- 14 Nisan 2017
- 9.061
- 33.993
- 548
Aynısını yazacaktım. Bu devirde kız bakılıyorsa, çeyiz parası da ödenir.Kardeşime baktığımız kız derken?
Sanki pazardan koyun seçiliyor. Kadınları böyle bakılıp, beğenilip , alınacak eşyalar olarak görmeye devam ettikçe, çeyiz parası, süt parası gibi saçmalıklarla uğraşmak zorunda kalırsınız.
Kızının düğününde masrafını karşı tarafa ,çeyiz , süt ve başlık parası adı altında itelemenin farklı bir metoduÇeyiz parası nedir?
aynı benYani bir kızın çeyizinde bulunması gereken mutfak eşyaları halı perde gibi şeyler için isteniyor bizden 15 milyar kız şimdiye kadar kazandığını hiç biriktirmemiş ailesine de vermemiş gezmiş tozmuş
Anladım. Ilk kez duydum gerçekten..Kızının düğününde masrafını karşı tarafa ,çeyiz , süt ve başlık parası adı altında itelemenin farklı bir metodu
Böyle "erkekleri yolla" adetleri sevenlere asil kanli çarsaf adetleri, kv'de kalma adetleri, o evin içinde köle olma adetleri ve kendi aileni aylarca , yillarca görmemek adetlerde geri gelsin diyorum.
Müstehak. Eh gelin kiza onca para harcaniyor, kaynana bilmeli tabi neyi satin aldigini.
Rica ediyorum.Evet erkek kardeşimin sevgilisi Güneydoğulu ve kızı çok beğendik.Ailesi yaşayışları o kadar samimi güzel ki eğer bu durumu yaşayan varsa bilmek istedik.Çok şükür varmış öyle bir adet sadece bize karşı sanmıştık.Erkek kardeşim çok hoşuna gidecek.Adetse kesinlikle birşey diyemeyiz her ailenin bölgenin çeşitli adet gelenek görenek kültür değerlerine sahip olduğunu biliyoruz.Verecek durumumuzda var açıkçası sadece merak ettik çok yardımcı oldu bu yazılarınız.Teşekkür ederim
Çoğu adam ve çoğu kaynana bu yüzden geline bileniyor zaten. O yüze vurmalar hep bu düğün arifesinde atılan yanlış adımlar yüzünden. Ben nişanlıyım yalnız yaşıyorum 4 ay sonra düğünüm var, çeyizim çoktan hazır, birkaç sene önce beyaz eşyamı sıfır almıştım. Evlenirken bırak çeyiz parası istemeyi kendi beyaz eşyamı da evime alacağım. Hatta manevi değeri olan perde ve sehpam var onları da alıp sehpayı eskitme yaptıracağım. Üstelik kayınpederimin en iyisini alacak gücü var ama mevzu o değil. Beyaz eşyam zaten varken yenisine totalde 5000 vereceğime üstüne 3 bin koyar balayında yurt dışı turuna çıkarım. Fakat eminim çoğu kişi “ayol evlenirken beş senelik eşya mı götürülür yenisini alıversin” mantığında evleniyor. Çeyiz parası, bilezik gramı saçmalığı hep bundan. Net söylüyorum. Ben o karıyı oğluma / kardeşime gelin olarak almam. Başka enayi bulsun. Balık baştan kokar. Bunlar bekarken kendi gezip tozup “evlenince kocam alır” diyerek zırnık biriktirmeyen yiyiciler. Özünüzü ömrünüzü sömürürler sonra vay nasıl göremedik demeyin.Kiz ceyizini almak icin erkek tarafindan para istendigini de burada gordum.
Yok süt parasi, yok ceyiz parasi, kac bilezik kac gram olacak pazarligi.
Boyle para ve altin karsiligi erkeğe veriliyormuş gibi evlenenenler sonrada kendilerine insan gibi davranilmasini beklemesinler hiç.
KK nın bana öğrettiği şey, bu tipler kıymetli oluyor heralde :) biz ailemizi küçük düşürmeyelim mantığıyla zırnık istemeyiz -henüz bekarım ama asla beş kuruş isteyemem- bunlar da tam tersi istemezsek para vermezlerse küçük düşeriz mantığında.Çoğu adam ve çoğu kaynana bu yüzden geline bileniyor zaten. O yüze vurmalar hep bu düğün arifesinde atılan yanlış adımlar yüzünden. Ben nişanlıyım yalnız yaşıyorum 4 ay sonra düğünüm var, çeyizim çoktan hazır, birkaç sene önce beyaz eşyamı sıfır almıştım. Evlenirken bırak çeyiz parası istemeyi kendi beyaz eşyamı da evime alacağım. Hatta manevi değeri olan perde ve sehpam var onları da alıp sehpayı eskitme yaptıracağım. Üstelik kayınpederimin en iyisini alacak gücü var ama mevzu o değil. Beyaz eşyam zaten varken yenisine totalde 5000 vereceğime üstüne 3 bin koyar balayında yurt dışı turuna çıkarım. Fakat eminim çoğu kişi “ayol evlenirken beş senelik eşya mı götürülür yenisini alıversin” mantığında evleniyor. Çeyiz parası, bilezik gramı saçmalığı hep bundan. Net söylüyorum. Ben o karıyı oğluma / kardeşime gelin olarak almam. Başka enayi bulsun. Balık baştan kokar. Bunlar bekarken kendi gezip tozup “evlenince kocam alır” diyerek zırnık biriktirmeyen yiyiciler. Özünüzü ömrünüzü sömürürler sonra vay nasıl göremedik demeyin.
İstenmeyince verilmez. Bunu kabul etmek lazım. Yani isteyenin elde ettiğini “siz bilirsiniz” diyen elde edemez ama bir sene geçmeden kayınvalidem laf yapmaya başlayacağına maddi konuda mağdur olayım. En azından huzurum da gururum da yerinde olur. Eşime ve kendime güvenirim sadece.KK nın bana öğrettiği şey, bu tipler kıymetli oluyor heralde :) biz ailemizi küçük düşürmeyelim mantığıyla zırnık istemeyiz -henüz bekarım ama asla beş kuruş isteyemem- bunlar da tam tersi istemezsek para vermezlerse küçük düşeriz mantığında.
Ne güzel ya keşke herkes böyle düşünceli olabilse.Bence arkadaşın tek kizdan kasti yani 6 kiz kardeş degiller tek bir tane o yüzden hem maddi açıdan cok yipranmamişlardir hemde tek bir tane oldugu icin herseyi biz yapalım heveslerinin olmasi gerekiyor demek istedi bence..
Biz 3 kız bir erkegiz annem abimi evlendirdiginde tam 55 tane el oyasi havlu 85 tanede elde yapilmis yazma götürmüştü yengeme..yatak odalarinda ayri ebeveyn banyasu olmadigi icin oraya dugun zamani duşa kabin yaptirdi..yatak odasina televizyon taktırdı..daha neler nelerrrr..sirf tek bir kere gelin alacam diye yapti hepsini yani abimi yengemi birak bir tarafa kendi icinde kalmasin diye yapt
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?