Çeyiz için yardıma ihtiyacim var

Bir erkek evine bakamayacaksa evlenmesin, ne kendi başını yaksın ne de başkasının.
İkiniz de çalışıp asgari ücret dahi alsanız birinizin maaşıyla taksitleri ödersiniz, birinizin maaşıyla geçinirsiniz.
Ama şu yaptığın ne kadar doğru ki?
Taşıma su ile değirmen döner mi?

Sözde açlıktan öldün ölücen ama internetin akıllı telefonun var.

Koca isterken iyi zora gelip çalışacağın zaman kötü.

Bu konu fake. Dördüzlerim olucak konusu gibi patlayacak merhamet ettiğinize yanıcaksınız kızlar demedi demeyin.

Kızım için asla yardım istemedim istememde çalıştığım dönem kizima hesap acmistim sırf büyüdüğünde zorluk cekmesin diye çok sukur aylik kızım için yardım geliyor zorluk çok çektim onun çekmesine izin vermedim dort dörtlük olmadı ama kimseyede muhtaç değil istersen evladima biriktirdigim parayla birşeyler yapabilirim annesi varken kızımın kimseye ihtiyacı yok bilip bilmeden konusmayin lütfen

Kızınızın kimseye muhtaç olmaması değil problem... Şiddet sorunu olan bir adamla biricik evladınızı aynı çatı altında yaşatmaya çalışmanız. 6 yaşında küçük bir çocuk varken baş rolde, ailesine gövde gösterisi yapmak için elini parçalayacak kadar düşüncesizce bir adam için yardım istemeniz. Ne olacak sanıyorsunuz, çeyizinizi yapınca bu adam düzelecek mi? Ayrıca gerçekten sizin durumunuzu bilen bu adam size nasıl halledeceksin bunu diye sordu mu?

İşte rahatı yerinde olanlara davulun sesi uzaktan hoş geliyor

Rahatım yerinde evet, neden? 2 sene nişanlı kaldım ben para biriktirebilmek için, eşim de iş bulamadı onu bekledik. 26 yaşında evlendim, anca kendimizi toparladık çünkü. 2010'da evlendik ve 2013'e kadar çocuk bile yapmadık eşimin daha kısa dönem askerliği var, o askere gidince anneme babama muhtaç kalmıyım, çalışmaya devam edeyim, çocukla çalışamam diye. 33 yaşında çocuk doğuracağım. Ben bilmiyor muydum genç anne olmayı, çocuk doğurup mağdur edebiyatıyla beleş geçinmeyi. Annem babam bana her türlü bakardı.

Şaşırmadım ama böyle yardımla geçinen tipler ezik yapmayı çok iyi biliyor.

İkinci el al
Ben evlenirken 1500 tl ye evimi dizdim 2. Elden.
4 sene geçti bazı eşyaları hala kullanıyorum
Mesela perdeler :KK70: 20 tl ye 3 tane almıştım kimbilir kimin perdesiydi

Evlendiğimiz ilk aylarda 2 tabak 2 çatal 2 kaşık 1 bıçak vardı sadece.
sadece 1 nevresim takımım vardı kullanır yıkardık.
Olur gider yani
Evlenmek amaçsa her şeyin tam olmasına gerek yok
Yaşa canım bizde öyleydik. Bir kanepemiz bir yatağımız vardı. Şimdi Allah nasip etti ev aldık.

devlet yeni evlenenlere 5 bin tl çeyiz yardimi bulunacak ama 27 yaşina kadar imkani sağlıycakmiş. aile bakanlığına başvurup alabilirsin.

Burada tanımadığınız insanlardan çeyiz mi bekliyorsnuz Allah aşkına çeyizle ev mi kurulur yürür mantık bu mu yani çeyiz varsa birşeye ihtiyacınız yok mu onlar görümlük şeyler dantelin falan olmasa da olur peki hadi o bu yardım etti evlendiniz nasıl geçineceksiniz siz evinizi nasıl idare edeceksiniz bir fikriniz var mı o zaman da kirama faturama yardım edin diye mi konu açacaksınız. Nişanlının işi düzgün değilse senin işin yoksa evlenmeyi erteleyin kovalamıyorlar ya ne cesaret yani. Kolay mı geliyor buradan yardım istemek o zaman herkes evlenicem yardım diye konu açsın nerede bileceğiz senin doğru söylediğini..

