Canim haklisin. Bende dis ticaret mezunuyum. Ama tecrubeli elaman diye diye elimi boş çevirdiler. Bu surecte evde oturmak yerine aileme katki icin kasiyerlik yaptim. Evlenene kadar da bu boyle sürdü.Üniversite mezunu olup hala ülke gerçekleriyle yüzleşememişler demek bak yukarılarda @turuncupijama ne güzel yazmış ,çok hoşuma gitti yazısı.Evde oturmak biraz da kişinin iş beğenmemesi ama, alan dışı bir işi yapmak zorunda kalmak ne yazık ki sistemin getirisi.Eşim 2008-2009 yılındaki krizden dolayı 1.5 yıl iş bulamadi . iyi bir okul ve iyi bir bölüm bitirdi.Sonra çok alakasız bir sektörde ise başladı o zamanlar .Sırf bir işim olsun diye ,komik bir maaşa üstelik ama asla küçümsemedi sonra çok daha iyi bir iş cıkti karşısına derken yoluna soktu herseyi
O kadar mı yaniYani bu usta cocuk evlenme teklif ederse kacirma
Hiç çıraklık, kalfalık ve ustalık gibi şeyler duymadınız mı?Ben öyle biliyordum yani belki de eskiden öyleydi. Ağır bir iş diye düşünüyorum. Çünkü
Hangi dünyada yaşıyorsunuz merak ettim öğretmen arkadaşım a101 de çalışıyor yani bana artık çok normal geliyorArkadaşlar merhaba. Okuldan bir arkadaşım var. Biri önlisans, biri lisans olmak üzere 2 ünv mezunu. Fakat iş bulamadığı için tesisat, doğalgaz işi yapıyor, çocukluktan öğrendiği içim rahatça o konuda iş bulabiliyor usta konumunda çalışıyor yani.
Ben biraz şaşırdım, çok yorucu bir iş çünkü. Ben hep ilk okul mezunu, başka hiçbir iş bulamayan insanların yaptığı işler sanıyordum bu işleri.
Biz bu okul işine eğitim olayına bu kadar emek verirken, sonuçlarının böyle olması çok üzüyor beni bu aralar.
İşsiz bir ünv mezunu olarak dertleşmek istedim sadece...
Bahsettiklerim daha çok iyi ünvlerden iyi puanlarla girdikleri bölümlerden. Ama tbai haklısınız durum buArtık tüm illerde üniversite var, mantar gibi çoğalmaya da devam ediyor. Hatta bırakın illeri, ilçelerde bile myolar mezun veriyor. Liseyi bitiren tüm çocuklar da bi şekilde üniversite okuyor. Okulların çoğunun eğitim kalitesi üniversite kelimesinin altını doldurabilmenin çok uzağında. Yani bugün üniversite mezunuyum, 2 üniversite bitirdim diyen kişilerin %70 i aslında lise mezunu dengi, sadece vakit kaybı. Üstelik ekonomik kriz var. Mevcut durumda iş bulamamaya şaşırmak daha şaşırtıcı bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?