünkü.
Çırak olarak bile asgari ücretten fazla kazanırsınız.
Boşuna üzülmüşsünüz adama.

Ben mimarım mesela. Bir uygulama işinden kazandığım parayı o işe harcadığım gün sayısına bölsem, sucunun, seramikçinin, elektrikçinin ücreti benimkiden fazlaya gelir.
İş öncesi yaptığım ön çalışmalar, projelendirme, organizasyon, iş takibi ve sorumluluk stresini saymama gerek yok sanırım.
Usta ise gelir, sadece yapacağı işi bilir, 2-3 günde yapar, parasını alır ve gider.
Çalıştığım sucunun, asma tavancının, seramikçinin çocukları özel okulda okuyorlar bu arada :)

Üniversite mezunlarının yaşadığı sıkıntılar konusunda haklısınız ama bu kadar şaşırmanıza şaşırdım.
Zihinsel emek bu ülkede para etmeyen tek şeydir.

Üniversite mezunu işsiz sayısı azımsanmayacak kadar yüksek ve evde oturup ,üniversite mezunuyum ,o işi yapmam bu işi yapmam demek yerine hayata bir yerden başlamak gerek diye düşünüyorum.
Malesef en yakin dostum bu düşüncede. Kendisi yine muhasebeci tamam ama 2 kardeşi uni mezunu ve kasiyerligi,tezgâhtarligi veya kendi okuduklari bolum dışındaki isleri kucumsuyorlar ve çalışmıyorlar. Ne münasebet ben kasiyerlik icinmi okudum olirsa kendi bölümüm olur deyip kit kanat gecinen insanlar.

Üniversite mezunu olup hala ülke gerçekleriyle yüzleşememişler demek bak yukarılarda 3nity ne güzel yazmış ,çok hoşuma gitti yazısı.Evde oturmak biraz da kişinin iş beğenmemesi ama, alan dışı bir işi yapmak zorunda kalmak ne yazık ki sistemin getirisi.Eşim 2008-2009 yılındaki krizden dolayı 1.5 yıl iş bulamadi . iyi bir okul ve iyi bir bölüm bitirdi.Sonra çok alakasız bir sektörde ise başladı o zamanlar .Sırf bir işim olsun diye ,komik bir maaşa üstelik ama asla küçümsemedi sonra çok daha iyi bir iş cıkti karşısına derken yoluna soktu herseyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…