Siz 17 olmadan evlenmişsiniz bir tane çocuğunuz var ben çocuğumu işsiz bir adamla nasıl büyütücem bende işsizim demiyorsunuz bu evlilik nasıl yürür ev nasıl geçinir demiyorsunuz da çeyize mi kafayı taktınız ya ayrıca verdiğiniz cevaplar da hiç yakışık değil yani yok sek isteseydim boşanmazdım yok davulun sesi uzaktan hoş gelir nedir bu yaaa sanki tüm herşey çeyizde bitiyor biraz olgunlaşın yani..

Ceyizimi bile başkalarının yardımıyla yapmak zorunda kalıyorsan o evliliği maddi anlamda nasıl yuruteceksiniz arkadaşım? Sevgilin ise giremiyor sen is bulamıyorsun. Bu durumda evlenmek mantıklimi ?

Nişanlının durumu yoksa evlenmeyiversin... Bu ne sorumsuzluk! Demiyor mu ben nasıl ev geçindiricem diye? Çeyizle bitmiyor bu iş ayrıca...

devlet yeni evlenenlere 5 bin tl çeyiz yardimi bulunacak ama 27 yaşina kadar imkani sağlıycakmiş. aile bakanlığına başvurup alabilirsin.

2. evliliği olduğu için o yardımı alabileceğini sanmıyorum. Onunda belli kriterleri var. Zaten devletten çocuğu için yardım alıyormuş. Herşeyi devletten beklememek lazım.

biz rahatız, biz oturduğumuz yerden konuşuyoruz
cevaplara bak, dil papuç kadar....
yok anacım biz rahat değiliz, eşeğiz biz
senelerce dirsek çürüttük senelerdir it gibi çalışıyoruz
neden, kimseye muhtaç olmayalım, çoluğumuzu çocuğumuu insan gibi yetiştirelim, güzel geçinelim diye
evlenme-çocuk planlarımızı işimize, atanmamıza, kredimizin bitişine, sevgilimizin askerliğine göre ayarlıyoruz
neden?
e çünkü eşeğiz
halbusem devlet bize baksın devlet yetmiyorsa millet yardım etsin, değil mi?

2. evliliği olduğu için o yardımı alabileceğini sanmıyorum. Onunda belli kriterleri var. Zaten devletten çocuğu için yardım alıyormuş. Herşeyi devletten beklememek lazım.
ikinci evliliği olanlara vermiyo biliyorum ilk evlenenlere veriyo ben bu durumu kaçirdim çünkü 2014 te evlendim. 2015 dan sora oluyo artık

2 yılı aşkındir kazandığım paranın bir kısmı ile çeyiz yapıyorum. Bitmiyor, bitmiyor. Sağdan soldan toplama eşya ile nasıl olacak? Çeyiz yapacak gücünüz yoksa zaten evlenmeye kalkışmayın.

Arkadasim şimdi yazacaklarimi yanlış anlamamani önemle rica ediyorum. Buraya kadar yazılanlarin hepsini okudum. Ve burdaki yazacaklarimi küçük kızının rezil olmaması için yazıyorum. Senin için demiyorum çünkü sen niyetini bozmuş ve kendini isteklerini öne çıkarmışsin. Ama gene de o küçük yavruya bir anne olarak yapılacak en iyi iyiliği yine sen yapacaksın. Şimdi 17 yaşında bir evlilik yapmış bu zamanın gençleri gibi gençliğini yaşayamamis ve bu yasayamamislik içinde ukde kalmış . Küçük yasinda Kotu bir evlilik yasamis ve bu cektiklerinden dolayi bir erkeğin sevgisine acikmissin. Güzel bir hayat mutlu bir yuva istiyorsun. Haklısın. Ama şartların musait mi sence ? Evleneceğin adam daha bu zamané gençlerine göre değerlendirilirse delikanlı bir genç. Adam değil bak. Genç. Tamam sende gencsin ama sen evlenmiş boşanmış bir kızı olan devletten dul yardımı yetim yardımı vs. Yardımlar alan birazda birikmişı olan bir kadın olmuşsun artık. Yani o bir yasamissa sen üç yasamissin. Ama bu yaşanmışlık seni olgunlastiracagina küçücük şeylerden mutlu olmuş ve aşk yaşamaya karar vermişsin. Yanlız şunu unutma. Yağmurdan kaçarken doluya tutulmakta var.o gençle evlenirsen mutlu da olma ihtimalin yüzde 5 . Neden dersen bence 23 yaşında genç bir erkek bu zamanda evlenmeye hazır değildir. Senle olgun olmaya çalışır. Büyümeye çalışır. Ama başaramazsa ne yapar sence ? Kaçar. Kucağına bir çocuk daha verir ve kaçabilir. O sıkıntılarla Allah Korusuñ sana neler neler yapabilir. Belki de yapmayabilir. Ama çok az bir ihtimal yapmaması.( İnşallah yapmaz ) Sense çeyiz düşünüyorsun. Mutlu olacağım diyorsuñ. Babam anam yaşlı onlara yük olmayayım diyorsun.

