Çeyiz götürmek

susangeveze

Soğuk Nevale Kişisi
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2015
535
474
53
Merhaba iyi akşamlar
Kısmetse Ramazandan sonra düğünüm var ve çeyizin gitmesi gerekiyor.

Çeyizim kendi evimde değil bizim evimiz müsait olmadığı için dayımın evinde topladık dayım yaşlı ve tek yaşıyor evi çok müsaitti.
Şimdi sıra geldi çeyiz götürmeye nişanlım iftardan sonra almaya gideriz diyor arkadaş akraba vs çagırıcakmış gündüz kimse müsait olamaz diyor.
Bende teyzemle konuştum böyle söyleyince kesinlikle olmaz gece gece çeyiz mi gider dedi.
Nişanlim ve teyzem arasında kaldım ne yapsam bilemiyorum lütfen bana akıl verin.

Annem olmadığı için teyzemle paylaşıyorum çeyizin çoğunu da teyzemle hallettik alışveriş vs.

Merhaba iyi akşamlar
Kısmetse Ramazandan sonra düğünüm var ve çeyizin gitmesi gerekiyor.

Çeyizim kendi evimde değil bizim evimiz müsait olmadığı için dayımın evinde topladık dayım yaşlı ve tek yaşıyor evi çok müsaitti.
Şimdi sıra geldi çeyiz götürmeye nişanlım iftardan sonra almaya gideriz diyor arkadaş akraba vs çagırıcakmış gündüz kimse müsait olamaz diyor.
Bende teyzemle konuştum böyle söyleyince kesinlikle olmaz gece gece çeyiz mi gider dedi.
Nişanlim ve teyzem arasında kaldım ne yapsam bilemiyorum lütfen bana akıl verin.

Annem olmadığı için teyzemle paylaşıyorum çeyizin çoğunu da teyzemle hallettik alışveriş vs.
Gece gitse nolurmuş? Ayıp mı günah mı? Oruçlu insanlara yazık değil mi?

Ramazan bitti sayılır aslında bayramın 2.günü bile taşırsınız çeyizinizi. Orta yolu bulun bence düğün arefesi kalp kırmadan kavga olmadan. Hayırlı olsun :)

Gelmek isteyen gelir gündüz olması iyu.bikac saatte oruca dayansinlar.calismayan evde otruanlar gelip yardım edebilir.gunduz gözüyle daha uygun olur.konusup anlasın nisanlinizla ikna edecek sizsiniz

gece gitse elbet bişi olmaz.Ama en baştan idare edeyim eşimi,nişanlımı dersen hayatın boyunca idare etmek zorunda kalırsın :) bunlar birkere olan şey özensin biraz.Uğraşsın çabalasın zorluğuyla ilgilensin derim ben.

Bizde gece tasimistik, on yıl oldu bu konuyu okuyana kadar hiç aklıma bile gelmemişti... Gündüz yada gece ne farkeder zaman nasil müsaitse ona göre taşınır. Nişanlıniz haklı bence...:KK66:

Kardeşiminde bayramdan sonra düğünü.Ve annemiz yok bizimde :(
Çeyizini pazar günü götürdük,oruçlu oldukları halde gece götürelim diye bir teklifte gelmedi.Gelseydi olur muyduuuu? Bilmiyorum,alışılagelmiş olan tabii ki gündüz,gece olunca insan kendini kaçıyormuş gibi hissetmez mi yaa :KK64:

Benim çeyizim gece yarısı toplandı(başka evlerdeydi bizim evimiz oldukça küçük çünkü), araca yüklendi, gece saat 2-3yola çıkıldı ve 5 saat sonra yeni evime geldi. Bu toplama işini annem ve babamla yaptım. Yükleme işinde, tuttuğumuz aracın şoförü yardım etti. İndirirken babam, şöför ve ben yaptık. Nişanlım çalışıyordu :))))) herşey bitince sallana sallana geldi paşamız :))) adet diye tuttursaydım kavga edecektik, inatlaşacaktık ve belki ayrılacaktık. Ben ona anlayış gösterdim. O da bunun altında kalmayıp bana ve özellikle aileme çok saygılı davranıyor. Taviz verme vs diyenleri anlamıyorum. Hiç mi sevdikleri adamlara saygıları yok. İnatlaşmayın, ısrar etmeyin, orta yol bulun. Ramazandan ne kadar sonra düğün? Bayramdan sonra götürün. Evdeki diğer işler bitsin bu süreçte. En son senin eşyan kalsın. Ben düğüne bir hafta kala getirdim eşyamı. Düğünden sonra kendi kendime yerleştim yavaş yavaş. Öyle olmuyorsa da dediğim gibi en son senin eşyan kalsın. El birliğiyle bir iki güne yerleşir. Nişanlının müsait olduğu bir gündüz getirin.

Artık sizin hayatınızda o adam öncelikli. Planları milletin keyfine göre değil birbirinize göre yapın. Ve ne olursa olsun eşini öncelikli tut. Kimsenin gazına dolduruşuna gelme. Evine girip kapını kapattığında diğer herkes dışarda kalacak. Her karar ortak olmalı.

