Çeyiz hazırlığı ve fikir paylaşımlarımız (Sohbet bölümü)

HAYATIM canım sigara böreğini iki kat yufkadan sardığını düşün
iki yufkanın arasına
hatta sardıktan sonra üzerine sürülüyo
çıtır çıtır oluyo harika bi tat :lepi:

tamam da bebisim iki kat yufkanın arasına yağ sürersem onu da kızartırsam_? nası lolcak sıçramaz mı?
fırında mı pişircem sigara böreğini?

kızlar bişey sorucam soğanları rondoda doğrasamda buzluğa atsam farkedermi?
yani illa ellemi keseyim
he bide köfte yaparken soğanı nerde çekiyosunuz elinizdemi rendeliosunuz???

merhaba kızlar nasılsınız?4 gündür giremiyordum nikah işlemlerini hallettik mobilyaları perdeleri hallettik küçük ayrıntılar kaldı...

sende mi arsi gibin kaydirigubbakcemile3

HAYATIM canım sigara böreğini iki kat yufkadan sardığını düşün
iki yufkanın arasına
hatta sardıktan sonra üzerine sürülüyo
çıtır çıtır oluyo harika bi tat :lepi:

niye iki kattan sarıyorum ki sigara böreeeni
bi de siz bunu yağda mı kızartıyonuz yoksa fırına mı atıyonuz

kızım hastaydık herhalde akşam alalalalala

kazık yemesen olmas zaten
ben farkederim tarla komşumu hem

ne alaka hasta olmanla anlamadım fisfisfis

anam ben sabırsız olduğum için iki refresh baktım tepki yok
farkedilmedim sandım
ondan yani

:içelim:

:içelim: sen de benim gibi 7 aylık mısın?

[COLOR="

[B][COLOR="magenta"]:) antep işi mi?[/COLOR]
evet :)))
hee o zaman yoktur bişi evlen geçer -tatlicadiarzu-
anaaa delüü eda gelmiş-tatlicadiarzu-
slm kızlar ben geldım uzun zamandır gıremedım sıteye buarada dugunum oldu balayına gıttım.. hersey cok guzeldı resımlerım cıksın hemen eklıcem..
ohh ohhh balayını bile bitirmişin hayırlı uğurlu olsun vereliniortak
anammm ben ismimi googledan aratınca benim bikinilerim çıktı
hemen silmem lasım
benimde kürtçe film falan çıkıo ben kürt değilim kiiikafamçokkarıştı
iple mi uahhahaha:roflol::roflol::roflol::roflol:
dolaba mı atıyon buzluğa mı?
buzluğayerimseniben
hangi arasına sürüyon anlamadım. sararken mi sardıktan sonra saklama kabına koyorken dizerken böreklerin arasına mı kaydirigubbakcemile3
kafamçokkarıştıboşver sen hayatım börek mörek senin neyine sen hazır al ye :mymeka:

gel betacım herbişeyi donduruo bunlar:)

ne donduruyolar :uhm: Benimde dolapta barbunya var bozulacak ben onu direkmi atayım dolaba bilemedim :sinifsinif:

Pıtırrr tarlann maşallahh puanlarında o biçim benim koçiş hırs yaptı seni geçicekmişş kaydirigubbakcemile3

ben kendim bikaç kurabiye tarifi buldum,
"Portakal ağacı"ndan alıntıdır.

Un Kurabiyesi

Malzemeler:

1 paket margarin, oda sıcaklığında (ben tereyağı kullandım)
1 kahve fincanı sıvıyağ
3 kaşık pudra şekeri
4 kaşık buğday nişastası
Alabildiği kadar un (4,5 - 5 bardak)
1 çay bardağı pudra şekeri (Üzeri için)
Hazırlanması:

Margarin, sıvıyağ ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Nişasta ve unu ekleyerek hamuru yoğurun.
Daha sonra hamurdan uygun büyüklükte parçalar koparıp rulo şekline getirin ve bıçakla verev şeklinde kesin ve üzerine bıçakla 2 çizik atın (ben yuvarladım)
Önceden ısıtılmış 160C fırında beyaz kalacak şekilde pişirin. Fırından çıkınca pudra şekerine bulayın.

Muhallebili Kurabiye:

2 tepsi kurabiye

Kurabiye için:

250gr margarin/tereyağı
6 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvıyağ
Muhallebi için:

3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
Hazırlanması:

Muhallebi için yumurta sarısı ve şekeri çırpıp tencereye alın, un ve süt ekleyip karıştırarak pişirin.
Kaynamaya başlayınca hindistan cevizi, vanilya ve terayağı koyun. Yağ eriyene kadar kaynatın.
Hazırladığınız karışımı miksere alıp soğuyana kadar çırpın. Bir süre buzdolabında bekletin.
Kurabiye için eritilmiş katı yağ, kakao, sıvıyağ, toz şeker yoğurt, vanilya ve kabartma tozunu karıştırın. Yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur yapın. Hamuru 20 dakika bekletin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp merdaneyle açın. Açtığınız hamurun içine 1 tatlı kaşığı muhallebi koyup hamuru top şekline getirin. Hamurun birleşme kısmı tepsiye gelecek şekilde dizin. 180C fırında 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Düğmeli kurabiyeler 30-35 adet

Malzemeler: 180 gr tereyağı, oda sıcaklığında, dörtte üç su bardağı toz şeker, 1 yumurta, 1 tatlı kaşığı vanilya, 2 su bardağı kekun (ya da 2 su bardağı un + 1 paket kabartma tozu), 2 veya 3 yemek kaşığı kayısı reçeli, 2 veya 3 yemek kaşığı ahududu reçeli

Yapılışı: Fırını 155 C’ye getirin. ıki fırın tepsisine yağlı kâğıt serin. Tereyağı ve şekeri iyice birbirine yedirin. Varsa bunun için mikserinizin düz başlığını kullanın. Yumurtayı ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Unu ilave edip özleşene kadar karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle yuvarlayarak tepsiye dizin. Her bir kurabiyenin ortasına işaret parmağınızla bir miktar bastırın. (Hamurun derinliğini ortalayacak kadar) Oluşan boşluklara 1 çay kaşığı reçel doldurun. Birinci tepsiyi fırının orta gözüne koyup 12 dakika pişirin. Pişince fırın teline alıp soğutun, aynı işlemi ikinci tepsi içinde gerçekleştirin. Hepsi soğuyunca servis tabağına alın.

anaaa çapalı eda gelmiş nihayet.. kesik kesik yazıların hemen farkettiriyo

merhaba kızlar nasılsınız?4 gündür giremiyordum nikah işlemlerini hallettik mobilyaları perdeleri hallettik küçük ayrıntılar kaldı...

hayırlı olsun

kızlar bişey sorucam soğanları rondoda doğrasamda buzluğa atsam farkedermi?
yani illa ellemi keseyim
he bide köfte yaparken soğanı nerde çekiyosunuz elinizdemi rendeliosunuz???

ben herşeyi rondoda çekiyorum .

hayırlı olsunnn

sende mi arsi gibin kaydirigubbakcemile3

klava:klava:

kimse beni geçemez :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…