O küçük kızıni bu kadar seyin arasinda az düşünüyorsun. 23 yaşında delikanlı evleneceğin genç sinirliligiyle elini öyle yaralamis ki seni kendini hiç düşünmeden hareket etmiş.

Aileler açısından da düşüncemi söyleyeyim. O kadar yazdım :)) bence ailelerin istemediği bir evlilik yapma. Büyüklerin bir bildiği her zaman oluyor. Olmasa da göze o kadar çok batan bir evlilik pek de mutlu sonla bitmiyor.

Evlenmek yerine çocuğa annen baksa sen çalışan. Kendi ayaklarının üstünde dursan. Sakin bir adamlâ evlensen o yavrucakda da kavgasız gürültüsüz bir evde sağlıkla büyüsé. Ne güzel olurdu.

Yazdıklarım destan oldu ama aklıma geleni yazdım arkadaşım. Küçük kızının iyiliği için. İnşallah senin evladın annesi ailesi yönünden şanslı evlatlardan olur öyle büyür.

Ailesi iliskimizi onaylamadı kavga çıktı o da cama yumruk attı tendon yaralanmasi ni bilirsiniz şuan eli işlev gormuyor durumundan dolayı kimse isede almıyor lanet olsun iş bulamıyorum buraya yazıp yazmamak için çok düşündüm ne bilim yanlış yaptım galiba

Yazmakla yanlis yapmadiniz tabiki ama bence sizin derdiniz ev esyasi bulamamk degil bence, ona varana kadar daha onemli sorunlariniz var, yasadiginiz yer , nisanlinin sakatlanmasi, is bulamamaniz bu sartlar altinda nasil bir yuva kuracaksiniz, aceleniz ne ?
diyelim ki ordan burdan bir sekilde ev esyasi toplandi nisanlin elini sakatlamis evlendiniz diyelim is bulamazsa ne yapacaksiniz ? Sen is bulamazsan ne yapacaksiniz, bulundugunuz yerin durumu goz onune alinirsa suan dugun gibi birsey yapmak bana pek mantikli gelmedi. Hadi onu gectim tasima suyla degirmen mi doner, bugun ev esyasini duzdun diyelim yarin evlenince ne yiyip ne iceceksiniz ? Biraz acele mi ediyorsunuz acaba ?

Arkadaşlar yorumlarınız için tesekkurler ama maalesef insan bazen herseyini acamiyor ihtiyacim olmasa yazmazdim haklisiniz zaman en iyi ilaç walla şuan yerin dibindeyim mesajı defalarca sildim tekrar yazdım burda yardım alabilirim ama birine gidip bana yardım edin deme gibi bir yüzüm yok en azından sizleri tanımadığımız için biraz rahat yazdım zamanınızi alıp canınızı siktiysam kbakmayin

Bence hic utanmayin, iyi bile ettiniz yasiniz kucuk sanirim burda sizden yasca buyuk ve deneyimli kadinlar gormediginiz seyleri fark etmediginiz seyleri gosteriyor size. Ev Esya olsa bile icinde bulundugunuz sartlar evlilik icin uygun degil. Nisanlinin ofke kontrolu var bugun sinirlenip elini cama geciren yarin sana sinirlenip yumrugu suratina gecirmeyecegine nasil eminsin ? Nisanlinin ailesi bildigini seni istemiyor, ikinizinde isi yok. Bence siz bastan yanlis adimlarla baslamissiniz. Acele etmeyin bence, bu isin gelecegi pek parlak gorunmuyor cunku.

Back
X