Çeyiz senedi

Doğru yapmışsınız.
Akıl var mantık var, kanunlarımız da gayet adaletli.
Şu durumda sen kaybedersin boşver vs diyen direkt saçmalıyordur kusura bakmasın.

Siz ev araba ve ortak hesaptaki paraya odaklanın, onlar kaçırılması en kolay olanlar.
Kesinlikle haklısınız . Bunları duyar duymaz he tmm dedim direkt buraya yazdım zaten. Deli midir nedir . Avukat olacak bir de.
Ev kiraydı zaten. Arabasını da benimle evlenmeden önce almıştı onun olsun arabası. Kendi eşyamı altınlarımı alayım yeter. Ortak hesap falan da yoktu ben işsizdim o çalışıyordu evi o geçindiriyordu. Nafaka alabiliyor muyum peki bi bilginiz var mı? Ben istemiyorum gerçi üç kuruşunu ama çevremdeki herkes al diyor. İhtiyacım yok açıkçası istediğim gibi bi iş bulabilirim her an çalışmaya başlayabilirim . Çocuğumuz yok bu arada.

Kızlar çeyiz senedi nedir ben yeni duyuyorum ve evlenirken de böyle bişey yaptırmadım.
1 senedir evliydim şuan boşanma aşamasındayım avukat bi tanıdık evlenirken çeyiz senedi yaptırmadığım için ziynet eşyalarımın, benim aldığım yatak odasının dahi karşı tarafa kalacağını söylüyor böyle bişey mümkün mü? Ayrıca nafaka falan da alamayacağımı söylüyor. Mal paylaşımı nasıl oluyor boşanırken özellikle altınlar bilenleriniz yardımcı olabilir mi? Ben herşeyi ellerimle karşı tarafa mı teslim edeceğim yani?

avukat müstakbel eski eşinizin avukatı olmasın ? :)

Hayır ev kiraydı zaten. Arabasını da benimle evlenmeden önce almıştı onun olsun arabası. Kendi eşyamı altınlarımı alayım yeter. Nafaka alabilir miyim peki? Gerçi ben istemiyorum onun üç kuruşuna muhtaç değilim ama çevremdekiler nafaka al diye tavsiyede buluyor sürekli. Çocuğumuz yok bu arada.
çocugunuz da yoksa nafaka almayın bence. zaten hepi topu 1 sene evli kalmışsınız

Şimdi ben kanun bilmem ama mantıklı düşünelim hep birlikte
Sanırım emsal karar vardı düğünde takılan altınlar kadınındır diye onların da mu çeyiz senedi varmış?

ya da yatak odasını hadi sizin aldığınız belli değil ama karşı tarafın da aldığı belli değilken neden karşı taraf alıyor?

bir de çocuk vs yoksa sanırım nafaka almak için eşinizden boşandığınızda bir gelirinizin olmaması gerekiyor
Yine avukat değilim ama 1 yıl evli kalmışsınız yani neyin nafakasını ne kadar yıl alabilirsiniz bilmiyorum

karşı taraf da bu konu da aptal değildir
Bir de tr deki örf adetler bellidir mesela yatak odasını gelin alır gibi mahkeme buna da dikkat etmez mi?

Kesinlikle haklısınız . Bunları duyar duymaz he tmm dedim direkt buraya yazdım zaten. Deli midir nedir . Avukat olacak bir de.
Ev kiraydı zaten. Arabasını da benimle evlenmeden önce almıştı onun olsun arabası. Kendi eşyamı altınlarımı alayım yeter. Ortak hesap falan da yoktu ben işsizdim o çalışıyordu evi o geçindiriyordu. Nafaka alabiliyor muyum peki bi bilginiz var mı? Ben istemiyorum gerçi üç kuruşunu ama çevremdeki herkes al diyor. İhtiyacım yok açıkçası istediğim gibi bi iş bulabilirim her an çalışmaya başlayabilirim . Çocuğumuz yok bu arada.