Niye gece gitmiyormuş? İnsanlara işi zorlastirmanin alemi ne?
Madem her olaya bu kadar takıyor iki bayram arası niye evlendirmis sizi :)
ikna et bence teyzeni, ısrar ettiği konu çok sacma

Gece gitse ne olur gündüz gitse ne olur. Önemli olan huzursuzluk olmadan gitsin. Gece gidince neden hayırlı olmuyormuş anlamadım.
Siz olumsuz konuşanlara, size gaz verenlere kulak asmayın. İnada binerseniz düğün öncesi huzursuzluk çıkar. Nişanlınızda muhtemelen düğün hazırlıklarından yorulmuştur. Milletin ağzına bakarsanız çok sorunlar çıkar aranızda.
Nişanlınızla birlikte anlaşın ve ikinizin kararını uygulayın. Evlenecek olan sizsiniz.

ay benim çeyizim (yoktu ki gitsin) gitmedi biyerimden bişey eksilmedi :)
teyzenize ne ki
siz nasıl uygunsanız öyle yapın
ha gece ha gündüz
amaç sizin kullanacağınız eşyaların yaşayacağınız eve gitmesi değil mi?

Benim çeyizimin çıkmasında ne kayınvalidem geldi ne kayınvalidem ne de onların taraftan biri. Eşim arkadaşıyla aksam ustu geldi topladık götürdük. Mesela bu da benim içime dokunmuştu evdeyken de eşimin tarafından kimse bakmadı. Halbuki annem neler neler yapmıştı.
Gece götürülebilir çünkü insanlar oruç nasıl taşıyacaklar

bu işin oluru tabi ki gündüzdür, nişanlın zor biri anladığım kadarıyla. ama kafaya takılacak çok daha önemli şeyler olabilir hayatta bunu takıp kendinizi harap etmeyin. tamam gece olsun de geç. herşeye olumsuz yönünden bakmayın akşam daha serin olur rahat rahat götürürsünüz. önemli olan o eşyaların eve gitmesi değil evde huzurla eşyaları kullanabilmek. Sonuca odaklanın yani, bu sizi hayatınızın her alanında daha mutlu kılar.

Benim çeyizim gece yarısı toplandı(başka evlerdeydi bizim evimiz oldukça küçük çünkü), araca yüklendi, gece saat 2-3yola çıkıldı ve 5 saat sonra yeni evime geldi. Bu toplama işini annem ve babamla yaptım. Yükleme işinde, tuttuğumuz aracın şoförü yardım etti. İndirirken babam, şöför ve ben yaptık. Nişanlım çalışıyordu :))))) herşey bitince sallana sallana geldi paşamız :))) adet diye tuttursaydım kavga edecektik, inatlaşacaktık ve belki ayrılacaktık. Ben ona anlayış gösterdim. O da bunun altında kalmayıp bana ve özellikle aileme çok saygılı davranıyor. Taviz verme vs diyenleri anlamıyorum. Hiç mi sevdikleri adamlara saygıları yok. İnatlaşmayın, ısrar etmeyin, orta yol bulun. Ramazandan ne kadar sonra düğün? Bayramdan sonra götürün. Evdeki diğer işler bitsin bu süreçte. En son senin eşyan kalsın. Ben düğüne bir hafta kala getirdim eşyamı. Düğünden sonra kendi kendime yerleştim yavaş yavaş. Öyle olmuyorsa da dediğim gibi en son senin eşyan kalsın. El birliğiyle bir iki güne yerleşir. Nişanlının müsait olduğu bir gündüz getirin.

Artık sizin hayatınızda o adam öncelikli. Planları milletin keyfine göre değil birbirinize göre yapın. Ve ne olursa olsun eşini öncelikli tut. Kimsenin gazına dolduruşuna gelme. Evine girip kapını kapattığında diğer herkes dışarda kalacak. Her karar ortak olmalı.
kelimesi kelimesine katiliyorum.
İnsanlar dugun hazirliginda boyle mini minnacik seyler icin teyzenin halanin gazina gelip kayin aile ile ters dusuyor.

Sonra bir omur boyu, bu kizin etiketi anlayişsiz olarak kalir.
Ben hicbir adet bilmem, köyümüz falan da yok, komple kafamiza gore takildik tum hazirliklarda en hesapli pratik kolay yollari sectik.

Ve ne oldu, hep ben övüldüm, kayinpederim tesekkur etti bize hep destek oldun cok anlayisli davrandin diye.

İnsanlardaki bu yeni moda aman karsi tarafi şimartma, deger verme, alttan alma tepene cikarlar trendini tasvip etmiyorum.

Herkese nabza gore serbet vermek icap eder. Yuz verince astarini isteyene mesafe koyarsin. Sen deger verince sana deger verene de elinden gelen guzel davranislari sergilersin. Boyle onyargiya gerek yok.

Back
X