Evliliğinizin süresi önemli.
Bu forumda kısa süreli evli kalıp da iyi bir nafaka alabileni pek duymadık. Nafaka özellikle çocuklar için önemli.

Siz bir avukata yine sorun ama beklentiniz düşük olsun.

Öncelikle evdeki eşyalar için faturalarınız hazır olsun, yoksa da yetkili servisler size çıktısını verirler fatıralar sistem üzerinde tutuluyor artık. Hakkı olmayan eşyaları isterse mahkemeye sunarsınız.

Avukat ile görüşerek anlaşmalı olarak ilerleyebilirsiniz, karşıya protokol sunarsınız.

Çekişmeli davada dikkat etmeniz gereken bir durum var. Şimdi diyelim ki belirli sebeplerle dava açtınız. Oturur da davadan vazgeçerseniz aynı sebeplerle uzun süre dava açamazsınız. Aman dikkat.

Yukarıdaki sebeple erkekler canım cicim diyip davadan vazgeç barışalım diyebiliyor, uyanık olmak lazım. Aldatma vs varsa tazminat hakkınız da var.

Çeyiz senedi yıllardır Türkiye de uygulanıyor.ama bunu yapan 1 milyonda belki 1 çift olabilir
Eğer çeyiz senedi yapsaydiniz o senette mal paylaşımı olmuş olurdu.ziynetler gelinin takılan paralar damadın gibi düzenleme yapılıyor
Beyaz eşya ve ev için yapılan masraflar düğün masrafları herşeyi yazabiliyorsunuz.
Ama senet yapılmasıyla evlendikten sonra eşlerden birisi mal varlığı alırsa ortak sayılıyor.dudun masrafları için kredi gibi borçlar varsa kimin uzerineyse ona ait borc oluyor
Ve takılan takılar gelinin oluyor genelde bunun için video falan talep etmek mahkemeyi uzattığı için anlaşmalı boşanma davalarında istenmiyor
Benim bildiklerim bunlar

avukat mı gerçekten
çeyiz senedi ne ya
hani evlilik sözleşmesi vs olur da

Oldu olacak cocuk velayetini de ceyiz senedine baglasaymis. (Cocuk var diye demiyorum, cok absurd bir cevap vermis, avukat oldugunu sanmiyorum)
Soyledigi her sey yanlis.

Altınları yok et sakla iyi bir yerde bankadada olmasin sunasamada .sakin ve sakin bir.mesajda.konusmada felan bahsetme bende felan diye .altın kadının hakkı hukukende dinende. Sen çalışıyormusun çalışıyorsan baglwmayabilir

Kızlar çeyiz senedi nedir ben yeni duyuyorum ve evlenirken de böyle bişey yaptırmadım.
1 senedir evliydim şuan boşanma aşamasındayım avukat bi tanıdık evlenirken çeyiz senedi yaptırmadığım için ziynet eşyalarımın, benim aldığım yatak odasının dahi karşı tarafa kalacağını söylüyor böyle bişey mümkün mü? Ayrıca nafaka falan da alamayacağımı söylüyor. Mal paylaşımı nasıl oluyor boşanırken özellikle altınlar bilenleriniz yardımcı olabilir mi? Ben herşeyi ellerimle karşı tarafa mı teslim edeceğim yani?
Onun avukat olduğuna emin misiniz? Çeyiz senedi denen şey evliliği kâr kaynağı hâline getirmek için yapılmış saçma sapan bir olay.

Bu avukattan koşarak uzaklaşın

Yanımda avukat bı arkadas kahkaha attı su an ona okuyunca. Baska bır avukat bulsun sacmalamıs dedı bılgınız olsun

1 sene evli kalip nafaka almayi doğru bulmuyorum cocuk yoksa tabi.

Bazi erkeler daha beter bela oluyor nafaka öderken bence cocugunuz yoksa tüm baglarinizi koparin. En hayirlisi bu .

Avukat mahalleden teyzemi o nasil bir kafa ya mallar ortak bölunur evlenmissiniz ne ceyiz belgesi ne be .

Back
X